Dodaj do ulubionych

wymienić?

19.07.14, 00:19
od pewnego czasu kiełkuje we mnie myśl, zeby zamienić BI na MBUJ. tylko jak ja sie pozbęde mojego kochanego BI.. a jak bede niezadowolona z Urbana? bo jak powiem M., ze kupuje po raz 4-ty Indie to mnie uzna za nienormalną wink
synek ma 17miesięcy, planowalam Terraina na ten sezon letni, ale ten zakup odkładam na przyszły rok (dla 2,5 roczniaka tez bedzie ok za rok). no własnie czy zamienic BI na UJ? czy jest tu jakaś mama i jej dziecko, której nie podpasował Urban??
gdzie kupie najtaniej Urbana? jaka to dobra cena za nówke lub używany ale w stanie idealnym? a moze któraś by sie chciała wymienić na kilka dni? smile albo bedzie pozbywac w najbliższym czasie?
nooo to mam dylemat smile
Obserwuj wątek
    • jelsaa Re: wymienić? 19.07.14, 09:48
      Flower najpierw kup, a potem bedziesz się zastanawiać który lepszy i którego sprzedać. Ja bardzo polecam ta metodę sama tak kupowalam i zawsze jeździłam najlepszym dla mnie w tym momencie wozkiem.
      Zalety wszystkie BI znasz, ja je sobie bardzo ceniłam, ale Urbana poprostu prowadzilo mi sie lepiej, Synek miał wtedy 18m, wiec uważałam że nie zaszkodzę mu juz twardszą amortyzacją i ogólnie mniejszą wygodą (mniejsza buda, brak wentylacji, brak reg podnózka)
      • agusia041 Re: wymienić? 19.07.14, 11:17
        Popieram w 100%. Najpierw kup, porównaj, wypróbuj obydwa a potem zdecydujesz. Może akurat będziesz jedną z tych nielicznych, których Urban nie zachwycił wink
        Gdybym wstrzymała się dosłownie kilka dni ze sprzedażą UJ i miała ten czas na porównanie, zostawiłabym MB a BI puściła dalej. Ale doszłam do wniosku, że Urban nie ma już dla mnie żadnych tajemnic i już się nim nacieszyłam. W sumie to może i dobrze się stało, bo z tęsknoty za nim kupiłam Terraina i teraz to jest dopiero jazda smile
        • flower_v Re: wymienić? 20.07.14, 23:05
          a jak jest z tapicerką Urbana? tzn. czy ona jest podatna na wyblaknięcia? bo często jak czytam ogłoszenia o sprzedaży uzywek to tapicerka wyblaknięta tu i tam... jak to jest drogie użytkowniczki czy wózek musi być 'zjechany' żeby mieć taką wyblakniętą tapicerkę czy nówka/mało używany też szybko wyblaknie???
          BI nie blaknie! sprawdziłam wink
          • flower_v Re: wymienić? 20.07.14, 23:07
            i jeszcze jedno pytanie...od którego rocznika jest automatyczna blokada przy składaniu?? czy zwracać na to uwagę (w sensie czy sie przydaje w codziennym zyciu)? smile
            • koala0405 Re: wymienić? 21.07.14, 07:34
              blokada jest od rocznika 2013, ważna dla mnie też jest łatwa regulacja pasów naramiennych,
              mój model z 2013 nie płowieje ale ja mam kolor flint /wg mnie lepszy niż czarny/
              • dominiczka87w Re: wymienić? 21.07.14, 09:44
                Ja mam model jakoś 2009/2010 i też kolor flint i ma gdzieniegdzie wyplowienia ale bardzo nieznaczne. Na pewno buda nie jest tak poblakla jak w niektórych czarnych...
                co do blokady to nie wiem bo jeszcze nawet go nie skladalam wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka