Dodaj do ulubionych

BOB revolution czy MBUJ

15.08.14, 13:33
Który byście poleciły
Obserwuj wątek
    • monika_kas Re: BOB revolution czy MBUJ 15.08.14, 14:08
      zależy na czym ci zależy tongue_out

napisz coś więcej.
      • puchatka.kratka Re: BOB revolution czy MBUJ 15.08.14, 14:18
        Duża buda
        Dobre podbijanie i ogólnie jestem ciekawa która lepsZy
        • monika_kas Re: BOB revolution czy MBUJ 15.08.14, 14:31
          budę większą ma bob, ale mbuj ma również wystarczającą (te nowsze modele)

podbijanie chyba takie samo.

amortyzacja duuużo lepsza w bobie. siedzisko większe (szersze).
    • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 07.08.16, 23:13
      Dolaczam sie do pytania. Jestem zainteresowana tym porownaniem. Mi zalezy na tym, aby wozek lekko sie prowadzil po wybojach,kostce brukowej, po sniegu i zeby mial duże siedzisko dla dziecka. Nie wiem co lepsze....
      • koala0405 Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 07:02
        ja bym wybrała BOB-a - bo tańszy i lżej jeździ
        • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 08:40
          ok supersmile dzieki
      • acora Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 08:11
        BOBa miałam tydzień, MBuja mam obecnie. BOB na pewno ma większe siedzisko i budę, ale ma koszmarny hamulec (zawsze go szukałam nogą, nigdy nie mogłam trafić za pierwszym razem. Nie, podobał mi się tez kosz i podnóżek. Za to świetnie się składa (o niebo lepiej od MBuja).

MBuj ma mniejszą budkę, ale w starszych modelach można cos doszyc, w nowszych jest już na stale. MBuj ma tez lepsze pasy (rozszczepialne wszystkie, wiec każdy śpiworek i wkladka będą pasować). Kosz pojemniejszy i ładniejszy. Składanie w starych modelach dramatyczne. Wygodny hamulec.

BOB tez jakiś taki dziurawy po bokach mi się wydawał. Za duzo przeswitow. Chociaż latem raczej przydatne smile

Tapicerka w BOBie to taki ortalion (dobrze pamiętam?), a w MBuj normalny wozkowy materiał.

Oba lekko sie prowadzą, oba sa piękne i wygodne. Ja wolę MBuja smile
        • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 08:47
          Dzieki za porównanie. A wiesz moze jak zima sprawdza sie MBUJ? Chodzi mi konkretnie o gruba pokrywe sniegu na chodnikach albo jak sa roztopy, bo z moim obecnie to jest istny koszmar.Ja jestem zainteresowana modelem MBUJ z 2015
          • acora Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 10:28
            Zimą jeździłam jeszcze Buzzem, który ma mniejsze i niepompowane koła i dawał radę. MBuj myślę da rade nawet bardziej. BOB załapał się na lato akurat, a MBUJa mam od wiosny.
        • bahira81 Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 10:11
          Ortalionowa tapicerka jest w BJ zwłaszcza w Summit. Bob ma fajne mięciutkie siedzisko z przyjemnego w dotyku materiału. Na pewno nie jest śliska i dziecko z niej nie zjeżdża. Z racji wielkości siedziska jeździmy jeszcze z wkładką zmniejszająca babymoov cosy cushion 6+.
          • acora Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 10:27
            Tak, tapicerka, siedzisko tak, z jakiejś gąbki z tego co pamiętam. Ale cała reszta, to chyba ortalion?
            • ollasja Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 10:40
              Ja mialam mbuj zima i dawal rade. Zawsze mozesz jeszcze kupic terraina wink
            • koala0405 Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 15:15
              tapicerka bob-a jest bardziej bawełniana coś jak płótno żaglowe
      • ollasja Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 15:09
        Podsumowując, mysle ze i wybor MB i Boba bedzie trafny. Chodzi głównie o dostepnosc, cene i design. W cenie uzywanego MB bedziesz miala nowego Boba. Chyba, ze polujesz na tego Mb na allegro wink
        Dla mnie Bob jest zwyczajnie brzydki. Ciekawi mnie bardzo, jak sie prowadzi i na pewno jest dobrym wozem, skoro wszystkie forumki tak go chwalą. Ale jakos nie mogę się przekonac, tym bardziej ze teraz potrzebuje wozka z gondolą , a bob ma ją montowaną na siedzeniu spacerówki. Kilka lat temu absolutnie nie podobal mi sie ani Urban ani Bee, a teraz wybieram po raz drugi wlasnie je wink Moze z bobem będzie podobnie za czas jakis?
        • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 21:31
          Dzieki serdecznie za wszelkie poradysmile) Bardzo mi pomoglysciesmile Pozdrawiam Was
          • ollasja Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 21:38
            Napisz jak juz cos kupisz i opisz wrazenia!
            • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 09.08.16, 23:04
              Narazie musze sprzedac moj stary wózeksmile Dam znac. Pozdrawiam
          • afroddytta Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 22:18
            Ja przesiadłam sie z UJ na Boba i to super decyzja, bob jest świetny smile poszukaj moich wątków, zdjeć

Teraz jest na Allegro bob Pro (czyli najwyższy model) za 1500 z 12 mies gwarancja - to jest rewelacyjna oferta!!!
            • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 09.08.16, 23:05
              Chetnie zagladne, Dzieki afroddytta
      • dominiczka87w Re: BOB revolution czy MBUJ 08.08.16, 23:07
        Zdecydowanie Bob. Mimo ze wizualnie mbuj wygrywa to jednak uzytkowo Bob lepszy. Miałam obydwa w okresie jesienno zimowym.
        • dariettka Re: BOB revolution czy MBUJ 09.08.16, 23:07
          I jak sprawdzil sie przy duzej pokrywie sniegu?
          • afroddytta Re: BOB revolution czy MBUJ 10.08.16, 14:06
            Ja po stoku narciarskim zasuwałam i było super, lepiej niz UJ smile z takich detali to kosz wyżej w UJ musiałam go odpisać jak byliśmy na nartach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka