Dodaj do ulubionych

easywalker

25.11.13, 20:42
Właśnie zauważyłam, że o tym wózku jednak mało na forum, zastanawiam się, dlaczego? Ma 4 duże pompowane koła, przednie zwrotne z możliwością blokady (której nigdy nie używałam zresztą). Jest aluminiowy. W wersji podwójnej, której byłam szczęśliwą właścicielką jest zgrabny, pojemny (zakupy na tydzień zmieściły się na dole) i wąski na tyle, że wjeżdżałam w każde drzwi. Szukając wózka dla dzieci rok po roku (u mnie 1,5 roku) przemyślałam wiele różnych ofert i obejrzałam wszystkie baby joggery itp. Pchanie pociągu nie wchodziło w grę. dziecko na poziomie psich pysków i spalin z rur wydechowych też nie wchodziło w grę. Noworodek w gondoli odwróconej do mnie tyłem też nie. Starszak z przodu, zasłonięty gondolą też. Easy Walker spełnił moje wyobrażenia (dzieci obok siebie, wygodne siedzisko i porządna, duża gondolka) i uważałam go zawsze za jeden z najlepszych zakupów w życiu. Co z tego, że mąż śmiał się wtedy, że nasz samochód mniej jest wart od tego wózka? Tak było, ale ja jestem z tych, co biorą dzieci na spacery nawet z deszcz i w ogóle wszędzie piechotą. Na początku z mojego 3 piętra schodziłam tak: Dzidziuś w chuście, gondola w ręce, a starszak - pótoraroczny, ale tak chciał i dawał radę! - "siam". Potem wpinałam tę gondolę jedną ręką do jedną ręką wyciągniętego ze schowka i rozłożonego wózka! EW sprawdził się w lesie, na plaży, żwirze, a w tym roku był z nami w Tatrach. Przed zakupem nie byłam pewna, czy to ok, że spacerówka nie rozkłada się na płasko... Okazało się, że to może nawet lepiej. Były 2 stopnie tego położenia, regulowane zamkami błyskawicznymi i zatrzaskami (używałam tylko zamków, trzymały wystarczająco dobrze), rozkładało się na prawie całkiem płasko, dziecko mogło spać na boczku. Łatwo się ściągało całą tapicerkę i wrzucało do pralki. Czy ktoś ma jakieś (inne) doświadczenia z tym wózkiem? Myślę, że warto napisać, by spopularyzować świetne model i markę. To był mój trzeci - po jedo bettinie i inglesinie zipp. Zdecydowanie najlepszy.
Obserwuj wątek
    • biszkopty35 Re: easywalker 25.11.13, 20:43
      www.easywalker.nl/pl-PL/home
    • martuska1982 Re: easywalker 25.11.13, 20:48
      i ten wątek wcale a wcale nie ma nic wspólnego z faktem, ze własnie przypadkowo EW sprzedać chcesz? wink
      • gabilu Re: easywalker 25.11.13, 21:59
        Martuśka,Ty Wotsonie..wink Nic się przed Tobą nie ukryje.
        • mama1dawidka Re: easywalker 25.11.13, 22:27
          a juz myslalam ze bedzie o moich z allegro big_grin
          ale zeby nie bylo ja sprzedaje pojedyncze i mialam pare razy blizniaki tzn wozki blizniacze z easywalkera Afrodyta tez ma
          i serio sa jeszcze niedoceniane big_grin bo blizniacze wg mnie sa wygodne noi mieszcza sie w drzwi ;D
          • biszkopty35 Re: easywalker 26.11.13, 17:34
            No właśnie! Są niedoceniane i nieznane. Ja nie mam jeszcze ogłoszenia na allegro smile Ani nigdzie indziej zresztą, poza forum gazetowym. Mąż porobił w nd zdjęcia, ma się tym zająć. Co to za polityka marki/ firmy/ agentki w Polsce, że EW takie mało popularne?
        • flower_v Re: easywalker 25.11.13, 22:30
          hehe martuska big_grin
          a pomijając fakt samoreklamy wózka przez właścicielke o tym wózku jak ktoś chce to znajdzie wszytsko tutaj na forum, afro zawsze go sobie chwali wink
          • martuska1982 Re: easywalker 26.11.13, 00:20
            podwójnego i ja macałam, a konkretnie w wersji dwójki z małą różnicą wieku - jedno siedzonko i jedna gondolka. Jakość super, fajny, zgrabny, no ale rozpisywać się o zaletach wózka, który w innym wątku wystawia się na sprzedaż to podjeżdża pod nieuczciwość.
            • biszkopty35 Re: easywalker 26.11.13, 17:31
              Dzięki za wyważoną opinię. Niemniej, pisanie o wózku, który się będzie chciało sprzedać za pół roku, musiałoby być tak samo nieuczciwe. Prosiłam w moim poście m.in. o dzielenie się wrażeniami z użytkowania; czasem użytkowniczki mają wiele pytań (co pamiętam z czasów, gdy sama wybierałam wózki). Gdybym chciała ukryć fakt, że swój chcę sprzedać, to chociaż wpisałabym się pod innym nickiem. Nie jest to tajemnica i nie jest sztuką odkrycie tego. Na tym forum pisze się i dyskutuje o wózkach. W wątku "sprzedam" można zamieścić ogłoszenie o sprzedaży.
              • kkitka Re: easywalker 27.11.13, 18:02
                Ale za jakie pół roku?? !! Ogłoszenie dałaś że chcesz sprzedać, ale za pół roku? No bez jaj, dziwię się że post jeszcze nie usunięty uncertain reklama aż miło. Rozumiem jeszcze jakby ktoś pytał o EW, a tu normalnie nachalny post.
                • kedro-dasos Re: easywalker 27.11.13, 20:05
                  kkitka ja zrozumiałam,że autorka postu nie chce sprzedać wózka za pół roku, tylko pisze,że np ja zachwalam powiedzmy Gt, które z góry wiadomo,że będę chciała sprzedać za dzień, miesiąc czy dwa.
                  • kkitka Re: easywalker 27.11.13, 20:11
                    Racja, teraz doczytałam wink no ale mimo wszystko taki wątek powinien być w kategorii sprzedam wózek a nie tu uncertain
      • biszkopty35 Re: easywalker 26.11.13, 17:17
        Bardzo ma wiele wspólnego. Niemniej ani słowem nie wspominam o tym w tym wątku. Ogłoszenie zawarłam tam, gdzie można. Wózek jest znakomity. I niewiele o nim na forum.
    • sztucznamrowka Re: easywalker 26.11.13, 08:13
      Ja znam ten wózek z "widzenia" i od zawsze mi się podobał, a na Forum był nie raz chwalony smile
      • biszkopty35 Re: easywalker 26.11.13, 17:19
        Nieraz, ale jak wpisałam w wyszukiwarkę, to ostatnio ponad rok temu...
        • afroddytta Re: easywalker 26.11.13, 22:24
          biszkopty35 napisał(a):

> Nieraz, ale jak wpisałam w wyszukiwarkę, to ostatnio ponad rok temu...

No z tym to się na pewno nie zgodzą, bo ja szczęśliwą użytkowniczką Easywalkera duo zostałam dokładnie rok temu i od tamtej pory wiele razy zachwalałam zarówno EW duo jak i EW sky, którego zakupiłam moja koleżanka za moją radą i również jest bardzo zadowolona.

Wózek niestety nie jest zbyt popularny w PL, bo ogólnie na rynku jest chyba od 3 lat (mój EW jest z 2009 roku i kupowany był w czeskiej Pradze), poza tym cena jest też spora jak na polskie realia, a mało osób zna ten wózek na tyle żeby zaryzykować zakup w ciemno. Dla mnie EW duo jest zdecydowanym nr 1 w wózkach podwójnych. W przypadku wózków pojedynczych dla mnie nr 1 jest UJ, a EW sky na miejscu nr 1,5 smile Bo ogólnie to moja subiektywna ocena, UJ na pewno ma delikatniejszy design, natomiast EW zwycięża funkcjonalnością (kieszonki, składanie, kosz).

Powiem Wam, że jestem w szoku, bo myślałam, że mój kwiecisty wózek będzie zwracał większą uwagę na spacerach, tymczasem jak wyjdę na spacer EW szczególnie z gondolką to po prostu szok, ludzie się oglądają, mówią do mnie wprost 'świetny wózek pani ma' itd. nieraz nawet panie przyłączają się do spacerów i mi opowiadają jaki to świetny wynalazek, gdzie to można kupić, czy robiony na zamówienie itd. i że jak one miały małe dzieci to takich rzeczy niestety nie było.

Wrzucam fotkę wózka w wersji jaką aktualnie jeżdżę czyli w barwach narodowych smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/DyF3tgWCTNYwBnE9AB.jpg

PS. to mój nasty wózek i pierwszy ze srebrną tapicerką i to jakaś masakra! strasznie się brudzi, też tak macie z tym kolorem czy tylko tutaj jakiś niefart??? Do tej pory moją ulubioną tapicerką była beżowa ze Speediego też jaśniutka, myślałam że z tą też będzie tak super.

• biszkopty35 Re: easywalker 27.11.13, 17:38
            Za mną też się oglądali i uśmiechali smile I zazdrościli parki, wózka; mówili, ze widać, że porządny, czasem brali namiary, bo córka w szybkiej drugiej ciąży... Nawet śmialiśmy się, że powinni nam płacić za reklamę marki, bośmy się dużo wyjeździli w różne zakątki Polski i co chwila ktoś nas zaczepiał. Dziękuję za odzew na temat smile
            • afroddytta Re: easywalker 27.11.13, 22:16
              Ja teraz też wożę 'parkę' (ale o dziwo nikt mi jeszcze tego nie gratulował wink) ponad 2latka i 3mies. córkę, ale to moje 3. i 4. dziecko, wcześniej woziłam dwóch starszaków w spacerówkach, nawet w 9 mies. ciąży i na prawdę nawet wtedy pchanie wózka nie było zbyt męczące, a moja bezdzietna siostra go uwielbia i nawet z 3,5 latkiem i 2latkeim chętnie pomykała na spacery. Wózek raczej z nami w Polskę nie jeździ, bo wtedy wygodniej nam wziąć 2 oddzielne wózki.
              A wracając jeszcze do popularności to EW miała Chylińska (strasznie się wtedy nabijali, ze różowego), również Malinowska - jej wózek widziałam, bo spotkałam ją w szpitalnej kawiarni i wtedy ani wózka ani jej nie rozpoznałam smile słyszałam wtedy, że jest ona bardzo zadowolona z niego i chciała go rozreklamować na różnych imprezach które organizowała czy prowadziła, ale to pewnie wymagałoby wyłożenia przez firmę jakiejś kasy, chyba się nie zainteresowali, bo nic o tej firmie nadal nie słychać, a to było 4lata temu, szkoda uncertain
              • biszkopty35 Re: easywalker 29.11.13, 17:07
                Ja teraz też wożę 'parkę' (ale o dziwo nikt mi jeszcze tego nie gratulował wink)

A mnie się nawet jeden emeryt pochwalił, że jeszcze mógłby mieć i jak patrzy (na dzieci w wózku), to mu się zachciewa smile
                • sylvuniaa Re: easywalker 12.01.14, 01:51
                  Ja jestem szczęśliwą posiadaczką wózka od ponad roku. moje dwie córki (ponad 3 letnia i ponad roczna) jeżdzą i są zadowlone. Jak była zamontowana gondola i spacerówka nie było chyba osoby, która by się oglądała za nami. Dużo osób komentuje nawet do dziś, kiedy są dwie sapacerówki. Jednak te komentarze to nic. Jesli wyjedziemy na spacer rowerem zigo to nie ma osoby, która sie za nami nie obejrzy ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka