Dodaj do ulubionych

K-ex - nie polecam

24.11.13, 19:09
Szlag mnie normalnie trafia z tą firmą, obiecywali że 22 paczka już będzie u odbiorcy, a będzie dopiero 25! I to nie pierwsza akcja z tą firmą. Próbowałam wysłać przez sendit ale naliczyli mi 50 zł za wózek, bez sensu, coś musiałam nie tak wpisać, więc znowu trafiło na k-ex. I normą jest , że po tym jak zamówię kuriera na drugi dzień muszę się przypominać, że mają paczkę u mnie do odebrania sadRozumiem, że weekend, ale paczka przeleżała 3 dni w Szczecinie. No tak chciałam się pożalić.. A tu jak to wygląda u nich na stronie:
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 19:14
      Jeśli chodzi o k-ex to w moim mieście działają super sprawnie, ale zauważyłam korzystając z ich usług, ze w innych miatsach już jest kiepsko.Widać zależy od człowieka czy też grupy ludzi w danym oddziale. Ode mnie paczka wychodzi zawsze sprawnie bez przypominania się, ale z jej dotarcie na miejsce rpzeznaczenia bywa różnie. Z kolei jak do mnie idzie to bywa że własnie gdzieś zamarudzą, przeleży, ale jak już jest w moim mieście to mam pewność, że dostarczona zostanie w dniu wydania jej kurierowi do doręczenia.
      • kkitka Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 19:28
        No właśnie w Szczecinie m.in. te paczki potrafią utknąć sad
        • kkitka Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 19:29
          A i napisałam im maila ze skargą na działanie, nie wiem czy coś da bo już nie mam zamiaru już korzystać z ich usług.
      • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 17.10.14, 13:34
        Nie no, tak jak zawsze stawałam w obronie k-ex tak miarka się przebrała. Normalnie burdel na kółkach, a nie firma kurierska.
        Paczka zamówiona we wtorek, kurier po odbiór powinien zjawić się w środę, ale mu się nie chciało, wiec odebrał ją dopiero wczoraj. No to się cieszę, bo myślę "przed weekendem będę mieć paczkę". A dupa. Dopiero dziś mu się przypomniało, by paczkę odstawić na magazyn nadający, wiec w doręczeniu będzie dopiero w poniedziałek, o ile znów któryś nie przyśnie lub nie zajmie się dłubaniem w pępku zamiast wykonywaniem swojej pracy.
        Złożyłam reklamację na ta paczkę, bo ile kuźwa można. uncertain
    • justyna2262 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 19:52
      Jak ja cię dobrze rozumiem. To najgorsza z najgorszych firma kurierska. U mnie paczka miała być 08.11, a przyszła 14. Powiedziałam, że zrobię im taką anty reklamę, będę odradzała i mówiła jakie jest ich podejście do klienta wszystkim dookoła. To jest [po prostu śmiech na sali. kurierzy bezczelni, potrafi taki zadzwonić 2 min przed dojazdem do klienta, a jak ten oddzwania od razu, to stwierdza, że już przejechał miejscowość i jeszcze nakrzyczał na babkę, która nadawała paczkę, że jej obowiązkiem jest noszenie cały czas tel. przy sobie. POPROSTU JAK SŁYSZĘ KEX TO MI SIĘ NÓŻ W KIESZENI OTWIERA I NORMALNIE WYTŁUKŁABYM ICH TAM WSZYSTKICH.I tak to miało być z krzykiem. Firma masakra, ma za nic klienta, że o infolinii już nie wspomnę. Ale mi się ciśnienie podniosło. Szkoda, że nie przeczytałam rano, mogłabym podarować sobie wypicie porannej kawy.
    • aga_1980_31 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 19:56
      Kilkukrotnie wysyłałam przez K-ex i nigdy nie miałam problemów. Paczki docierały zawsze na drugi dzień smile
    • koala0405 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 20:12
      U mnie K-ex dobrze się spisuje. Mam nr tel do kuriera więc dzwonię o której będzie. Wszystko zależy od człowieka. U mnie idealny jest DPD a najgorszy DHL, który nawet jak nikogo nie zastanie nie inf. telefonicznie i nie zostawia karteczki że był.
    • pomilak1 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 20:27
      Jeszcze kilka m-cy temu, bym chwaliła tą firmę, ale po ostatniej paczce zdanie nt firmy diametralnie zmieniłam!
      Klienta mają w d**, zbierają mnóstwo zleceń i ich nie realizująuncertain Zamówiłam kuriera w sobotę, dzwonię w poniedziałek o 16.40, że paczka stoi nadal u mnie, czy szanowny pan kurier dotrze do 17, bo chcę wyjść, a pan kurier na to, że on chyba nie zdąży, no to ja mu, że o której będzie, a on że już na magazyn jedzie!normalnie myślałam, że się przesłyszałam, więc mu mówię, że w liście przewozowym jak byk stoi DO 17.00!A on, że musi już jechać na magazyn, bo potem ma karę za niedostarczenie paczek do magazynu... Dzwonię więc do obsługi klienta, pani przeprasza, zapewnia, że odbierze ktoś inny, że zaraz zadzwoni o której ten kurier będzie i co? i d*** telefon milczał do następnego dnia do 14, kiedy to inny kurier odebrał łaskawie paczkęuncertain Także ja dziękuję, wolę dołożyć 10zł i mieć mojego dhl'a , który u mnie działa REWELACYJNIE!
      Nie wiem jak w Waszych miastach, ale u mnie ci z k-exu non stop się zmieniają, mam już chyba z 5 numerów od tych kurierów i zawsze ktoś inny przyjeżdża:/Ostatnio taki młody chłopak był po 18 (dzwonił, że się spóźni) to sam narzekał, że się dziwi, że ludzi zamawiają tego kuriera, że mają stare samochody, które non stop się psują, że dają im tyle zleceń, że się do aut nie mieszczą, że na magazynie panuje jeden wielki burdel itduncertain
      • aga_1980_31 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 20:49
        Dla mnie DHL to porażka uncertain Zamawiając ostatnio paczkę kurier oznajmił mi, że moje miejsce zamieszkania ma zaplanowane zawsze na 12 a potem już mu nie po drodze. Więc albo będę w tych godzinach w domu albo paczki mi nie dostarczy uncertain Klient dla kuriera a nie kurier dla klienta masakra.
        • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 21:07
          u mnie zawsze gsl nawala.Jak coś kupuję i sprzedajacy zamawia gsl to wiem że będzie po górę. No i raz miałam "przyjemność" z siódemką, też tragedia.
          U mnie jest od dawna jeden i ten sam kurier, jeszcze z dwa lata temu był czas ze przez 3-4 meisiace co zamówiłam usłyę to inny kurier przyjeżdżał, ale jak przyjęli na mój rejon tego chłopaka co jest teraz to wszystko jak po masełku, zawsze sprawnie i bez obsuw.No i chłopak juz pracuje kawałek czasu i się nie zmienia.
          • jelsaa Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 21:42
            z kolei u mnie super się spisuje GLS, zawsze na czas, a w tym tygodniu miałam 'jazdę' z DPD, miał kurier podjechac po paczkę w srodę, ale nie przyjechał, w czwartek nie moglam się skontaktowac z oddziałem, wiec zadzwoniłam na infolinie, a oni mi mówią że nie mogą się telefonicznie skontaktować ani z oddziałem , ani z kurierem bo nie odbiera telefonu!!! Wydzwanialam tak do nich cały czwartek, w końcu udało mi się dodzwonic do kuriera i on mi mówi że będzie za pół godziny, ale nie przyjechał!!! W piatek juz nie zdzierzyłam, bo jak zadzwoniłam na infolinię to konsultantka mi mówi że odbiór anulowano!!! Wiec wydarłam sie tam mało grzecznie, powiedzialam że składam skargę i że maja natychmiast przyjechać po paczke, a babka mi na to że to chyba nie będzie dziś możliwe!!! W końcu jak kurier przyjechal, taki młody szczyl to z rozbrajającym uśmiechem mi mówi że on o mnie ZAPOMNIAŁ!!
            Ale macie racje to ludzie tworzą wizerunek tych firm. Ten gosciu u mnie od GLS pracuje szybko, sprawnie, bez pomyłek i z usmiechem, wczesniej z DPD tez przyjeżdzał inny gosciu i było spoko.
            • kar-ula Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 22:21
              Jako odbiorca miałam z k-ex średnie doświadczenie - chyba o tym pisała Pomilak, ale nie najgorsze, bo opóźnienie tylko 1 dzień. Ostatnio zamawiałam jako sprzedajacy i wszystko jak w zegarku. No i cena naprawdę konkurencyjna - 14,50 za wózek (wprawdzie Quest, no ale pocztą byłoby znacznie drożej).
              • kedro-dasos Re: K-ex - nie polecam 24.11.13, 22:52
                A u mnie spisuje się rewelacyjnie. nawet jak po północy złożę zamówienie to kurier jest tego samego dnia, a paczka dociera natychmiast do odbiorcy.( 2 dni temu dotarła na drugi kraniec polski, gdzie 3 domy na krzyż, zadupie totalne) Latem kurier nawet stał pod domem około pół godziny i czekał na paczkę, bo usypiałam córkę.
    • marcowa_aprilla Re: K-ex - nie polecam 25.11.13, 09:58
      kurcze a ja mam wlasnie wozek do wyslania i przez Kex wyszlo najtaniej i to duzo taniej, wiec zaryzykuje, mam nadzieje ze wozek dotrze do odbiorcy w miare szybko
      • eve_81 Re: K-ex - nie polecam 25.11.13, 10:05
        Ja mam z kolei przeboje z kurierem z 7, ale ewidentnie człowiekiem a nie z firmą jako tako. Normalnie skargę chyba na niego złoże. Ostatnio wysłał chłopaka roznoszacego ulotki, bo mu sie na piętro nie chciało wchodzićuncertain O tym że wózek od foppa zpstawił mi przed dwrzwiami to już nie wspomnę. A w tym tygodniu znów przjdzie uncertain i znów bedzie fochy stroił, dlaczego ja mam paczki takie ciężkie big_grin
        • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 25.11.13, 20:26
          to mu powiedz, ze mógł iść na medycynę to by skapel dźwigał, a nie paczki. wink
          • eve_81 Re: K-ex - nie polecam 25.11.13, 21:52
            Hahahaha, dobre, zastosuję - zobaczymy jaką mine będzie miał tongue_out
    • pandziksa Re: K-ex - nie polecam 18.10.14, 23:04
      kkitka jestem ze Szczecina i niestety miałam jeszcze lepsze przeboje z k-exem. Jechałam z dzieckiem na turnus rehabilitacyjny. Stwierdziłam, ze wyslę wszystko kurierem bo pociag i moje dziecko plus torba i ja sama to za dużo. Zamówiłam kuriera w środę, żeby odebrał w czwartek. dotrzeć powinno w piątek. W niedzielę już jechałam na miejsce. W czwartek kurier się nie pojawił. Dzwonię w piątek rano na infolinię, że kurier nie przyjechał. Oczywiście nie umieli powiedzieć dlaczego. Tłumaczę całą sytuację, ze dziecko niepełnosprawne turnus, niedziela. Powiedzieli, ze kurier dziś na pewno przyjedzie i okleja na swój koszt naklejkami dostawa w sobotę ( bo miałam tam być od niedzieli). co było dalej... Dalej było tak, że w sobotę rozpakowałam paczkę, poprzekładałam do torby i pojechałam na ten turnus z wszystkimi bambetlami........ Kurier przyjechał odebrać paczkę UWAGA we wtorek. Prawie tydzień po zamówieniu..... potraktowano mnie okropnie. Napisałam maila i nie dostałam na niego żadnej odpowiedzi. Przeprosin oczywiście tez nie......
      • kkitka Re: K-ex - nie polecam 20.10.14, 08:04
        Współczuję bo to juz rzeczywiście koszmar! Na maile ze skargami też mi nie odpisali,sad
        • magda79pn Re: K-ex - nie polecam 21.10.14, 14:22
          ja chyba bardziej nie cierpię siódemki - moim zdaniem to najgorszy kurier na świecie sad
      • pimpalimpa Re: K-ex - nie polecam 08.12.14, 14:04
        Opis dostawy z dnia 2 grudnia 2014 roku w Toruniu:
        Lodówka była duża, więc niezadowolony pan kurier firmy K-EX stanął u mnie na progu mieszkania, bez przedstawienia się i dzień dobry, podparł się o futrynę drzwi i spytał czy mam miarę. Zostałam poinformowana, że „jak to wielkie gówno nie wejdzie do windy, to na 11 piętro wnosić nie będą”. Lodówkę wwieziono windą. Nie wiem jak było na parterze, ale po wyjęciu lodówki z windy była wnoszona w poziomie (nie wiem czy tak można, możliwe, że tak), ale kilkukrotnie została rzucona na podłogę (korytarz klatki schodowej jest niemałych wymiarów). Podczas wnoszenia nasłuchałam się koszmarnych inwektyw (że „co za wielkie gówno zamówiłam”, że „kto wymyślił takie windy” itp.). Inwektywy były okraszane grubymi wulgaryzmami. Lodówka została postawiona na klatce schodowej pod moimi drzwiami i pan zażądał potwierdzenia dostarczenia przesyłki na dokumencie. Powiedziałam, że nie podpiszę dopóki lodówka nie zostanie wniesiona do mieszkania, w przeciwnym razie może ją zabrać. Wówczas wulgaryzmom i eskalującej agresji nie było końca. Podczas wnoszenia lodówki do mieszkania znowu dwukrotnie została rzucona na podłogę (wyglądało to na celowe działanie). Podpisałam dokument umieszczając tam informację, że przesyłka była wnoszona w poziomie i rzucana. Wulgaryzm eksplodował. Poinformowałam, że na zachowanie kuriera złożę skargę, w odpowiedzi usłyszałam „spierdalaj”, a na odchodnym kurier rzucił we mnie miarką ze słowami „masz, żebyś nie gadała, że ci ukradłem”. Oto opis… już bez dodatkowego komentarza.
        Tego samego dnia, zaraz po dostawie przez kurierów firmy K-EX przedmiotu zamówienia dzwoniłam ze skargą na zachowanie kuriera do sklepu, w którym dokonałam zakupu, złożyłam również skargę pisemną i umieściłam na www.opineo.pl/opinie/k-ex/4#opinie negatywną ocenę tej firmy kurierskiej. Moja ocena pojawiła się i tego samego dnia została usunięta. Rozumiem, że dbałość o pozytywny wizerunek tejże firmy kurierskiej nie pozwala Opineo na umieszczenie mojego opisu "usługi". Tym bardziej i w dwójnasób jest mi niezmiernie przykro. Cóż, mogę już tylko lizać rany po traumie jaką zafundował mi kurier. Pozostaje mi uznać incydent za doświadczenie i wyciągnąć wniosek: nigdy więcej zakupów w sklepach, gdzie firmą kurierska jest K-EX i zero wiary w przytaczane opinie umieszczane na stronach, prawdopodobnie sponsorowanych.
        • jelsaa Re: K-ex - nie polecam 08.12.14, 19:04
          masakra, nie do uwierzenia. Złóz skargę i dopytuj o konsekwencje jakie poniósł kurier. Co za hołotę biorą do tej roboty uncertain U mnie tez kurier k-ex jako jedyny rzucał przy mnie paczki
          • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 09.12.14, 14:17
            jelsaa napisał(a):

> masakra, nie do uwierzenia. Złóz skargę i dopytuj o konsekwencje jakie poniósł
            > kurier. Co za hołotę biorą do tej roboty uncertain U mnie tez kurier k-ex jako jedyny
            > rzucał przy mnie paczki

Niestety często tylko chołota chce pracować w takich warunkach za psie pieniądze.
            • malaidka Re: K-ex - nie polecam 09.12.14, 21:10
              Niestety, taka jest prawda. Mój ulubiony kurier właśnie zrezygnował z pracy, niedługo przyjdą mu na świat bliźnięta, a już ma jedno czy dwoje dzieci. Sam powiedział, że za 1700zł to on nie utrzyma rodziny.
        • malaidka Re: K-ex - nie polecam 08.12.14, 22:48
          Jelsa ma rację, dopytuj o konsekwencje! Nie zostawiłabym tego w taki sposób. Burak!
          Bardzo się cieszę, że z tą "firmą" kurierską miałam tylko raz doczynienia. A tak od zawsze jestem wierna DPD
        • bbeataa1 Re: K-ex - nie polecam 10.12.14, 20:42
          dlatego ja zawsze korzystam albo z poleconych firm, albo ze sprawdoznych już. Sama od dawna korzystam z FastPost, bardzo przypadły mi do gustu ceny i jakość obsługi.
          • flower_v Re: K-ex - nie polecam 10.12.14, 22:14
            u mnie kex dziala bardzo sprawnie. nawet wczoraj wysylalam wózek i bylo ok.
            natomiast najgorsza jest siódemka wrrrrr
            • martuska1982 Re: K-ex - nie polecam 10.12.14, 22:26
              bo to niestety zalezy od ludzi. U mnie kiedys był super kurier, kolejni juz gorsi, ale sam oddział działający na terenie Płocka nie najgorzej. Niestety z oddziałami i kurierami w innych miastach mi nie układa się. wink
              • carole87 Re: K-ex - nie polecam 11.12.14, 07:25
                Dokładnie - wszystko zależy od ludzi.
                Wysłałam już kilka paczek z k-exem i jak do tej pory jestem z nich bardzo zadowolona. Zazwyczaj nie mam jak wydrukować listu przewozowego i nigdy nie miałam problemu żeby paczka zginęła, albo dotarła z opóźnieniem. No ale kurier w moim oddziale jest bardzo miły i sympatyczny, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji jak opisana powyżej - to szczyt chamstwa. Szkoda, że go nie nagrałaś - myślę, że mogłabyś nawet wnieść sprawę o znieważenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka