Dodaj do ulubionych

maclaren tapicerka-czy ktoś prał

03.07.13, 18:45
Chciałam zapytać, jak zachowuje się tapicerka z maclarena w praniu, dobrze spiera się brud i czy nie zostają zacieki?
Mam maclarena quest i syn już go opaciał chrupkami i mlekiem a mnie mierzwi, jak patrze na wózek tongue_out
Obserwuj wątek
    • majawrzosowa Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 20:07
      spiera się ładnie, zacieki nie zostają. ale ja prałam ręcznie. z forum wiem, że dziewczyny prały w pralce i nic się nie działo.
      • martuska1982 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 20:24
        ja prałam w pralce i po wyschnięciu jak nowa - nie pozaciągana, bez zacieków, kolor jednolity (mam czarny wózek).Prałam na 40st, nie pamiętam czy zmniejszałam ilośc wirowań, ale nawet jeśli to do min.700 na minute.
    • zeusik66 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 20:45
      Ja pralam kilka dni temu. Mam granatowy. Absolutnie nic się nie działo. Pralam w 30 stopniach, wirowanie 800, w pralce.
      • elmo34 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 21:10
        Ja pralam w pralce kilka razy-quest pomaranczowo-szary. Zero problemu, tapicerka jak nowa po wysuszeniu smile
    • d.d.00 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 21:20
      wielkie dzięki za odpowiedzi! nie zawaham się go wyprać w takim razie! smile
      • martuska1982 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 21:24
        Ja bym nawet budkę włożyła, gdyby mi się zmieściła.Niestety mimo załadunku max 6 kilo w mopjej pralce budka nie weszła.
        Jak upierzesz w max.40stopniach i zmniejszysz wirowanie to na bank nic się nie wydarzy nieporządanego, więc śmiało. smile
        Nie wiem jak inne dziewczyny, ja w każdym razie staram się zawsze przy praniu tapicerki wózka pilnować, by świeżo po wyjęciu z pralki rozpinać tapicerkę na stelażu, mam wtedy pewność, ze podczas suszenia nic się nie zbiegnie. wink
        • d.d.00 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 21:28
          a jak to wyprać budkę? z tym plastikowym stelażem? Jaki masz wózek? Bo nie jestem pewna, czy w quest da się ją zdemontować
          • pstrabiedronka Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 21:55
            mam Maclarena juz od 6 lat, używa go obecnie moje trzecie dziecko. To co prawda XT nie Quest ale - prałam w pralce nie policze ile razy - tapicerka wciąż jak nowa.

Budkę zazwyczaj myłam ręcznie, w brodziku, szczoteczką i spłukiwałam prysznicem.
            Ostatnio wrzuciłam budę do prania - tak, ze stelażem, tylko nie włączałam wirowania.
            Nic się nie zniszczyło a uprało się łądnie.

po tych 6 latach mam sprane odblaskowe elementy na budce i tapicerce (u mnie to są lamówki, nie wiem czy Quest ma odblaski). Ale nie wiem czy to tylko efekt prania czy po prostu "wysługa lat" wink
            • martuska1982 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 22:52
              Pstrabiedronko, chyba wysługa lat. Ja też mam xt, nie wiem czy w queście buda się zdejmuje ze stelaża.
    • toya666 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 23:35
      Ja prałam tapicerkę. Ba, nawet chlorowym wybielaczem ją potraktowałam. I pięknie "świeci" jak nowa. Maclaren jest niezniszczalny big_grin

Buda się zdejmuje, ale ciężko. Nie cierpię tego mechanizmu! W innych wózkach na prawdę łatwo się zdejmuje budę, w Queście mąż mi pomaga, bo ja nie daję rady...
      • martuska1982 Re: maclaren tapicerka-czy ktoś prał 03.07.13, 23:44
        a jaki masz kolor wózka? Pytam, bo ten chlor żeby koloru nie ruszył to chyba wózek biały musisz mieć. wink
    • d.d.00 wyprałam! 23.07.13, 21:17
      Wyprałam!Wrzuciłam do pralki na krótki program, potem na noc powiesiłam na balkonie a rano, gdy była jeszcze wilgotna założyłam na wózek smile
      Synek oczywiście już go pobrudził, ale wiem, że mogę prać bez obaw tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka