Dodaj do ulubionych

BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :)

04.08.14, 08:42
Zacznę od tego, że gdy go kupiłam, to jeszcze tego samego dnia jechaliśmy nad morze, mieszkaliśmy daleko od plaży, około 1km przez las. Wózek wiozący dziecko + graty plażowe spisał się super, nawet M powiedział, że trzeba go gonić big_grin jechał po lesie super płynnie i ani razu nie zmęczyliśmy się jego pchaniem, właściwie to M mi go oddać nie chciał big_grin

z wyglądu jest brzydki, serio brzydal straszny, taki ma "techniczny" wygląd, taki jakiś "specjalistyczny" mi się wydaje, mój EW do niego to jest śliczny tongue_out

poniżej fotki, porównanie z EW Sky, potem trochę z domu (mały go pokochał) trochę z plaży (wczoraj mały miał już dosyć plaży i nawet wysiąść z niego nie chciał) mój mały cały czas podciąga nóżki w górę i tak sobie siedzi smile

najfajniej wyglądał "garażowany" na plaży big_grin zabrałam namiot dla dzieci, ale wstawiłam wózek, żeby mi czasem nie wypłowiał big_grin

zdjęcia są różnej jakości, bo częściowo robione telefonem, a częściowo aparatem

synek ma 2 latka, 95cm i waży niecałe 15kg (14,7)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UmwaPRaJWYsf8ZKoLB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/o5KBkN1d8byoUQzWOB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/0ImaLSOOT9wAwMEnjB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6Jsy4G0ISiT4yDaPyB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/BE0MduVUhDEjfWPf1B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/JEb4KP2DxGkrOmFFDB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FboGuNjs17Fc77CmrB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/VwMJDGdPlQo6CofVLB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/DN9Cxkb3I6S0ZaeU1B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/bKlTbWidLEq4Cg9cBB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/5efCe3gjR3VGaBn3DB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/ilkzWzReJ66jLbi2kB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/31Dnwc6DpRpHuj5Z0B.jpg

-
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 08:50
      zapomniałam napisać, że dla mnie dużym plusem jest to, że synek nie poci się na tej tapicerce !!! ona serio działa, koszulka na plecach sucha, a był przecież straszny upał, tylko włosy miał mokre pierwszego dnia, drugiego dnia dałam mu pod główkę poduszeczkę

a teraz minusy, bo też je ma wink
      - tapicerka jest na śrubki
      - kosz na zakupy jest bardzo mały
      - ciężko się odchyla oparcie (te paski ciężko chodzą)
      - oparcie jest półleżące, żeby było bardziej w pionie, to przekładam za oparcie ten materiał chroniący dziecko przed wypadnięciem
      - pasy są niby fajne, ale nie można ich odpiąć od oparcia (są przyszyte) i nie można odpiąć górnych od biodrowych (chyba je odpruję)
      • gabilu Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 09:25
        Ja to lubię takie brzydkie wózki. Nie tam jakieś pitu pitu tylko porządny wóz. Jeju jakie on ma koła! Jeszcze raz gratuluję zakupu.
        Pomysł z namiotem jest świetny. Też kupię garaż dla mojego wózkawink
        • basia752 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 09:56
          Fajny wózio, ja lubię jak wózek ma wąskie opony, mój BI też ma takie wąskie i fajnie się prowadzi. A pomysł z garażowaniem na plaży super smile
          • flower_v Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 10:09
            fajny wóz smile ojj tam zaraz brzydal wink brzydal to jest Nipper big_grin
            a zdjecie z garażem 'wymiata' smile ja zawsze proszę sobie przynieść dodatkowy parasol dla wózka wink
            • gabilu Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 10:20
              O nie, nie. Mój Nippuś wyprasza sobie takie inwektywy. Nie jest żadnym brzydalem. Jest po prostu ładny....inaczejwink
    • koala0405 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 10:20
      Super fotki Magda
      Wstyd się przyznać ale ja moim Bob-em ani razu jeszcze nie wyjechałam na spacer.
      Urwanie głowy, wczoraj roczek syna /38 gości/ . Część gości u mnie do środy więc masakra w domu. BOB dzielnie czeka z napompowanymi kołami na spacer. Pałąk od MBUJ pasuje ale zakłada się go trochę niżej niż tackę.
      • magda79pn ciekawe czy... 04.08.14, 10:40
        będziecie Koalę i mnie przeklinać, czy będziecie zadowolone big_grin
        • monika_kas Re: ciekawe czy... 04.08.14, 12:31
          no i mnie tongue_out

u mnie będą 3 BOB-y w czwartek big_grin oczywiście dwa idą dalej smile
          • koala0405 Re: ciekawe czy... 06.08.14, 22:26
            no i masz Monika te BOB-y?
            Ja dzisiaj zamówiłam oryginalny śpiworek do niego. Jak szaleć to szaleć.
            • monika_kas Re: ciekawe czy... 06.08.14, 23:13
              będę je miała jutro... zamawiałam 3 sztuki i musieli chyba z dalsza je ściągać wink

ja bym chciała tackę i organizer oryginalny boba smile
              • koala0405 Re: ciekawe czy... 07.08.14, 09:13
                musieli chyba TIR-a zamawiać
                • monika_kas Re: ciekawe czy... 07.08.14, 09:37
                  tira to ja muszę zamówić, żeby te 3 boby do domu przetransportować wink
    • hanna79 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 12:10
      Faaaajny, robi wrażenie smile Pewnie wszyscy plażowicze się za nim oglądają, co?? smile
    • calineczka793 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 12:55
      Ehhhh - no faktycznie brzydalsmile Jakoś od czasu MB nic wizualnie mnie nie urzeka, a mimo, że niektóre brzydale jednak do mnie przemawiają, to z trójkołowych żaden mnie nie zachwyca wyglądem. Na dzień dzisiejszy nie ma dla mnie alternatywy, a mam taką potrzebę zmian...

Magda - napisz mi proszę czy oparcie faktycznie jest takie niskie - Twój Synek na niektórych zdjęciach wygląda jakby to oparcie miał na styk. Fajnie, że jest taki mały po złożeniusmile

aaaa ja na plaży mojego Urbana całego ręcznikiem przykrywałam coby nie wypłowiałsmile Ludzie patrzyli się na mnie jak na wariatkę, ale cóż zrobićsmile
      • calineczka793 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:11
        No dobra cofam to co przed chwilą napisałam - chyba właśnie zobaczyłam wózek który mi się podoba rama w Bobie już tak nie razi jak jest czarna, no i te tylne koławink www.bobgear.co.uk/product-page?id=5094&cat=strollers&name=REVOLUTION-PRO - znajdę go gdzieś w PL?

Dziewczyny czy te wózki są faktycznie do 17kg?
        • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:19
          Tak, stoi w moim Akpolu, śliczny jest, ale cena chyba 2600

one są:

"Capacity: 8 weeks to 70lb, 31.75kg (Occupant plus luggage weight); from birth with the use of an Infant Car Seat Adapter & compatible Infant Car Seat. Maximum occupant height is 44in, 112cm. "

================

calineczka793 napisała:

> No dobra cofam to co przed chwilą napisałam - chyba właśnie zobaczyłam wózek który mi się podoba rama w Bobie już tak nie razi jak jest czarna, no i te tylne koławink www.bobgear.co.uk/product-page?id=5094&cat=strollers&name=REVOLUTION-PRO - znajdę go gdzieś w PL?
          >
          >
          > Dziewczyny czy te wózki są faktycznie do 17kg?
          • calineczka793 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:33
            Magda a jest czarny - w BB i okolicach pewnie tego wózka nigdzie nie znajdę, a to na dzień dzisiejszy jedyny wózek który mi się wizualnie podoba oprócz Urbana, więc...wink
            • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 14:00
              nie, jest z zielonym, ale nie pamiętam czy to był szaro-zielony, czy czarno-zielony

==========

calineczka793 napisała:

> Magda a jest czarny - w BB i okolicach pewnie tego wózka nigdzie nie znajdę, a
              > to na dzień dzisiejszy jedyny wózek który mi się wizualnie podoba oprócz Urbana
              > , więc...wink
          • calineczka793 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:45
            Z tymi kg to info zaczerpnęłam ze strony www.bobgear.co.uk/product-page?id=5094&cat=strollers&name=REVOLUTION-PRO

Suitable from 6 months up to 17kg / 3 years.

The BOB REVOLUTION PRO has a swivel front wheel, which offers ultimate versatility. It is approved for running and skating and can also be used for everyday trips around town.
            • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 14:03
              a ja tu (wejdź w spec) :
              www.bobgear.com/strollers/revolution-se

==============================================

calineczka793 napisała:

> Z tymi kg to info zaczerpnęłam ze strony www.bobgear.co.uk/product-page?id=5094&cat=strollers&name=REVOLUTION-PRO
              >
              > Suitable from 6 months up to 17kg / 3 years.
              >
              > The BOB REVOLUTION PRO has a swivel front wheel, which offers ultimate versatil
              > ity. It is approved for running and skating and can also be used for everyday t
              > rips around town.
          • calineczka793 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:50
            No dobra, przepraszam za moją ignorancję - ale w którym Akpolu i czy wysyłają wózki kurierem czy tylko sprzedaż stacjonarną mają - bozeee nie sądziłam, że coś mnie jeszcze ruszy, a ten mnie tak ruszył, że muszę go mieć - to wszystko przez ten czarny stelaż...
            • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 14:06
              najlepiej to zadzwoń i zapytaj, w Poznaniu przy ul.Łukaszewicza mają na czarnej ramie zielonego, wysyłka chyba 60zł

może inne kolory też mają, nie wiem, nie pytałam

======================================

calineczka793 napisała:

> No dobra, przepraszam za moją ignorancję - ale w którym Akpolu i czy wysyłają w
              > ózki kurierem czy tylko sprzedaż stacjonarną mają - bozeee nie sądziłam, że coś
              > mnie jeszcze ruszy, a ten mnie tak ruszył, że muszę go mieć - to wszystko prze
              > z ten czarny stelaż...
              • koala0405 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:18
                wysyłka za pobraniem powyżej 300 zł gratis
      • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:13
        oparcie ma 53cm, głębokość siedziska to 23-25cm (jak dziecko usiądzie, to ono się pogłębia) szerokość między rurkami to 39cm, a szerokość siedziska (tej sztywnej części) to 36cm, wysokość rączki 103cm

mojemu synowi oparcie wystaje jeszcze za głowę, tylko budka jest nisko smile
        • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:14
          nie siedziska tylko oparcia

===

magda79pn napisała:

> oparcie ma 53cm, głębokość siedziska to 23-25cm (jak dziecko usiądzie, to ono s
          > ię pogłębia) szerokość między rurkami to 39cm, a szerokość siedziska (tej sztyw
          > nej części) to 36cm, wysokość rączki 103cm
          >
          > mojemu synowi oparcie wystaje jeszcze za głowę, tylko budka jest nisko smile
          >
          >
          >
          • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 13:16
            tfu...
            co ja za głupoty piszę !!!

chodziło mi o szerokość oparcia, tej sztywnej części pod plecami dziecka, ta część ma 36cm

==============================

> magda79pn napisała:
            >
            > > oparcie ma 53cm, głębokość siedziska to 23-25cm (jak dziecko usiąd
            > zie, to ono s
            > > ię pogłębia) szerokość między rurkami to 39cm, a szerokość siedziska (tej
            > sztyw
            > > nej części) to 36cm, wysokość rączki 103cm
            > >
            > > mojemu synowi oparcie wystaje jeszcze za głowę, tylko budka jest nisko smile
            > >
            > >
            > >
            >
            >
    • pinik do Calineczka 04.08.14, 15:16
      Mnie sie te pro na czarnym stelazu tez o wiele bardziej podobaja, ale drogie sa. Postanowilam wyprobowac najpierw tego, ktory teraz jest w promocji (tu wielkie dzieki dla Monika_kas!!!). Jesli go pokocham za funkcje, a dalej bedzie dla mnie brzydki, to bede wiedziala, ze warto zainwestowac w tego pro, drozszego.

Pro ma tez regulacje wysokosci raczki!

Gdybys nie mogla znalezc w PL tego pro w konkretnym kolorze, a chciala go z DE, to chetnie pomoge w sprowadzaniu.
      • pinik Re: do Calineczka 04.08.14, 15:17
        Tu sa rozne kolory:

www.mytoys.de/catalog/search?query=bob+rebolution&button=Suche+starten&productsPerPage=40&sugg=false
      • monika_kas Re: do Calineczka 04.08.14, 19:17
        Pinik nie ma za co smile może kiedyś będziesz mogła się odwdzięczyć i też załatwić mi jakiś wózek smile

Mi się ten model pro też mega podoba. Już dawno temu go w internecie widziałam... Ahh... No ale cena zabujcza jak dla mnie. Może zrobią kiedyś promocję na nie big_grin

Ahh żebyście widziały minę Pana kierownika z mojego sklepu w którym kupuje się tylko tanie parasolki i inne takie tutki, gdy przyszłam dziś o 9 rano i powiedziałam mu że chcę zamówić 3 boby! Bezcenny widok! big_grin
        • gabilu Re: do Calineczka 04.08.14, 19:48
          Myślę, że gdybyś przyszła złożyć zamówienie 1 kwietnia to na bank by Ci nie uwierzył.
          Przyszła kobitka do sklepu i zamówiła 3 wielkie potworywink
    • afroddytta Dziewczyny.... 04.08.14, 15:57
      No fajnie, fajnie smile

A tak sobie myślę, czy ten Bob pomijając subiektywne oceny wyglądu, minusy to on ogólnie jest taki rewelacyjny? Czy jest sens aby go kupować i zamieniać UJ? A może jest przyszłościowy bardziej, w sensie, że młodej ciasno będzie w UJ to wtedy Bob będzie idealny?
      Ogólnie tylko ten Bob obecnie mnie ciekawi. I czy jest duża przebitka na zakupie w US, bo mąż by mi go po prostu przywiózł w styczniu dopiero.
      Tylko nie wiedziałam że te Boby mają takie duże tylne koła,choć to może plus, na koniec jakjuż będę tylko z młodą to będziemy mogły szaleć wink
      • magda79pn waga 04.08.14, 21:31
        ważyłam go już pierwszego dnia, ale jakoś tak niestarannie, na szybko smile
        dzisiaj musiałam zważyć paczkę, więc zważyłam go jeszcze raz na spokojnie, i wyszło mi 11,2 - 11,3kg, dokładnie tyle ile podaje producent smile
    • zoja1977 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:07
      A czy tylko mi się wydaje, że ten trójkąty podnóżek jest na tyle wąski, że dwie stopy dziecka w butach się nie mieszczą równolegle obok siebie - tak to bynajmniej wygląda na Magdy zdjęciach. Chyba nie jest to zbyt wygodne ?
      • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:23
        jak przesunie nóżki bliżej siedziska to się mieszczą, ale mój ma je prawie zawsze do przodu wysuniete - chyba tak lubi, tak mu wygodniej
        • koala0405 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:28
          a ja dzisiaj zaliczyłam pierwszy spacer BOB-em i super mi się go prowadzi, lekko jedzie i się podbija /jak MBUJ/ jakby miał silniczek ale dziwnie mój młody w nim siedział.
          Wg mnie siedzisko jest dla niego za głębokie i za wielkie. Brakuje mi w nim podnóżka. Magda...sprawdź proszę czy ten od Baby jogger będzie pasował i ew. wrzuć fotkę. W Urbanie nóżki się opierają łagodnie o podnóżek a tutaj zwisają. Muszę coś wymyśleć koniecznie...Rzeczywiście młody się na siedzisku nie poci.
          • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:41
            jutro będę szyła podnóżki, to przymierzę, w razie co to można je troszkę przerobić/dopasować wink
            • koala0405 Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:47
              Magda please....weź coś wymyśl i uszyj mi proszę. Masz jak porobić pomiary więc łatwiej.
              W sobotę wyjeżdżam na wczasy więc czas nagli...
              • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 23:01
                Ja też w sobotę wyjeżdżam na 2tyg smile

===

koala0405 napisała:

> Magda please....weź coś wymyśl i uszyj mi proszę. Masz jak porobić pomiary więc
                > łatwiej.
                > W sobotę wyjeżdżam na wczasy więc czas nagli...
        • the_isabelle Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 22:48
          Magda, jak to jest ze na Twoich zdjęciach wszystkie wózki wygladaja lepiej niż na zdjęciach katalogowych ?! big_grin

Najpierw aria, potem sky, teraz bob. Nabralam ochoty na sky przez Ciebie! smile A przecież ledwo kupilam bi. Jakos marzy mi sie jakas taka maszyna prawdziwa...dobrze ze jutro przyjedzie Ew duo. Moze jak sie trochę pobawię to mi przejdzie wink

Ach i super masz ten organizer Ew. Jeśli mozesz zdradź na gazetowy gdzie i za ile go kupilas.
          • magda79pn Re: BOB Revolution SE, EW Sky i plażowanie :) 04.08.14, 23:04
            big_grin

organizer kupiłam nowy, zimą, na all, nie pamiętam za ile, coś koło 60zł chyba...
            • magda79pn podnóżek 05.08.14, 08:32
              podnóżek jest za duży, trzeba go troszkę przerobić, jak tylko policzę ile mam towaru (bo już po dodatki przed wyjazdem nie jadę) to dam wam znać czy na te dwie sztuki jeszcze mi wystarczy

potem wkleję fotki
    • kar-ula A propos wkładki 05.08.14, 22:32
      Znalazłam w necie zdjecia z wkładkami na Bobie - bardzo proste rozwiązanie: otwory na pasy są po prostu ponacinane aż do brzegów.
      mylittleboyblue.com/wp-content/uploads/2013/04/image2.jpg
      • koala0405 Re: A propos wkładki 05.08.14, 22:37
        tak te z ponacinanymi bokami są super
        Ja też znalazłam ciekawą:
        www.ebay.pl/itm/Outlook-Universal-Pram-Pushchair-Liner-Black-and-White-Stripe-Design-Extra-Long-/141221685657?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item20e177e999
        • magda79pn Re: A propos wkładki 05.08.14, 23:19
          ja odprułam pasy naramienne przy sprzączkach (bo i tak nie używamy ich), wtedy na górze szło je zdjąć i po kłopocie smile mogę teraz i wkładkę założyć (nie chcę!!! bo mały się nie poci na tej tapicerce) i spiworek zimą (też chyba nie będziemy używać, chyba raczej kombinezon pójdzie w ruch, za dużo już chodzenia, a za mało siedzenia we wózku)

do pozostałości od pasów naramiennych (plastikowe elementy) uszyłam i przywiązałam poduszeczkę, bo jedyne co się małemu poci, to włosy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka