Dodaj do ulubionych

pomocy bo zaraz zwariuje...

04.04.14, 23:20
Witam,
Szukam spacerowki ktora ma szerokie i wysokie siedzisko (mam duze dziecko smile ) ale sklada sie w miare prosto i do nie duzych rozmiarow. Nie musi to byc mikro po zlozeniu smile ale mniejsze niz Nomad ktorego mamy smile Mialam jeszcze slaloma reverse ale go wlasnie sprzedalam takze waga mi nie przeszkadza aczkolwiek mysle ze do 10kg mi wystarczy smile
Najpierw wytypowalam BB CM4 ale dzisiaj go ogladalam i faktycznie slabo sie podbija...oczywiscie zakochalam sie w GT ktorego nie bralam pod uwage smile ale moze zwylky CM mi wystarczy?
Po glowie chodzi mi tez M&P armadillo...
a moze ktorys zz britaxow- b-agile lub b-motion?
Juz mam taki metlik, ze nic nie wiem...
Blagam pomozcie bo im wiecej czytam o kazdym z nich tym gorzej ze mna..
Obserwuj wątek
    • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 04.04.14, 23:27
      Również myślałam o tych wózkach ktore wymieniłaś. Potrzebowałam czegos pośredniego miedzy maclarenem xt a Moountain buggy urbanem i ostatecznie zdecydowalam się na britaxa b motiona 4
      • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 04.04.14, 23:48
        I jak? Jakie ma faktycznie wymiary siedziska? Jak z buda? Czy ten podnozek tak jak w b-agile jak sie wypchnie to sie utrzymuje?
        • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 09:33
          wysokośc oparcia 46 do wszytej siatki, razem z lamówką 47cm
          głębokość siedziska 24,5cm, a długość podnóżka 26cm

podnóżek po wypchnięciu utrzymuje nogi mojego prawie 2 latka smile

a co ma być z budka? jest OK, ja teraz siateczki nie uzywałam, ale rok temu miałam b-agila i ta siatka w budce fajnie u nas się sprawdzała

===========================================================

dominiczka87w napisała:

> I jak? Jakie ma faktycznie wymiary siedziska? Jak z buda? Czy ten podnozek tak
          > jak w b-agile jak sie wypchnie to sie utrzymuje?
          • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 10:02
            Nie no zle sie wyrazilam smile. Chodzilo mi o to czy jest duza naciaga sie mocno ja dziecko spi?
            Kurcze a 46 cm oparcia to troche malo...
            • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 10:20
              Budka się naciąga mocno ale ma siateczkę na środku, specjalnie patrzyłam czy mojemu małemu nie świeci słońce, i nie świeci.

oparcie 47 to standard, wszystkie spacerówki tak mają, a co z tego że BJ ma 50 czy 52, skoro około 7cm zabiera wisząca budka

======================================

dominiczka87w napisała:

> Nie no zle sie wyrazilam smile. Chodzilo mi o to czy jest duza naciaga sie mocno
              > ja dziecko spi?
              > Kurcze a 46 cm oparcia to troche malo...
              • pomilak1 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 10:30
                No tak buda zabiera, ale jednak jest o co oprzeć tą główkę, bo oparcie jest sztywnesmile
                Bardziej przekonuje mnie wisząca buda w BJ niż szmatkowe oparcie w volo wink Zawsze ten materiał możesz wepchnąć za oparcie tak samo jak w MBsmile

• magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 11:09
                  volo to w ogóle szmatka na kiju wink ale i tak go lubię smile
              • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 11:59
                wrr 3 razy pisałam i mnie rozączyło...
                z oparciem chodzi mi o to że jak mu rozłożę to żeby miał o co głowę oprzeć jak uśnie wink
                a wisząca buda akurat mi nie przeszkadza bo rekompensuje po rozłożeniu wink
                ehhh...zawsze mam ten sam problem wink
          • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:36
            Nie mam go jeszcze w domu tongue_out
      • afroddytta eve 05.04.14, 09:27
        Mozesz mi podeslac szczegoly jesli to ogloszenie o sprzedazy teutoni jest aktualne, na afroddytta0@tlen.pl
        • eve_81 Re: eve 05.04.14, 22:37
          Z tego co wiem jutro jakiś koleś umówiony jest na oglądanie. Jak tylko bede wiedziec jaka jego decyzja i wózek bedzie wolny napiszę do Ciebie.
      • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 21:51
        czy mogłabyś przesłać mi zdjęcie swojego britaxa z dzieckiem w środku? wink będę bardzo wdzięczna wink mój mail: d_o_m_a@buziaczek.pl
        • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:40
          Ja?? Jeszcze go nie mam, ale zdjecia napewno bedą - na blogu smile
    • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 21:50
      no dobra zawężam krąg poszukiwań do Britax B-motion i BB CM GT wink
      i tak GT oglądałam i przymierzałam młodego, podbijało mi się ok, generalnie wszystko było ok. Ale kusi mnie w tym britaxie ta amortyzacja tylnej osi, no i że jest mimo wszystko mniejszy po złożeniu...
      czy ktoś się orientuje jaki jest koszt zwrotu? bo bym kupiła tego britaxa ale jakby mi nie pasował to bym go odesłała wink tylko nie wiem czy mi się to będzie opłacało wink
      • kar-ula Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:20
        Jeśli Britax ma tylną oś amortyzowaną i amortyzacja jest dla Ciebie istotna, to nie bierz GT. To twardy wózek. Mnie sie do tego kiepsko podbija, ale to dlatego, ze moja mała ciagle siedzi wychylona do przodu.
        • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:48
          Generalnie jak jeździliśmy po sklepie tym GT to było ok. Mój synek to raczej z tych co się rozwalają w wózkach wink
          a czy amortyzacja istotna...teraz jeźdzę Nomadem bo Slaloma Rev. sprzedałam i jakoś żyję wink
          kusi mnie jednak ta amortyzacja ale przeraza trochę to 46cm oparcia...
          • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:50
            Oparcie to może w nunie przerażac, nawet mój "mały" ma oparcie do połowy głowy tongue_out
          • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 23:00
            a nomad ile ma oparcia? bo mnie się wydaje że też 46 czy 47cm

=========================================

dominiczka87w napisała:

> Generalnie jak jeździliśmy po sklepie tym GT to było ok. Mój synek to raczej z
            > tych co się rozwalają w wózkach wink
            > a czy amortyzacja istotna...teraz jeźdzę Nomadem bo Slaloma Rev. sprzedałam i j
            > akoś żyję wink
            > kusi mnie jednak ta amortyzacja ale przeraza trochę to 46cm oparcia...
            • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 23:06
              no właśnie 47 i widzę ze to wcale nie tak dużo, ale może się mylę...
              coś czuje że jak wezmę britaxa to gt będzie mi ciage chodził po głowie a jak wezmę gt to nie będę mogła przeżyć britaxa że może lepszy i go nie obejrzałam..wrrr
              • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 23:24
                miałam w ostatnim czasie 2x elite, 2x gt, 1x zwykłe mini, 1x britaxa b-agile i 1x britaxa b-motiona smile

i z tych wózków trzeba by złożyć jeden big_grin
                lekki jak zwykłe mini
                zwrotny jak GT
                z amortyzacją i siedziskiem b-motiona big_grin

===========================================================

dominiczka87w napisała:

> no właśnie 47 i widzę ze to wcale nie tak dużo, ale może się mylę...
                > coś czuje że jak wezmę britaxa to gt będzie mi ciage chodził po głowie a jak we
                > zmę gt to nie będę mogła przeżyć britaxa że może lepszy i go nie obejrzałam..wr
                > rr
                • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 00:14
                  big_grin
                  a ja zaczęłam już fiksować chyba bo się zaczęłam zastanawiać nad BB Cam wink
      • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:24
        tu są fotki:

forum.gazeta.pl/forum/w,101614,150281965,150281965,dobra_kupilam_i_mam_.html
        • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:32
          dziękuję dobra kobieto wink
          a ile Twój synek ma?
          • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:38
            w czerwcu będzie miał 2 latka, około 92cm i waży około 14kg

==================================================================
            1% dla Ingi ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,120535,10446067.html?user=olcia82poz&photoId=952200

==================================================================
            • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:42
              Magda, mój w lipcu 2 lata, ale malutki jest 86 cm i niecale 12 kg
              • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:44
                A pytanie mam z innej beczki. Czy czerwona wkładka bedzie oasowac do tego brązu? big_grin
                • magda79pn Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:59
                  będzie, bo ten kolor to kakao, choć ja bym tam widziała turkus i morskie odcienie zieleni smile
                  ale zielone jabłuszko też ładnie wygląda smile
                  • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 23:07
                    mmmmmmmm miodzio...już widzę mojego synka w takim zestawieniu wink
                  • eve_81 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 23:13
                    Bo ta wkładka teraz w smyku w promocji - czerwona. Tak pomyslałam, czy by nie pasowała tongue_out
              • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 05.04.14, 22:51
                no to mój synek w srodę roczek kończy ale ma gdzieś z 11.5kg i mniej więcej 80cm (na stojąco wink )
    • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 12:14
      Doszlam z malzem do porozumienia ze sprzedamy nie tylko gondolke jane ale tez i nomada wiec bede mogla sobie zakupic 2 wozki smile (moj maz uwaza ze 2 wozki o juz maksimum uncertain ).
      I tak mysle teraz czy by nie kupic uzywanego bb cam i do tego gt? smile
      Czy to bedzie dobry zestaw?
      Mieszkam w bloku, wozek zazwyczaj trzymam na dole wiec nie musze go wnosic. Spacerujemy po ,,miescie" glownie po kostce. Wiec tu by chyba cam mi sie sprawdzil- nie wozilabym go w aucie. Na wycieczki zabieralabym gt...
      • silke85 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 15:12
        ja mam właśnie taki zestaw smile cam do miasta a gt na zime i na wyjazdy
        • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 15:33
          i jak się sprawują? jest Pani zadowolona z obydwu? wink
          • silke85 Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 19:56
            tylko nie pani big_grin
            oba uzupełniają się super,jak ide do miasta to zdecydowanie wolę zabrać cama przede wszystkim ze względu na jego zwrotność no i chyba lepiej mi sie jednak prowadzi
            z kolei na jazdę w terenie, czy błoto czy zimowa chlapa to gt wygrywa, zeszła zimę wprawdzie przejeździłam camem i nie narzekałam no ale tę już pomykałam gt, z dużymi kołami z przodu cam już jednak nie prowadzi się tak dobrze a o podbijaniu nie wspomnę wink
            • dominiczka87w Re: pomocy bo zaraz zwariuje... 06.04.14, 21:56
              smile w sumie to w pewnym sensie nowa tu jestem iec sobie nie chce pozwalac smile
              No to chyba zestaw mam wybrany smile
              A jeszcze co do wysokosci oparcia to dzisiaj jak synek spal w nomadzie stwierdzilam ze jednak to 47cm to dla nas minimum...stad tez jednak z b-motiona zrezygnowalam. Aczkolwiek jeszcze moze kiedys bedzie mi dane go zakupic smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka