Dodaj do ulubionych

BB CAM 3 i hamulec...

16.03.14, 13:25
Dziewczyny proszę o radę/wskazówki. Od jakiegoś tygodnia "dzwoni mi hamulec" w wózku. Początkowo myślałam, że to tylne koło, więc zamieniłam kółka, ale dzwonienie nie ustało. Przytrzymałam linkę od hamulca i przestało dzwonić. Tyle, że nie mogę jeździć ciągle trzymając linkę wink .Powoli mnie to irytuje. Człowiek się przyzwyczaja do dobrego, znaczy do cichych spacerów. Czy można samemu dokonać naprawy? Czy muszę oddawać wózek do serwisu? Oczywiście wolałabym ta pierwszą wersję. Chwilowo to nasz jedyny wózek i jakoś nie wyobrażam sobie siedzenia w domu przez 2 tyg...
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: BB CAM 3 i hamulec... 16.03.14, 13:39
      wiesz co, ja miałam cama starutenkiego, jak go kupiłam to juz wtedy był bo kilkorgu dzieciach, a mi nic nie dzwoniło.Absolutnie nie powinno ci nic w tymn wózku dzwonic, więc oddanie na gwarancję to słuszna opcja.
      • ka-puha Re: BB CAM 3 i hamulec... 16.03.14, 13:44
        Kurczę...tak właśnie myślałam... tylko przeraża mnie opcja "bez wózka" . To dzwonienie zaczęło się jak wózek zsuwał się z lekkiej pochyłości (oczywiście przy mocowany był do mojego nadgarstka) a ja jednocześnie zacisnęłam hamulec. Kurde... może się ta linka jakoś naciągnęła... W poniedziałek zadzwonię do sklepu i zapytam co zrobić. Muszę go zawieźć do innego miasta. Echh... a chciałam nie mieć kłopotów z wózkiem...
        • mama1dawidka Re: BB CAM 3 i hamulec... 16.03.14, 14:15
          Zobacz czy Czasem nie trzeba dokrecic chamuca
          Na Dole
          Czasami trzeba dokrecic
          A i konicznie sciagnij opone i Tam gdzie jest ta sprezynka zobacz czy sprezynka jest ok
        • martuska1982 Re: BB CAM 3 i hamulec... 16.03.14, 14:23
          ale musisz zawozić? Serwis nie przyśle kuriera?
          • ka-puha Re: BB CAM 3 i hamulec... 17.03.14, 09:59
            Sprężynka w porządku. Spróbuję dokręcić śrubki. Zobaczymy. Chwilowo pogoda nie sprzyja spacerom, a po podłodze jak jeżdżę to tego aż tak nie słychać.
            co do serwisu, to właśnie nie wiem czy jakby co przyjadą po wózek. A swoją drogą fajnie by było gdyby serwis miał wózki zastępcze wink (tak jak są samochody) Chętnie potestowałabym jakiś inny model big_grin
            • thea19 Re: BB CAM 3 i hamulec... 17.03.14, 11:12
              serwis zabiera i odsyla na swoj koszt ale to trwa z tydzien albo i lepiej, nie daja nic w zamian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka