Dodaj do ulubionych

Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :)

08.05.14, 12:08
Taką neoprenową torebkę smile Zawsze mam problem w co spakować chusteczki i pieluchy plus coś tam jeszcze, jeśli nie potrzebuję brać całej wielkiej torby, a tu takie cudo znalazłam i to w Biedronce! Fajna, poręczna, nie gniecie się, na suwak za jedyne 16 zł. Mi ta idealnie pasuje. były też jednokolorowe (morski, wiśniowy) i fajna w kropki z szafirem taka chłopięca.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/WELVaNcPxc7vo4LSiB.jpg
Obserwuj wątek
    • hanna79 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 12:11
      Wygląda ślicznie smile
      Choć mi takie krótkie wyjścia super sprawdza się ta mała torebka Maclarena, a plus wielki że można ja zaczepić na rączki.
      • flower_v Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 12:12
        ale łądna. biegne po pracy do biedronki oblookać wink
        • liveveb Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 12:49
          Super! I ta cena smile
    • agusia041 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 12:22
      Śliczna! Wygląda identycznie jak oryginalne built a kosztuje grosze. To ja też lecę do biedroneczki smile
      • roga.laa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 12:54
        a jakby tam dziurki po bokach zrobić i doczepić jakieś kółka albo zapinki do wózka to może jako organizer?hmmm może ja sobie do swojego bliźniaka kupię wink
        • magda79pn Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 13:04
          fajna !

ja wczoraj na all widziałam takie worki na zakupy do wózka, fajne, zastanawiam się nad zakupem, ale po 89zł są ...
    • pinik Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 08.05.14, 13:23
      O super! I jaka cena! Ja mam kilka built. One sa mega rozciagliwe. Ja je biore jako dodatkowe do mojej malej torebki wozkowej. I tez ich uzywam na wyjazdy jako kosmetyczna na szampon, lakier do wlosow, mydlo w plynie, wszystkie te wieksze kosmetyki.

Szkoda, ze nie mam tu Biedronki... Cena super.
    • afroddytta link do zdjęć 08.05.14, 13:28
      tutaj można zobaczyć wzory
      www.biedronka.pl/pl/product,id,1068,name,torba-termiczna-torba-termiczna-na-butelke-lub-termiczna-rekawica-kuchenna
      ta czerwona była raczej wiśniowa, a ta niebieska taka morska zieleń

i od razu w zestawie dla córy rękawicę kuchenną big_grin

A może jak ktoś ma zapał to kupić ten pojemnik na butelkę i przerobić na City Gripsy....
      • agusia041 Re: link do zdjęć 08.05.14, 19:41
        Kupiłam turkusową, kolor niemalże identyczny co tapicerka w BI, pasuje idealnie. Tylko jakieś kółka trzeba doszyć po bokach i będzie ok smile
        • monika_kas Re: link do zdjęć 08.05.14, 20:22
          Ja też kupiłam turkusową i fajnie mi pasuje do toura smile
          • ivi1981 Re: link do zdjęć 09.05.14, 00:18
            Dziewczyny, dzięki za cynk!
            Jutro lecę do Biedry, może jakimś cudem jeszcze znajdę ten turkus. Do mojego BI byłby idealny...
            • roga.laa Re: link do zdjęć 09.05.14, 08:37
              też kupiłam tą turkusową wink jak dla mnie jest kolor trochę wypłowiały w porównaniu do wózka. no i wczoraj już rzepy przyszyłam big_grin
              (a po 14tym będą podobno po 10zł)
            • magda79pn Re: link do zdjęć 09.05.14, 08:38
              a mi się ten turkus nie podobał, do czasu aż koleżanka mi nie podsunęła pomysłu big_grin dzisiaj pójdę jeszcze raz do Biedry, zobaczymy co będzie smile
        • szamiran81 Re: link do zdjęć 09.05.14, 09:21
          Dzięki za cynksmile tez wczoraj skoczylam do sklepubig_grin. Czy te wasze torby tez tak niemiłosiernie śmierdzą jakimś smarem czy coś? Juz dwa razy wczoraj wypralam i nic. Wywietrzeje to?
          • monika_kas Re: link do zdjęć 09.05.14, 09:51
            Uff a myślałam że tylko moja tak śmierdzi. Dla mnie ten smród nie do wytrzymania był wczoraj. Torba była całą noc na balkonie i jest lepiej. Teraz zalicza pranie i zobaczymy co z tego będzie.

Dziewczyny jak już obrobicie swoje torby to wklejcie zdjęcia, bo ja narazie nie mam pomysłu co z nią zrobić.
            • magda79pn Re: link do zdjęć 09.05.14, 13:17
              ja kupiłam w kropeczki bo mi się najbardziej podobała, tez śmierdzi, ale spryskałam ją ambi purem w sprayu big_grin
              • hanna79 Re: link do zdjęć 09.05.14, 13:35
                A w mojej biedronie bieda, tylko mieli te w różyczki, a ja chciałam tę w kropeczki zobaczyć sad
                • afroddytta Re: link do zdjęć 09.05.14, 14:30
                  U mnie śmierdzi tylko dno, które było złożone, góra i boki nie śmierdzą, więc powinno tez wywietrzeć.

Też czekam na Wasze fotki bo w sumie miałam jej nie wieszać, ale zobaczymy wink
                  • magda79pn Re: link do zdjęć 09.05.14, 14:55
                    ja nie będę wieszać na paskach, tylko norlmanie za te uszy powieszę na parasolkę , bo mi będzie wygodniej przewieszać z rączki na rączkę, z jednego maclarena na drugiego wink

koleżanka podpowiedziała mi, żeby na tą gładką turkusową lub czerwoną naszyć oczy i buzię a'la Elmo lub Ciasteczkowy smile byłyby super smile ale ponieważ załapałam się na kropeczki, to juz nic nie kombinuję.
                    • roga.laa Re: link do zdjęć 09.05.14, 14:59
                      dobra, będę pierwsza, takie coś na szybkiego, na rzepy, ale zakupię zapinki w pasmanteri do łatwego i szybkiego odpinania wink
                      https://lh3.googleusercontent.com/Rx2mQEH3yckehk2zydIH1yJq2AjoKol3AfLtJxis8Wk=w271-h162-p-no
                      https://lh6.googleusercontent.com/3R4pIwZTAtzYlcrEX2X6Nr_nXXT3decPS5KUCwx6mtM=w97-h162-p-no
    • afroddytta Dziewczyny 09.05.14, 15:40
      Jak będą od 14ego po 10 zł to mogę kupić jak będą u mnie, przejeżdzam codziennie koło kilku podwarszawskich biedronek to tam tak nie wykupują wszystkiego (no chyba, ze zbiorą resztki z jednych i rzucą w innych), wtedy z przesyłką nawet będzie tanio wink
      A skąd info, że będą taniej?
      • flower_v Re: Dziewczyny 09.05.14, 15:43
        hehehehe taka torba na wózku bedzie nowym znakiem rozpoznawczym wózkomaniaczki big_grin
        • roga.laa Re: Dziewczyny 09.05.14, 15:49
          od pracownika, jak się pytałam czy mi będzie pasować do wózka to na ucho dostałam info że będzie pierwszy krok "wyprzedaży", jak coś zostanie, no i jeśli będzie ta "promocja" wink
          • magda79pn Re: Dziewczyny 09.05.14, 15:55
            u nas niewiele zostało, więc watpię że będą po 10zl, a byłam w 3 biedronkach
            • afroddytta Re: Dziewczyny 09.05.14, 17:54
              W tej jednej co byłam to chyba z kilkanaście było, ale tylko 2 we wzory.
              • martuska1982 Re: Dziewczyny 09.05.14, 18:03
                O,a ja wlasnie z biedry wrocilam, widzialam je ale nie wiedzialam ze to taki for umowy hit. ;PO i wystarczylo tylko na tydzień wypaść z forumowego obiegu
      • calineczka793 Afro:-) 09.05.14, 19:51
        Ehhh...w BB byłam w dwóch bieronkach i w ogóle nie było tych toreb - więc Afro jeśli Twoja oferta jest nadal aktualna, to ja poproszę o zakup w kropy szt. 2smile
    • just_tusia07 moja torba i mac quest 09.05.14, 18:42
      kupiłam wiśniową do czerwonego questa, zaczepy zrobiłam na szybko ze starego paska.
      Haczyki mam ze smyczy, odcięłam tylko te plastiki.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/AGAwKxTJDtOcVbUfYX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/GILflv8yw0HTv2S9HX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/RrUHiaURNovPbmsS9B.jpg

a tutaj moja córa lat 6 i pół 120cm wzrostu, w ramionach jeszcze się mieści big_grinbig_grinbig_grin
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/RXAZsL259eXx05UHiX.jpg
      • magda79pn Re: moja torba i mac quest 09.05.14, 18:50
        jeszcze ktoś pomyśli że to jej wozek i że ją w nim wozisz big_grin
        • just_tusia07 Re: moja torba i mac quest 09.05.14, 18:55
          big_grinbig_grinbig_grin czasami, jak ją nóżki bolą ;D
    • linkap_wawa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 09.05.14, 19:29
      Bylam dzis w dwoch biedronach i zero torebek sad kurde juz wszystko wykupilyscie czy jak?
      -
      Krzyś, ur. 24.12.2008

https://www.suwaczki.com/tickers/relge6yd1en0047o.png
      • wrzesniowa_panna Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 09.05.14, 20:20
        we wro dziś widziałam jednokolorowe w biedronce na ostatnim groszu - kilka sztuk jeszcze było...
        • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 09.05.14, 20:44
          U mnie z Elblągu jest tego pełno smile
          • roga.laa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 09.05.14, 21:14
            Monika - a potem to i tak trafia do Pasłęka wink
            • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 09.05.14, 21:25
              jesteś z Pasłęka? oh myślałam, że mój region jest częstochowomanią wink

może tam nie trafią, jutro sobota, przyjadą Ruski i wykupią te torby smile
          • linkap_wawa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 06:57
            Oooo a nie kupilybyscie mi tej w kwiatki???
            To u mnie na osiedlu same Ruski w takim razie wink
            • roga.laa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 07:24
              jak będzie to czemu nie smile
              dzisiaj będę na zakupach
              • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 08:19
                Ja też dziś będę tylko żebyśmy 2 nie kupiły wink jak kupisz to daj znać na forum albo mi na maila gazetowego.
                • linkap_wawa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 09:29
                  Och dzięki dziewczyny - oczywiscie kaske za torebke i przesylke wplace wam na konto - jakby co to podajcie namiary mailowe na ktore mam pisac zeby dogadac szczegoly
                  • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 09:31
                    Ok mamy już dogadane co i jak żebyśmy obie nie kupiły smile Linka chcesz taką jak kupiła Afrodyta?
                    • linkap_wawa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 10:57
                      Tak, taka jak Afro, a jakby nie było to moze ta w kropki - tych jednobarwnych nie chce bo mi do zadnego wozka nie beda pasowac smile
                      • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 12:02
                        Kupiłam kwiatki big_grin
                        • linkap_wawa Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 12:56
                          Super! Dziękismile - to napisz mi na gazetowego nr konta i ile kasy ci przelac
                          • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 14:31
                            Napisałam.

Jakby ktoś jeszcze chciał to mogę kupić. Były poza czerwonym wszystkie kolory i to w zapasie smile
                            • calineczka793 Monika 10.05.14, 22:22
                              Już pisałam po propozycji Afro o zakup, ale post gdzieś umknął - prosiłabym o zakup 2 szt. w kropysmile Będę bardzo wdzięczna.

Jeśli uda Ci się kupić, to pisz na gazetowego info z danymi do przelewuwink
                              • monika_kas Re: Monika 10.05.14, 22:58
                                Ok. No chyba że Afrodyta kupi... Nie wiem czy ją prosiłaś też o to... Mi twój post umknął rzeczywiście. Ja będę z biedronce ale w poniedziałek, także jak do tej pory Afrodyta nie kupi to ja mogę kupić.
                                • calineczka793 Re: Monika 13.05.14, 14:12
                                  Udało Ci się możesz kupić w kropy torbę? Byłam u mnie w 3 biedronkach i zostały tylko torby na butelki.
                                  • monika_kas Re: Monika 13.05.14, 15:38
                                    Przepraszam ale nie byłam w biedronce od tego czasu. Zmieniamy meble z całym mieszkaniu i mam urwanie głowy. Będę jutro to zobaczę.
    • afroddytta Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 16:20
      Ja dziś sie w moja spakowalam i bardzo jestem zadowolona smile

Chyba podjade i kupie jeszcze te w kropki to będzie tak dla chłopaków bo fakt, ze jest pojemną i jeszcze zapinana. Jeszcze do czerwonego EW by mi ta czerwona pasowała, ale chyba do niego będę używać.

Ja pewnie w poniedziałek sie zatrzymam w Biedronce, wiec jakby któraś coś chciała to piszcie-chyba tu w wątku będzie najwygodniej, bądź smsa jak któraś ma nr
      • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 16:36
        Ja też myślę czy nie kupić jeszcze tej w kropki big_grin
        • martuska1982 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 17:40
          Tak nakrecacie, ze czlowiek zaczyna sobie myśleć "hmm... nie potrzebuję takiej, ale kupie" big_grin
          • pomilak1 Też kupiłam :) 10.05.14, 17:44
            Co prawda wózka już nie mam chyba z pół roku - nie liczę tych, które stały u mnie dwa dni i były na jednym spacerzetongue_out
            No i tak jakoś nadal nie umiem się odwózkować sad więc sobie przynajmniej torbę kupiłam tongue_out
            Będę miała na wakacje do Włoch, bo ponoć termiczna jest big_grin

A swoją drogą jak dobrze mieć znowu internet, wracam do żywych tongue_out big_grin
            • eve_81 Re: Też kupiłam :) 10.05.14, 21:39
              Turkusik by mi pasował bardzo big_grin
            • martuska1982 Re: Też kupiłam :) 10.05.14, 22:56
              pomilak1 napisała:

> A swoją drogą jak dobrze mieć znowu internet, wracam do żywych tongue_out big_grin

Oj tak, dla mnie 5 dni to był koszmar tongue_out
          • pesteczkaija Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 10.05.14, 23:22
            aż myślę jaki kolor by mi pasował do czarnego wink jutro przejdę sie po biedronkach i sprawdzę czy są wink
            • afroddytta Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 13.05.14, 14:29
              Powiem szczerze, że może być problem z kupnem, w ciągu ostatnich 2 dni byłam w 7 Biedronkach (po prostu jeżdżę spore dystanse i były po drodze wink) i były po 2-3 sztuki raczej te jednokolorowe.
              Dokupiłam sobie tę kropeczkową smile
              • martuska1982 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 13.05.14, 14:39
                U mnie wczoraj byly dwie w kwaitki i jedna gladka bordowa.
                • eve_81 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 13.05.14, 17:00
                  Ale już w tej promocyjnej cenie czy andal po 16 zł?
                  • eve_81 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 14.05.14, 10:42
                    Kupiłam tę morską, odrazu zapakowałam zakupy big_grin
                    Przy okazji zakupiłam trochę badyli na działkę tongue_out
                    • magda79pn Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 14.05.14, 10:46
                      u mnie mimo że resztki, to nadal po 16zł
                      • eve_81 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 14.05.14, 10:52
                        U mnie też. A była jedna turkusowa, jedna bordowa (czerwona) i jedna w kwiatki. Kropek w ogóle nie było uncertain
                      • gleana Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 14.05.14, 10:58
                        Ciekawe czy będą faktycznie po 10. Poleciałam w zeszłym tygodniu po tę torbę a wróciłam z rękawicami i kocem piknikowym...
                        • kkitka Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 14.05.14, 12:57
                          Ehh też kupiłam smile w kropeczki. Cena nadal 16.
                          • betty1234 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 19.05.14, 22:14
                            Byłam dziś w jednej z naszych Biedronek i cena spadła do 10,49 ale niestety jedna czerwona była a chciałam tą w groszki. Jutro jak się uda sprawdzę w innych sklepach - może gdzieś jeszcze znajdę.
                            • kar-ula Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 19.05.14, 22:32
                              Ja mam dwie i na razie jakoś brak zapału, żeby coś im tam zamocować. Sypniecie pomysłami, o ile coś tam wymyśliłyscie już i fotkami?
                              Swoją drogą - ogromniaste te torby. Włożyłam w jedną folię od Gessleina i jest tam jeszcze dużo miejsca (a folia niemała)
                              • eve_81 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 19.05.14, 22:54
                                Jas powiesiłam na haczyku cityhook.

ps. Ja folii do gessleina nie mam uncertain
                              • kina82 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 21.05.14, 13:28
                                ja zrobiłam na rzep, identycznie jak mocowanie organizera SK

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bh/zc/ht0p/cuoMCO1ZfqvrGB1WEB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bh/zc/ht0p/Ga9Bax8YqJVt1za2OB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/bh/zc/ht0p/xfE7GpPWFvtvgnAuuB.jpg
                                • just_tusia07 volo i kropki :) 30.05.14, 20:00
                                  załapałam się jeszcze na tą promocję po 10,49 i teraz mam taki zestaw do volo:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/SMcZcu63bb4qfzpm4X.jpg
                                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/he/ke/tmka/NxlV5eTwylgAaMRbKB.jpg

a czerwoną torbą zaopiekowała się moja córka smile
                                  • magda79pn Re: volo i kropki :) 30.05.14, 20:59
                                    śliczny komplecik smile a volo jakie ładne smile
                                    • kar-ula Re: volo i kropki :) 30.05.14, 23:32
                                      Justusia, jak zamocowałaś torbę? Wszyłąś zaczepy czy jakoś inaczej? Też mam tę w kropki do Gessleina - trzymam w niej folię w koszu, a do Nippera mam czerwoną, chciałabym je jakoś zamocować.
                                      • just_tusia07 Re: volo i kropki :) 31.05.14, 08:32
                                        Do tej w kropki przyszyłam czarną taśmę z rzepami, rzep ok. 1,5cm na 2,5cm. Do pojemnika na butelkę tylko rzepy, nie chciało mi się ich obszywać paskiem.
                                        Do czerwonej użyłam plastikowych kółek ze starego paska, tylko wtedy trzeba mieć haczyki na rączce i przyczepiłam pasek z haczykami (od dziecięcej torebki 'pieska' ) i dzięki temu można ją też nosić na ramieniu.
                                      • wodadobra Re: volo i kropki :) 31.05.14, 23:07
                                        Nie kupowałam tej torby, (chociaż u mnie są cały czas dostępne wszystkie opcje po 10zł) ale ja zrobiłabym dziurki do zaczepów na zasadzie przelotek. Takich jak do zasłon. Nie wymaga to specjalnych umiejętności i wyposażenia.
    • betty1234 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 31.05.14, 18:01
      No to mam i ja smile i to kupione w tej niższej cenie, więc kropki na razie do niczego mi nie pasują ale niech sobie leżą i czekają smilesmilesmile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/sb/gb/vq6h/a0goR1cbakSHYS7t5X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/sb/gb/vq6h/MdWZkuRuHAe5tbE5hX.jpg
      • betty1234 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 03.06.14, 18:48
        FYI - Dziś wpadłam do Biedrony a tam torby przecenione na 6,99 - była tylko jedna w kwiaty co prawda ale może gdzieś jeszcze mają inne wink
        • monika_kas Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 03.06.14, 19:37
          O nie... No to ja muszę mieć kropki!!!
        • hanna79 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 03.06.14, 20:00
          Łaaa, za takie pieniądze to ja bym też chciała turkus albo kropki... ale u mnie nic sad
          • gleana Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 06.06.14, 13:27
            Trafiłam do namiotu wyprzedażowego Biedronki i upolowałam czerwoną torbę za 6.99.
            • kar-ula Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 17.06.14, 22:57
              Uff, wreszcie się uporałam z szyciem. Uszyłam sobie zaczepy, a w torby wszyłam tylko pętelki do zaczepienia.
              Tu na Nipperze.
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/Bf8359WSIxfNARfeqB.jpg
              • silke85 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 17.06.14, 23:09
                ale jak kolor idealnie pasuje smile właśnie też chcę uszyć takie zaczepy do torby bo mam tylko plastikowe i ani razu ich nie użyłam smile a skąd masz te kółka big_grin?
                • kar-ula Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 17.06.14, 23:19
                  Te kółka to są takie zaokrąglone karabińczyki. ucięłam je razem z kawałem paska od innej torby-są gustowne bo torba z Solara była smile, doszyłam rzepy, a do obu torebek z Biedry wszyłam tylko takie kawałki sznurka bawełnianego, mam nadzieję, ze będą się trzymać
                  • silke85 Re: Zobaczcie co fajnego kupiłam właśnie :) 17.06.14, 23:39
                    no no, ja myślałam nad takimi karabińczykami, ciekawe jak to będzie wyglądać, bo wydaje mi się że właśnie gdzieś takie widziałam do torby
                    allegro.pl/karabinczyk-aluminiowy-mocny-rozne-kolory-i4317371138.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka