Dodaj do ulubionych

Help me- wozek do samolotu i nie tylko

26.09.13, 23:55
Drogie mamy , poradzcie szybko, często ostatnio latam z naszym maluszkiem 1,5 roku i potrzebuje wozek który bedzie lekki ale i tez wygodny dla małej, obecnie mamy Baby Jogger CITY ELITE 2013 i jest super ale troche duży do samolotu i dość szeroki , odwiedzając miasta Europy i przy okazji zwiedzając często mam problem ze wejścia są np bardzo wąskie i wozek trzeba przenosić/ składać itp , wozek musi być wygodny bo czasem spędzamy w nim cały dzien i spanie tez sie w nim odbywa, zastanowiłam sie nad Baby Jogger CITY SELECT lub
NAVINGTON Cadet 2013 lub Baby Jogger CITY MINI a dziś spojrzałam na bogaboo i już sama niw wiem, w jogerach składanie jedna ręka jest niezastąpione, pozostałych nie widziałam, poradzcie ples, next week znowu lecę Indie dam rady bez zmiany wink
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 09:16
      Elite faktycznie jest dobrym wozkiem, ale na lotniskach i przy zwiedzaniu wlasnie to moze byc problemem, ze ten wozek jest wyjatkowo szeroki (pomijajac wage). A moze jego mniejszego "brata" bardzo tu polecanego Baby Jogger Citi Mini GT (ja bym wlasnie GT nie zwykle mini brala, bo ma o wiele wygodniejsza raczke - regulowana - i fajniejsze kolka).

Albo jakas parasolke, ale wiadomo, ze one maja inny komfort jazdy. Przy zwiedzaniach czesto jezdzi sie po starowkach wylozonych kostka bazaltowa. Mnie po Pradze dobrze jezdzi sie Maclarenem TEchno XT, ale wzielismy go do innego miasta czeskiego na zwiedzanie i strasznie sie umeczylam, bo tam kostka inna byla (kocie lby czesciowo i wogole wszystko mocno nierowno ulozone). GT by tam sobie spokojnie poradzil. Zalowalam, ze go nie zabralam.
      • monika_kas Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 09:24
        Baby Jogger City Mini GT to będzie wydaje mi się w Twoim przypadku strzał w 10 smile
    • gosia_mrufka Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 10:07
      BJ GT ma szerokość 62 cm, więc jest szerszy niż większość wózków, nie porównując już do parasolek, które przeważnie mają ok. 50 cm szerokości.
      • green-koala111 Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 10:40
        Moze po prostu parasolka. ja mam chicco. Wygodne dla dziecka, bo sie rozklada prawie na plasko , kosz pod spodem. Tylko te kocie łby ...
      • martuska1982 Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 13:17
        ja właśnie zauważyłam,. że gt jest węższy od uj minimalnie, może ze 2-3cm. Naprawdę nieduża różnica, jednak przy tym gt sam w sobie jest zgrabny, uj to krowa. tongue_out
    • ciupaczzka Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 12:30
      to ja ze swoim gt tez sporo jezdze, wcale nie jest za szeroki, idealny na podroze, jeszcze nie bylo miejsca gdzie bysmy sie nie zmiescili
      a najwazniejsze: latwe skladanie, komfort dla dziecka i dla prowadzacego, spory kosz, pojedziesz nim i po polu i po asfalcie i po sniegu bez problemu!
      my mamy jeszcze bee+ i UJ ale to wlasnie gt jezdzi z nami wszedzie!
      w zyciu nie daj sie namowic na parasolke na takie wyjazdy, bee+ tez nie jest najlepszy, no chyba, ze wyglad jest wazniejszy dla Ciebie wink
      • bbogna77 Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 21:28
        Dziekuje serdecznie BJ GT zamowionywink czekam za kurierem
        • mahogany6 Re: Help me- wozek do samolotu i nie tylko 27.09.13, 22:04
          szkoda że się spóźniłam ale poleciłabym valco snap jest mega lekki i amortyzowany. na nierównościach na prawdę jest dziecku komfortowo do tego wielka budka i rozkładane na płasko oparcie, jedyne czego brakuje to regulowany podnóżek ale wystarczy coś podłożyc i jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka