Dodaj do ulubionych

Czy Yezz da radę z 4 latkiem?

17.04.14, 13:11
Potrzebuję szybką wozidupkę dla Wrzaskunów wymiennie 2,5 latek i 4,5 latek? I tak się zastanawiam czy ten Yezz da radę? Wrzaskun nr 1 jest mega wózkomaniakiem - Młodziak idzie, Starszak wiezie dupke w MB, często korzysta z pleców Taty, a że prawie 18kg żywej wagi to potem Małż odchorowuje, i tak się zastanawiam czy Yezz byłby dla nas alternatywą bagażnikową?

A może coś innego? Tylko co? aaaa parasolki w ogóle nie wchodzą w grę - nie lubię ich straszliwewink
Obserwuj wątek
    • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:39
      I jeszcze jedno odnośnie Yezz'a jak nazywa się ten kolor? czy to jest ten sam kolor, bo chyba to nie jest ten purple? Dostanie jeszcze Yezza w tym kolorze?
      • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:42
        Dobra nazwę znalazłam to BLUE TRACK z 2012...ehhh pewnie nie do dostania już nigdziesad
        • car.in Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:49
          A ile cm ma ten 4,5 latek. Mój 4 lata kończy w czerwcu. Ma 103 cm i 15 kg, do yezza w sklepie wchodzil. Ja szukam z opcją do spania więc odpadł. Kupiłam buggstera ale ciężko się podbija. Teraz jako podwieźdupke zamówię Questa.
          • car.in Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:51
            Też bym chętnie kupiła z pełną rączką. Tylko co, żeby była wysoko i się łatwo składał?
          • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:58
            Ja do spania nie potrzebuję...no chyba, że Nr2 będzie chciał spać to wtedy problemwink

A ile to moje dziecie wzrostu ma...hmmm...tak do końca nie mam pojęcia - na tle grupy przedszkolnej to taki średniak - ciuchy kupuję mu na 110/116.
            • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 13:59
              Coś mi się za szybko wysyłało - ciuchy na 110/116, nosi też koszulki 98/104 z hm i są takie na w sam razsmile
              • car.in Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 14:19
                Niech się wypowiedzą dziewczyny co mają yeza, moim zdaniem wejdzie. Później będziesz miała dla młodszego.
    • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 14:43
      Ja nie wiem - myślałam, że mi minęło, że wózkowo jestem już zaspokojona - baaa w sumie już nie korzystamy prawie z wózków, a ja nadal trzymam Viba bo się na wakacje przyda, Swifta i Urbana z zentymentusmile Miałam nadzieję, że MB Nano będzie ostatnim wózkiem, ale po opiniach o nim zrezygnowałam. I jakoś nic mnie nie zachwycało...aż przeczytałam opinię Martuśki i Yezzie i wpadłam...wink I jeszcze ten kolor Blue Track...ehh...
    • linkap_wawa Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 14:49
      moge dzis wsadzic dzisiaj swojego 5-ci latka (wzrost ok.120cm i 22 kg wagi) i sprawdzicsmile
      • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 14:58
        Ooooo poproszęsmile Szczególnie chodzi mi o oparcie, no i w razie czego czy nogi ma gdzie dać taki 5 lateksmile I jakbyś spróbowałam go podbić i ocenić walory jezdne z większym dzieckiem to byłabym Ci bardzo wdzięcznasmile
        • martuska1982 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 15:06
          wejsć wejdzie, jako sporadyczna podwieźdupka dla 18kilogramowego dziecka bedzie ok, ale na regularne spacery to bym się bała aż 18 kolo dziecka wozić.
          Co do blue track to jak kupowałam mojego kensona to w bubumarket wtedy mieli własnie dwa signature i blue track, ale nie wiel w jakiej ilości sztuk był ten niebieski, ale jako kolor na pewno mieli.
          • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 18.04.14, 13:15
            Wczoraj dzwoniłam do bubumarket bo tam na stronie faktycznie wisi, Pan miał oddzwonić do 15 min. i jak narazie cisza - tel. również nie odbierają.
            • martuska1982 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 18.04.14, 20:39
              mi na meila odpisywał dośc szybko, dopiero po ugadaniu i wpłacie już rzadziej, no ale jednak problemów nie było poza mouim strachem, bo się opinii o ich opieszałości w wysyłkach naczytałam.
        • martuska1982 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 15:07
          Co do podbijania to z moą 17kilogramową siostrzenicą nie odczułam różnicy.Nadal podbijał się i prowadził genialnie lekko.
      • linkap_wawa Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 17.04.14, 19:57
        No to moj 120 cm starszak się zmiescil - glowa już byla na koncu oparcia i ledwo zmiescil się pod bude ale ogolnie nie było zle. Wozek prowadzil się w dlaszym ciagu dobrze choc w podbicie musialam wlozyc nieco wiecej sily - choc i tak duzo mniej niz np w podbicie xt ze starszakiem na pokladzie. Jak chcesz to napisz na gazetowego i podaj mi nr telefonu to podesle ci zdjecie.
        • calineczka793 linkap_wawa 18.04.14, 13:13
          napisałam na gazetowegosmile Będę wdzięczna za fotkiwink
    • justka_live Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 19.04.14, 00:17
      Moja prawie 5-latka (105 cm wzrostu) w Yezzie smile
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lh/ee/bbvq/IISpcyikRByfDws0iB.jpg
      A tu 2,5-latek (chyba 91 cm już zapomniałamwink)
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lh/ee/bbvq/RdA2z2OrMVVUW5qOTB.jpg

Prowadzi się tak samo, podbija także czyli świetnie!
      • calineczka793 justka_live 30.05.14, 13:04
        Dzięki za fotkiwink
    • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 13:03
      Dobra kończę tematsmile

Wg mnie yezz genialnie daje sobie radę z niespełna 18 kg 4,5 latkiemsmile Zakontraktowany pierwszy raz popatrzył z uznaniem na wózek mimo, że na stanie mieliśmy kilka wg mnie genialnych, baaa nawet teraz P. woli pchać Yezza niż Urbranasmile Właściwie to chłopcy się biją o to który będzie siedział w Yezziesmile Na wakacje na pewno pojadą z nami oba wózki, Yezz na stałe jeździ z nami w aucie, mimo, że dawno nie miałam już wózka w bagażniku smile

Chyba mogę powiedzieć, że cała nasza rodzina zakochała się w Yezzie i jeszcze ten multi kolor, no genialny jestsmile

I mam złą wiadomość dla Afro - chyba Yezz zostanie z nami co najmniej 1,5 roku tongue_out mimo, iż uwielbiam wózki w typie MB i BJ to Yezz zawładną moim sercem.
      • monika_kas Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 13:30
        calineczka793 napisała:

> I mam złą wiadomość dla Afro - chyba Yezz zostanie z nami co najmniej 1,5 roku
        > tongue_out mimo, iż uwielbiam wózki w typie MB i BJ to Yezz zawładną moim sercem.

naszym też big_grin
        • calineczka793 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 14:22
          Yezz zawładnąŁ moim sercem. oczywiście z Ł tongue_out

Monika ja dość sceptycznie podchodziłam do Yezza, niby mi się podobał, ale ja nie pałam miłością do podwiezidupek, i jak tak czytałam Wasze opinie to nie do końca mnie przekonywał - a tu takie miłe zaskoczeniesmile
          • monika_kas Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 14:28
            No i fajnie. Witaj w klubie miłośników yezza big_grin
            • martuska1982 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 15:04
              Oj tak, ta sprzedaż będzie mnie mocno bolała, no ale muszę. wink
            • agusia041 Re: Czy Yezz da radę z 4 latkiem? 30.05.14, 15:06
              Jak on daje radę z 4 latkiem, to ja go sobie na deser zostawię smile
              Ostatnio testowałam go w sklepie z moim niespełna 2,5 latkiem i byłam szczerze zaskoczona, prawie nie wymaga pchania, jedzie sam. Nie podobał mi się ten dziwoląg zbytnio, ale po tej próbie jest na liście must have. I nawet turkotanie mu wybaczę wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka