aga_1980_31 09.09.13, 22:30 Fajnie się prezentuje wydaje mi się , że to własnie odpowiednik Britaxa ale kolorki super szczególnie ten żółty <3 www.mamasandpapas.com/cat/armadillo-campaign/?cm_re=PushchairsAccessories-_-Pod-_-HeroPod Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martuska1982 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.09.13, 00:52 ten oczojebny też ciekawey, ale chyba bym sie nie odważyła.A żółty cudny, kiedys może kupię żółtego yezza. Ogólnie wózek fajny, faktycznie jak britax, ale mi też od przodu (na tym zdjeciu, na którym mamusia pcha wózek z dzieckiem) przypomina lunę troche. Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.01.14, 00:57 Na stronie polskiej Mamas&Papas pojawił się śpiworek do Armadillo. Czyżby niedługo sam wózek miał być dostępny? Na wiosnę jak znalazł! Odpowiedz Link
magda79pn Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.01.14, 07:30 a wiecie jaki wysoki on ma być? Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.01.14, 09:26 Handle on the chassis is non adjustable and sits 90cm from the floor. to chyba jakis zart! taki fajny wozek zepsuc taka wysokoscia raczki???? tu jest caly artykul www.pushchairtrader.co.uk/en/pushchair-reviews/mamas-and-papas-armadillo-review/ Odpowiedz Link
linkap_wawa Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.09.13, 09:01 fajny - a ile on wazy? jakby wyszlo ponizej 8kg to go chce! Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.09.13, 09:33 www.bestbuggy.co.uk/2013/08/mamas-papas-armadillo/ według danych na tej stronie waży ok 8kg natomiast chwalą się że wymiary siedziska są większe od britaxa b-agile bj mini podają 92cm dla armadillo Odpowiedz Link
mum2013 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 07.03.14, 21:13 Właśnie dzisiaj zakupiłam armadillo, kolor budki żółty z wkładką kolor stripe. Mam 173 cm wzrostu i mi odpowiada, nie ma się czego spodziewać po wózku parasolce 8kg. A i tak lepiej się prowadzi niż parasolki z dwoma raczkami. Mój mąż ma 186 cm wzrostu i mówi, że ok. Jest to nasz drugi wózek dodatkowy bo już dosyć mam dźwigania 16 kg wózka na 3 piętro, chociaż prowadzenie bajka. Nasz maluszek skończył 6 mcy i zadecydował regulowany podnóżek, brałam pod uwagę BJCM a różnica w wysokości rączki niewielka - porównywałam w sklepie, też super, ale regulowanego podnóżka nie ma. BJCM moim zdaniem lepiej się składa, chodź tapicerką na zewnątrz i posiada lepsze kółka. M&P Armadillo można dokupić fajny śpiworek Plusy i minusy jak zawsze. Polecam Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.09.13, 11:20 Fajny ten żółty podoba mi się składanie - tapicerką do środka, no i regulowany podnóżek to ogromny plus, budka skojarzyła mi się bardziej z M&P Urbo, w ogóle dla mnie to taki mix Britaxa B-Agile i M&P Urbo chętnie bym go przygarnęła jestem ciekawa jak z prowadzeniem i podbijaniem, szkoda, że rączka bez regulacji... Odpowiedz Link
aga_1980_31 Re: Armadillo Mamas and Papas filmik 10.09.13, 11:24 www.youtube.com/watch?v=8f1Q9WS1Vpc Odpowiedz Link
mamapodziomka Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.09.13, 20:51 Ech, 2 kg ciezszy od snapa A szkoda, bo ladny i latwiej dostepny. Odpowiedz Link
murken2 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 22.11.13, 14:23 Wymiary trochę przekłamane. Podają z wyprostowanym podnózkiem, a większe dziecko i tak jezdzi z podnózkiem do dołu. Dla baby joggera podają wymiary bez podnózka, bo tam nie jest odchylany. My mamy baby joggera ponad rok i sprawuje się swietnie, nie zamieniłabym na inny. A to kolejna kopia... Odpowiedz Link
nicolcia9 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 22.11.13, 14:50 Nie powiem... Podoba mi się! A żółty - awww, miodzio Ja go chcę ^^ Odpowiedz Link
flower_v Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 22.11.13, 15:34 no żólty piękny! a on jest u nas dostępny? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 22.11.13, 17:32 Fajny nawet Mi się widzi all black + ta kolorowa wkładka Odpowiedz Link
flower_v Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 10.01.14, 21:34 Na stronie polskiej Mamas&Papas juz jest moze na wiosne sie skusze na tego żółtego Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 11.01.14, 08:34 Ponoć można go testować w 4Kids po wpłaceniu 60% wartości Może któraś Forumka się skusi Odpowiedz Link
jzemlik Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 27.01.14, 21:51 sztucznamrowka napisała: > Ponoć można go testować w 4Kids po wpłaceniu 60% wartości Może któraś Forumk > a się skusi a czy mogłabym prosić o jakieś szczegóły? ta informacja jest dalej aktualna? pozdrawiam Odpowiedz Link
koala0405 Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 27.01.14, 22:27 Ja w czwartek wysłałam do nich 60% wartości armadillo i czekam na niego. Na razie nie mam żadnej informacji kiedy to nastąpi. forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121650586,148836076,Testy_nowosci_Mamas_Papas.html Odpowiedz Link
jzemlik Re: Armadillo Mamas and Papas odpowiednik Britaxa 28.01.14, 00:02 koala0405 napisała: > Ja w czwartek wysłałam do nich 60% wartości armadillo i czekam na niego. Na raz > ie nie mam żadnej informacji kiedy to nastąpi. > forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121650586,148836076,Testy_nowosci_Mamas_Papas.html o, dziękuję chyba najpierw zobaczę go w sklepie napisz jak dotrze, jestem ciekawa pierwszego wrażenia Odpowiedz Link
koala0405 jutro ma być 28.01.14, 10:19 Dostałam info, że jutro ma u mnie być. Ciekawe jaki kolor mi się trafi? Chyba wolałabym żółty bo bardzo mi się podoba ew. niebieski. Wielka niewiadoma. Odpowiedz Link
jzemlik Re: jutro ma być 28.01.14, 10:47 Mnie tez podoba sie zolty i ten stripe. W koncu jakis wesoly kolor kiedy zwracaja kaucje? Od razu po testach, czy trzeba czekac? Odpowiedz Link
koala0405 Re: jutro ma być 28.01.14, 10:49 w regulaminie pisze ze zwrot kaucji niezwłocznie po otrzymaniu przez nich wózka za wyjątkiem sytuacji ze odbiega od stanu sprzed wypożyczenia - tak ogólnie mówiąc Odpowiedz Link
jzemlik Re: jutro ma być 28.01.14, 11:00 Przez 5 dni to musialabys po nim skakac chyba tez sie zdecyduje na te testy, strasznie mnie kusi ten wozek Odpowiedz Link
monika_kas Re: jutro ma być 28.01.14, 19:42 Czekam niecierpliwie. Wydaje mi się że to może być wózek którego mi trzeba. Interesuje mnie głównie wysokość rączki i oparcia. Żółty jest śliczny. Ale ja bym wzięła czarny chyba. Mam ostatnio jazdę na czarne wózki. Odpowiedz Link
koala0405 Jest!!!! 29.01.14, 14:39 Ale olbrzymie siedzisko. Mój maluszek jest za mały na ten wóz. Waga wózka na wadze łazienkowej 9,3 kg. Amortyzacja na wszystkie koła. Oparcie i podnóżek tak się bajecznie reguluje, że aż miło. Oparcie do leżenia-chwytamy uchwyt i oparcie powoli się opuszcza wraz z powiększaniem się budy. Ciagniemy za pasek oparcie powoli wraca do stanu pierwotnego w zależności od siły ciągnięcia. Ten żółty kolor jest za żółty. Już widze jedna wadę - nie ma pałąka. Koła piankowe i słychać je na panelach, nie mają żadnych rowków wiec chyba będą się ślizgać. Buda jest fajna, głęboka ale taka szeleszcząco-sztywna. Przekładanie pasów szybkie i proste. Na pewno łatwo założyć śpiworek. Rączka z pianki na dobrej wysokości jak dla mnie. Dość zgrabny wózeczek. W komplecie jest tylko folia na deszcz. Jak chcecie jakieś wymiary to służę pomocą. Odpowiedz Link
monika_kas Re: Jest!!!! 29.01.14, 14:44 Wysokość oparcia i wysokość rączki od ziemi poproszę Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Jest!!!! 29.01.14, 14:59 a szerokośc siedziska? Głąbokość? No i zdjęcia Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Jest!!!! 29.01.14, 15:04 A wiesz co jeszcze? Ale to jak znajdziesz chwilę i ci się będzie chciało. Strzel kilka fotek porównawczych amadrillo z bee. Odpowiedz Link
koala0405 Re: Jest!!!! 29.01.14, 15:05 szerokość siedziska rozszerza się na zewnątrz 30-37 cm, głębokość 45 z podnóżkiem poziomo a z obniżonym ok 25 cm Odpowiedz Link
monika_kas Re: Jest!!!! 29.01.14, 15:47 Wymiary super ale ta wysokość rączki... Dla mnie za mało Odpowiedz Link
koala0405 Re: Jest!!!! 29.01.14, 16:28 Na razie testuję po domu. Wsadziłam mojego starszaka, który waży 14,5 kg i podbijanie masakra. Trzeba się położyć na rączce. Za to malucha super się prowadzi. Podoba mi się sposób składania bo cała tapicerka z budą w przeciwieństwie do baby joggerów jest schowana do wewnątrz więc nic się nie wybrudzi. Fajnie się blokuje po złożeniu i można postawić np. otwierając bagażnik auta. Baby joggery tego nie mają. Po złożeniu przypomina mi Nunę bo jest taka ładna płaska kanapka. Odpowiedz Link
flower_v zdjęcia, zdjęcia 29.01.14, 16:29 zdjęcia prosimy wysokość rączki jak dla mnie ok żółty za żółty..hmmm ciekawe jak wygląda w realu? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: fotki 29.01.14, 18:42 Ślicznota. Faktycznie maluszek w nim ginie. Super wózek. Odpowiedz Link
jzemlik Re: fotki 29.01.14, 19:25 no i teraz mam problem.. waham się między nim a jane muum. Pomóżcie! potrzebuję czegoś (czyt. spacerówki) , co po odpięciu kół zmieści się do bagażnika Volkswagena Polo, czyli czegoś małego, może być nawet i ciężkie, ale żeby się zmieściło do bagażnika Mieszkam na wsi, dróżki kamieniste, dużo kostek i nierówne chodniki. Dodatkowo zależy mi na przekładanej rączce/siedzisku, regulowanej rączce (albo wysoko ustawionej - mam 1,78 wzrostu). No i żeby jakieś sensowne koła były,niekoniecznie pompowane. Budżet do 1300-1400zł. Nie wiem, może jakiś Britax? Poradźcie coś, będę baardzo wdzięczna! Odpowiedz Link
koala0405 Re: fotki 29.01.14, 19:27 Armadillo ma nisko rączkę, nie ma przekładanego siedziska no i lepiej wybierz wózek na pompowanych kołach Odpowiedz Link
jzemlik Re: fotki 29.01.14, 20:17 miałaś już do czynienia z jakimś? nigdy nie miałam wózka na pompowanych kołach, jane muum bardzo mi się podoba, ale ten znowu ma piankowe.. Odpowiedz Link
koala0405 Re: fotki 29.01.14, 21:21 przodem do świata: Mountain Buggy Urban, Swift, Baby Jogger city mini gt, elite. siedzisko w obie strony : bugaboo cameleon, britax affinity Odpowiedz Link
hanna79 Re: fotki 30.01.14, 11:40 Ale ekstra wygląda z pasiakiem BS przynajmniej na zdjeciach Odpowiedz Link
flower_v Re: fotki 30.01.14, 12:01 podoba mi sie, ciekawe jakie wrażenia po spacerze będą. koala a mozesz zmierzyć powierzchnię spania (z rozłożonym podnóżkiem)? dzieki no i jak składanie? łatwe? szybkie? Odpowiedz Link
koala0405 Re: fotki 30.01.14, 12:16 powierzchnia spania 98 cm to dużo składanie i rozkładanie bardzo szybko ale niestety nie da się z dzieckiem na rękach Potrzeba do tego dwóch rąk bo jedną naciskasz i przekręcasz rączkę a drugą musisz złapać ten uchwyt pod siedziskiem Na spacer raczej nie wyjdę bo młody nadal ma zapalenie oskrzeli Odpowiedz Link
stareczka2 Re: fotki 30.01.14, 19:17 A jak wyglada wielkosc kol np . z porownaniu z BJMC . Duza roznica? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: fotki 30.01.14, 19:39 Podoba mi sie wys. rączki dla mnie ok. Mysle, ze tez sobie go zamowie do testow bo na koncowke wozkowania chce bee+ na cos zamienić martwi mnie to podbijanie, musze to sprawdzic Odpowiedz Link
gosia_mrufka jedzie do mnie! 18.02.14, 14:21 Tym razem moja kolej na testy, jutro ma u mnie być Armadillo z 4kids. Już czuję wiosnę! Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: jedzie do mnie! 19.02.14, 06:29 Suuper! Proszę o jego fotki i wymiary siedziska, oparcia i podnóżka oraz wysokość rączki, średnicę kół i rozstaw tylnych kół. A jaki kolor wzięłaś? Czy oni dają losowo? Armadrillo to mój faworyt przy drugim bobo Planuję taką kolejność: Concord Wanderer + gondola Jane Capazo lub Jane Nano + fotelik Jane Koos potem Armadrillo i w teren BJCM GT a potem zobaczymy Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: jedzie do mnie! 19.02.14, 06:38 A w ogóle to jak to testowanie wygląda w praktyce? Ja wiem tylko, że trzeba wpłacić 60% wartości, ale czy dostaje się nowy wóz czy taki, który był już testowany? Czy można wybrać kolor tapicerki? Czy jak się wózek spodoba to można go sobie (po wpłaceniu oczywiście reszty kasy) zatrzymać? Testerki - napiszcie proszę jak to jest teraz??? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: jedzie do mnie! 19.02.14, 13:04 podejrzewam, że testowany.Dziwne by było, gdyby odbierajac potestowy od kogoś nie puszczali go dalejw testy tylko wyciągali nowiuteńki dla kolejnej testującej osoby. Pewnie tak jak w tych testach dla forum jesienią/zimą 2012 - jak wychodzi do testów model, którego nie mają potestowego to dają nowiuteńki, ale do mnie wtedy na przykład przyszedł nie nowy bee tylko juz jeżdżony. Odpowiedz Link
koala0405 Re: jedzie do mnie! 19.02.14, 20:14 do mnie przyjechał nowy armadillo bo chyba byłam pierwsza Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: jedzie do mnie! 20.02.14, 14:28 Wymiary podawała już Koala, więc tylko dodaję rozstaw razem z kołami: 56 cm, średnica kół przód 16 cm, tył 19 cm. Dostałam żółty, zapewne ten sam co Koala, jeszcze pachnie nowością. Bardzo mi się ten kolor podoba, chociaż mój mąż stwierdził, że mało chłopięcy, ale co facet może wiedzieć o kolorach Wózek bardzo ładnie wykonany, tapicerka na siedzeniu mięciutka, materiał porządny. Materiał z budki impregnowany, na pewno deszcz i wiatr mu niestraszne, wygląda też na taki nieblaknący. Okienko w budce na magnes, więc można cichaczem podglądać dziecię. W budce brakuje mi jakiejś wentylacji, bo boczki wózka są dobrze osłonięte, budka też okrywa z każdej strony, ale nie wiem czy latem nie zrobi się pod nią sauna. Oparcie jest regulowane na paskach i jest to regulacja najlepsza jaką widziałam, płynnie się opuszcza i podnosi razem z dzieckiem, można to zrobić jedną ręką! Podnóżek podnoszony tylko pchnięciem i od razu zaskakuje, opuszczany jest też jedną ręką bardzo łatwo. Wózek można złożyć jedną ręką - najpierw przycisk w rączce, wtedy opada oparcie do przodu, potem łapie się uchwyt pod siedziskiem i wtedy wózek się zatrzaskuje. Można go postawić, nie opiera się na piance od rączki, tapicerka i budka chowają się do środka. To moje pierwsze spostrzeżenia, po obejrzeniu wózka w domu, zobaczymy jak będzie w terenie. Odpowiedz Link
monika_kas Re: jedzie do mnie! 20.02.14, 15:01 Zapowiada się super Koniecznie daj znać jak Ci się prowadzi na ulicy. Jak ta wysokość rączki dla Ciebie? (Ile masz wzrostu?) No i może jakieś zdjęcia z pasażerem Odpowiedz Link
ann-p Re: jedzie do mnie! 20.02.14, 22:19 Strasznie jestem ciekawa jak w terenie się wózek spisuje . Nastawiłam się już na kupno City Mini ale Armadillo mi się bardzo podobał w sklepie (niestety byłam bez małego) i nie powiem cały czas mnie kusi Jeżeli miałaś styczność z City Mini to napisz proszę jak się prowadzi w porównaniu do niego. Odpowiedz Link
limmba Re: jedzie do mnie! 22.02.14, 22:31 Hejka Jestem zainteresowana kupnem wóka Armadrillo jednakże brakuje mi w nim pałąka. Czy ktoś z Was kojarzy czy można taki dokupić? Znalazłam na rynku pałąk uniwersalny, jednak wiem czy będzie pasował do Armadrillo. Może któraś w Was miałą ten sam problem? Odpowiedz Link
koala0405 Re: jedzie do mnie! 22.02.14, 22:33 ja testowałam armadillo i wg mnie żaden pałąk tam nie pasuje: pokazywarka.pl/e8txju/ Odpowiedz Link
limmba Re: jedzie do mnie! 22.02.14, 23:39 Ze zdjeć wynika ze nawet nie ma miejsca aby zamontować pałąk uniwersalny. Szkoda bo to fajny wozek ale bez pałąka lipa. Szukam fajnej spacerówki podstawa to duża budka, rozkładane duże siedzisko,nie za szeroka pełna rączka i najlepiej przeglądane siedzisko. Może ktoś coś poleci fajnego? Dla mnie super jest armadrillo i baby jogger city versa gt, ale żeby nie było za kolorowo pierwszy nie ma pałąka a drugi ma kubelkowe siedzenie. Dla mnie nie do zaakceptowania. Mam już dość tych poszukiwań. Odpowiedz Link
koala0405 Re: jedzie do mnie! 23.02.14, 08:08 Baby jogger city mini gt też ma duże siedzisko bo mój 4 -latek się mieści można zamontować pałąk albo tackę /dla mojego starszaka tacka to hit sezonu/ Odpowiedz Link
gosia_mrufka testowania ciąg dalszy... 25.02.14, 20:40 Armadillo przeszedł testy w terenie na piątkę. Naprawdę nie mam się o co do niego przyczepić. Dobrze sobie radzi na chodniku, ścieżce polnej i kostce brukowej, na której nawet nie słychać go za bardzo. Amortyzacja i prowadzenie zdecydowanie na plus. Rączka jak dla mnie jest na dobrej wysokości (mam 160 cm). Koszyk na zakupy pakowny, choć z początku wydawał mi się średni, jednak gumki na wykończeniach sprawiają, że dużo do niego zmieścić, dokładając z każdej strony. Mój synek też polubił wózek, siedzi wygodnie, nóżki elegancko wyciągnięte na sztywnym podnóżku. Bez problemu mieści się teraz ze śpiworkiem i ma jeszcze trochę miejsca. Odpowiedz Link
monika_kas Re: testowania ciąg dalszy... 26.02.14, 12:13 Gosia do kiedy u Ciebie Armadillo jest? bo ja bym go teraz z chęcią przetestowała Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: testowania ciąg dalszy... 26.02.14, 12:30 Dzisiaj mija równo tydzień, jak przyjechał, więc jeszcze tydzień przed nami Oj, ciężko się będzie rozstać... Tym bardziej, że idealnie nam się mieści za tylnym siedzeniem w aucie, jakby od kompletu był. Może tym męża przekonam, że powinniśmy taki mieć? Odpowiedz Link
monika_kas Re: testowania ciąg dalszy... 26.02.14, 12:35 aha bo to dwa tygodnie.. kurcze myślałam, że tydzień tylko. no nic trzeba czekać na swoją kolej a fakt że mieści się za siedzeniami... hmm idealny powód żeby go mieć! Odpowiedz Link
koala0405 Re: testowania ciąg dalszy... 26.02.14, 12:48 a ja miałam tylko tydzień dlaczego? Odpowiedz Link
gosia_mrufka Re: testowania ciąg dalszy... 26.02.14, 13:23 Wiadomo, kto ma zawsze szczęście Odpowiedz Link
fela1977 Re: testowania ciąg dalszy... 05.03.15, 16:59 Podepne się, ponieważ mam takie same odczucia co do Armadillo, jestem pozytywnie zaskoczona. Rączki mogłyby być odrobinę wyżej (ponad 1,70m wzrostu), ale właściwie wózek jedzie tak lekko, że nie przeszkadza mi to. Moja dość duża dwulatka, też ma bardzo wygodnie w śpiworku. Ja tam nawet amortyzację czuję Budka rewelacja, zwłaszcza w czasie spania na takie niezbyt ciełe dni jak teraz. Podbijanie mogłoby być lepsze, ale przy rozłożonym oparciu z 14 kg dzieckiem jest już całkiem przyjemne Generalnie wolę większe wózki i jestem w szoku, że ten mi tak podszedł. Odpowiedz Link