Dodaj do ulubionych

Potrzebuję przednie koło do City mini

19.08.13, 17:40
W serwisie chcą 95 zl z wysyłką. Można gdzieś kupić taniej? Kupiłam mini z uszkodzoną blokadą przedniego koła, ale coś tam jeszcze trze. No i 100 za koło to dla mnie trochę dużo.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 19.08.13, 18:08
      taniej nie znajdziesz, chyba, ze komuś by się citi mini rozsypał i zostało mu uzywane koło na sprzedaż,ale to jest równie prawdopodobne jak najazd Marsjan na Polskę. wink
      • sylki Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 19.08.13, 21:26
        nawet jakby się mini rozsypało, to najpierw szlag trafi przednie koło wink , to niestety jest pięta achillesowa city mini 3
    • misiunia22.0 Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 08:34
      spróbuj przeczyscic tą blokade i podwazyc moze sie wysunie u mnie zadziałało ale jak sie zasyfi znow sie nie blokuje a trzeszczeniem hmm mi lekko latało koło tylko to je rozebrałam i podłozyłam teflon (chyba taka cieniutka tasma chyba) i wsadziłam koła na siłe i juz tak nie lataja chyba ten plastik sie wyrabia i maja lekki luz ale do przezycia moje mini ma ponad 2 lata i ma sie dobrze naddal wozi duzego 3 latka juz sporadycznie ale daje rade, aa koło przednie miałam tez ywmieniane na gwarancji i niestety z kazdym jest to samo w sumie blokade zadko sie uzywa prawie wcale
      • dol-ger Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 13:17
        Powiedzcie mi dziewczyny jek to koło rozebrać? Z tarciem sobie poradziłam zepchnęłam ten bolec od blokady głębiej, ale jeszcze skrzypi jak jadę. Na blokadzie mi bardzo nie zależy, ale właśnie takie rozklekotane trochę wydaje mi się to kółko no i skrzypienie mnie denerwuje. Wózkiem jeździ 17 kg 3-latka lubi pospac popołudniu, więc wózek jest potrzebny.
        • misiunia22.0 Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 14:35
          ściągasz te plastkiki z obu stron koła podwazasz srubokretem i schodza potem wyciagaz zawleczke ( taki metalowy) i pokolei schodza koła i podkładki i zabezpieczam tasma i zakładam i spokoj na długo (tez woze 3latka 15kg ale juz sporadycznie)
          • dol-ger Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 15:22
            Jaką taśmą to robisz i na, który element ją naklejasz? Na oś czy podkladki?
            • misiunia22.0 Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 17:44
              to jest taki cienki biały chyba teflon nakładam go na tenmetalowy bolec od kół potem wciskam koła ta tasma nie jest jakas klejaca ale mimo wszystko fajnie sie trzyma cos takiego skas mam i mi sie super sprawdza do tego celu obwijam kilka razy i zakładam element potem ta sprezyne miedy kólkami i znow nakładam i drugie koło i zamykam
              allegro.pl/tasma-teflonowa-12-szt-12mm-x-0-075mm-x-10m-vorel-i3419612100.html
              • afroddytta Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 19:22
                To ciekawe nigdy tego kółka nie rozbieralam, a też latanie mnie denerwuje, muszę wypróbować.
              • dol-ger Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 20.08.13, 23:04
                dzięki wielkie jutro postaram się kupić ta taśmę i pokombinuję z kołem smile
    • misiunia22.0 Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 21.08.13, 11:22
      napewno nic nie zepsujesz nie ma co po prostu to jakby łozysko w srodku jest plastikowe i sie wyrabia lekko z czasem ja wszystkie przendie kółka (2 chyba lub 3) tak naprawiałam jedynie nie wszystkie blokady mi działaja ale tego to ni euzywam wiec z czasem kazda sie zasyfi i trzeba oczyscic a ta tasma sie u nas sprawdza
      • dol-ger Re: Potrzebuję przednie koło do City mini 21.08.13, 15:45
        Zrobiłam dziś serwis smile Rozebralam koło na części, wymyłam w wodzie z płynem do prania (w innym wątku przeczytałam, że tak najlepiej usunąć zabrudzenia z kółek). Wysuszyłam i owijałam taśmą teflonową ale nie ten "metalowy bolec" tylko właśnie plastikowe jakby łożyskabw moim wózku one od zewnątrz były wyrobione. Wcisnęłam w kółka, później popryskałam WD 40 i poskładałam. Blokadę też udało mi się naprawić wg rad misiuni i kółko jak nowe wink Za chwilę sprawdzę na dłuższej trasie, ale myślę, że będzie ok. Jadę testować.
        • dol-ger Test po "naprawie" zdany na 5 21.08.13, 17:25

• dol-ger Re: Test po "naprawie" zdany na 5 21.08.13, 17:36
            Misiunia bardzo Ci dziękuję za rady! Normalnie nie ten wózek, jedzie jak marzenie, pokonuje przeszkody bez pisnięcia a stówka w kieszeni. No, taśma teflonowa ok 4 zł smile a radość ze sprawnego kółka bezcenna kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka