Dodaj do ulubionych

EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport cryptonite

21.01.14, 16:47
Hej Mamuśki smile

Po wielu namysłach zdecydowałam się na zakup ślicznego wózeczka Emmaljunga Edge Duo Combi, kolejnym dylematem przed zakupem jest wybór podwozia.
Pod uwagę biorę dwa:
-Classic Chrome
-Sport Cryptonite

Mój partner jest wyższy ode mnie o 20 cm, więc rączka chciał nie chciał musi być regulowana, ale nie wiem czy lepsza będzie ta łamana czy teleskopowa? Poza tym obawiam się o ten materiałowy koszyk, na pewno nie jest on tak wytrzymały jak metalowy. ?
Jeździłam Emmą koleżanki własnie na podwoziu Classic, a ze Sportem tak naprawdę nie miałam do czynienia. Czy jest różnica w miękkości zawieszenia? Mam nadzieję, że któraś z Was miała okazję porównać oba podwozia, bądź jest zadowoloną posiadaczką Sporta?! smile

Z góry dziękuję za pomoc kiss
Obserwuj wątek
    • kotuss2506 Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 09:31
      sad NIkt mi nie chce pomóc sad
      • martuska1982 Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 10:17
        chcieć nie znaczy móc wink
        Ekspertki od emmaljungi rzadziej na forum bywają, spokojnie, jak wejdą to pewnie ci odpiszą. smile
        • basia752 Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 12:10
          Ja pomogę tylko z koszem, bo mam Emmę CC, wózek ma 5 lat i nie narzekam na kosz, owszem, zrobiłam w nim dziurkę ale tylko dlatego, że wjechałam w lesie na ostrą gałązkę, z zakupami dawał spokojnie radę. teraz już go nie wożę w aucie na zakupy, bo tą rolę przejął BI. A wybrałam Emmę CC (używaną kupiłam) ze względu na wagę, w wersji gondolowej waży ok. 12 kg a spacerowej 14, ale nawet nie wiem jaki ma stelaż, rączka łamana i jest ok, ja mam 160cm a mąż 185 i nie narzeka
      • pomi.dorka Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 13:10
        Nie wiem, czy bardzo pomogę, ale miałam możliwość obmacania i pojeżdżenia Emmą na podwoziu Classic (akurat model Smart, ale podwozie wygląda tak samo) i moje spostrzeżenia są następujące:
        - rączka jest wysoka i ma szeroki zakres regulacji, wysokim osobom jest całkiem wygodnie, na pewno nie kopie się w stelaż
        -ten metalowy koszyk jest ok, można przewieźć w nim coś cięższego, koleżanka wozi w nim nawet takie większe zakupy, ale jest jeden minus, wszystko trzeba wiązać, albo wkładać do większych materiałowych toreb, bo rzeczy "lubią" się wysypać, czy zgubić po drodze
        Co do Emmy Sport, to nie miałam i na żywo nie widziałam, ale przeglądając allegro i tablicę zauważyłam, że straszne się rysuje ten plastik po bokach od przekładania rączki. Choć z drugiej strony przekładana rączka to może plus....
        • pomi.dorka Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 13:12
          Aha, jak byś chciała jakieś wymiary, czy coś w tym stylu, to będę po weekendzie u koleżanki to mogę zmierzyć, czy zrobić zdjęcie, bo wtedy będzie wózio na stanie smile
          • kar-ula Re: EMMALJUNGA Edge Clasic Chrome czy Sport crypt 23.01.14, 22:13
            Poszukaj na forum - jakoś ze dwa czy trzy tygodnie temu Ewa Krystyna bardzo obszernie odpisywała komuś w watku na temat róznic pomiędzy Emmaljungami, takze Pstrabiedronka ma obszerną wiedzę na temat niuansów pomiedzy tymi stelażami.
            Ja mam Nitro, więc stelaż innego typu, ale genrelanie Emmy słyną z lekkiego prowadzenia, zwrotnosci i podbijalności pomimo braku skrętnych kół. Przekładana rączka w zasadzie jest zbednym bajerem, jeśli masz wózek z głęboką budką, a może niekorzystnie wpływać na wyważenie wózka i ego wagę. Metalowy kosz też większa wagę wózka - jest wytzymały ale i bardzo płytki. Ja mam w moim wózku materiałowy, jest bardzo pijemny, choć trudno dośtępny,a le to przypadłosć jedynie modeli Nitro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka