Dodaj do ulubionych

potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz w tyg

03.12.14, 11:57
- dla 2 latka (95cm, 13,5 kg)

- na wyjście raz w tygodniu (wąskie schody, mało miejsca, plus konieczność dojazdu autobusem)

- wymagania: LEKKI, minimalnie chociaż odchylane oparcie, TANI, względne podbijanie (żebym się nie umordowała z nim)

Jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:04
      peg perego pliko mini bo volo chyba nie
      • monika_kas Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:12
        Koala dziś nas Twoje volo uratowało (tylko jego miałam i go wzięłam) i byłby ok, tylko ta siatka no i brak odchylanego siedziska mi nie pasuje. Karol w drodze powrotnej zasnął i taki biedny był, szkoda mi go było... muszę mieć coś jak volo, tylko bez siatki w siedzisku/oparciu i jakąś minimalną leżącą pozycję. Gdyby było lato to volo byłoby idealne, no ale dopiero zaczyna się zima sad
      • jprzeczek Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:14
        Volo nie ma odchylanego oparcia, choć mojemu dziecku to nie przeszkadza, bo siedzisko jest w formie hamaka. Głowa nie opada jak przyśnie. Wydaje mi się, że volo monika_kas miała. Volo mknie i nie trzeba się z nim siłować/pchać, super się podbija jak na 14 kg, ale budka nie chroni super przed słońcem. Jest to pierwszy wózek, w którym dziecko wnoszę po schodach na drugie piętro. Ma swoje wady i zalety. Jest lekki, podbija się super, dziecko może przysnąć, jest mu wygodnie. Jak dla mnie koła terkoczą, na nierównościach chwieje nim - taka konstrukcja, buda mogłaby być lepsza. Poluję na tego zappa, w sensie żeby terkotanie kół porównać i jakoś nie mogę go spotkać. Wygodniejsze są wózki z pełną rączką. Na amazonie są tanie baby joggery city mini 4w i nad nim bym się zastanowiła może.
        • monika_kas Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:24
          volo mam - pożyczony, byłby wmiarę ok gdyby nie siatka w siedzisku... no i dla mnie to on nie mknie sam wink (sam jechał yezz, no ale on na zimę nie bardzo)

bjcm 4w to bez sensu - dziś przyjeżdża do mnie GT - wagowo one są podobne. potrzebuję mniejszego i LŻEJSZEGO

jak dźwigam za dużo to brzuch mi się buntuje ostatnio.. sad
          • izi-76 Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:39
            Pomyśl o tym peg perego pliko mini , on powinien sprostać Twoim oczekiwaniom wink
          • jprzeczek Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 13:40
            Ja wożę dziecko w śpiworku i nie przeszkadza mi siateczka. Jak jest wiatr, to folię zakładam i jest ok. Ale zimą nie będę raczej jeździć, tylko na spacery krótkie na piechotę, a jak mnie przyprze do muru sytuacja, np. do lekarza, to zamówię taksówkę.
            Czy jezz też jest głośniejszy od volo?
            • martuska1982 Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 14:22
              Lekki i tani - czyli taki jaki właśnie do mnie pocztą idzie. tongue_out
              Ale to tajemnica. Ciiii wink Rafał nic nie wie
              • jprzeczek Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 14:45
                Dobre, dobre smile
                A gdzie go schowasz jak już przyjdzie?
                • martuska1982 Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 14:48
                  Wykorzystam patent Magdy - w szafie. Bo to volo. tongue_out
                  • jprzeczek Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 14:56
                    To hamulec zaciągnij jeśli w pionie wózek postawisz, żeby się z szafy nie wysypał w niewłaściwym momencie smile
    • fela1977 Re: Mamas&Papas Tour 03.12.14, 12:44
      Mamas&Papas Tour -trochę inna półka wagowa- ale nie jest źle.
      Teraz w promocji można dostać za ok. 400. Ja nie wytrzymałam, zamówiłam na limango ze zniżką wyszło 310,-
      Siedzisko dość wysokie -48cm i rozkładane, miękka wkładka w zestawie, podbijanie ok, gorsze niż w nunie, ale nuna znów cięższa. Córka waży niecałe 13 kg i dobrze mi się jeździ.
      • monika_kas Re: Mamas&Papas Tour 03.12.14, 12:47
        wiem wiem, miałam toura. jakby ta promocja na limango jeszcze była to chyba bym go wzięła.
    • agusia041 Re: potrzebuję lekki i tani wózek na wyjście raz 03.12.14, 12:49
      A maclaren triumph? Ostatnio mierzyłam młodego w sklepie i lepiej mu się siedziało niż w volo. Chociaż w pliko mini na pewno małemu będzie wygodniej, szczególnie teraz w kombinezonie albo w grubej kurtce smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka