Dodaj do ulubionych

Navigator, Affinity, a może coś innego?

17.06.13, 09:13
Witajcie,

Na forum piszę po raz pierwszy, choć podczytuję Was już od jakiegoś czasu smile Przeglądałam stare posty w poszukiwaniu wskazówek co do zakupu wózka, ale ciągle nie mogę się zdecydować. A wy macie tyle wiedzy, więc mam nadzieję, że pomożecie smile

Chcę wymienić mój dotychczasowy wózek (Jedo Fyn) na inny - bardzo lubię ten wózek, gondolą jeździło się bajecznie, amortyzacja jest świetna, ogólnie na trudny teren wózek super, jednak od kwietnia jeździmy spacerówką i ona już nie jest taka wspaniała...

Wobec tego szukam wózka na dużych, pompowanych, skrętnych kołach (trzech lub czterech), z dobrą amortyzacją, dużą budką. Siedzisko - wolałabym chyba rozkładane na płasko, bo córka dużo śpi na spacerach, ale jak ją przymierzałam do kubełka to miałam wrażenie, że też jej wygodnie.

Przymierzałam ją już do kilku wózków w sklepie - odpały P&T Vibe i Verve (zbyt odchylone siedzisko w wersji najbardziej pionowej), Jane Rider (za płytkie siedzisko), Mura (za krótkie oparcie, miałam wrażenie, że za chwilę córka z niej wyrośnie), Baby Joggery i Speedi (niewygodne regulowanie oparcia na paskach).

Nie miałam możliwości przymierzyć jeszcze, ale rozważam - P&T Navigator, Britaxy Affinity i B-smart, Knorr Baby Joggi. Jak je oceniacie? A może jeszcze coś? Polecicie jakieś modele?

Najważniejsze dla mnie, jak wspomniałam, są duże koła, skrętne, amortyzacja, generalnie wózek na śnieg, piach i wertepy, na równe chodniki i zakupy w galerii zamówiłam Quinny Zapp Xtra.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Wózkomaniaczki!
Obserwuj wątek
    • partyplanner Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 17:16
      Nikt nie użytkował/widział tych wózków? Nie możecie nic polecić?
      • ciupaczzka Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 21:33
        P&T czytalam, ze czesto sie psuja, tez sie nad nim zastanawialam
    • gosia_mrufka Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 21:24
      Podstawowe pytanie, czy może mieć siedzisko przodem do świata, bo jeśli tak, to z pewnością znajdzie się jakiś wygodny trójkołowiec.
      Affinity nie jest wózkiem typowo terenowym, chociaż powinien dać radę. B-Smart ma chyba gorszą amortyzację.
    • sylki Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 21:35
      britaxy jeżeli chodzi o wózki nie mają dobrych opinii,
      Knorra bym nie wzięła, jakoś nie przemawiają do mnie te wózki
      P&T nieznam, kupiłabym BJ, regulacja na paskach nie jest zła, a nawet powiedziałabym lepsza, bo ustawiasz siedzisko jak chceszsmile
      • majawrzosowa Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 21:59
        A ja właśnie wymieniałm jedo fyna na britaxa b-motion i wystawiam mu bardzo dobrą opiniębig_grin terenowo bije BJ GT na głowę. natomiast jeśli chodzi o regulację paskową oparcia - to dla mnie największy minus tego wózka ( motion tak ma) . nie mogę się przyzwyczaić i już. ale to moja subiektywna opinia. britaxa affinity nie miałam, nie używałam, nie oglądałam - więc się nie wypowiem.
        • sylki Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 22:03
          no ty jedna z niewielu, ja piszę ogólnie o tej firmie i jej wózkach wink , nie mają dobrych opinii.
          • pomilak1 Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 25.06.13, 22:08
            A ja zaproponuję Mountain Buggy Urban Jungle big_grin
            Oparcie co prawda też jest na pasek, a raczej na 2 paski, które wg mnie są o wiele wygodniejsze od jednego smile Buda ok chociaż się mocno niestety nie naciąga, ale prowadzenie jest boskie big_grin

Co do BJ - miałam GT i uważam, ze to na prawdę rewelacyjny wózek smile
          • majawrzosowa Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 08:03
            faktyczniebig_grin jako jedna z niewielu miałam okazję porównać GT i motiona. i to w terenie, a nie w sklepie gdzie praktycznie każdy wózek lekko jedzie. a jako jedna z niewielu to na tym forumsmile wróciłam właśnie z Niemiec i tam ogólnie britaxy wózki mają tak dobrą opinię jak foteliki Romera. ale może Niemcy solidaryzują się ze swoją markąbig_grin
            • gosia_mrufka Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 08:58
              Ja też nie słyszałam, żeby Britaxy miały złe opinie. Pewnie się takie znajdą, co nie znaczy, że Britaxy to złe wózki. Miałam B-Agile, mam Affinity i uważam obydwa za porządne wózki. Jakieś porównanie też mam, bo jeździłam i Bugaboo, i Baby Joggerami.
              • partyplanner Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 10:15
                Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!

No i teraz mam mieszane uczucia - po targach Mother&Baby już prawie zdecydowałam się na Affinity, ale muszę go jeszcze raz przymierzyć, bo córka jakoś płytko siedziała i nie wiem, czy po prostu dlatego, że się wierciła, czy to siedzisko jej nie pasuje. Gdzieś w internecie widziałam też Britaxa Vigour, cakiem fajny, ale nie mam go gdzie obejrzeć.
                Zdziwiłyście mnie tymi złymi opiniami o Britaxach, wiem, że foteliki mają bardzo dobre, jedne z najlepszych, więc założyłam, że wózki mają podobną jakość.
                Co do Baby Joggerów i MB - chyba muszę je obejrzeć jeszcze raz w takim razie. Szkoda że się nie ogarnęłam na targach, żeby to zrobić, skoncentrowałam się na Britaxach i iCandy, który swoją drogą jest bardzo fajny, poza tym, że ciężko się rozkłada z dzieckiem w środku. Aczkolwiek nie mam przekonania co do tych pasków, jak mierzyłam córkę w Quinny Speedi i chciałam opuścić i podnieść oparcie, to myślałam, że mnie szlag trafi.
                A siedzisko myślę, że może być nie odwracane, córka właściwie do mnie przodem już nie chce jeździć, przekładam ją tak tylko jak śpi, żeby mieć na nią oko.

Pozdrawiam!
                • martuska1982 Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 10:26
                  quinny speedi ma jedno z najgorzej wyważonych regulacji pskowych z jakimi miałam do czynienia.Pasek jest tak nisko w oparciu, ze aby je podnieśc jak dziecko się opiera o nie trzeba sprytu i sporo siły.Ja używałam obu dłoni i łokcia. wink
                  Kwestia wprawy,jednak w BJ idzie to zdecydowanie lepiej.
            • monika_kas Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 11:51
              Majawrzosowa a mogłabyś porównać GT z B-motionem? Jeśli chodzi o składanie, wagę, prowadzenie i podbijanie? Czy w B-motionie da się "na sztywno" wypchać podnóżek jak w B-agile?

majawrzosowa napisała:

> faktyczniebig_grin jako jedna z niewielu miałam okazję porównać GT i motiona. i to w
              > terenie, a nie w sklepie gdzie praktycznie każdy wózek lekko jedzie. a jako jed
              > na z niewielu to na tym forumsmile wróciłam właśnie z Niemiec i tam ogólnie britax
              > y wózki mają tak dobrą opinię jak foteliki Romera. ale może Niemcy solidaryzują
              > się ze swoją markąbig_grin
              • gosia_mrufka Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 12:45
                I jeszcze jakbyś mogła zważyć b-motion, to byłoby super. Ciekawa jestem czy podawana waga nie jest zaniżona.
              • majawrzosowa Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 13:04
                już kiedyś trochę porównywałam. podnóżek da się wypchać, dziecko 10-kilogramowe nie jest w stanie go wepchnąć nóżkami ( jak dziecko starsze/silniejsze to nie wiem). jeśli chodzi o prowadzenie i podbijanie to ja skoncentrowałam się głównie na trudnym terenie. kiedy zastanawiałam się nad kupnem wózka - wybierałam właśnie między gt a motionem. szukałam wózka na wertepy , do miasta mam xt. może dlatego, gdy już wreszcie dorwałam GT na spacerze najbardziej interesowało mnie jak jedzie np po trawie, wertepach, błocie. i według mnie - motion jedzie lepiej. podbija się lepiej. ale to moja opinia, każdy ma swoje preferencje i potrzeby. składa się prościutko i szybko, dokładnie jak na filmie producenta. ważyć nie ważyłam, lekki jest. ale jak zajdzie potrzeba to mogę jechać do marketu i zważyć gada na wadze ( ja wagi nie posiadam, co się będę dołować).
                właścicielka GT który posłużył do porównań, przyznała że motion istotnie lepiej jedzie po trawie czy nierównościach, ale ona i tak by się nie zamieniła bo GT lubi i już. jej prawobig_grin każdy wybiera co mu pasuje.
                • majawrzosowa Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 26.06.13, 13:07
                  należy dodać, że GT nie składałam - więc nie umiem powiedzieć który wózek składa się łatwiej.
    • partyplanner Re: Navigator, Affinity, a może coś innego? 30.06.13, 13:00
      Widziałam wczoraj Baby Joggery - całkiem mi się podobają, nawet to oparcie na pasek bym przeżyła. W sumie bardziej spodobał mi się Elite niż GT, ale oba są fajne. No ale jak na razie szukam dalej.

Słyszałyście coś może o TFK Buggster s Air?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka