kamapyp 24.10.14, 20:00 Dla dwulatka do miasta, który lepszy? Jeden ma pojedyncza rączkę ale kiepski podnóżek, czym jeszcze się różnią? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia752 Re: si czy avio 26.10.14, 19:04 Żadnego nie miałam, tylko oglądałam w sklepie, Avio na pewno cięższy i gorzej mi się podbijał z 10 kg córką w porównaniu z SI Odpowiedz Link
kamapyp Re: si czy avio 26.10.14, 22:16 A wielkość siedzisk? I czy avio jest może mniej rozklekotana niż si? Odpowiedz Link
groniek1977 Re: si czy avio 27.10.14, 08:56 Mam PP SI i przyierzałam się swego czasu do avio. Faktycznie avio jest mniej rozklekotana, ale nie ma absolutnie amortyzacji. Stelaż si jest taki jakby elastyczny i z dwulatkiem czuć pracę stelaża na nierównościach, tzn. zyskuje na tej amortyzacji. Poza tym avio ma fatalne podbijanie, dla mnie nie do przejścia. Jest też prawie 2 kg cięższa od Si, no i brak podnóżka. Poza tym wymiary siedziska zbliżone. No jak dla mnie absolutnie Si. Odpowiedz Link
basia752 Re: si czy avio 27.10.14, 10:04 Avio wg mnie jest bardzo sztywny, nie do podbicia, bez amortyzacji i jak dla mnie ciężki jak na tak mały wózek, gdybym miała wybierać to lepszy SI, chociaż teraz już bym go nie kupiła a kiedyś chciałam. Z małych wózków dla 1,5-latki miałam Babywelta Moon Kiss+ i był wg mnie fajniejszy od SI, trochę żałuję, że go sprzedałam Odpowiedz Link
kamapyp Re: si czy avio 27.10.14, 13:14 Ale miałaś si? Używałas? Czytałam opinie ze si strasznie się trzęsie cały, to prawda? Najchętniej wzięłam si na testy na parę dni... Odpowiedz Link
azura80 Re: si czy avio 27.10.14, 14:41 Jutro przyjezdza moj Si, dam znać jak sie nim jezdzi. Za nim przemiawiało siedzisko, zobaczymy. Odpowiedz Link
azura80 Re: si czy avio 30.10.14, 08:07 Jestem po pierwszym spacerze z Si. Powiem tak, mam GT więc Si przy nim to jakby miał się zaraz rozpaść ;] wiadomo, to zupełnie inna budowa wózka. GT jest sztywny, chwilami mam wrażenie że nawet za bardzo przy dużym dziecku. Si jest lżejsze, w manewrowaniu nie widzę większej różnicy. Siedzisko miałam wrażenie że będzie jednak większe, dla mojego synka jest prawie na styk. Jazda na gładkiej powierzchni okej, ale kostki brukowej z nim będę unikać. Super się składa, złożony stoi i da się prowadzić, 2 kg mniej przy GT robi różnicę. To ma być ostatni wózek, zobaczymy...póki co dziś przyjężdza maclaren triumph, ma być podwieźdupką do samochodu Odpowiedz Link
azura80 Re: si czy avio 04.11.14, 17:54 Bardzo pozytywne po spacerze z triumphem, SI jestem trochę rozczarowana Odpowiedz Link