kina82 24.10.14, 19:24 Mam taki impregnat do butów ecco, napisane, ze nadaje się do skory, nubuku, materiału i toreb, chroni przed brudem, przed chlonieciem wody. Myślicie, że warto spryskac nim spiworki przed zimą? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala0405 Re: impregnacja spiworkow, warto? 24.10.14, 20:21 ja bym się bała wolałabym pójść do profesjonalnej pralni i nałożyć apreturę za 6-10 zł Odpowiedz Link
kar-ula Re: impregnacja spiworkow, warto? 24.10.14, 22:16 Ja bym nie użyła ze względu na lotne substancje szkodliwe, które zawierają takie specyfiki. Z wielkimi rozterkami pryskam nawet koła wózków teflonem w sprayu, a co dopiero śpiworek, który ma bezpośredni kontakt ze skórą dziecka. Tyle że ja w ogóle jestem przeczulona na punkcie chemii w otoczeniu moim i dzieci. Pralni chemicznej też nie odwiedzam Odpowiedz Link
kina82 Re: impregnacja spiworkow, warto? 24.10.14, 22:38 O, a nie wiedziałam, że to można profesjonalnie zrobić. Dzięki, rozeznam temat. Odpowiedz Link
koala0405 Re: impregnacja spiworkow, warto? 24.10.14, 22:48 ja jeszcze apretury nie używałam bo moje śpiworki kupuję impregnowane /elodie, buppa, lodger pokryty teflonem/ Odpowiedz Link
kina82 Re: impregnacja spiworkow, warto? 25.10.14, 20:43 Tez mam buppe ale po kilku praniach jakoś nie wierzę w jakość tej impregnacji. Odpowiedz Link