aluszka11 17.12.13, 15:55 Dziewczyny, potraficie powiedzieć, jakie są różnice między nowym BI a starszym modelem z 2010 roku? Będę wdzięczna za każdą informację. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anmaszy Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:06 A 2010 jest jak 2012? jeśli tak to inaczej regulowany jest podnóżek (z zewn przyciski) a przez to ciut krótszy jest i od 2013 folia w wyposażeniu. Coś jeszcze chyba, musisz poszukać bo pisały dziewczyny o różnicach Odpowiedz Link
marcowa_aprilla Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:12 w daszku ta klapka do wentylacji w 2013 ma czarna siatke, w 2012 ma bialą i nic nie widać Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:18 Mnie się wydaje, ze pomiędzy 2010 a 2012 też juz chyba były jakieś róznice, coś tak mi się o oczy obiło, jak przeczesywałam forum w poszukiwaniu opinii na temat BI. Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:41 Też przejrzałam z ciekawości stare wątki z ulubionych od 2010 tylko kolory się zmieniały od 2013 podnóżek, okienko i chyba w innych miejscach napisy Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:51 Dzięki serdeczne za informacje!!! Z tego by wynikało, że warto się zainteresować takim zadbanym "staruszkiem". Ile mniej więcej za takie cudo warto zapłacić? Odpowiedz Link
basia752 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 10:25 Ja zapłaciłam chyba 850zł, wózek miał parę rys, plamka na tapicerce, ja i tak wkładek używam ale najważniejsze, że w użytkowaniu nic się nie dzieje, poza regulacją oparcia, które też mogliby poprawić wózek jest extra Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 10:32 nie pomogę w tej kwestii, ja kupowałam nowy, z wyprzedaży 2012 w X/XI tego roku, zapłaciłam niecałe 1500 Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 17.12.13, 22:46 a jak działa Wam regulacja oparcia- wyrobiła się u Was i działa już płynnie? bo u mnie nadal ciężko idzie i dzisiaj tam zajrzałam że można to rozkręcić, może można to jakoś poluzować? Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 13:56 Basiu, z którego roku masz BI? Dziewczyny, czy któraś z Was ma porównanie BI i BJ Elite? Ja mam teraz Elite ale strasznie kusi mnie to BI. Czy on jest odczuwalnie mniejszy? I czy nie będę, Waszym zdaniem, boleśnie odczuwać niżej umieszczonej rączki- mam 174 cm wzrostu. Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 14:17 takich porównań też dużo było, wystarczy poszukać, wyszukiwarka działa ja wybierałam pomiędzy BI a elitem właśnie, przeważyło u mnie wielkość wózka a co za tym idzie także jego rozstaw kół oraz amortyzacja (bo w elite chyba na przednie koło jest..?). I jeszcze to, że BI składa się do środka a ja dosyć dużo jeżdżę autem więc środek mam czysty choć to akurat jest dla co niektórych wadą w okresie zimowym- śpiworek jest w środku i wózek przez to może ciut miejsca więcej zajmować A podnóżek w elicie jest też regulowany bo nie pamiętam..? w BI jest w każdym razie Mój M.ma 1.89 i jeździ na rączce przestawionej do góry, choć na początku nie chciał jeździć twierdząc że to wózek dla lalek Odpowiedz Link
inka.1982 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 15:17 Nadal szukam wózka i nie mogę się zdecydować(( W oko wpadł mi właśnie BI, tyle, że można go jedynie dostać przez dystrybutora na Słowacji. Przez Amazon (US/UK) się nie opłaca...I zastanawiam się co by było lepszą opcją: BJCM GT z gondolą czy właśnie BI z gondolą? (dla noworodka). Będę wdzięczna za każde praktyczne info Inka Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 15:35 co do sklepu na Słowacji to tym akurat nie musisz się martwić, szybka i pomocna obsługa. Na amazonie niedawno BI był w promocji i za przesyłkę nie płacisz (ze Sł.też free przesyłka) więc ceny chyba porównywalne, o ile kupowałabyś w regularnej cenie z tego słowackiego sklepu.. jeśli chodzi o gondole to o obu nie słyszałam zbyt pochlebnych opinii..BI ma miękkie gondole i brzydko wyglądają a od BJ są miękkie i normalne ale małe obie- tak czytałam ale nie jestem pewna więc może faktycznie niech ktoś się wypowie kto używał Ja na Twoim miejscu teraz skupiłabym się na gondoli np roan marita a na wiosnę forumki zrobią wyprzedaż wózków i kupisz sobie kilkumiesięczne BI jak nówkę, samą spacerówkę a nie masz możliwości "pomacania" i przejechania się wózkami? skąd jesteś? może ktoś w Twojej okolicy ma i mogłabyś się sama przekonać Odpowiedz Link
inka.1982 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 15:49 Hej, Dziękuję za szybką odpowiedź. Też myślałam o używanej gondoli, ale Roan odpada ze względu na moje wymagania niestety- mieszkanie bez windy i dość mały bagażnik. Ciężko jest cokolwiek znaleźć..... Mieszkania nie zmienię, samochód szybciej Zastanawiam się jak ludzie funkcjonują z małymi mieszkaniami na piętrze bez windy i piwnicy (tą akurat mam). Po prostu pierwsze dziecko i brak praktycznego doświadczenia. Jeżeli chodzi o produkty dla dorosłych mam sprecyzowane wymagania, marki, etc. z produktami dziecięcymi wielka niewiadoma.... Jestem z Warszawy i chętnie obejrzałabym u kogoś BI Ewentualnie zostaje mi jeszcze Joolz Day, muszę się przejechać i gdzieś go też "pomacać" w jakimś sklepie. Tylko jakoś używanych nie mogę znaleźć, nie za dużo ich na allegro. Pozdrawiam, Inka Odpowiedz Link
maja1406 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 17:27 tu masz pokazaną nową gondolkę do baby joggerów od 47 sekundy ją widać www.youtube.com/watch?v=TemVZpe1Trw Wydaje się być fajna Odpowiedz Link
basia752 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 17:51 Mój BI jest chyba 2011, może 2010, kolor Lava - na naklejce nie ma roku podanego,więc dokładnie nie wiem, chociaż kupowałam go w tym roku jako roczny wózek, w 2012 chyba nie było już koloru Lava. BI ma rozstaw kół 62cm, tak jak Emma City Cross,a bałam się, że będzie za szeroki, no dla mnie fajnie, że składa się tapicerką do środka bo często z psem w bagażniku jeździ wózek jeździ. Ja mam 160 i rączka dla mnie jest ok, mój mąż 1,80 i też nie narzeka, przestawia sobie rączkę wyżej Odpowiedz Link
basia752 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 18:53 A w sobotę przyjeżdżam do Warszawy na święta Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 18:58 Szukałam, szukałam i coś już wiem. Basiu, jeśli twój ma regulację oparcia na pasku, to jest to rocznik 2011 lub 2012, bo w 2010 było takie ustrojstwo na oparciu, jedną ręką można było pociągnąć. I jeszcze system składania był inny- moim zdaniem dość skomplikowany. Nowszy bym pewnie kupiła, ale z tego jednak zrezygnuję. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 21:08 Aluszka, troche korci mnie zaproponować Ci zamianę, bo Elite spędza mi sen z oczu - planowałam go bardzo długo, a kupiłam spontanicznie BI. Tyle że ja z kolei boję się rozczarowania Elitem - w BI uwielbiam amortyzację, Elite jest chyba dość sztywny. Ale Elite ma fajne rozwiązania typu magnesy w okienkach, budę fajniejszą. Tyle że szeroki jak diabeł. No ale mniejszy po złozeniu. Cóż, brat przyjeżdża na świeta, to musze dokładnie oblukać wraz z załadunkiem i odjąć ostateczną decyzję, który z tych wózków chcę mieć Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 21:19 Oglądaj, oglądaj i myśl A tak serio to mój elitek ma już półtora roku więc pewnie musiałabym dopłacać, a to byłby trochę kłopot, niestety... Jestem z niego zadowolona, tylko mnie nosi, bo trochę mi się znudził (mam go prawie rok). A sztywny raczej jest, to fakt, ale moje dziecię ma 21 miesięcy więc nie narzekam. Odpowiedz Link
flower_v Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 21:51 ja wpinałam miękką gondole do BI (ale nie oryginalną BI), synkowi pasowało ale jezdził zamiennie BI i Bbo cam3. na tablicy wisi jeden BI czerwony juz od jakiegoś czasu (obecnie z obnizoną ceną), wygląda na zadbany. wersję GT z gondolą tez brałam pod uwagę, ale GT nie doczekał do narodzin synka, bo poszedł w świat i dobrze, bo on jest duzooo trwardszy od BI. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:11 No właśnie, a Elite chyba nie rózni się jakoś specjalnie amortyzacją od GT. pamiętam, ze brat po jdo był rozczarowany twardoscią Elite'a (choć Jedo też nie jest jakiś super miękki). No ja coraz częściej myślę, ze BI to jednak mój święty graal - tak jak czytam o MBUJ, BJ, teraz Easywalker Magdy - gdzieś tam te wszystkie wózki mi po głowie chodziły, ale chyba Bumbleride spełnia najwięcej z moich kryteriów. No i razem z ukochanym XT mam komplecik Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:15 którego jedo masz na mysli? Bo jakos trudno mi uwierzyc, by można go było nazwać "nie jakimś super miękkim". Jedo fyn jest bardzo miękki moim zdaniem, najmiększy chyba jaki może byc wózek bez pasków czy wahaczów, natomiast już np.popularna bartatina to sama miękkość. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:33 A no właśnie myślałam o Fynie, który w porównaniu z Bartatiną miękkością nie powala Bo ja miałam kiedyś Bartatinę i jakoś to jest dla mnie wzór miękkiej amortyzacji Takie bartatinowe zboczenie. Fyna prowadziłam, ale zrobił na mnie wrażenie wózka mało zwrotnego i krowiastego, ciezko przesuwajacego się też np. po podłodze. No ale tu już porównywałam z moją Nitro. Chyba dużo zależy od punktu odniesienia. Np. Wszystkie zachwalacie prowadzenie i podbijanie MBUJ- że nie ma sobie równych. A ja nie miałam MBUJ, ale śmiem przypuszczać, że bardzo podobnie jest z Emmą NItro i BI. Wywnioskowałam tak na postawie opinii Pomilak (lub Pinik) kiedyś wyczytanej, że Bumbleride prowadzi się RÓWNIE lekko jak MBuj. A że sama mam Emmę Nitro, to wiem, ze z kolei Emma prowadzi i podbija się tak jak lekko BI. Więc mój wniosek że MBUJ=BI=Emmaljunga NC Trudno mieć bowiem porównanie ze wszystkimi wózkami. Chyba tylko Pinik ma takie doświadczenie Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:40 a ja własnie jakiś czas temu pomacałam w slepie fyna i bujał się fajnie, bardzo mięciutki. Dodam, że to nie było 2 lata temu tylko raptem jakoś na początku jesieni tego roku, czyli jakieś już porównaniu wózkowe miałam. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:47 Na pewno większe niż moje Może ten mojego brata się po prostu nie bujał?? Ech, nieważne, i tak Fyn jest w czołówce dobrze amortyzowanych skrętnych wózków - ale BI też jest świetne pod tym względem - mój mąż,jak go nabyłam (znaczy sie BI, nie męza) popatrzył sceptycznie i mówi "A po co nam taki miękki wózek? Przecież mała nie zaśnie". No bo nasz mały zbój lubi drgania na wertepkach, a tu ni ma Odpowiedz Link
martuska1982 Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 23:04 a to nie jest czasem tak, ze fyn ma regulowaną miękkość zawieszenia? I może ten co macałam w sklepie miał ustawione na najmieksze, a twój brat miał ustawione najtwardsze? Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 23:08 A nie wiem W mojej Emmie tak jest, ale wyczuwalne dopiero jak dziecko osiągnie pewną masę. W gondoli w ogóle nie było czuć, a teraz w spacerówce Emma potrafi być super mieciutka i zupełnie nie No ale teraz mamy prawie 9 kg, a startowałyśmy tylko z 4 Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Flower 19.12.13, 10:10 Jest. Wpisz tylko: bumbleride. To ten, o którym pisałam, rocznik 2010. Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Flower 19.12.13, 10:16 Sprawdziłam, rzeczywiście już nie ma. Wczoraj jeszcze pisałam ze sprzedającą. Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Aluszka 19.12.13, 10:29 Przed chwilą źle coś wpisałam. Jednak jest, tylko cena zmieniona o całe 15 złotych. Był wystawiony za 890 do negocjacji. Ostatecznie pani godziła się obniżyć cenę do 800. Tapicerka miała być w idealnym stanie, ale kiedy prosiłam o szczegółowe zdjęcia, to okazało się, że tkanina za oparciem jest uszkodzona. Pani przepraszała, tłumaczyła, że nie widziała tego wczesniej... Wydaje mi sie, że jest trochę za drogi (już dość leciwy i z uszkodzeniami, które mnie by przeszkadzały). Odpowiedz Link
marcowa_aprilla Re: Aluszka 19.12.13, 11:00 ja chyba musze kupic drugie BI fajnie wygląda na zdjeciach, ale jesli tak jak mowisz tapicerka przedarta to słabo.... za te pieniądze Odpowiedz Link
aluszka11 Re: Aluszka 19.12.13, 11:10 Też mi się podoba i kusi Za miej bym go kupiła, żeby chociaż wypróbować. Odpowiedz Link
marcowa_aprilla Re: Aluszka 19.12.13, 12:17 no boje sie kupic bez przymierzania dziecka inny wozek, zeby sie nie rozczarowac... Odpowiedz Link
basia752 Re: Aluszka 19.12.13, 10:40 O ten chodzi z Krakowa? tablica.pl/oferta/wozek-bumbleride-spacerowka-jogging-cieply-spiworek-gratis-ID4dU2j.htmlb wygląda na zadbany On ma tak na oko troszkę inny podnóżek i koła ze szprychami, mój jest pewnie z 2011 r bo faktycznie mam regulację na paski i inne kółka. Ja zapłaciłam mniej za nowszy model, ale bez uchwytu na picie, moskitiery, folii przeciwdeszczowej i bez śpiworka. Nawet nie wiedziałam, że w Krakowie są 2 BI Odpowiedz Link
flower_v Re: Aluszka 19.12.13, 12:43 on byl juz duzo wczesniej za 950zl. wisial wisial i sie nie sprzedal. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 22:25 Anmaszy, a często używasz wózka? Bo ja tylko w weekendy i to nie zawsze (ostatnio byłam na szkoleniu i nie jeździłam-buuu), więc jakoś nie miało szansy się u mnie wyrobić. Tyle że trochę opracowałam sobie sposób: najpierw mocno podciągam oparcie do pionu, potem dopiero się schylam, podpieram głową i mocuję. No i moja 4,5 letnia córka już jest pomocna, bo jest w stanie utrzymać oparcie z młodszą prawie w pionie Aha, zeby było jasne, mała wychodzi na dór codziennie dwa razy dziennie, ale w Emmaljundze Zastanawiam się natomiast, czy by nie nabić dodatkowych napów tam, gdzie są te otwory w budzie po bokach, bo mnie to do sząłu doprowadza. Tylko czy gdzie dam radę czarne napy nabić? Odpowiedz Link
anmaszy Re: Bumbleride Indie 18.12.13, 23:09 wózka używamy codziennie po kilka razy ale jak wyjeżdżam w porze drzemki nie podnoszę oparcia tylko od razu kladę w rozłożony bo Mały pomruczy z minutkę i zasypia oparcie 1-2 x dziennie opuszczam/podnoszę ale to od miesiąca dobrego bo wcześniej jeździłam z rozłożonym cały czas na płasko Te otwory, ja myślałam żeby przeszyć lekko nitką tylko ale odpuściłam bo buda duża, śpiworek wysoko nachodzi i musi mieć trochę świeżego powietrza to już nie niemowlak a ja leniwa jestem może jak będą zapowiadać kolejny orkan to się zmobilizuję :-# Odpowiedz Link