Dodaj do ulubionych

Emmaljunga Smart Duo Combi

11.11.13, 15:27
Już byłam prawie zdecydowana na Jane Muum, tylko minusem były piankowe koła...a mysle ze to dosc duży minus , bo napewno nie będe wózka prowadzić tylko po alfalcie... wczoraj widzialam na miescie piękny wózek- emmaljungę Smart Duo Combi, od razu wyszukalam go w necie i mimo ze nie jest tak piękny jak Jane Muum, to opinie ma świetne- w końcu to wózek szwedzki więc chyba każde drogi mu nie strasznesmile minusy niestey tez widzę, np. cena, waga, rozmiar po złożeniu. Choć waga nie jest az tak istotna( mieszkam na parterze), to juz składanie/ rozkładanie jest dla mnei ważne oraz jego rozmiar ( nie wiem czy zmiesci się do polówki....). Bardzo byłabym wdzięczna za każdą informację dotyczącą tego wózka, jakie sa jego wady, zalety wg Wassmile dziękuję i pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • kedro-dasos Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 11.11.13, 21:11
      Gondola super wygodna i duża, nawet dla 8 miesiecznego dziecka jeśli wypadnie Ci okres gondolowy jesień- zima, jazda, podbijanie jak dla mnie super pomimo nieskretnych kół, choć jak córka miała już koło 12 kg i kosz był załadowany to nie ukrywam było mi troszkę ciężko. Buda bardzo dobrze osłania, pasy ok, zmienianie wkładek i śpiworków to bajka, kilka sekund. jazda w śniegu, błocie, piasku, po żwirze i kamieniach, kocich łbach- bajka, tapicerka - zero problemów, ściąga się do prania bardzo szybko. składanie, hm.... tu nie pomogę , bo ze względu na zakaz dzwigania i problemy z kregosłupem tego nie robiłam, a i nie miałam takiej potrzeby.U mnie zwycięzyła wygoda, funkcjonalność, piękno tego wózka odeszło na plan drugi. aha- prowadziło się go dobrze praktycznie każdej osobie, mojej 70 letniej mamie niecałe 160,cm i mi 172, i mojemu mężowi 196 , a moje bratowe( młode dziewczyny mające po 2 dzieci i po wózku wiemy jakim, były zaskoczone, że wózek może tak płynąć i że nie trzeba wkładać wysiłku w jego prowadzenie.
      • zoja1977 Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 11.11.13, 22:39
        Ja też polecam. Miałam ten wózek dla mojej córeczki, wersję z gondolą używałam ok.7 miesięcy przez okres zimowy, później spacerówkę króciutko. Nie straszny nam był wiatr, śnieg, deszcz i inne zawieje i zamiecie smile Mi akurat klasyczne wózki bardzo się podobają szczególnie w wersji głębokiej. Po złożeniu jest dość duży, koła łatwo można zdjąć. Jednak myślę, że ciężko będzie Ci do bagażnika zmieścić i stelaż i gondolę. My mamy focusa combi i ledwo się mieścił oczywiście tej rolety w bagażniku już nie dało się zasunąć.
        Teraz mam emmaljungę city cross na zimę z której też jestem zadowolona.
        Ja kupowałam używany, długo szukałam żeby był po jednym dziecku w stanie idealnym. Zapłaciłam za zestaw 2w1 używany przez 10 mies. 950 zł w tym sprzedałam za 1000. Jak kupisz używany to niewiele stracisz.
        • matyldamoja Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 12.11.13, 11:03
          ja też miałam go ( mamsmile ) - stoi uprany i śliczny i czeka aż bratowa zdecyduje się urodzić hihhi , jest świetny, obecnie mój 9 miesięczniak spokojnie się w nim mieści- w gondoli znaczy, spacerówka jeszcze za duża, przy następnym dziecku na pewno znów bym go kupiła.
          • agusia041 Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 12.11.13, 13:22
            Emmę smart kupiłam dla styczniowego malucha, który mieścił się bez problemu w gondoli jeszcze mając skończone 9 mcy.
            Zimą synek spał w wózku na dworze praktycznie każdego dnia, niestraszne nam były wiatr i mróz, ocieplana, głęboka buda stanowiła doskonałą ochronę.
            Latem jednak, szczególnie podczas upałów brakowało mi trochę lepszej wentylacji uncertain

Waga wózka nie była dla mnie aż tak istotna, nie musiałam go nigdzie wnosić.
            Niestety po złożeniu ledwie upychałam go do mazdy 5, a w terenówce suzuki stelaż mieścił się na styk do bagażnika a gondola zajmowała praktycznie cały tył. Gdybym musiała często ładować smarta do samochodu raczej bym go nie kupiła. Sam stelaż jest ciężki i dość nieporęczny, nie było mi łatwo go wkładać do bagażnika (na szczęście wózek przewoziłam tylko kilka razy).
            Jeżeli zamierzasz przewozić smarta w VW polo, radzę najpierw sprawdzić czy w ogóle się zmieści. Jeździłam polówką kilka lat i bagażnik nie jest niestety największy uncertain

Ze spacerówki nie korzystaliśmy, byłam zaledwie na jednym spacerze, synek jakoś źle w niej siedział i wózek ciężej się prowadził niż w wersji z gondolą. Zresztą wtedy już wpadłam w sidła wózkomanii, kupiłam joolza, w którym małemu było idealnie smile

• sloneczna84 Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 12.11.13, 20:27
              dziekuje za opiniesmilea czy wiecie moze jakie sa wymiary zlozonego stelazu wozka?
              • ewa-krystyna Re: Emmaljunga Smart Duo Combi 13.11.13, 00:43
                nie mialam Smarta,ale m.in. Mondiala - bardziej wypasiona wersja Smarta,ale gabaryty te same... moj ulubiony wozek,szczegolnie w wersji gondolowej... nie nadaje sie do malego samochodu,bo wozek zajmuje bardzo duzo miejsca po zlozeniu... ale poza tym jest dla mnie idealny smile syna mam z poczatku grudnia ,a ten model zaczelam dopiero uzywac w koncu maja i wozilam malego w gondoli do 10 i pol miesiaca.... jeszcze by mogl pojezdzic,ale zachcialo mi sie spacerowki.... od 6-tego miesiaca zawsze byl przypinany specjalnymi pasami do gondoli; poza tym mam rowniez stelaz Nitro - mysle,ze niezbedny,lol....
                spacerowka jest ok; wada sa wysoko umieszczone pasy,ale my z nich nie korzystamy - przypielam pasy z gondoli,sa dla nas wygodniejsze i bezpieczniejsze w uzyciu.... i druga zdecydowana wada dla mnie w spacerowce to brak osobnej budy i daszku na lato - buda z gondoli ma przewiewy,zdecydowaniej lepiej chroni buda z Nitro....
                polecam smile Smart jest tansza wersja,ale szczerze mozna sie obyc bez tych udogodnien mozna sie spokojnie obyc smile jedynie dokupilabym stelaz ze skretnymi kolami najchetniej Vikinga i ewentualnie bude do spacerowki z Nitro,ale z ta od gondoli tez mozna spokojnie dac rade,lol....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka