Dodaj do ulubionych

MBUJ-dziwny pałąk i materiał

08.08.13, 22:48
Jestem już prawie zdecydowana na ten wózek. I wszystko byłoby ok, gdyby nie dziwaczny, odstający jakby nie do kompletu pałąk. Sprzedawca zapewniał, że taki ma być i dziecko go nie zerwie, ale jak dla mnie to pałąk był dziwnie umocowany (odstawał od ramy) i łatwo można było go zerwać. Poza tym, materiał w miejscu, w którym mocowano pałąk już w sklepie był lekko przetarty, podobnie jak rama.
Wózek wydaje mi się fajny, skrętny, łatwo się prowadzi, nawet dobrze składa. Ale czyżby był aż tak lichy? A może model ze sklepu był felerny?
Wypowiedzą się użytkowniczki?
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 08.08.13, 23:03
      Nie bardzo rozumiem w czym rzecz ale ja mając UJ teraz Terraina czasami sama mam problem z odpięciem zdemontowaniem pałąka. Materiał jest jak najbardziej porządny jak i cały wózek na prawdę nie ma się do czego przyczepić moim zdaniem.
      • agusia041 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 08:07
        Też nie bardzo wiem o co chodzi, u mnie pałąk dość ciężko się wpina a i z odpinaniem też nie jest lepiej (staram się tego w ogóle unikać). W miejscach mocowania już są niestety rysy, zabezpieczyłam stelaż srebrną taśmą izolacyjną, ale teraz to już w ogóle strasznie ciasno chodzi uncertain
      • nati_28 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 08:10
        Ten pałąk był jakby zamontowany w 1/3, tak jakby nie dało się inaczej. Już wolałabym żeby trzymał się mocno i był trudny do ponownego zamontowania aniżeli w ogóle nie dałoby się go zamontować. Chyba model sklepowy był felerny, bo niemożliwe żeby pałąk tak lichawo się trzymał.
        Poza tym miał już uszkodzony materiał, przez co domniemywam, że ściągając i zakładając pałąk można go uszkodzić. Rama też była obdarta, porysowana jakby od prób ściągania i zakładania pałąka. Może to taki model, a ludzie dodatkowo w sklepie uszkodzili. Muszę więc sprawdzić w innym miejscu.

Od razu zapytam, czy się orientujecie czy w UK te wózki są tańsze?
        • afroddytta Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 12:56
          Jak dla mnie sam pałąk jest jak najbardziej ok, tylko system mocowania może nie jest doskonały. Ja kupiłam wózek używany i niestety stelaż był pod pałąkiem porysowany, więc już nic z tym nie robię (ale materiału tam nie podkładam, więc materiał w tym miejscu się nie niszczy), ale pałąk trzyma się dobrze.
          Co do materiału to ja mam wersję Urban Elite, więc inny materiał niż w UJ, ale ogólnie jest wytrzymały, nic się nie dzieje, choć jest lekko wyblaknięty/jakby ma lekki meszek w niektórych miejscach, ale średnio to widać.
          Tutaj fotka mojego MB smile Dla mnie zdecydowanie wózek nr 1!
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/QsTVbUC4BwGL4bZTeB.jpg
          • nati_28 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 14:29
            Śliczny. A czarna wkładka była szyta dodatkowo?
            Jestem już właściwie zdecydowana na ten wózek, tylko muszę zobaczyć w innym sklepie jak trzyma się pałąk. Zastanawiam się jeszcze nad kolorem. Szukam neutralnego, więc w grę wchodzą: czarny i czekoladowy, względnie szary.
            I zastanawiam się czy w UK nie będzie tańszy, zwłaszcza że koleżanka za tydzień przyjeżdża, więc mogłaby mi przywieźć.
            • martuska1982 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 14:40
              skoro tu o pałąku to dorzucę fotkę mojgo urbana z pałąkiem kutnika. big_grin
              Ordynarnie to trochę wygląda przez tą folię, ale coś się pomyśli.
              • martuska1982 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 14:40
                https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/PICT0877_zps36cb50d5.jpg
                • agusia041 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 14:43
                  Martuska, śmiało ściągaj folię, naprawdę pałąk wygląda duuużo lepiej smile
                  • nati_28 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 15:02
                    Mam ten pałąk. Zakupiłam do Maca. Jeśli pasuje do Urbana, to super! smile
                    • martuska1982 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 15:06
                      sprawdzę jeszcze jak sprawuje się w użytkowaniu.
                      Z tą folią to mam opory o tyle, że to siorki pałąk i nie wiem czy mi go dała czy pożyczyła.Wiem, że chciała ze speedziakiem go sprzedawać.
                    • agusia041 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 16:00
                      Ten pałąk który pasuje do Maclarena , może nie być odpowiedni do UJ. Martuska ma od quinny speedi a ten ma inną szerokość i średnicę.
                      • martuska1982 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 16:15
                        do maclarena to chyba od chicco multiwaya pasuje.Ja zaraz luknę czy ten kutnika pasuje na maca xt.
                        • nati_28 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 16:31
                          Pasuje, ale do XLR, a ten jest szerszy. Do XT nie pasowałby
                          • martuska1982 Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 20:41
                            niestety stwierdzam, ze do UJ ten kutnik srednio pasuje. Przy mocniejszym szarpnięciu potrafi sę odpiąć, a ze speedi się nie odpinał, tkwił sztywno.Myślę, że w UJ rurki są grubsze i to dlatego.
            • afroddytta Re: MBUJ-dziwny pałąk i materiał 09.08.13, 15:27
              To wkładka firmowa MB, przy modelu Urban Elite była w zestawie, ale ja jej praktycznie nie używam, bo jest z polaru, tylko na zimę, ale wtedy w sumie pod śpiwór, na lato mam kolorową własnej roboty smile (teraz zamierzam ją do EW wykorzystać, bo fajna jest i pewnie będzie pasować)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka