Dodaj do ulubionych

Joolz geo- dla dwojki

04.06.14, 17:53
https://my-joolz.nl/wp-content/uploads/2014/04/Joolz-GEO-specs_950x400px1.jpg
https://my-joolz.nl/wp-content/uploads/2014/04/Geo_PD_2nd-child_630x460px-308x226.png
Ciekawe jak sie go prowadziwink
Obserwuj wątek
    • tanja8 Re: Joolz geo- dla dwojki 16.09.16, 12:50
      Podbijam. Czy ktoś korzystał z tego wózka w wersji duo lub twin i podzieli się opiniami?
      Podoba mi się wielofunkcyjność opcji twin, a szukam czegoś typu rok po roku, fajnego rozwiązania dla dzieci z różnicą 20msc. Młode urodzi się z początkiem kwietnia, a starsze na razie chodzi przy meblach. Używamy wózka Mutsy Evo i jestem zadowolona, synek raczej też smile myślałam o dostawce do mutsy, ale chyba będzie na nią jeszcze za mały w kwietniu. Myślałam też o phil&teds classic, ale jakoś mi gondola cocoon nie pasuje na okres wiosna/lato. W dodatku nie jest kompatybilny z fotelikiem Cybex aton 3 jaki już mamy. Rozważałam też maclaren twin, ale tam bez opcji gondoli czy też wzięcia fotelika.
      Odpadają kombajny z siedziskami obok siebie. Wózka nie noszę, jeżdżę po chodnikach i wjeżdżam na krawężniki, chodzę po małych sklepach, z rzadka do autobusu. Chciałabym mieć opcje z wyjścia z tylko jednym dzieckiem, wpinania fotelika Cybex. W joolz boję się jeszcze kubełka i dziwnie wygląda gondolka na dole tyłem do rodzica.
      Z góry dziękuję za opinie i porady.
      • thektoska Re: Joolz geo- dla dwojki 16.09.16, 13:36
        Z wozka nie kozystalam, pierworodny jeździł w joolz day i jestem fanem tej marki. Obecnie mam na tapecie podwójne wozki... Średnio widzę dwuletnie dziecko w kubelku. A pewnie będziesz chciała korzystać z wozka co najmniej przez rok. Czemu nie siedziska obok siebie?
        Wydaje mi sie za żadne inne rozwiązanie poza siedziskami obok siebie nie daje możliwości rozłożenia na płasko obu siedzisk w tym samym czasie. Możliwość drzemania w podwojnym wózku mojego starszaka to u mnie jeden z podstawowych powodów korzystania z podwójnego wozka.
        • tanja8 Re: Joolz geo- dla dwojki 17.09.16, 11:47
          1) Moje dziecko nie śpi w wózku. Nie potrzebuje wiec go kłaść. Młodsze dziecko może będę chciała usypiać w kubełku, ale liczę że na tym etapie jak wyrośnie z gondoli to już starszy nie będzie wymagał w ogóle wózka i się przesiade na pojedynczy wózek właśnie z opcją rozkładania na płasko. Tylko zimą da sie zrezygnowac u starszego już wtedy 2,5r z wózka. Nie mamy teraz kubełka i nie wiem jak się w nim w ogóle śpi.
          2) czy kubełek zasadniczo dla prawie dwulatka to zły pomysł?
          3) nie chce podwójnego kombajnu z uwagi na brak miejsca w domu oraz chce mieć opcje ważenia jednego dziecka wygodnie, nie z jednym pustym siedziskiem.
          • thektoska Re: Joolz geo- dla dwojki 17.09.16, 12:23
            1. Wszystko zalezy od Twojego trybu zycia i tego jak spędzasz czas włączając w to wakacje itp. Ja mojemu starszakowi to nawet fotelik rowerowy musiałam zmienić na taki , który rozkłada sie do spania. Mi wystarczy, ze jedno na 10 wyjść wózkiem dziecko mi w nim zaśnie. Widok zwisającej główki w niewygodnej siedzącej pozycji jest dla mnie nie do zniesienia.
            W kubelku mozna spać w miarę wygodnie, pod warunkiem ze wozek ma możliwość rozłożenia kubełka do poziomu przy obu zamontowanych siedziskach.
            2. Moje dziecko już około roku nie nadawało sie do kubełka.
            3. Będziesz przechowywać złożony czy rozłożony wozek? Rzuć okiem na Mountain buggy duet i porównaj wymiary z icandy i joolzem. Aż takim kombajnem to on nie jest, a w razie potrzeby siedzisko starszaka mozna torba na zakupy zamienić. ten wozek podbija sie świetnie, manewruje nim sie łatwo, ma duzo miejsca na zakupy,gondole carrycot plus mozna przerobić na siedzisko przodem do rodzica i do tego ma wymiary pojedynczego terenowego wozka. Niedawno sprzedałam i już tęsknie, bo wóz sprawdził sie świetnie w rożnych , rownież trudnych warunkach eksploatacji.

Pozatym dzieci siedzące koło siebie nie kłócą sie o miejsce, mogą trzymać sie za ręce, bawić wspólnie itd. Widok interakcji miedzy moimi 3 letnim i 8miesiecznym synami zawsze napełnia mnie duma. mój 3 latek nie bardzo chciał jeździć w siedzeniu ukrytym pod gondola (micralite twofold)
            • tanja8 Re: Joolz geo- dla dwojki 02.12.16, 21:04
              Po przerwie wracam do wątku. Starszy syn chodzi samodzielnie 2msc, ale po pogorszeniu pogody widzę, że lubi jeździć w wózku. Taki typ, że jak zimno to stanie i obserwuje życie, dwa kroki w przód, trzy w tył albo piaskownica albo obwożenie w wózku albo biegnie przed siebie i nie złapiesz. Zobaczymy jak to się potoczy do wiosny.
              Mam obawy czy mi już nie wyrósł z naszej spacerówki Mutsy Evo, nóżki opiera już tylko na naszym potężnym śpiworku. Ciężko to ocenić, może się do wiosny dotelepie.
              Mountain buggy duet bardzo mi się spodobał. Oczywiście wygląda na tak wąski, że ledwo mi się starszy synek zmieści - jest długi, ale przysadzisty w biodrach, brzuszku. Jak Twoje wrażenia?
              Czytałam właśnie, że nie ma opcji ustawienia spacerówki przodem do rodzica, a napisałaś, że można to zrobić z gondolą - wyjaśnisz?
              Wózek będzie stał rozłożony, myślę że posłuży od wiosny do max jesieni, a potem liczę że przestawimy się na jedną spacerówkę ew z opcją dostawki do stania dla starszaka (pp booklet?).
      • ela.dzi Re: Joolz geo- dla dwojki 16.09.16, 15:55
        mamygadzety.pl/joolz-geo/
        • tanja8 Re: Joolz geo- dla dwojki 17.09.16, 11:51
          Dzięki, czytałam smile
      • sermag Re: Joolz geo- dla dwojki 16.09.16, 16:23
        Jezeli zalezy Ci na opcji rozbudowy wozka to zerknij na icandy peach. Moj dwulatek miesci sie spokojnie, a budke w razie co mozna zamontowac wyzej (dopiero niedawno to odkrylam). Jest wiele kombinacji ustawienia siedzisk czy gobdoli. Najwiecej w peach 3. Ja mam akurat starsza wersje.
        • tanja8 Re: Joolz geo- dla dwojki 17.09.16, 11:40
          Dziękuję za sugestie icandy. Też wygląda obiecująco smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka