Dodaj do ulubionych

Cybex Ruby - mam :)

27.11.13, 17:50
doczekałam sie dzisiaj smile

minusy: nie można odchylić oparcia jak dziecko się opiera wink próbowałam tak na szybko, może ze spokojem można, ale wtedy to i tak bardzo ciężko smile

plusy: fajne szerokie i wysokie siedzisko, amortyzacja na tylne koła, ciężko się trochę ugina, ale może się wyrobi wink

wymiary:

wysokość rączek około 106 (podają 106,5cm więc może się zgadzać) quest (i volo też) miał jakieś 102-103

nie ma w nim granicy oparcia i siedziska, jest tam na siedzisku przeszycie i można się umówić że tutaj kończy się jedno i zaczyna się drugie wink
wtedy wysokość oparcia to 54cm, a gł siedziska to 22cm

szerokość (ale nie tkaniny, tylko między rurkami) to 35cm (quest miał 33cm, a widoczny na foto Jane Unique ma 32cm)

nie ważyłam go tylko, może później zważę, ale lekki jest

fotki:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/05jI7jxCIOfIuOsARB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Nv1R3WyrJKIbv1ZcFB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/O3exiRjMOZxHUdO2JB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/v3rOS44AohrewdFbyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/RaDOAhW7B3eRYA7ebB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/acbQFG95FWDKLmPf0B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/8vvqZtyn5i8AzBadgB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/MDiOb12ok5a2pc8rAB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/yuFxiN6Zas63RoK2PB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/KBvZQTBaPzB1sPCajB.jpg
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 17:58
      od 6 miesiąca do 22,5kg

moim zdaniem jest fajniejszy od volo wink no i co dla mnie najważniejsze - wyższy
      • linkap_wawa Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 21:10
        aaaaaa.. chce go, ch chce go!!! sprzedaje volo i kupuje rubiego! magda a zdradzisz w ktorym sklepie go kupowalas? chyba ze chcesz swojego sprzedac???? a to bym chyba byla druga w kolejce...
        • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 23:15
          mój nie jest na sprzedaż, jest dużo fajniejszy od volo smile
          jutro pierwszy spacer, jakby jeszcze nie hałasowały mu koła, to byłaby rewelacja smile

napisz do mnie na sowa796@wp.pl to ci podam sklep wink
    • gniesia007 Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 17:59
      Fajny ten ruby, jakie on moze miec obciązenie max? Czy ta siateczka po bokach jest taka delikatna i oczka ma wieksze czy raczej taka sztywna z drobniejszymi oczkami? Mozesz wrzucic fotke syna w spiworku w tym wozku? Zmiesci sie tam na siedzisko?
      • sztucznamrowka Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 18:07
        Magda - a gdzie go kupiłaś? Bo w PL to on raczej trudno dostępny sad
        • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 18:17
          w pl kupiłam
          w super cenie, nówkę, na gwarancji za 419 z wysyłką pobraniową smile

mają jeszcze czerwone, różowe i pewnie czarny też jeszcze jest, nie ma granatowego

obciążenie max 22,5kg
          on jest między rurkami szerszy niż XT !!! o 1,5cm - 2cm, ale szerszy smile

fotkę w śpiworku zrobię, ale na tą chwilę nie mamy śpiworka !!! wiecie, szewc w... big_grin big_grin big_grin
          • zona.102 Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 19:26
            Pewnie bedziesz chciala za chwile sprzedac... wink Odezwij sie wtedy do mnie szalona kobieto smile
            • eve_81 Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 19:37
              Bardzo fajny i ślicznie wygląda z wkładką.
              Magda widzę, że podpasował Ci bardzo smile
              • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 19:53
                na dworze nie byłam, ale bardzo mi się podoba smile
                • delphine_delphine Re: Cybex Ruby - mam :) 27.11.13, 23:25
                  Super, że super! big_grin
                  A tak serio - napisze w końcu to co myślę - uważam że Cybexy są fajniejsze od Maclarenów!!! Głównie ze względu na wysokość tych rączek, no i moim zdaniem mają dużo ładniejszą kolorystykę i lepsze materiały. Bardziej odpowiada mi też sztywność stelaża (Maclareny mają rozchwiany ten stelaż w porównaniu z Cybexami).

Oby posłużył Ci dobrze chociaż chwilę wink
                  • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 00:00
                    właśnie kupiłam dziś xlr-a big_grin

jak małemu przypasuje, to GT wyjeżdża

dzisiaj jak wypakowałam cybexa, to mały od razu usiadł i bajkę w tv oglądał, musiałam go wyrzucić żeby siedzisko pomierzyć smile on po prostu lubi parasolki smile
                    • magda79pn ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 00:04
                      śpiworek jeszcze ciepły big_grin oczywiście jest to wersja dla mojego synka TYLKO smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/f7qQY3bL30pbkmHJlB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/oiZfHtPr9zOAfWqWkB.jpg
                      • sztucznamrowka Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 05:51
                        Magda, śpiworek suuuper smile No i aplikacja na ortalionie....rozumiem dla synka tongue_out
                        No "limitek" jak nic big_grin
                        • sztucznamrowka Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 05:53
                          Napisałam Ci maila w sprawie Ruby wink
                          Jaki kolor radzicie dla chłopca - czarny, brązowy czy granat???
                          Ale mnie kupno nowego wózka "kręci" he he he big_grin Mam zamiar go "kliknąć" jak zdasz relację ze spacerku wink
                          • magda79pn Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 07:33
                            tam gdzie ja kupiłam jest tylko czarny, czerwony i różowy

ja bym wzięła granatowy - taki chciałam, ale się skończyły sad
                            • pomilak1 Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 13:16
                              Śpiworek cudo! aplikacja genialna, moja córka by pewnie z tym chodziła przez kilka dni tak jak było z hello kity big_grin

możesz napisać mi na priv jaki to sklep?
                              • kedro-dasos Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 15:03
                                A nie mogłabyś tutaj napisać jaki to sklep? Przecież nie raz piszemy gdzie kupowałysmy wózek, organizer itp, wrzucamy linki z allegro
                                • magda79pn Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 15:55
                                  mogę napisać, chyba sklep się nie obrazi smile

napisałam do tych z allegro, co sprzedawali za 469zł, i zapytałam jaka byłaby cena, gdybym kupiła bezpośrednio w ich sklepie, bo i tak interesuje mnie tylko pobranie, no i odpisali, że 419 z wysyłką już smile
                                  • kedro-dasos Re: ze spiworkiem Angry Birds 28.11.13, 16:05
                                    ja też wczoraj na nich patrzyłam , ale koszty wysyłki mi się nie zgadzały.Jednak kto pyta nie błądzi.
                    • eve_81 Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 11:41
                      No nie mogę, ale z Ciebie niezrównoważona kobieta big_grin big_grin big_grin
                  • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 08:48
                    Gdyby nie te niskie oparcia to pewnie bym wypróbowała...

myślałam jeszcze o topazie, ale on poza wielkością kół, to niczym się nie różni od onyxa sad

no to kupiłam xlr-a wink

=============================

delphine_delphine napisała:

> Super, że super! big_grin
                    > A tak serio - napisze w końcu to co myślę - uważam że Cybexy są fajniejsze od M
                    > aclarenów!!! Głównie ze względu na wysokość tych rączek, no i moim zdaniem mają
                    > dużo ładniejszą kolorystykę i lepsze materiały. Bardziej odpowiada mi też szty
                    > wność stelaża (Maclareny mają rozchwiany ten stelaż w porównaniu z Cybexami).
                    >
                    > Oby posłużył Ci dobrze chociaż chwilę wink
                    • gniesia007 Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 09:17
                      Hehe magda fajny śpiworek, limitek jednak da sie zrobić na ortalionie oj zła kobietasmile
                      Mnie tez ten ruby sie podoba, cholercia mogłam go kliknąć zamiast toro, ehh, tak się wszystko brzydko ułożyło, no nic zdasz relacje ze spaceru to będziemy działać, tylko ja chyba za niska so niego jestem co, 106cm to sporo w xt bylo mi ciut za wysoko to i ten ruby pewno nie dla mnie grrr.
                      Kasia jak kupisz dla siebie to umawiamy sie na spacerek oksmile
                      • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 09:49
                        jasne że można, ale jak cięzko się to cholerstwo naszywa...
                        można się poświęcić... dla siebie wink
                        • karioka1985 Re: Cybex Ruby - mam :) 28.11.13, 11:04
                          Magda, napisałam Ci maila. NIE o śpiworek wink
                          • magda79pn mały w śpiworku 28.11.13, 12:41
                            taki mały to on już nie jest, ma 1,5 roku, około 85cm, 13kg

i nawet zasnął dzisiaj i śpi już godzinę !!! co mu się zdarza tylko w parasolkach big_grin

aha, oparcie dałam radę obniżyć ze śpiącym dzieckiem, bardzo bardzo ciężko, ale dało się wink

moim zdaniem to on się w zimowej kurtce spokojnie w nim mieści

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UlkgboW9rCq7jDBYtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/eTWc4xROdabZR05F0B.jpg
                            • sztucznamrowka Re: mały w śpiworku 28.11.13, 20:57
                              O,oo jak słodko śpi smile Mój synuś coś ostatnio w dzień nie chce spać tzn. w domu, bo myślę, że we wózku zaśnie tongue_out
                              • magda79pn Re: mały w śpiworku 28.11.13, 21:29
                                a mój odwrotnie, w domu 2h, a we wózku wcale, no chyba że jest to parasolka, wtedy śpi wink
                                • magda79pn po spacerze :) 29.11.13, 00:49
                                  jak nim wyjechałam z domu to sie trochę przestraszyłam, wydawało mi się że idę i ten wózek ciągle muszę pchać, dwa razy się zatrzymałam i patrzyłam czy mi śpiworek o koła nie ociera, bo normalnie jakby mi coś hamowało wózek...
                                  zrobiłam dosyć długą trasę, do tego z mega obciązeniem (wielkie zakupy w koszyku, oraz powieszone na rączkach itp) no i "rozkulał" się big_grin

jak wyszłam potem drugi raz, to już jechał leciutko i bardzo fajnie się go prowadziło smile

jeśli chodzi o głośność kółek, to ja bym go postawiła między maclarenem (questem, volo) a moim jane unique, trochę go słychać, ale nie tak bardzo jak maclarena (chyba że z czasem będzie głośniejszy), natomiast mój jane jedzie bezszelestnie smile

amortyzacja - nie czuć jej podczas jazdy, ale jak czekaliśmy na autobus, i widziałam że małemu się oczy kleją, to go pobujałam na boki, bardzo fajnie się buja big_grin wtedy jest ona odczuwalna i widać jak się ugina big_grin
                                  • jasiek4 off topic - do Magdy 29.11.13, 11:26
                                    Magda napisałam wczoraj maila jak możesz to daj znać jaka odpowiedź wink Dzięki.
                                  • linkap_wawa Re: po spacerze :) 29.11.13, 12:04
                                    a tak z ciekawosci - w sumie jane bardzo podobny do rubiego - czy to buda cie skusila na cybexa czy jest cos jeszcze... (no o samej checi wyprobowania czegos nowego nie musisz pisacwink)
                                    • magda79pn Re: po spacerze :) 29.11.13, 13:17
                                      głównie budka (jane ma beznadziejną) i choć troszkę odchylane oparcie (jane tylko siedzący jest), porównaj fotki jak się w nich śpi wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UlkgboW9rCq7jDBYtB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/mDCsnm2GHCh1a2xBaB.jpg
                                      • magda79pn Re: po spacerze :) 29.11.13, 13:29
                                        mój synek taki trochę "złośliwy" jest big_grin śpi tylko w parasolkach, w GT mu się nie zdarza smile we frogu spał 2 razy, więc nie widzę sensu targania ze sobą wielkich wózków, jeszcze tylko XLRa wypróbujemy i wtedy zdecyduję co zostaje, a co wyjeżdża

chyba się popłaczę, jak mi przyjdzie sprzedać mojego ślicznego żółtego GT sad no ale nie będę go trzymała z sentymentu
                                        • sztucznamrowka Re: po spacerze :) 29.11.13, 17:06
                                          Sprzedawca mi odpowiedział, że zostały mu wózki tylko czerwone i różowe sad
                                          Będę więc szukała gdzie indziej....
                                          Magda - napisz mi proszę jakiej długości jest ten śpiworek z angry birds?
                                          I jeszcze jeden wymiar wózka Ruby mnie interesuje - jaka jest odległość od końca siedziska (tam gdzie dziecko ma zgięte kolanka) do tego plastikowego podnóżka?
                                          • magda79pn Re: po spacerze :) 29.11.13, 17:11
                                            a czerwonego nie chcesz? on taki wiśniowy jest, bardzo ładny moim zdaniem

ja nigdzie w PL ich nie znalazłam, nie licząc sklepów po 560zł sad

śpiworek ma 112, albo 110

od siedziska do podnóżka jest 20-21cm
                                            • sztucznamrowka Re: po spacerze :) 29.11.13, 18:21
                                              Nie, czerwonych wózków nie lubię...sad
                                              Dzięki za info smile
    • kornnella Re: Cybex Ruby - mam :) 29.11.13, 17:53
      Magda gratuluje, chodził za mną ten Cybex jeszcze z białym stelażem i już nawet nie pamiętam dlaczego nie kupiłam.

Przyszłam z prywatą i prośbą o pomoc. Zepsuł mi się suwak w kurtce dłuższej i mam sobie sama kupić a pani wszyje i jaki lepiej wybrać. Czy lepiej zwykły
      allegro.pl/zamek-blyskawiczny-rozdzielczy-metal-dl-80cm-i3724270302.html
      czy dwusuwakowy
      allegro.pl/zamek-rozdzielczy-dwusuwakowy-czarny-80cm-plaszcz-i3737155291.html
      i najważniejsze które lepsze plastikowe typu "kostka" czy metalowe.
      Ewentualnie możesz poradzić jakieś miejsce z dobrym wyborem zamków? Z racji dwóch lewych rąk nieumiejących nic robić igłą a tym bardziej maszyną obiecuję nie być konkurencją wink
      • jasiek4 Re: Cybex Ruby - mam :) 29.11.13, 18:05
        Ja nie Magda ale się wypowiem.
        Czy jedno czy dwusuwakowy zależy co kto lubi ja wolę dwusuwakowy jak wsiadam do samochodu to sobie dół rozepnę i wygodniej się prowadzi bo kurtka nie podjeżdża do góry.
        A czy lepszy plastik czy metal nie da się powiedzieć bo są różne metalowe i różne plastikowe, zwróć też uwagę co będzie pasowało do kurtki czy nie ma już jakiś zamków np. w kieszeniach wtedy trzeba dobrać takie same, no i czy zamek jest kryty czy widoczny - najbezpieczniej dobrać podobny do tego, który był.
        Pomogłam trochę ?
        • kornnella Re: Cybex Ruby - mam :) 29.11.13, 18:52
          Tak każda rada cenna smile
          Nie ma innych zamków, kieszenie są bez, a z przodu ma taką sama nie wiem jak to określić - listwa, maskownica z dodatkowymi zatrzaskami i tylko dzieki niej mogę ją nosić mimo rozwalonego zamka, ale wiadomo trzeba to naprawić.
          Teraz miała jednosuwakową "kostkę", którą rozwaliłam właśnie jakimś przydużym skokiem wink
    • evra_only Re: Cybex Ruby - mam :) 16.03.14, 15:08
      Używam już jakiś czas i mogę napisać o minusie, jaki mi się ujawnił, mianowicie podnóżek jest ciutkę za wysoko. Moja 3 letnia córcia jeszcze jakoś sobie radzi, ale kiedy będzie miała 3,5 roku to już chyba będzie jej ciężko. W Volo podnóżek był niżej.
      Prowadzi się nie najgorzej, choć Volo chyba jednak bardziej płynnie. Ale komfort prowadzenia mimo wszystko mam dużo większy, bo rączki są zdecydowanie wyżej. Nawet mąż (190 cm) twierdzi, że wygodnie mu się prowadzi i nie zauważyłam, aby kopał w stelaż.
      Odchylane oparcie jest genialnym wynalazkiem. Nawet przy jeździe po centrum handlowym córcia każde sobie odchylać i ma taki hamaczek, w który się wtula. Wygodnie opiera główkę na oparciu i spokojnie może się zdrzemnąć. No i buda - świetna jak na parasolkę. Moja córa musi być dobrze zasłonięta i tutaj to ma wink
    • evra_only Re: Cybex Ruby - mam :) 22.06.14, 18:20
      Zdjęcie córci 3,5 roku w Rubym. Podróżuje sobie całkiem wygodnie - głowa nadal opiera się o oparcie. Żeby tylko był ciut lżejszy... nie miałabym żadnych 'ale' wink

https://lh6.googleusercontent.com/-wGsO2zQezxo/U6cBBCT8-sI/AAAAAAAAASA/9zH3qJQb3jM/w339-h495-no/ruby.jpg
      • zoja1977 Re: Cybex Ruby - mam :) 19.10.14, 20:33
        pozwolę sobie odświeżyć wątek o rubym, swego czasu pamiętam, że kilka osób kupowało i w związku z tym mam pytanie czy w tym wózku wyczuwa się jakąkolwiek amortyzację ? jak wygląda rozkładanie oparcia ? łatwe? nie mam możliwości obejrzenia go na żywo a jest teraz w promocji w dobrej cenie 349 zł.
        • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 19.10.14, 20:39
          oparcie odchyla się do tyłu 10cm, ze śpiącym dzieckiem jest to prawie niewykonalne

amortyzacja bardzo delikatnie odczuwalna wink
        • monika_kas Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 10:17
          gdzie w TAKIEJ cenie? no chyba, że mówisz o tym różowym, no to mnie nie interesuje taki kolor....
          • gochalodz Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 11:07
            On chyba już tylko tam ten różowy jest dostępny...nie sorki jeszcze w Tosi,ale 499zł chcą za purpurowego.

Szkoda,że takie kolory Ruby tylko zostały, podesłałabym koleżance,ale ona ma chłopaka to nie pasuje...
          • zoja1977 Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 12:53
            tak, chodzi o ten różowy, nie lubię zasadniczo tego koloru ale jak już jest córka to ewentualnie może byc
        • atwar1 Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 10:40
          Ja mam ruby juz od jakiegos czasu. Byl z nami na wakacjach- tam spisal sie fajnie. Corcia zaluczyla w nim pare drzemek- to oparcie jest na takich jakby haczykach- jak dziecko spi to da rade z nich zdjac ale juz zaczepic na nizszy poziom trudno- ja zostawialam je luzem- w sumie niewiele to zmienia- moze przy wyzszym dziecku mialoby znaczenie- glowka bylaby lepiej utrzymywana.
          Amortyzacja- hmmm, nie zauważyłam wink
          Zostawiam go sobie na nastepne wakacje i ewentualnie do bagaznika na zakupy itp.
          Na zime to on nie bardzo bo ma siateczki z boku oparcia i z tylu slabo osloniety jest
          • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 14:11
            Monika daj sobie z nim spokój wink
            • zoja1977 Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 14:56
              a ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym ruby, właśnie wróciłam ze spaceru. Jak dla mnie pozytywniej wypada niż volo. Moja córka nie lubi jak jej świeci w oczy, jak jej wieje itp. Tu budka na słońce rewelacyjna chociaż trochę zbyt "gibka", siedzisko chyba obszerniejsze i co najlepsze zasnęła mi dziś pierwszy raz w wózku od miesiąca...udało mi się nawet odchylić oparcie z dzieckiem w środku chociaż przyznaję, że te haczyki nie są zbyt wygodne. Rączki na super wysokości i bardzo wygodne do prowadzenia. Podnóżek odpowiednio wyprofilowany i wygodny do położenia nóg dla dwulatka. Kółka dość głośne ale w volo też nie były zbyt ciche. No mi się bardzo podoba.
              • kedro-dasos Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 15:52
                Magda, ale dlaczego Monika ma sobie dać spokój? Prawie rok temu mi go doradzałaś( tak mi się wydaje) i bardzo jestem z tego wózka zadowolona. Podbijanie rewelacyjne, kosz i dostęp do niego fajny, buda w upały się sprawdziła, córce wysokiej 3 latce jest wygodnie, no może było by mi łatwiej z pełna rączką , a dla mojego męża a regulowaną, składa się szybciutko, w miarę lekki. Może nie mam tak dużego doświadczenia w ilości testowanych wózków-parasolek, ale czytając to forum ciągle nie widzę( jak dla mnie) następcy cybexa. Przez chwilę zastanawiałam się nad yezzem, ale nie wiem czy poradziłby sobie w terenie tak dobrze jak cybex, no i brak kosza. Jeśli coś jest fajniejsze od rubego to chętnie wymienię, bo to już nasze ostatnie chwile wózkowania, wróciłam do pracy, kasa jest, więc mogę poszaleć tylko typów brak.
                • atwar1 Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 16:38
                  Ja tez ten wozek calkiem lubie- jako podwiezdupka dla starszego dziecka jest fajny. Na lato swietny ze wzgledu na bude i siateczke w siedzisku.
                  Chociaz wolalam onyxa za rozkladane oparcie- no sle on juz byl ciezszy i wiekszy.
                  • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 17:24
                    czy tylko ja jestem wyjątkowo uzdolniona jeśli chodzi o kopanie we wózki? notorycznie, krok za krokiem kopałam w ten kawałek plastiku między tylnymi kołami, doprowadzało mnie to do szału i to był główny powód dla którego go sprzedałam, do tego doszły inne minusy które wyszły podczas użytkowania (jak dla mnie minusy)

-wiecznie krzywa budka (bo można ją przesuwać i ona suwa się sama, co wózek złożyłam/rozłożyłam to z jednej str było wyżej, z drugiej niżej...)

-budka nie ma napinaczy, przez co lata na wietrze i wygina się na boki

-wcale nie jest lekki (jak wszystkie cybexy) podana waga to chyba sam stelaż... w tej wadze można kupić parasolkę normalnie rozkładaną do spania

prowadzenie nie jest złe, ale w moim odczuciu (porównując do maclarenów) cybexy prowadza się nieco "topornie" i nie dotyczy to tylko tego modelu
                    • evra_only Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 18:32
                      Magda - ja nie kopałam i mój mąż 190 cm wzrostu - też nie wink Może to kwestia wyczucia, wprawy?
                      Nam Ruby sprawdził się rewelacyjnie na ostatnim wyjeździe wakacyjnym w Maroko - córcia miała 3,5 roku. Doskonale chronił od słońca i wiatru, mała kilka razy sobie drzemała na spacerach i chętnie sadzała dupkę, kiedy bolały ją nogi. Dla mnie największą zaletą tego wózka jest mega wysokie oparcie i buda. Chyba żadna parasolka (a może ja takiej nie spotkałam?) nie ma takich atutów. Zgodzę się co do wagi - mógłby być trochę lżejszy. Prowadzenie jak dla mnie porównywalne z innymi parasolkami. Nawet używane Volo, które przez chwilę miałam nie było wcale o niebo lepsze (może to była kwestia zużytych w nim kółek?).
                      Niestety nasza kariera wózkowa już chyba na dobre się zakończyła, bo Ruby od wakacji stoi i się kurzy sad Chyba przyjdzie mi się na dobre pożegnać z Wózkomanią sad sad
                      • magda79pn Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 19:08
                        nie ma co się smucić smile

mój tak pięknie chodzi za rękę, że gdyby nie moja mania, to już dawno mogłabym wszystkie wózki sprzedać, bo czasami już mnie to męczy big_grin

teraz rozmyślam czy nie sprzedać boba i czy nie kupić jakieś fajnej parasolki... ale nie wiem jakiej big_grin z jednej strony bardzo podoba mi się maclaren spitfire, a z drugiej 1300zł za parasolkę dla prawie 2,5 latka który nie chce jeździć wózkiem to lekka przesada uncertain
                        tylko, że u nas jest tak, że on chce iść, a jak go włożę na siłę do wózka (bo nie mam czasu spacerować cały dzień w jego tempie) to zaraz każe się położyć i idzie spać... i śpi po 2h !

tak więc volo chwilowo schowałam
                      • kedro-dasos Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 19:10
                        ja też nie kopię w stelaż , mój mąż 196cm też nie, ale nie było by chyba tego forum, gdybyśmy znalazły wózek idealny. Moja sąsiadka ma maclarena, poprosiłam ja o przejażdżkę z jej 3 latka dość sporą - podbjanie i prowadzenie jak dla mnie w cybexie dużo lepsze, ale to też pewnie kwestia sporna.
    • kar-ula Re: Cybex Ruby - mam :) 20.10.14, 22:20
      Magda, ja jeszcze bardziej utalentowana, bo kopałam nawet w GT. W XT i Pliko Mini normalnie jadę na kołach co i rusz, co grozi złamaniem kręgosłupa, bo w butach na platformie mam ponad 180 cm uncertain Jedynie w BOBIe i Gessleinie w nic nie kopię i zdaje się w Nipperze też było ok.

Przy okazji - Magda - na allegro jest ten Gesslein s5, który Ci chodził po głowie. Nowy za 599. Fajny, oparcie dość wysokie, tyle że najlżejszy też nie jest - prawie 7 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka