Dodaj do ulubionych

Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini

13.11.13, 13:07
Kurcze... chciałam czegoś nowego więc pliko mini sprzedałam a teraz żałuję. Był taki poręczny i lekki, akurat na wyjście z dzieckiem do lekarza. No i rozkładany prawie na płasko więc mój maluszek miałby wygodnie. No nic...na wiosnę znowu go kupię albo MB Nano.
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 13:58
      No nie powiem... zdziwila mnie ta notka...

Co jakis czas mam ochote na ten wozek. Wizualnie jest wg. mnie ladny (jakis zgrabny, ladny czarny stelaz, fajne kolka z tym kolorowym elementem), ale tak tu wszystkie pisza, ze on strasznie glosny, ze jakos nie mam odwagi sie na niego skusic. A wlasnie ma fajne rozmiary po zlozeniu, fajny system skladania (do auta ze spiworkiem maclareny slabo sie skladaja).

A ty piszesz, ze zalujesz, ze sprzedalas. Czyli sa tez zadowolone uzytkowniczki?
      • koala0405 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 14:13
        No właśnie za to składanie i rozkładanie go lubię. Siedzisko wygodne, głębokie. Wsadziłabym śpiworek i myk malucha do niego i heja do lekarza. A tak bujam się z wózkami. Dzisiaj jechałam do banku więc postanowiłam zabrać Britaxxa affinity. No zmieścił się ale musiałam się nagimnastykować. Oczywiście, jak zwykle, musiałam ściągnąć jedno koło bo nie mogłam zamknąć klapy bagażnika. Ja cała spocona dzieciak wrzeszczy w foteliku ale oczywiście włożyłam do mojego Nissana Note w dwóch częściach bo to kubełek. Noż cholera jasna. Mąż mnie zabije jak kupię ponownie pliko mini.
        Nie wiecie kiedy będzie ten Nano?
        Tu niby jest ale nie umiem doczytać czy do polski wysyłają i jakie koszty byłyby ewentualnie.
        babies1st.com/p-153003-mountain-buggy-nano-stroller.aspx
        • aga_1980_31 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 16.11.13, 09:20
          Jest napisane że przed sprzedaż będzie od 1/2014 także jeszcze go nie ma
    • makarcia Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 15:39
      A ja go właśnie kupiłam smile Zieloną żabę mamy i czekam na wkładkę od Pani Heleny smile
      Leciutki i ładny. Podoba mi się, że jest czarny stelaż . Szarych/srebrnych nie przełknę.
      W PP mini rzeczywiście oparcie rozkłada się na prawie płasko. Używałam go narazie tylko w hotelu i na miękkich dywanach był cichutki wink Na ulicę narazie nie wyjadę bo mój syn jest za mały (3m). Potrzebowałam czegoś małego na długi weekend by Synu mógł spać podczas gdy my będziemy na posiłkach.
      Jak dojdzie wkładka do mogę wstawić fotki.
      • koala0405 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 16:04
        ale zazdroszczę
        wrzuć fotki
        • monika_kas Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 16:23
          Fotki koniecznie!

Mnie ciągle kusi pliko mini ale trochę boję się tobie głośnych kół.. mnie takie głośne wózki denerwują. sad
      • pinik Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 17:59
        Ooo! Wlasnie ten zielony mi sie bardzo podoba! A mozesz zrobic jakas fotke? Nie musi byc wkladki. Mnie by sie bardzo przydalo, gdybys mogla na nim polozyc cos w kolorze pink, fuksja, czy fiolet.

Nigdzie tego koloru na zywo znalezc nie moge.

A w nim to chyba nie tylko kolka, ale i stelaz szybko slychac. TEgo sie boje.
        • koala0405 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 18:20
          w tym moim pliko mini, który sprzedałm było slychac tylko kółka a miał az 2,5 roku
          • pomilak1 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 19:56
            O to ja w ogóle nie żałowałam jak go sprzedałam tongue_out
            Boższe jakie ten wózek wydawał dźwięki uncertain Byłam nim raz na spacerze i powiedziałam "nigdy więcej" tongue_out Dla mnie był strasznie głośny i rozchwiainyuncertain
            Ale fakt siedzisko super!
            • makarcia Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 20:49
              No aż jutro wezmę moją prawie dwulatkę na krótki spacer w PP po mojej dziurawej i pełnej kałuż ulicy a potem chwilę po kostce. Zdjęcia zrobię jak wkładka dojdzie (chyba jutro) bo nie chce mi się dwa razy zgrywać.
              Ja za zielonym nie przepadam ale dla chłopca kiepski wybór kolorystyczny. Jednak ten zielony jest ok. Podobał mi się ten w paski ale róż tam był uncertain Wózek kupiłam w Pati i Maks w Poznaniu. Tylko tam mogli mi wysłać odrazu bo mieli na stanie. Zamówiłam w środę przed 13 a w czwartek po 9 był u mnie smile
              • koala0405 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 13.11.13, 21:26
                Jak pojedziesz po takie drodze, pełnej dziur i kałuż to licz się z tym, że trzeba będzie czyścić przednie koła /nie będą chciały się kręcić/ . Przerobiłam to już nie raz ale i tak za nim tęsknię.
    • pinik Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 14.11.13, 21:20
      Dzis bylam w galerii i w next'cie, obok nas stala pani z granatowym pliko mini i granatowa (habrowa) wkladka. Ten wozek sie naprawde bardzo dobrze prezentowal. Mysle, ze on do galerii jest fajny (chyba go na gladkiej podlodze nie slychac az tak, co????). Teraz naszym galeriowycem jest zapp xtra. I lubie go, tylko wkurza mnie, ze to dwie czesci (jak tylko wyjdzie xtra dwojka - wymieniam!) i troche mi on ma nisko raczki.

TEraz jest w sklepie blisko nas akcja 20% znizki i maja wlasnie tego pliko w kolorze sky. Lubie granat, wiec moze lepszy od zielonego (czy dobrze zauwazylam, ze zielone z 2013 maja szare stelaze i troche bialego na kolach, a od 2014 czarny stelaz i bialego na kolach nie ma?). Tak sie zastanawiam, czy go sobie kupic. Widze, ze nie zapomne o nim, dopoki nie wyprobuje smile

Tylko czy jeste jeszcze ktos zadowolony z tego wozka oprocz Koali?????
      • pomilak1 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 14.11.13, 21:33
        Ja mam teraz zwykłego zappa, ale stelaż jest ten sam smile Zapp jest sztywniejszy niż PPP mini, tzn nie ma tych luzów przy stelażusmile ja tam bardziej lubię sztywne wózkismile Nie byłam w CH mini, ale zazwyczaj w marketach jest głośno, więc i odgłosy wózków są mniej słyszalne tongue_out
        Kup, bo będzie za Tobą chodził (tak jak za mną zappwink A teraz już go mam to mi przeszło tongue_out )
        • makarcia Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 15.11.13, 23:02
          Zrobiłam mu kilka fotek ale na żadnej ta zieleń nie jest taka jak w rzeczywistości. Na filmach reklamowych w internecie wygląda lepiej. Mi wyszła jakaś smutna ale to chyba przez aurę. Fajnie, że można tą budę podpiąć. I dzisiaj odkryłam, że ma amortyzację.
          Na spacer nie wyszłam bo mam anginę i gorączkę. W domu po panelach jeździ cichutko więc w markecie raczej też powinien.
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rj/ne/jxcf/eLV9KF0xfWB6FprJJB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rj/ne/jxcf/bzRpiabZ2ZzQcxmgVB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rj/ne/jxcf/jpCh9Cvgw3IrDyzyJB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rj/ne/jxcf/FEAjrkVbp9oqrHc3uB.jpg
          i na życzenie z czymś bardzo różowym
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/rj/ne/jxcf/ECKeR2QmmRhLj5j2OB.jpg
          • pinik do marcia 15.11.13, 23:19
            Baaardzo Ci dziekuje!!! Slicznie wyglada z ta wkladka w zwierzaczki!

I super wielkie dzieki za fotke z lala w rozu!!!!

Dobrze widze, ze stelaz jest szary nie czarny?
            • makarcia Re: do marcia 15.11.13, 23:22
              Dla mnie czarny. Taki trochę mat.
      • jasiek4 Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 15.11.13, 23:25
        No ja sobie właśnie dwa tygodnie temu kupiłam i jestem w miarę zadowolona. Kupiłam go w miejsce zappa tylko zwykłego.
        Na plus:
        - super wielkość siedziska w zappie młody się mieścił ale trochę na styk tu ma dużo miejsca i sporo miejsca nad głową do budki
        - świetne składanie
        - rozkładane oparcie i podnoszony podnóżek
        - fajny wygląd choć zapp też mi się podoba
        - w galerii jedzie dosyć cicho
        Na minus:
        - stelaż jednak rozchwiany wolałam sztywniejszego zappa
        - muszę mieć wysunięte rączki bo inaczej kopię w stelaż a mam tylko 168 cm wiec dla wyższej osoby to może być problem
        Na razie zostaje z nami jako wózek "galeriowy" ale jak wyjdzie ten zapp xtra 2 to na pewno się przymierzymy wink
        • magda79pn Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 16.11.13, 00:03
          do galerii będzie OK, mój po asfalcie jechał bardzo cichutko smile ale asfaltu to ja mam bardzo mało w okolicy big_grin

mam około 175-7cm, dla mnie miał za nisko rączki i nawet przy wysuniętych kopałam w koła, i te plastikowe rączki wysuwały mi się z rąk, jak miałam zimą rękawiczki smile
      • gaga-sie Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 16.11.13, 11:23
        Ja jestem zadowolona, w pewnych kwestiach wolę go nawet od maclarena questa. Jest luźniejszy i głośniejszy, ale, labo się przyzwyczaiłam, albo po nasmarowaniu przycichłsmile Nasz był typowo wyjazdowy, bo mój syn ma ponad 3 lata, więc planuje go sprzedać, ale na takie uzytkowanie go polecam.
        • makarcia Re: Żałuję, że sprzedałam Peg perego pliko mini 18.11.13, 13:41
          Ja mam 170 a małż 180 i jeszcze nikt z nas nigdy w stelaż nie kopnął. Może to od chodu też zależy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka