Dodaj do ulubionych

BJ Elite do samolotu

21.09.13, 16:47
Będziemy niedługo podróżować pierwszy raz z dzieckiem samolotem. Czy ktoś się orientuje czy są jakieś ograniczenia dotyczące wózków (waga, wymiary)? Czy wpuszczą mnie na pokład z BJ Elite, który nie należy do najmniejszych wózków?

Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 16:54
      Generalnie to zależy od linii lotniczej z tego co wiem Ryanair ma ograniczenie wagowe do 20kg ale Elite ich nie przekroczy więc śmiało możesz go zabierać smile
      • blueaha Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 16:59
        z tym ze dosownie "na pokład" to cię z żadnym wózkiem nie wpuszczą, wózek zostawie sie przy wchodzeniu do samolotu. Latalam ostatnio raynarem i o wagę wózka nikt nie pytał tylko czy składa sie w jednej części
        • pixi098 Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 17:05
          tak, jestem świadoma, że nie zabiorę wózka ze sobą do środkasmile Pytam, bo zawsze jak latałam jeszcze bez dziecka, przed wejściem do samolotu ludzie zostawiali raczej parasolki. Dlatego pomyślałam, że mogą być jakieś ograniczenia odnośnie wymiarów wózka po złożeniu.

Ale z tego co mówicie, nie czeka mnie wymiana super elita na jakąś cienką spacerówkęwink
          Dzięki za pomoc.
          • flower_v Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 17:39
            mieszkam w turystycznej miejscowości nad morzem i widuję tu również BJ wszelkiej maści i koloru wink a ostatnio nawet dużo właśnie Elitów.
        • aga_1980_31 Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 19:27
          Wózek może składać się w dwóch częściach obsługa lotniska pyta o to aby wiedzieć ile etykiet ma dać. W zeszłym roku leciałam ze Stokke w PramPacku i niestety Pani nie mogła uwierzyć że taki ciężki wózek hehe pytała czy w środku mam wózek bliźniaczy :p
    • dwellajna Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 20:21
      Nie ma ograniczen.
      Nastaw sie na sciaganie kol przy kontroli brzpieczenstwa, nie zmiesci sie z kolami w tym skanerze metali (na zadnym lotnisku, na ktorym z nami byl).
    • annaspe Re: BJ Elite do samolotu 21.09.13, 22:17
      Ja lecialam z moim summitem i nie bylo problemu. Kol tez nie musialam sciagac na wiekczosci moglam przejechac wozkiem przez bramke przez ktora przechodze a w poznaniu kladlam na tasme ale sie zmiescil z kolami no a elite mniejszy to tez sie zmiesci
      • escapezone Re: BJ Elite do samolotu 22.09.13, 21:33
        Tydzien temu wrocilam z urlopu i np. Na okeciu kazano gdy polizylam swojego GT to szerokoscia na styk wszedl na tasme do skanowania. Przy Elite ktory jest szerszy bedziesz musiala koła zdjac.
        Leciala z nami para z 5miesiecznym dzieckiem i wzieli ze soba cos w podobie tej przyczepki rowerowej dla dziecka. Na 3 kolkach... to dopiero byl wyczyn gabarytowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka