Dodaj do ulubionych

bugaboo bee plus dla 2 latki

07.06.13, 17:01
Bardzo proszę o pomoc posiadaczki bee plusa, mam zamiar zakupić wózeczek dla mojej 2 letniej córci 84 cm i jakieś 11,5 kg, sypia w wózku po 2 godz. dziennie, spacerki mieszane, raz w wózku raz na nóżkach, ale zawsze pojazd mamy ze sobą. Niedługo wyjazdy wakacyjne, ale za pasem zima a byłby to nasz jedyny wózek, bo obecny sprzedajemy. chciałabym być zadowolona z zakupu, więc doradźcie czy ten wózek nadaje się dla takiego dziecka?
Czytałam już o nim sporo, ale najlepiej wiedzą Ci, którzy go posiadają.
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 07:04
      moja 3 letnia corka w nim jeszcze jezdzi i spi czesto na spacerach
      moze nie jest juz jej mega wygodnie ale uwielbia ten wozek
      • tygisek Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 07:32
        moj prawie 4 latek (drobny, 12,5 kg-100cm) nadal w wozku ma wygodnie, sypia w nim i wogole bardzo lubi bee smile
        mi sie go swietnie prowadzi i jestem bardzo zadowolona, jako przewozowka jest super, kosz miesci spore zakupy, albo graty wypadowe (pilki, zabawki do piachu, suchy prowiant wink)
        zaluje, ze kupilam go tak pozno
    • lenam77 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 09:39
      Dzięki dziewczyny, liczyłam, że utwierdzicie mnie w przekonaniu, że to dobry wybórsmile A co myslicie o cenie 1900 zł za all blacka z dodatkową budką, co prawda niebieską, więc musiałabym zmienić na inny kolor. Wózek jeszcze na gw. do marca 2014. Czy ta cena jest do przyjęcia??, czy przepłacę??
      • saras-wati Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 12:54
        Mam bee dla 3,5 latkismile Podobnie do przedmówczyń uważam, że to idealny wózek dla dzieci 2+smile Korzystamy już z wózka wprawdzie bardzo sporadycznie, ale na te wyjścia potrzebuję wózka wygodnego, zwrotnego, malego, ale komfortowego do spania. Szkoda, że to nasze ostatnie wakacje z wózkiemsad

Cena za all black jest ok. W zeszłym roku w cenach niewiele niższych sprzedawane były zwykłe bee+, a nie wersje all black.
        • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 14:28
          Czekałam co odpowiecie autorce. smile
          To teraz dorzucę pytanie od siebie - co z bee bez plusa? Czy też będzie taki fajny dla starszaka?
          Bez plusa, bo są niedrogie na all.Na pewno powyżej tysia mi stary nie da, ale poniżej mogę negocjować, a tutaj w grę wchodzi tylko zwykłe bee.
          Jako podwieźdupka na lato byłby super. Pamietam ten testowany bee+ i wtedy była aura jesienna, śpiworek, grube ubranka, deszcze.Nie podpasował mi jakoś bardzo,ale teraz letnią porą bardziej kocham maclarena niż bj gt wiec może i bee bym pokochała? Poza tym z wygladu to dziwadło mi się podoba, jednak nie chxiałabym wsadzać dziecko do wózka, w którym nie zaciągnę budki bo mu głowa wystaje.
    • pomilak1 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 15:02
      Miałam bee+ dwa razy- najpierw kupiłam dla 6m-cznej córki potem gdy miała 1,5roku i mimo szczerych chęci nie pokochałam tego wózkasad za drugim razem już było lepiej chyba dlatego, że córka była cięższa, ale i tak jakoś rewelacyjnie mi się go nie prowadziło. Do tego stelaz mi dzwonił na nierownych płytkach, co mnie wkurzalo tongue_out ale trzeba przyznać, że design wpisał się idealnie w mój gust więc może kupię go jeszcze razbig_grin
      Na śniegu go średnio widzę uncertain
      • elmo34 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 15:30
        Ha! A ja mam swojego bee+. Dzis maz przywiozl ze sklepu, tylko na razie w kartonie, chlop nie pozwoli mi rozpakowac wczesniej jak chwile przed porodem chyba...
        Ja za Bee+ na czarnym stelazu + budka+ dodatkowe pokrycie siedziska (poduszka ? pokrowiec?) zaplacilam 460€ i to byla super promocja dla posiadaczy kart klienta. Na zlotowki wychodzi kolo 1800 PLN, jesli masz zaplacic 1900 bez tego okrycia ( i bez promocji) to chyba ok... ?
      • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 15:35
        pomilak1 napisała:

> Miałam bee+ dwa razy- najpierw kupiłam dla 6m-cznej córki potem gdy miała 1,5ro
        > ku i mimo szczerych chęci nie pokochałam tego wózkasad za drugim razem już było
        > lepiej chyba dlatego, że córka była cięższa, ale i tak jakoś rewelacyjnie mi si
        > ę go nie prowadziło. Do tego stelaz mi dzwonił na nierownych płytkach, co mnie
        > wkurzalo tongue_out ale trzeba przyznać, że design wpisał się idealnie w mój gust więc
        > może kupię go jeszcze razbig_grin
        > Na śniegu go średnio widzę uncertain

Ale na letnie spacery może byc fajny, zwłaszcza jak się ma równe chodniki. wink
        Też po testach z 4kids bee nie pokochałam,ale mam ochote jeszcze raz go popchać.
        • pomilak1 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 19:34
          Powiem tak jak kupiłam bee+ po raz drugi to byłam zachwycona, ale mam wrażenie, że w tym wózku jedyne co mnie urzeka to tylko designuncertain więc takiego all blacka to bym przygarnęła big_grin

Jako wózek dla noworodka nie kupiłabym go, chyba że bym miała nim jeździć z gondolką Toro i to po równiusieńkich chodnikach/dróżkach/płytkach smile Ten wózek ujawnia swą amortyzację pod większym ciężarem big_grin
          • pomilak1 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 19:35
            aha Martuśka ja swojego drugiego bee+ kupiłam za 1300zł więc nie wiele powyżej tysiaka, a jednak wersja nowsza i był na gwarancji smile
            • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 19:42
              no jak się ma to można, ale ja nie mam. wink
              • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 19:43
                a, no i ponowię pytanie, czy uważacie, ze dwulatek w bee zwykłym będzie wyglądał dziwnie?Da się zaciagnąc budkę od biedy czy głowę trzeba by uciąć?
                • tygisek Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 21:42
                  sprawdz dlugosc oparcia, bedziesz mniej wiecej wiedziec...moj syn jezdzi w bee+ i jeszcze nie mamy do konca wydluzonego oparcia, nie ma takiej potrzeby, wiec jest spora szansa, ze nie bedzie trzeba glowy ucinac wink
                  • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 08.06.13, 21:58
                    ja pamiętam z bee plusa z testów, ze bez wyciągania oparcia było ono ciut poniżej głowy synka. Od tamtej pory minęło ponad pół roku, wiec obawiam się, ze jeśli bee zwykłe ma oparcie takie jak plus bez wyciągania to po zawodach.
                    • masumi07 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 09:03
                      zwykłe bee ma wysokość oparcia 54cm, ale jak jest złożona budka to materiał z budki leży na oparciu, więc trochę tego oparcia zabiera. Jak budka jest rozłożona ten problem znika.
                • pomilak1 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 09:32
                  Nie miałam zwykłego bee, więc nie wiem jak tam z wysokością wink Weź też pod uwagę, że zwykłe bee ma boki bardziej zabudowane co też może zwęzić trochę siedzisko smile Mi się nie podoba ta buda w zwykłym beesmile ale wiadomo, że to kwestia gustu i potrzeb smile
                  • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 11:22
                    jednak cenę mała ładniejszą. wink
                    A jako wózek na kilka spacerów na lato to już nawet ten 1000 to mega dużo.
                    • lenam77 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 18:59
                      tysiak to duzo, 1900 jeszcze więcej, ale prawda taka, że jak maluch wyrośnie to można bez większego problemu sprzedać i prawie całość odzyskaćsmile
                      na szczęście mój mąż zaakceptował mojego fioła na punkcie wózków (bee + ma być naszym 7 wozidłem z kolei) i już nawet nie pyta co i za ilesmile i tak kupię jak się na coś zapręsmile
                      szkoda, że tak późno trafiłam na to forum
                      • pomilak1 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 20:57
                        lenam77 napisał(a):

> tak kupię jak się na coś zapręsmile

Mam tak samobig_grin dlatego miałam dwa razy stokke i bee+ big_grin designem wygrywają chyba ze wszystkimi wózkami jakie miałambig_grin no może jeszcze joolza bym dorzuciła, a może MBUJ też by znalazł w moim rankigu miejsce big_grinbig_grinbig_grin

Kurcze czytam o Twoich rozmyśleniach nad tym all blackiem i zaczęłam się znowu nakręcać na bee+ big_grinbig_grin chyba nie kupię go po raz trzeci big_grin

• martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 09.06.13, 19:55
      ej, dziewczyny. A urbo może w jakiś sposób zastąpić bee w kwestii kilku letnich spacerów? Bo w sumie to ja ani nie potrzebuję wakacyjnego wózka (mam xt), ani nie pragne mega wygody (od tego mam gt), po prostu chce mi się kupić coś co pocieszy przez chwilę moje oko.
      Urbo też jest takim dziwadełkiem trochę i mi się podoba. smile
      • lamciad Re: apropo gwarancji 09.06.13, 23:33
        upewnij się,czy aby na pewno wózek jest na gwarancji,bo zwykłe mają dwa lata,ale wersje ALL BLACK wyjątkowo na 12mcy!!!
        • kedro-dasos Re: apropo gwarancji 09.06.13, 23:46
          miałam bee tylko do testowania, akurat zimą. Wrażenia były różne od euforii po prawie powrót do domu z miasta z płaczem po brei śniegowej, kiedy nie mogłam pchać wózka.Byłam wykończona, ręce obolałe. Nie jestem tak doświadczona wózkowo jak dziewczyny, ale jako jedynego wózka sobie nie wyobrażam- chyba,że zima łaskawa będzie.
          • pomilak1 Re: apropo gwarancji 10.06.13, 07:46
            z tą gwarancją też bym się upewniła najlepiej w sklepie, bo też mi mówiono że 12m-cy a potem Sylki mówiła, że ona ma w karcie 24m-ce, więc sama nie wiem jak to jest smile

Kedro-dasos zgadzam się jako jedyny zimą również go nie widzę smile ale autorka wątku widać lubi wymieniać wózki to może dokupi sobie jakiś MB big_grin
            • lenam77 Re: apropo gwarancji 10.06.13, 08:35
              Kobitka twierdzi, że ma 2 lata gw, ale zaraz jeszcze dopytam, bo wolałabym sobie gola nie strzelić- to sporo pieniędzy i wolę, żeby gw miał, nawet jesli zadbany; co do zimy, to tak sobie myslę, że jak sniegu napada to spacerów mniej będzie i głównie na saneczkach, bo moja mała ma juz skonczone 2 lata; a poza tym to zawsze mozna COŚ kupić- powiedzieć mężusiowi, że juz rece odpadają itptongue_out
              Juz teraz myslałam o BJCM, ale bee na lato taki jakiś ładniejszy, juz sobie wyobrażam spacerkismilesmile
              • martuska1982 Re: apropo gwarancji 10.06.13, 09:01
                Prawda? Mi się nawet bj ostatnio brać nie chce. No i też na lato coś w stylu bee uważam za fajne. wink
                • lenam77 Re: apropo gwarancji 10.06.13, 09:53
                  co do urbo, to też oglądałam, bo fajny jest i troche to bee podobny, ma nawet niezłe kolory, ale, no właśnie..jak dla mnie to odpada ten chromowany stelaż a przede wszystkim kółka - jakies takie z metalu. Cos czytałam na forum, że słabo z jazdą, ale dla mnie to by większego znaczenia nie miało, w końcu to ma byc wózek głownie na lato. Pytałam nawet w jakimś sklepie o model na czarnym stelażu (bo sa takie), ale jak zwykle w PL niedostepny. Widziałam ostatnio urbo na all za 700 zł chyba, całkiem ładny był.
                  • martuska1982 Re: apropo gwarancji 10.06.13, 16:58
                    a własnie znalazłam na czarnym (czy raczej grafitowym) telażu urbo, trochę przy przednich kołach porysowany,ale na wakacje by się nadał.
    • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:28
      ach, przez ten wątek zalicytowałam i wygrałam aukcję bee i teraz mam wątpliwości po co mi taki wózek, przecież nie byłam zadowolona z testowania go w zimę ach....
      • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:30
        ten czerwony? wink

A ja obserwowałam sobie do końca. tongue_out
        • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:38
          tak tongue_out
          ustawiłam sobie snajpera rano i myslałam, że zostanę przelicytowana a tu niespodzianka tongue_out
          Mam nadzieję, że nie będzie skrzypiał wink oby nie było niespodzianek
          • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:48
            trochę wypłowiałą budkę ma.Podobno żadnych innych wad.
            • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:54
              no właśnie trochę obawiam się tej budki, jak na żywo wygląda. Ale jestem dobrej mysli coraz bardziej...
              • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 10.06.13, 21:56
                a miałam kupić na wakacje czarnego GT tongue_out
                • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 07:13
                  Ja mam na dysku dużo zdjęc tego czerwonego bee, bo wcześniej był wystawiany na KT chyba coś koło 800zł i pytałam o zdjęcia. wink
                  Jak chcesz to mogę ci podesłać, jeśli nie będziesz mogła doczekać się paczki (no chyba, ze pędzikiem przyjdziewink ).
                  • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 11:01
                    wczoraj poszperałam allegro i znalazłam w zakończonych i też tam są inne zdjęcia tego wózka dużo, więc chyba te same co masz smile
                    Dalej jestem pełna obaw bo przeprowadziłam się na obrzeża Wrocławia i tu nie wiem czy mi się on sprawdzi, trudno potestuję a później zobaczę może go sprzedam i wymienię na gt
                    • masumi07 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 11:14
                      to moją bee kupiłaś smile Zdjęcia z tej pierwszej aukcji, na której się nie sprzedała były robione w bardzo słoneczny dzień i miały taki pomarańczowy poblask, dlatego zrobiłam nowe do drugiej aukcji, bo ten kolor był taki przekłamany. Budka jest trochę wypłowiała od słońca, ale moim zdaniem tragedii nie ma.
                      Nie wiem czy sprawdzi się na obrzeżach, raczej jest to wózek na dość równe chodniki, choć amortyzację trochę czuć.
                      • justka_live Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 11:28
                        ooo witam wink
                        co do tej budki to mam świadomość, szkoda, że nie ma nigdzie używanych do zwykłego bee, żeby ją sobie wymienić. No zobaczę jak się sprawdzi na moich chodnikach a raczej ulicach i dróżkach bo tu gdzie mieszkam mało jest chodników a raczej wcale smile
                        Miałam już bee+ i mi nie podszedł ale może zwykły bee bedzie lepszy tongue_out
                        • masumi07 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 11:47
                          nie wiem czy widziałaś budkę do zwykłego bee na blogu Pani Helenki. Sama myślałam, żeby sobie ją wymienić na coś takiego, ale wtedy zachorowałam na Micralite... więc może Ty skorzystasz. Podsyłam linka
                          helenablogspotcom.blogspot.com/
                          • martuska1982 Re: bugaboo bee plus dla 2 latki 11.06.13, 13:09
                            no własnie to samo chciałam napisać, że Pani Helenka może szyje. Nie sądzę by miała tragiczną cenę, a na pewno wylicytowana kwota plus cena za budkę od Pani helenki nie powali i pewnie jak ci się nie sprawdzi sprzedasz bez straty.
                            • lenam77 Re: chyba porzucę pomysł na bee+ dla BJCM 12.06.13, 08:08
                              No i naoglądałam się Waszych (i nie tylko) zdjęć city mini i tak mi spodobał, ze byłam już oglądać w sklepie, co prawdą widziałam 3 kołowy a chcę 4, ma rewelacyjne rozwiązania. No i tak myslę, że porzucę bee dla niego, bo jakoś bardziej do mnie pasujesmile (dobrze, że jeszcze nie kupiłam bee)
                              Łazi mi po głowie kolor sand/stone, czy KTOŚ go widział na żywo, bo w necie to zdjęcia najróżniejsze i juz sama nie wiem jaki to własciwie kolor, wydaje mi sie, ze to brąz z beżem, ale na innych fotkach wyglada jak szarysad a szarego nie chcę)
                              Czy nóżki bardzo "zwisają" jak dziecko spi (drobna 2 latka), bo ten podnóżek mnie nieco drażni, choc jestem w stanie przeżyć. No i jeszcze jedno gdzie kupić (zamówić) takie sliczne wkładki, jakie są na Waszych zdjęciach.
                              • pomilak1 Re: chyba porzucę pomysł na bee+ dla BJCM 12.06.13, 13:18
                                Osobiście BJCM mi się gorzej prowadziło niż bee+, ale za to tak CM mi nie dzwonił na bruku big_grin
                                Miałam zwykłe mini 3 bordowe, potem zwykłe mini 4 czarne i GT też czarne więc nie mam pojęcia jak wygląda sand na żywobig_grin

A wkładki można zamówić u p.Helenki, namiary masz w wątku dla sprzedawcówsmile
                                • lenam77 Re: a jednak BEE + :P 12.06.13, 20:17
                                  No i stałam się posiadaczką BEE+!!! Jeszcze go nie widziałam, ale jutro ma być wysłany; Mam nadzieję, że dam radę rozłożyć i potem złożyć no i że uda mi się siedzisko zamontować, troszku się boję, bo czytając wpisy na tym forum, nie jest to ponoć takie proste.. No i najważniejsze mam nadzieję, ze małej będzie wygodniesmile
                                  • justka_live Re: a jednak BEE + :P 12.06.13, 20:54
                                    smile ja też mam od dziś bee zwykłe, rzeczywiście to przekładanie siedziska nie jest takie łatwe, składanie, ja nawet mam problem z podnoszeniem oparcia(!), rozkłada się bardzo dobrze. Ściągnęłam budę i tapicerkę do prania i na golasie ćwiczę wszystkie te manewry smile idzie mi coraz lepiej smile Zaliczyłam wczesniej spacer z nim i tak się do niego przekonuję choć nie powiem nie mogę zapomnieć o gt bo często chodzę nad jezioro a tam niezbyt bee się nadaje.
                                    • lenam77 Re: a jednak BEE + :P 13.06.13, 11:22
                                      Mój powinien byc jutro u mniesmile, dziś będe filmy na Yt oglądac, żeby go na koła choc postawićsmile, no i juz materiały oglądam na budke i wkładeczkę ręcznej robotysmile super jest tez seria Paul Frank, ale ciężko dostaćsad
                                      poniżej zwykłe bee z tej serii, strasznie mi się podoba, gdyby nie to, że w bee+ można rozsunąć siedzisko i oparcie, kupiłabym bee z dużą budkasmile
                                      imageshack.us/a/img842/769/beepaulfrank.jpg
                                      • pomilak1 Re: a jednak BEE + :P 13.06.13, 19:27
                                        No to czekam na relację i fotki big_grin
                                        Przez Ciebie mam znowu ochotę na bee+ !! Kurcze już myślę skąd tu kasę na all blacka wyciągnąć big_grin
                                        Ja tam z obsługą bee+ nie miałam problemu zarówno przy pierwszym jak i drugim egzemplarzu big_grinbig_grinbig_grin
                                        • lenam77 Re: a jednak BEE + :P 13.06.13, 20:45
                                          No ja w końcu kupiłam zwyklaka zamiast all blacka, głównie dlatego, że ma dłuższą gwarancję no i był o 300 zł tańszy. No i budka rózowa dla mnie lepsza a do tego wkładka sand nowa. Za te 3 stówki coś sobie dokupię, na 100% budkę off white. Denerwuje mnie e-bay.uk, bo tam mają takie fajne gadżety i ceny a najczęściej nie mozna u nich licytowac bo wysyłka tylko do Englandu.
                                          • pomilak1 Re: a jednak BEE + :P 14.06.13, 11:27
                                            smile To już wiem, o którym bee+ piszesz, bo też go brałam pod uwagę big_grin
                                            Czekam zatem na recenzjęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka