Dodaj do ulubionych

Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny...

15.03.14, 20:16
Heyka, chyba wiem już jaki chcę wózeczek - jak w tytule. Czy teraz możecie mi coś konkretnego polecić? Aha, dodatkowe kaprysy:
- używany,
- nie musi mieć funkcji spacerowej ale może,
- w miarę lekki,
- ma się składać, ale mamy duży bagażnik,
- jesteśmy bardzo wysocy.
Najważniejsze jak w tytule - wysoko gondola i skrętne pompowane koła.
Jakieś pomysły? Będę bardzo wdzięczna za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • aga_1980_31 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 15.03.14, 20:21
      Ładny to pojęcie względne smile
      Co do wózka może Mountain Buggy Urban Jungle i ładny według mnie, gondola wysoko, koła co prawda trzy ale pompowane i jedzie a w zasadzie płynie jak mało który wózek. I dla wysokich rodziców idealny smile
      • mama1dawidka Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 15.03.14, 20:33
        Joolz wink
        • andzialipka Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 15.03.14, 20:40
          Dzięki, oba ładne smile A czy oba są fajnie amortyzowane dla noworodka i na wertepy?
          • martuska1982 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 15.03.14, 20:50
            Joolz chyba lepiej amortyzowany.
          • aga_1980_31 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 15.03.14, 21:04
            Ewentualnie MB Terrain amortyzacja super a wózek tak samo świetny jak Jungle. Minus to wielkość po złożeniu jest długi choć płaski smile
    • andzialipka I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej typów:] 15.03.14, 21:39
      Z racji że ma być używany, każda propozycja jest cenna - dobre wózki chyba ciężko upolować. Proszę pisać smile
      • malikja Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 15.03.14, 22:15
        Dziewczyny doradziły Ci świetniesmile!...miałam Joolza i mam teraz MBUJ i przyznaję bez bicia oba są piękne i oba płyną, nie jadąwink...choć w zimie na śniegu Joolzik został daleko w tyle za Urbanem - ten jest bezkonkurencyjny w terensmile))
      • hanna79 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 15.03.14, 22:50
        EasyWalker Sky. Koleżanka jeździ Sky'em z półrocznym dzieckiem i amortyzacja niezła, a prowadzi się świetnie (a porównuję do swojego MBUJ).
        • hanna79 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 15.03.14, 22:55
          Ps. Ale nie wiem jak wysoko Sky ma gondolkę.
          Ps2. Joolz też rewelacyjny, jeździłam tylko spacerówką, ale z 3,5 miesięczniakiem (bo odmówił jeżdżenie w gondoli) i to był strzał w dziesiątkę.
          • mama1dawidka Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 15.03.14, 23:28
            sky ma nizzej gondolke niz joolz smile
        • afroddytta Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 11:28
          Tak EW będzie lepiej amortyzowany niż UJ a równie terenowy. Ja mam gondolkę założoną na podwójnym i nie jest nisko, ale nie widziałam na żywo gondoli w pojedynczym.
          Tutaj jest świetne ogłosznie-b. tanio, warto sprawdzić
          tablica.pl/oferta/wozek-dzieciecy-i-fotelik-samochodowy-CID88-ID51rs1.html#6b8bce6a3c
          • hanna79 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 11:52
            Na pewno wysoko gondolkę montuje się na Quinny Speedy...
            • afroddytta Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 12:01
              Tak, tylko ta gondolka nie jest duża, a dziecko dużych rodziców może nie być małe smile
              Moich znajomych dziecko duże, ale raczej grubaśne w wieku 4 mies. wyrosło ze Speedi, młody ważył chyba 8 kg.
              • hanna79 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 12:08
                eeeeeee, my wysocy (178 i 185 cm, mąż 100kg faceta wink) a dzieci urodzone po 3kg, w terminie, zdrowe, więc tu aż tak ścisłego związku nie ma wink a joolzowa gondolka chyba nie większa...
                • afroddytta Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 12:11
                  Wiozłam moją młodą kilka razy gondolką Joolza i chyba jednak jest bardziej obszerna, ale za to daszek ma tragiczny, totalna porażka, szczególnie jak porównywałam z gondolką Cama (mam fotki, musze gdzieś wrzucić).
                • martuska1982 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 12:58
                  hanna79 napisała:

> eeeeeee, my wysocy (178 i 185 cm, mąż 100kg faceta wink) a dzieci urodzone po 3kg
                  > , w terminie, zdrowe, więc tu aż tak ścisłego związku nie ma wink a joolzowa gond
                  > olka chyba nie większa...

moja siostra prawie 180cm, jej mąż 2m bez 2 czy 3 cm i dzieci rodziły im się drobniutkie, maluteńkie, ale za to szybko rosły. Jej starsza córka ma lat 6,5, a ubrania nosi na 12, młodsza z kolei od mojego trzylatka o miesiac młodsza, a przerosła go juz o głowę.
                  Waga urodzeniowa to jedno, ale tempo wzrostu to inna bajka i dziecko wysokich rodziców będzie zazwyczaj szybciej rosło, bo zwrost ma zaprogramowany w DNA po rodzicach. wink
                  • andzialipka Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 14:25
                    Ooo a ten Quinny to 3 razy tańszy od Mountain Buggi! Dlaczego taka różnica? Jest 3 razy gorszy?
                    No i sto razy łatwiej trafić używany.
                    • martuska1982 Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 16.03.14, 14:46
                      no jest gorszy - nie prowadzi się tak super, nie podbija się tak genialnie i jednak jakośc słabsza. Nie bez powodu jest tyle tanszy. wink
                      • thea19 ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:03
                        speedziaki to jednak dobre wozki, woza po kilkoro dzieci i zyja, bez porownania z tutkami srutkami. z odsprzedaniem tez nie ma zadnego problemu. maja swoje wady ale jakosc do nich sie nie zalicza.
                        poza tym speedziaki potanialy i to ostro, moja psiapsiola kupowala w 2009r i zestaw 3w1 kosztowal 2900zl.
                        • martuska1982 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:09
                          jasne, są swietne.W końcu mój speedziak był z nami najdłużej, ale pytanie było czemu uj jest droższy wiec odpisałam.Moim zdaniem oczywiscie uj jest zdecydowanie lepszy w prowadzeniu, w funkcjonalności (ma lepszą budkę, wyzsze oparcie, wiekszy koszyk) i jakościowo jest lepszy. Ot moje zdanie. Ale majac od wyboru tutka czy speedi oczywisctym jest że speedi będzie tą lepszą jakścią.Kwestia perspektywy.
                          Ja nie napisałam, że speedi jest zły, jest świetmny, ale pytanie było o stosunek jakości do UJ.
                          • thea19 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:11
                            ale zabrzmialo okrutnie dla speedi
                            • martuska1982 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:12
                              być może to kwestia odbioru. wink
                              Jednak przy tutkach speedi to taki uj. big_grin
                              • thea19 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:14
                                speedi mocno potanialy i w swej grupie cenowej teraz nie maja sobie rownych. swego czasu 2w1 bylo za 999zl
                                • martuska1982 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 18:20
                                  Dokładnie. Jak pomyślę, że xlandery z kolei podrożały, a ich jakośc spada to szok. Ja speedi kupiłam zaraz po xlanderze xa i byłam oszołomiona tym jak on super jedzie, jak się podbija. A xa nie jest najgorszy, jeździ i podbija się naprawdę ok, jakośc tez ma ok (ja miałam z kolekcji 2009, potem miałam na chwilę 2011 i tu juz jakość nie powala, takie to szmatowate troche). Natomiast jak ktoś przejechał sie uj to nie może już powiedzieć, ze speedi jest idealny i mu dorównuje, bo to nieprawda.Jednak prawda jest, ze w swojej klasie cenowej jest nie do przebicia i jest naoprawdę trwały. Jak ktoś ma mniej kasy to serio speedi jest dobrym wyjściem, lepszym niż xlander, że o tutkach srutkach czy tako srako nie wspomnę. wink
                                  • thea19 Re: ee Marta przesadzasz 16.03.14, 19:44
                                    nie mialam mbuj, przegral z elitem wielkoscia budy. xlandera zadnego tez nie, ani speedi wink
                                    jakbym miala kupic niskobudzetowy wozek i koniecznie nowy to spedziak jest nr1
      • mama1dawidka Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 15.03.14, 23:27
        brio go ma fajna amortyzacje smile
        jak jestes z opolskiego to apraszam na ogledziny smile
        bo biore tego brio do pl
        • andzialipka Re: I jeszcze dobra amortyzacja, proszę więcej ty 18.03.14, 20:56
          Dzięki, zainteresowałam się i oglądałam go w sklepie. Dla mnie wózek idealny gdyby nie te małe kółka z przodu, obawiam się że na trudniejszym terenie nie dadzą rady?
    • linkap_wawa Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 16.03.14, 12:02
      Mozesz jeszcze rozwazyc Elita- Baby Jogger. Ma bardzo wysoko montowana gondole. Ale niestety dla noworodka w teren nie bardzo moim zdaniem, poza tym spelnia reszte wymagan - lepsza amortyzacje od Elita ma Summit - tej samej firmy. -
      • andzialipka Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 16.03.14, 19:33
        A też właśnie myślałam o Elite, albo o wymianie w moim city mini kołach na pompowane z elita. Ale amortyzacji nadal będzie brak, więc tą opcję pewnie zostawię sobie na za 2 lata jak mały podrośnie.
        A co to są tutki srutki? Bo tako srako to skumałam wink
        • linkap_wawa Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 16.03.14, 19:38
          Elite ma lepsza amortyzacje od mini - ja mialam dla malej wlasnie elita na poczatek i byl bardzo w porzadku - tylko ze nie chodzialm po bezdrozach - w okolicy mam z reguly dosyc proste chodniki wink
          A tutek to jedna z naszych krajowych firm zajmujaca się wozkami
        • thea19 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 16.03.14, 19:41
          tutek, tako - jeden pies. amortyzacja w elicie jest ok dla spacerowki bo siedzisko sie buja jak hamak.
        • martuska1982 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 16.03.14, 19:47
          tutek, to taka sama jakośc jak tako, czyli srednia. A na pewno waga ciążka juz. Stąd tutki sturki.Jak dowiedziałąm się, ze moja psiapsióła c hce kupic tutka to mnie zgięło, ale w sumie jej sprawa.Tutka nie kupiła, ale wybrała coś z tej samej kategorii niesttey. Nawet nie wiem co, bo u małej nie byłam jeszcze. uncertain
          • szangala_23 Re: Gondola wysoko, koła skrętne pompowane, ładny 18.03.14, 21:31
            głos oddaję na quinny. gondola jest naprawde wysoko, moja tesciowa majaca mniej niz 160 wygladala jak z karocą z tym wozkiem big_grin a te gadaniny o tym ze mala godnola to chyba jednak taka urban legend - mialam quinny dreami dla 2 syna waga ur 4140, jezdzil do konca 7 mieciaca, teraz corka ur 4130 z lipca tez spokojnie przejezdzila zime w spiworze buppa, ale ona gondoli nie lubila co nie znaczy ze nie jezdzila w niej smile jezdzila bo spacery w foteliku to jakies nieporozumienie jak dla mnie.
    • andzialipka A Jedo Fyn? 25.03.14, 08:06
      Dzięki wszystkim za odpowiedzi, oglądałam wszystkie wózki w sklepie a których nie było to używanych też nie dostanę. Z przykrością stwierdzam, że żaden nie był idealny... Najfajniejszy MBUJ, ale słaba ta amortyzacja jednak trochę. No i ciężko kupić nawet używany.
      A co myślicie o Jedo Fyn? Wydaje mi się że ma super amortyzacje i da radę w terenie. Gondola chyba nie jest za wysoko? Ale za to jest ładny, nie za drogi i w razie czego dostępny na allegro smile
      • martuska1982 Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 09:36
        tylko spacerówkę ma kiepską, ale jeśli dla samej gondoli chcesz (nie pamiętam tego załozenia z twojego pierwszego postu) to fyn jest ok.
        • hanna79 Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 10:23
          Kilka dni temu obejrzałam się właśnie za Jedo Fynem, nawet fajnie wyglądał, ale w wersji gondolowej i nawet fajnie się uginał. Ale spacerówka to według mnie kiepściutka, ale uczciwie się przyznaję, że oglądałam ją dość dawno, więc może już coś poprawili, ale wtedy budka źle leżała na spacerówce, była ta sama co z gondoli, i to żelastwo na boczkach spacerówki, bałam się, że dziecko tam sobie paluszki pokaleczy (jakby nie mogli tego schować pod tapicerką jakoś) i ogólnie wizualnie mi się nie podobała (ale to wiadomo rzecz gustu)
      • gochalodz Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 11:29
        Jeśli już polski wózek to widziałaś może nowe Tako Jumper Light po liftingu ?
        dino.sklep.pl/nowy/tako-jumper-light-20132014-stelaz-spacerowka-gondola-p-16916.html
        Czytałam,że można kupić tylko samą gondolę bez spacerówki za ok 1000zł.

Albo TFK Joggster Twist ? Ostatnio wklejałam linka w promocjach i okazjach.
        Ma wysoko gondolę to na pewno,bo moja koleżanka która nim jeździ 1,7m ma,a jej mąż prawie 2 metry i bez problemu prowadzi ten wózek.
        www.marko-baby.pl/wozek-tfk-joggster-twist-stalowy-kamien,9309,p.html
        • martuska1982 Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 11:40
          gochalodz napisała:

> Jeśli już polski wózek to widziałaś może nowe Tako Jumper Light po liftingu ?

Ja do dzis nie mogę skumać czemu oni go light nazwali. tongue_out
        • aga_1980_31 Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 11:55
          Tfk nie ma wysoko gondoli to ze wysokim prowadzi się go dobrze to zasługa wysokiej rączki a nie poziomu gondoli. Według mnie gondola w tym wózku jest dość nisko osadzona.
          • jelsaa easywalker 25.03.14, 13:19
            na allegro cos takiego sie pojawiło, chyba warte uwagi
            allegro.pl/easy-walker-easywalker-qtro-army-wozek-khaki-i4088578470.html
            • martuska1982 Re: easywalker 25.03.14, 14:51
              to MamyDawidka aukcja. wink A żeby być uczciwym to napiszę, ze taki sam zetsaw tylko w kolorze pomarańczowych na tablicy był za 500zł do negocjacji, ale nie znam się na rocznikach, może starszy był.
        • afroddytta Re: A Jedo Fyn? 25.03.14, 12:53
          1000 zł za samą gondolę bez spacerówki i to Tako to moim zdaniem bardzo zły pomysł, bo ani ten wózek sam w sobie jakiś rewelacyjny nie będzie, a po tych kilku mies. praktycznie nie ma szans sie go pozbyć bez dużej straty. 1000 zł to poza tym ogólnie dużo moim zdaniem jak za samą gondolę, za te pieniądze można mieć cały zestaw używany dobrej firmy, np. Fyna, czy nawet Joolza. A chyba najlepiej byłoby kupić przy założeniu sama gondola Maritę czy Bartinę, (Inglesinę czy Peg Perego classic) używki chodzą nawet po 200-300 zł, które praktycznie można odzyskać w 100% jak się sprzeda zadbany wózek po tych kilku mies.
          TFK myślę, że byłby ok.
      • fumica_turystyczna Re: A Jedo Fyn? 27.03.14, 11:27
        Mam nowego Jedo Fyna. Jestem bardzo zadowolona. Super regulacja położenia dziecka, pompowane koła, amortyzacja bez zarzutu, gondola spora (chociaż moje dziecko małe, ale ma 5 miesięcy i sądzę, ze do 8 mies. pojeździ), radzi sobie w każdym terenie i w kopnym śniegu też. Składa się jednym ruchem i przy sporym bagażniku to jest poezja. Czytałam różne opinie np. o problemach z hamulcem - w tych nowych już tego problemu nie ma. Minusy - małe - dwa: rzeczywiście schodzi powietrze z przednich małych kół i raz na parę tygodni trzeba pompować oraz przydałaby się faktycznie regulacja położenia budki przy gondoli memo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka