Dodaj do ulubionych

TANI wózek na wakacje

25.07.13, 16:21
Z góry przepraszam jeśli taki wątek już się pojawił. Mamy wózek z którego jestem bardzo zadowolona, Emmaljungę, w zasadzie ani gondola ani teraz spacerówka nie mają według mnie wad poza jedną - jak się okazuję nie będę mogła podróżować z nim samolotem. Lecimy na tydzień, pewnie jeszcze ze dwa razy gdzieś polecimy zanim Mała przestanie być wózkowa i nie za bardzo opłaca mi się wydawać 1000PLN na coś czego będę używać przez max 3tyg w sumie. Nie mam od kogo pożyczyć niestety. Myślałam o kupnie wózka który widziałam w Tesco, Hauck zadaje się za ok 200PLN ale czy taki nie rozpadnie się po jednym dniu? Jakieś rady? Nie musi być ładny, byleby rozkładał się do spania i jak najmniej ważył...
Obserwuj wątek
    • gosia_mrufka Re: TANI wózek na wakacje 25.07.13, 16:58
      Niestety tego bym się obawiała, że tani wózek może być awaryjny. Może lepiej coś używanego, ale sprawdzonej firmy, np. maclaren.
    • dalla Re: TANI wózek na wakacje 25.07.13, 17:44
      kupiłam cama micro - do samochodu, teraz za 220 pln, ja jeszcze płaciłam kolo 270.
      www.tosia.pl/inny-cam-micro_p2162
      Jest b. mały po złożeniu, rozkłada się do pozycji leżącej, rączki można regulować (nie do góry, ale tak obracać, że są na różnej wysokości), ma folię, śpiworek, pałąk, leciutki, uchwyt do noszenia. Na wakacje (jak napisałaś 3 tyg w sumie), do auta itp. - wg mnie super. Normalnie są chyba po ponad 400pln, to wyprzedaż starej kolekcji.
      Na razie dziecko jechało z 5 razy - z auta do lekarza, na zakupy itp. - młoda zadowolona, siedzenie dość szerokie jak na taki wózek. Nie chciałam wydawać dużo na taki samochodowy wózek: jak na cenę i moje oczekiwania jest ok. Mam czerwony, chciałam któryś z ciemniejszych, ale już nie było.
      Kupiłam po przeczytaniu opinii na tym blogu (wrzuciłam w googla i mi wyskoczył link):
      mamarysia.blogspot.com/2013/02/cam-micro-pierwsze-wrazenie.html
      • me-lissa Re: TANI wózek na wakacje 25.07.13, 23:35
        Dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło! Wózek już zamówiony, wybrałam pomarańczowy bo nie chciałam dopłacać za ciemny kolor, zresztą jak wakacje to wakacjesmile
        • szelkami Re: TANI wózek na wakacje 25.07.13, 23:37
          ja też polecam micro smile zakupiony na wakacje pozostał z nami do dziś, a jane muum się kurzy. mój syn uwielbia ten wózek, dobrze zainwestowane 270 zł.
        • monika_kas Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 09:43
          Me-lissa a w jakim wieku Twoja córka? Bo ja się zastanawiam nad kupnem Micro, żeby do dziadków zawieźć, ale boję się tego niskiego oparcia. Chciałabym też ten pomarańczowy kolor. Mogłabyś cyknąć zdjęcie swojej niuni w nim i wysłać mi na gazetowego?
          • me-lissa Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 10:18
            Ma 16msc jest szczuplutka ale wysoka. Myślałam o wysokości oparcia, w tym blogu który zalinkowała Dalla dziewczyna pisze że jej synek z tych dużych w podobnym wieku spoko się mieści, producent podaje wiek do 36msc. Jak odbierzemy wózek mogę pstryknąć fotkę i wysłać Ci.
            • monika_kas Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 10:41
              będę bardzo wdzięczna. mój syn dopiero ma 11 miesięcy, ale jest wysoki... smile wrazie czego podaję maila: monika_kas@gazeta.pl jeszcze raz dzięki.
              • dalla Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 11:23
                moja ma 89cm, 2 lata - ma zapas oparcia z 10cm
                • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 11:49
                  Ja go chcialam kupic juz pare miesiecy temu, ale nie bylo o nim opinii smile

Podajcie prosze wymiary siedziska, oparcia i podnozka,

Ja go kupie dopiero we wrzesniu, bo teraz mnie nie ma w domu, ale nie zalezy mi na tej cenie, bo wole dolozyc do granatowego wink

Interesowala by mnie promocja na cama portofino 2013 smile widzialyscie moze gdzies?
                  • linkap_wawa Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 12:10
                    com portofino 2013 jest caly czas na all - nie wiem na ile atrakcyjna jest jego cena bo nigdzie indziej go w PL nie widzialam - na all jest za 500zł (z dostawa) - ale kiedys korespondowalam ze sprzedawca - wydaje sie, ze mozna by sie jakos dogadac
                    • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 12:12
                      może jeszcze poczekam, bo starsze są po około 300zł wink
                    • linkap_wawa Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 12:17
                      a tu masz wymiary tego micro - tylko to chyba jakas nowsza werjsa - air
                      allegro.pl/cam-microair-2013-nowosc-tylko-u-nas-4-kolory-i3405726080.html
                  • szelkami Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 13:40
                    www.tosia.pl/inny-cam-micro_p2162
                    tu podają wymiary
                  • dalla Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 14:48
                    najtaniej są w Tosi, za 220pln, ale tam mają tylko te jasne kolory
                    mogę wieczorem zmierzyć, ale myślę, że te wymiary na stronie sklepu mniej więcej się zgadzają
                    moje dziecko 89cm, trochę ponad 11,5kg ma zapas myślę, że na około rok maksymalnie (wzrostowo, bo wagowo nie będzie miała raczej 15kg jako 3-latka)
                    • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 26.07.13, 15:25
                      wymiary podane przez producenta, to już kiedyś przestudiowałam, chciałabym znać te prawdziwe smile

jest też na all cam flip, za 199zł, też fajny i ma głębsze siedzisko, bo 23cm
                      • dalla wymiary 27.07.13, 11:25
                        dopiero teraz udało mi się zmierzyć:
                        wysokość siedziska: 43cm, szerokość 33cm (przy podnóżku szerokość 35cm), długość siedziska z podnóżkiem: 36cm
                        • magda79pn Re: wymiary 27.07.13, 12:02
                          bardzo Ci dziękuję, właśnie zadałam pytanie sprzedającej na allegro, bo widzę że te "nowsze" mają inne wymiary siedziska i oparcia...

jak odpisze to dam znać, choć zaczęłam zastanawiać się nad Cam Flip w kolorze kawa wink
    • toya666 Re: TANI wózek na wakacje 27.07.13, 12:18
      Mieszkam w DE, Hauck to niemiecka firma, dosc popularna. Nie wyglada na wozek, ktory sie rozleci po 1 dniu.

Co do Maclarena: wozek wychwalany pod niebiosa tu na forum, ale u mnie jak na razie nie zdal egzaminu (kupilam uzywany i sprzedalam po 1 tyg.). Nie wiem czy jest jakis model Maclarena, ktory rozklada sie na plasko, albo przynajmniej prawie plasko. Ja widzialam kilka i zaden sie nie rozkladal tak, jak ja bym chciala.
      • martuska1982 Re: TANI wózek na wakacje 27.07.13, 15:43
        mój xt rozkłada się na płasko.XLR rozkłada się tak samo jak xt.
        • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 27.07.13, 16:22
          sorry, ale xt nie rozkłada się na płasko... prawie płasko, ale na pewno nie idealnie płasko smile
          • martuska1982 Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 17:21
            na 180stopni to żadna parasolka się chyba nie rozkłąda.Bardziej płaskiego rozłożenia nie widziałam. wink
            Na pewno rozkłada się bardziej płasko niż większosc spacerówek wielofunkcyjnych. tongue_out
            • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 17:57
              niektóre się rozkładają, szukałam rok temu, ale nic ciekawego to nie było, np chicco echo, a z nieparasolek, chicco simplicty (miałam)

mi osobiście, prawie płaskie oparcie w xt też nie przeszkadzało.
              • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 17:58
                załozyłam inny wątek, ale chyba nikt go nie zauważył...

co byście kupiły, CAM FLIP czy CAM MICRO ???
                • afroddytta Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 18:23
                  Ten Flip to jakoś tak badziewnie wygląda jak dla mnie, może ewentualnie ten na jasnym stelażu, tem Micro ma coś w sobie jakoś lepiej mi wygląda.
                  • monika_kas Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 18:43
                    uważam jak Affrodyta. ten Micro jakoś tak fajnie wygląda, że naprawdę ma się ochotę go kupić. a już ten microair to wogóle super się wydaje.
                    • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 19:35
                      One wszystkie mają te siateczki microair, te najnowsze mają lepszą budkę i próbuję się właśnie dowiedzieć czy oparcie wyższe też

Bo te 43cm co dziewczyny podaly, to bardzo mało, i nie wiem jakim sposobem w/w dziewczynka ma jeszcze 10cm luzu, skoro moj synek mierzy 80cm, a jak usiadzie to teraz ma 43cm
                      • linkap_wawa Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 20:03
                        Z opisu wynika ze microair ma wyzsze siedzisko bo cos pod 47 cm jesli dobrze pamietam...
                        Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
                        • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 20:43
                          Ten nowszy ma chyba 47cm (jeszcze mi ze sklepu nie potwierdzili tej informacji) ale starsze (te co sa w promocji) mają 43cm (dziewczyna gdzies wyżej potwierdza)
                      • dalla Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 22:19
                        bo moja cora ma dlugie nogi i to one robia duzo z tych jej 89cm
                        no dobra, ma z 8cm zapasu
                        • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 28.07.13, 22:32
                          smile mój ma póki co krótkie nóżki jeszcze smile

a napisz mi jaszcze czy tą budkę można przesunąć wyżej na stelażu, czy jest jakoś na stałe zamocowana?

napisz mi też. czy w pozycji siedzącej można budkę przechylić trochę do przodu?

jaki masz kolor? bo mi się podoba ciemny stelaż (tapicerka mniej ważna), ale one chyba nie są czarne, tylko ciemno szare / stalowe?
                          • dalla Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 08:48

> a napisz mi jaszcze czy tą budkę można przesunąć wyżej na stelażu, czy jest jak
                            > oś na stałe zamocowana? jest na stałe
                            >
                            > napisz mi też. czy w pozycji siedzącej można budkę przechylić trochę do przodu?
                            nie
                            > jaki masz kolor? bo mi się podoba ciemny stelaż (tapicerka mniej ważna), ale on
                            > e chyba nie są czarne, tylko ciemno szare / stalowe?

mam jasnoszary stelaż (czerwona tapicerka). Chciałam ciemną, ale nie było. A że kupowałam w Tosi (mam pod nosem ten sklep), to wzięłam najciemniejszą z tych jasnych. Gdyby nie miało być praktycznie, to brałabym pomarańczowy na czarnym stelażu.
                            Ale generalnie to jest taki prosty wózek, do samochodu, na krótkie wypady. Dla mnie przewaga nad flipem jest taka, że micro składa się do naprawdę małych rozmiarów - długość po złożeniu to 89cm, większość parasolek ma dobrze ponad 100cm
                            >
                            >
                            >
                            >
                            • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 09:13
                              muszę to jeszcze przemyśleć, i tak nie ma mnie teraz w domu

mi te 10cm róznicy po złożeniu nie robi, bardziej zalezy mi na wymiarach siedziska i oparcia
    • womysia Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 09:16
      ja kupiłabym bebe confort streety smile zawsze sobie o nim myślę w kategorii "tani" i "wakacyjny". to takie bee+ tylko w innej kategorii cenowej i marketingowej. ale ma praktycznie porównywalne cechy użytkowe - rozkłada się na płasko, ma szerokie i płaskie siedzisko, siedzisko jest obracane przodem do pchającego wózek.

allegro.pl/wozek-spacerowka-bebe-confort-streety-i3426177767.html
      • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 10:45
        streety waży dobrze ponad 10kg, i niestety ma raczkę na wysokości 94cm - czyli strasznie nisko
        • womysia Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 11:18
          magdo, z całą pewnością nie. może podajesz wagę z gondolą, bo to wózek sprzedawany także w wersji 3 w 1. spacerówka na "moją rękę" waży niewiele więcej niż bee+ czyli musi to być około 8 kg.
          • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 15:02
            wiesz, kiedyś chciałam go kupić (rok temu), był nawet jeden nowy w mojej miejscowości za około 600zł, ale było to dosyć daleko, więc nie pojechałam (może nadal w tym sklepie stoi)

nie pojechałam, bo naczytałam się w necie, że się ciężko manewruje i cięzko podbija, prawda to?
            • womysia Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 15:12
              ja tylko go pomacałam tylko raz, nie jeździłam nim daleko, ale wydawał mi się zupełnie jak bee+ - czyli wygodny i praktyczny na gładkich nawierzchniach. pewnie nie podbija się doskonale - tak jak i bee+ - ale ma inne zalety - czyli małe wymiary, dosyć niską wagę, składanie super łatwe, obracane siedzisko, wygodne duże siedzisko, kółka pojedyncze. taki mały wózek nie parasolka. moim zdaniem manewruje się dobrze - ja lubię wózki na 4 "nogach" smile
              • magda79pn Re: TANI wózek na wakacje 29.07.13, 17:08
                to ja znajdziesz chwilę, to zmierz mi wysokość rączki

ja na tą chwilę najlepiej wspominam bebe confort loolę up, mi się dobrze jeździło, małemu było dobrze (od razu zasypiał) tylko M się nie podobał wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka