Dodaj do ulubionych

nie smiejcie sie ale korci mnie...

03.07.13, 12:38
nowa lira4smile
twojewozki.pl/product.php?id_product=54
od jakiegos czasu szukam na wakacje niedrogiego wozka z pelna, wysoka raczka - tak umiejscowiona zebym nie kopala przy okazji w stelaz.. no i ta lira to wlasnie ma - do tego kolory fajne, stonowane (carbon albo magente bym wziela)... waga ujdzie w tloku 7,8 kg, w tym nowym roczniku podobno lepsze materialy sa, buda z przedluzka (no nie bedzie to buda BJ - ale nie mozna miec wszystkiego), podnozek, ktory mozna podniesc. Mam tylko dwa ale - bardzo niskie siedzisko - 41 cm (choc moja mala ma dopiero 14 miesiecy, to wzrost ponad 80cm - z jakims malym haczykiem i sie zastanawiam, czy wystarczy na najblizsze kilka miesiecy - potem i tak bym sprzedala) i kosz micro i jak sie siedzisko rozlozy to juz chyba z niego nic wyjac nie mozna (ale moze mozna by zmontowac z suwakiem)
Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 12:55
      No proszę Cię...
      Moim zdaniem, pomijając kwestie samego wózka itd. to jesteś do niego za wysoka, zawsze szukasz czegoś dla wyższych, a chyba z Lirą nic nie zmienili i ma stosunkowo nisko rączki. Ogólnie ostatnio tych wózków jest zatrzęsienie na ulicy.
      Kup używanego zappa xtra na wakacje to spokojnie go potem dalej odsprzedasz i po kłopocie.
      • saras-wati Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 13:10
        taki wózek z taką wagą? ja bym sobie odpuściła...oglądałaś go w sklepie?
        • martuska1982 Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 13:26
          ja milion razy obmacałam ten najnowszy model w sklepie.Rączkę ma wysoko, dużo wyżej niż starsze modele rogi.Co wiecej, poprzedni model z łączoną rączką ma ją złączoną,ale prostą i jest niżej niż w najnowszym, w którym jest lekko wyprofilowana do góry.
          Mam wzrostu 169-170 (nigdy dokładnie nie zmierzyłam się będąc już dorosłą) i rączkę w tym wózku mam kilka centymetrów powyżej pępka (na pusto).
          Na pewno jednak jak wsiadzie dziecko i jeszcze po kilku miesiacach użytkowania wózek osiadzie (a osiądzie na pewno) bedzie niski niestety.
          Kosz też jest kiepski - głęboki, jak się sprytnie układa to wiele można wepchnać (bazuję na espiro magic, który ma identyczny kosz a jego używałam), ale jak dziecko położysz to nic nie włożysz nic nie wyjmiesz.
          Ogólnie dla dziecka wózek jest fajny, na epwno bardzo wygodny, dla rodzica niższego idealny, dla wyższego może być fajny na początku jeśli kupiony nowy.

Na pewno jednak Linka ty nie jesteś zwykłą wózkową użytkowniczką, jesteś wózkomaniaczka, a ten "tytuł" to poniekąd brzemię.
          Myślę, ze byłabyś lekko rozczarowana tym wózkiem w ogólnej ocenie, bo w kwestii prowadzenia i podbijania raczej byłabyś zadowolona - jest zwrtotny i miękki, podbija się ok. Przy podbijaniu niesttey ugina, a co za tym idzie każde podbicie powoduje osiadanie wózka.
          • agusia041 Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 13:41
            Mi kiedyś pan w sklepie tę lirę polecał jako dobry wózek ze średniej półki cenowej, niby lepszy niż espiro magic, ale jakoś nie mam odwagi w tę półkę cenową wejść wink
      • linkap_wawa Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 14:02
        ooo zapp xtra to jest dopiero niski.. ze juz nie wspomne ze nie ma pelnej raczki - a ta lira ma raczke na wysokosci 104 cm - czyli tak jak BJCM tylko ze do tego nie ma tej oski w ktora sie wali nogami - tylko wlasnie o tym osiadaniu nie pomyslalam...
        .. wiecie ja sie tam na tanie opcje nie zamykam - owszem gdybym miala taki wozek wybierac na dluzszy okres wozkowania, z mysla o tym zeby byl i na zime i na lato i wogole, to pewnie nie bralabym pod uwage takiej Liry ale jesli ma mi on posluzyc jako wozek na wakacje (ewentualnie potem bedzie sobie stal u dziadkow) to czemu nie.
        Mamy BJCMgt ale on troche za kobylasty na wakacje (nie wiem, moze bede musiala po schodach znosic), i maca xt - byloby gites gdyby ten mac mial pelna raczke (moze jakas rurke dospawamwink) i tak kombinuje jak chlop pod gore....
        A tak wogole to chce bee+ ale nawet uzywki (teraz chodza powyzej 1500zł) sa poza moim zasiegiem finansowym poki co, bo przed anmi sporo wakacyjnych wydatkowsad
        • martuska1982 Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 14:11
          gdyby te bee plusy były tańsze to bym kupiła, a tak wolę chyba tego UJ. wink
    • eszulczewska Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 14:24
      A porownywal ktos te Lire z Espiro Magic? Dla mnie one sa blizniaczo podobne...
      • linkap_wawa Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 14:53
        no to fakt - konstrukcja identyczna - wymiary siedziska chyba tez - tyle ze Lira 4 wazy 7,8 iz raczka na 104 cm a Magic wazy 9 kg a raczke ma na wysokosci 107cm.
    • monika_kas Re: nie smiejcie sie ale korci mnie... 03.07.13, 14:47
      nie wiem jak ta nowsza lira ale moja szwagierka ma model z 2012 roku i:
      - po 2 spacerach koła wyglądały jakby miały rok
      - po 2 tygodniach piszczało i trzeszczało
      - po pół roku rączki opadły bardzo nisko
      - moja chrześnica - wysoka 2 latka - już sobie nie pośpi wygodnie (albo i wcale) w nim, bo nie ma miejsca na głowę

• linkap_wawa kto mi sprzeda bee + za tysiaka:)? 03.07.13, 14:56
        eeee. no to nie kupie - jesli mam miec opadniete raczki na wysokosci bioder to nie ma sensu, nawet na wakacje ... kto mi sprzeda bee + za tysiakasmile?
        • martuska1982 Re: kto mi sprzeda bee + za tysiaka:)? 03.07.13, 15:56
          podpinam się.Za tysiaka to i ja bym plusa wzieła. tongue_out
          • linkap_wawa Re: kto mi sprzeda bee + za tysiaka:)? 03.07.13, 16:10
            hehehe.. no to moze ktos bedzie mial dwa do opchnieciasmile...
            • afroddytta Re: kto mi sprzeda bee + za tysiaka:)? 03.07.13, 17:28
              A ja sobie bee kupię na koniec dla małej, taką mam wizję, jak już tylko ona będzie wózkowa smile
              • delphine_delphine Re: kto mi sprzeda bee + za tysiaka:)? 03.07.13, 22:15
                Linka, nie marudź - jak chcesz pełnej rączki, to bierz ze sobą BJ! Plus jest taki, że pojedzie Ci po każdym terenie, więc na urlopie zwiedzisz wszystko wzdłuż i wszerz.
                Ja zabrałam GT ze sobą do Chorwacji na żagle i nie mogłam jakkolwiek narzekać. Oczywiście, był on cięższy od typowej parasolki, ale za to nie straszne mi były żadne eskapady, a pełna rączka hmmm - to jest to! wink
    • monika_kas MNIE TEŻ KORCI.... :) 04.07.13, 11:35
      mnie znów bardzo korci Cam Micro (było niedawno mówione o nim na forum)...

kurcze, kosztuje śmieszne pieniądze, wygląda (w internecie, na żywo nie widziałam) całkiem całkiem.. jako taka podwieźdupka do samochodu...

myślicie że warto?

https://www.tosia.pl/external/xinha/plugins/ExtendedFileManager/demo_images/Cam/Micro/Cam_Mikro.jpg
      • linkap_wawa Re: MNIE TEŻ KORCI.... :) 04.07.13, 11:55
        tez sie mu przypatrywalam ostatnio - jest teraz na all model o nazwie microair - moim zdaniem fajna opcja takiej podwiezdupki wlasnie i wozka na wakacje, jest tylko jedno ale moim zdaniem - ta budka jest dosyc nisko nad glowa dziecka - wysokosc oparcia w tym wozku to 47 cm i zaraz potem jest juz budka, wiec wieksze dzieci moga walic w nia glowa.
        • monika_kas Re: MNIE TEŻ KORCI.... :) 04.07.13, 12:24
          no ten microair to wogóle wygląda super smile kurcze... może się skusić.. mój dzieć jeszcze mały (10 miesięcy)... ale wysoki.... nie cierpie wózków z niskimi oparciami.... uncertain
          • berciunia1 Re: MNIE TEŻ KORCI.... :) 04.07.13, 13:26
            moja siostra go ma... tego zalinkowanego- na plus to amortyzacja- bardzo wyczuwalnasmile
            - no i cena
            wyląd też niczego sobie.

mnie by nie podpasował bo:
            - jak dla mnie dość ciężko się podbija
            - nisko buda i nie ma możliwości jej podciągnąć wyżej
            - rączki takie proste a nie pod kątem - ja wolę takie pod kątem jak np cybexy mają.
            - blokada przednich kół jakaś słaba i kołą się same czasem blokują.
            - na pewno cięższy niż cybex onyx

w podobnej cenie wolałabym chyba .....

oglądałam w sklepie z ciekawości zanim siostra napaliła się na cama-o wiele lepiej się podbijał, raczki lepiej leżały w dłoniach itp. allegro.pl/listing/listing.php?string=W%C3%93ZEK+SPACEROWY+4BABY+shape&search_scope=category-82611

albo np allegro.pl/knorr-baby-wozek-spacerowka-little-starr-i3368890095.html

lub ciut droższa podróbka cybexa allegro.pl/listing/listing.php?string=W%C3%93ZEK+SPACEROWY+4BABY+DAMREY&search_scope=category-82611

• linkap_wawa Re: MNIE TEŻ KORCI.... :) 04.07.13, 14:10
              ale ta ciut drozsza podrobka cybexa wazy ponad 9kg!!! a do tego jest duzo dluzsza pod zlozeniu od cama i siedzisko duzo nizsze - nie nadaje sie moim zdaniem.
              material knorra jakis super przezroczysty- szmatkowy i tez dlugi po zlozeniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka