Dodaj do ulubionych

opona/opony do bugaboo FROGa

07.11.13, 20:51
przebiłam dzisiaj dętkę, pierwszy raz w życiu smile

i te oponki też pierwszej nowości nie są (trochę starte), więc zastanawiam się nad zakupem i wymianą dętek oraz opon od razu, za jedną robotą, że tak powiem...

i nie wiem czy kupić opony z takim bieżnikiem jak ma oryginalnie, czy z takim jak mają quinny np buzz lub speedi, a może kupić oponę z białym paskiem z boku, taką jak ma jakiś model Emmy lub Phil&Teds ???

doradźcie, bo jutro muszę to załatwić, aby mieć sprawny wózek na weekend smile

a może wymieć dętkę, a opony sobie darować? no ale to koszt około 30-40zł tylko...
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 21:02
      ja bym kupiła z bieżnikiem takim jak oryginalny, no może jeszcze rozważyłabym kendę z bieżnikiem takim jak cameleon pierwszej generacji.
    • afroddytta Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 21:15
      Mówiąc szczerze rozważyłabym zakup też opon, bo może dętka się przebiła, bo opona stara i zniszczona już w środku. Co do bieżnika to nie wiem, te oryginalne to mi akurat się nie podobają, ja w swoim mam inne i wydaję mi się ładniejsze, takie delikatne, jakoś bardziej mi pasują do tego wózka smile A te z białym paskiem to będą pasować Ci?

A możesz mi powiedzieć gdzie widziałaś takie opony z białym paskiem??? Mi rozpadła się opona w P&T i teraz stoi a ja się zastanawiam jakie opony kupić i tych oryginalnych nie mogę znaleźć tzn. znalazłam tylko w jednym sklepie, ale wychodzi ok. 100 i nie bardzo wiem czy to ma sens, bo mnie cały ten stary P&T kosztował 400 zł uncertain No i też nie wiem co mam zrobić!
    • justka_live Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 21:27
      jak już to nie polecam opon P&T, ja mając nówkę Viba wymieniałam ze trzy razy dętki w ciągu 2 miesięcy. Te opony praktycznie nie mają bieżnika, są podatne na przebicie. W innych wózkach nigdy mi się to nie zdarzyło...
      • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 21:44
        oponę z białym paskiem widziałam na rowerku dziecięcym, też 12" ,więc do kupienia musi gdzieś być smile
        • martuska1982 Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 21:58
          tu ktoś sprzedaje dwie z białym paskiem i są bardzo tanie, ale za to bieżnik rózni się od tego z p&t.
          tablica.pl/oferta/nowe-opony-do-wozka-dzieciecego-22-zl-za-2-opony-ID2dqRN.html
          • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 22:11
            myślałam o takich pół na pół z białym wink
            ale te też spoko, jak dwie to jeszcze pół biedy do p&t, z przodu może być trochę inna smile

chyba jednak kupię czarne, jutro zobaczę w rowerowym co mają ciekawego smile
            • darusia2012 Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 22:17
              Magda napisałam do Ciebie wink
            • martuska1982 Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 23:00
              też akurat się jutro wybieram po oponki wink
              Moje w UJ są zjechane i czas w końcu je przed zimą wymienić na nówki.
              • afroddytta Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 23:03
                Dziewczyny to jakbyście gdzieś widziały takie z białym pasem (bieżnik mniej istotny) to dajcie znać, kurcze, bo muszę coś kupić...
                Marta, dzięki za tego linka, sprawdzę rozmiar czy dobry i ewentualnie do nich napiszę.
              • afroddytta Re: opona/opony do bugaboo FROGa 07.11.13, 23:12
                Te z tablicy nie pasują do P&T uncertain

Jakby co to ja potrzebuję rozmiar 12 1/2 x 1,75 x 2 1/4
                • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 08.11.13, 00:05
                  pasują, znam się na rowerach prawie tak jak na wózkach wink
                  różnica między nimi jest niewielka smile

=============================================================
                  1% dla Ingi ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=olcia82poz&photoId=952200

==================================================================
                  • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 08.11.13, 00:13
                    napisz do Roana, ich wózek Rocco też ma takie opony smile
                    • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 08.11.13, 00:14
                      te też są super i bardzo dobre smile

allegro.pl/opona-12-1-2-x-1-75-x-2-1-4-bialy-pasek-schwalbe-i3537714269.html
                    • afroddytta Re: opona/opony do bugaboo FROGa 08.11.13, 12:01
                      Napisałam maila do Roana, zobaczymy co odpiszą.
                      • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 08.11.13, 15:13
                        wymieniłam i dętki i opony, bo w tej mojej oponie aż druty ze starości wychodziły i to one uszkodziły dętkę

mam teraz piękne koła big_grin i sobie wyobraźcie, że wózek mi się wyższy zrobił big_grin big_grin big_grin
                        • magda79pn fotki 08.11.13, 15:16
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/9w85PLasUR1KV3aGKB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/LAqpe7d0YYHFt2TEDB.jpg
                          • martuska1982 Re: fotki 08.11.13, 16:53
                            widać, ze opona gruba.A ja nie byłam po opony do uj bo dziś cały dzień u nas padało, a my z młodym dopiero z choroby wychodzimy, więc nie wypuszcząłam się. sad
                            A tak juz chciałam to załatwić, wymienić, bo aż strach na tych gołych oponach jeździć.
                      • afroddytta Re: opona/opony do bugaboo FROGa 12.11.13, 21:50
                        Pan z Roana szybko mi odpisał, że mają opony po 10 zł, więc bardzo tanio, plus 25 zł przesyłka. Zaszaleję i za tę cenę wymienię wszystkie 3 szt smile
                        • magda79pn Re: opona/opony do bugaboo FROGa 12.11.13, 22:17
                          ha ha ha
                          ogłupiał chyba z tą przesylką tongue_out powiedz że ma pocztą wysłac za 15zł big_grin
                          • martuska1982 Re: opona/opony do bugaboo FROGa 13.11.13, 02:02
                            dokładnie. 25zł to u mnie w wózkowym opona kosztuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka