Dodaj do ulubionych

Wymiar nippera potrzebny..

31.03.14, 23:53
Teskno mi strasznie za moim nipperem... Moze mi ktoras szczesliwa posiadaczka zmierzyc, jaki on jest szeroki po zdjeciu jednego bocznego kola? Mam nadzieje, ze jest wezszy niz 58 cm wtedy...
Obserwuj wątek
    • aszyk71 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 00:24
      Nie wiem czy dobrze mierzę ale wychodzi mi 56 cm.
      • pinik Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 08:39
        Dzieki! To chyba mozliwe. NOrmalnie ma chyba 62 szerokosci, a kola sa dosc szerokie w nim.
        • jelsaa Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 09:38
          Specjalnie dla Ciebie zierzylam i tak 56cm smile
        • gabilu Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 09:39
          Dobrze pamiętaszsmileZ kołami 62, a i potwierdzam wymiar bez jednego kółka.
          Szykujesz się na nowy zakup?
    • pinik Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 09:42
      Dzieki dziewczyny! No ja mojego sprzedalam z zamiarem kupienia pozniej fioletowki. Strasznie mi tego wozka zal (tak jak kiedys Joolza i stokke). Kiedys go jeszcze kupie, tylko kiedy??? Zeby nie bylo za pozno i dziecko mi sie jeszcze zmiescilo w niego smile

A jeszcze moja rodzina mi marudzi, ze go sprzedalam, bo on ostatnio stal u rodzicow.

sad

Ale ja za duzo rzeczy ostatnio kupuje i planuje kupic smile
      • rzodkiewka7 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 01.04.14, 09:51
        Pink taki standardowy dwulatek to się jeszcze zmieści do tego wózka, mój nosi ciuchy na 86/92 i jest w porządku, też nie wiem co dalej zrobić z tym wózkiem, będę patrzeć jak młody urośnie latem, ewentualnie sprzedam swojego przed zimą jeśli będzie za mały a kupię coś innego (tylko co?), chciałam zostawić i dokupić gondolę dla drugiego dziecka, ale chyba BI bardziej dla takiego noworodka (oczywiście z gondolą), albo może jakaś gondola na paskach... ech... nie wiem co zrobię uncertain
    • pinik Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 08:53
      Moja tesknota za nipperem zwyciezyla smile

Zamowilam V3 rozowe na czarnym stelazu (zanim dziecko mi z tego wozka wyrosnie).

Juz sie ciesze! Nipper u mnie jest wozkiem nr. jeden jesli chodzi o prowadzenie. Uwielbiam go "pchac".
      • rzodkiewka7 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 12:42
        big_grin też uwielbiam, wyciągnęłam na chwilę nasze peg perego si i mąż kazał to schować a najlepiej sprzedać, tak mu podpasowała płynność jazdy nippera big_grin Dokupiłam sobie daszek przeciwsłoneczny od teutoni (młody nienawidzi jak słońce świeci mu w twarz, a świeci codziennie jak jedzie do żłobka) i jesteśmy przygotowani na lato big_grin
        • aszyk71 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 12:49
          rzodkiewka7mam prośbę, mogłabyś wstawić fotkę z założonym daszkiem na budce. Moja młoda też nie cierpi jak jej słońce świeci i ostatnio w ogóle nie jeździłam nipperem właśnie z tego powodu. Wczoraj go wyciągnęłam i poszłyśmy na spacer. Co prawda więcej pchałam pusty wózekwink ale znowu doceniłam jego płynność. Super się go prowadzi smile.
          • rzodkiewka7 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 13:43
            Ten daszek teutonii jest z materiału więc możesz go naciągnąć ile chcesz na budkę, albo całkowicie zsunąć go, co bardzo przydaje się kiedy dziecko śpi.
            Zdjęcia wstawię jak mi się załadują smile
            • rzodkiewka7 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 13:58
              nipper z całkowicie ściągniętym daszkiem w dół (zasłania widoczność, ale to raczej opcja dla śpiącego dziecka) https://lh5.googleusercontent.com/-BU7ksYWxcbk/Uzv5Mx8cAXI/AAAAAAAAG7Y/EUX5MhQfGaE/w558-h744-no/daszek.jpg
              a tu nipper z podniesionym daszkiem do góry (to przykładowe ustawienie, można sobie samemu ustawić jak głęboko ma ten daszek być zsunięty https://lh4.googleusercontent.com/-qTHkYunNYJk/Uzv5LyYZFII/AAAAAAAAG7Q/MwSsaTrYO_s/w958-h719-no/daszek1.jpg
              ale przy takim podsuniętym daszku na górze budki zostaje trochę luzu (tam gdzie ta gumka)
              https://lh3.googleusercontent.com/-YaHwMSrsY-Q/Uzv5KKm3RyI/AAAAAAAAG7E/jY9ISqz9OKo/w558-h744-no/daszek2.jpg
              więc trzeba coś wykombinować i spiąć jakimś spinaczem ten luz żeby nie latało, daszek nie spadnie bo zaczepy po bokach go mocno trzymają.
              Oczywiście daszek się zdejmuje, można go złożyć do malutkiego woreczka (jest w komplecie z daszkiem) schować do koszyka big_grin
              • jelsaa Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 14:24
                Rzodkiewka a gdzie kupiłas ten daszek?
                • rzodkiewka7 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 14:39
                  na wozkidzieciece.pl w tym tygodniu kupiłam, więc pewnie jeszcze mają smile
                  • jelsaa Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 14:46
                    No własnie też tam znalazłam, ale bardzo drogo mają, myślałam że może gdzieś taniej znalazłaś. Kurcze tyle kasy za taki kawałek szmatki sad
              • aszyk71 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 20:29
                Rzodkiewka7 wielkie dzięki za fotki smile), mimo ceny chyba się jednak skuszę, pewnie przyda się jeszcze do innych wózków.
      • agusia041 Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 12:53
        Pinik, znowu różowy tongue_out
        Jak kupiłam UJ to po pierwszym spacerze miałam wrażenie, że nipper jedzie minimalnie, ale jednak lżej. Też czasami za nim tęsknię, ale mojemu 2,3 latkowi nie byłoby w nim zbyt wygodnie uncertain
        • pinik Re: Wymiar nippera potrzebny.. 02.04.14, 14:20
          No moja mala tez ma juz dwa latka i 3 miesiace, ale jak sie zima miescila w kurtce, czapce i spiworku do nippera, to mysle, ze tego lata tez jeszcze sie zmiesci.

Rozowy, rozowy... Po dwoch chlopcach chce mi sie rozu i damskich gadzetow smile

Choc nipper to akurat bardziej fioletowy chyba niz rozowy jest.
    • pinik daszek teutonii 02.04.14, 14:22
      Ja tez od poczatku, kiedy mielismy nippera uzywalam do niego tego daszka teutonii. Wtedy moja mala jeszcze byla malenka (to byl nasz pierwszy wozek przodem do swiata) i potrzebowala nizej budki. Dobrze to zdawalo egzamin. Ja mam jeszcze jeden z pierwszych daszkow i one z siateczki byly, ale i tak chronia przed razeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka