Dodaj do ulubionych

Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwanie

15.01.15, 12:20
Ja wciąż szukam czegoś dla 10 miesięcznej córki na przetrwanie lęku separacyjnego, patrzę co jest dostępne w rozsądnej cenie. Concord neo - da się tym jeździć? Tylko chodniki. Waga, składanie, wielkość siedziska bez znaczenia, sprawna jazda i podbijanie to na czym mi zależy.
Obserwuj wątek
    • jprzeczek Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 12:41
      Tak na chwilę, to może Pixo lub Argo Mamas&Papas. Ktoś tutaj opisywał Pixo. Wózki Mamas&Papas mają przekładane siedziska, a tapicerki są bardzo ładne. Jeśli to nie ma być wózek na długo, tylko na jakiś czas, to poszukaj coś tej firmy.
      • jprzeczek Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 12:50
        Z tym argo to się chyba rozpędziłam, bo on chyba nie ma przekładanego siedziska. Sola, urbo, pixo, to modele z przekładanym siedziskiem. Jeszcze starsze modele mamas&papas skate i joolz, ale chyba nie ma sensu przepłacać.
        • kina82 Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 13:04
          Dzieki, jakos nie zarejestrowalam ze pixo ma przekladane siedzisko, musze oblukac.
          • jprzeczek Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 14:24
            Tylko nie przepłacaj, bo mimo, że nowe nie są jakoś koszmarnie drogie, to później sprzedasz go z duzą stratą. Lepiej chyba używany kupić, dużo się ich pojawia na allegro. Tutaj na forum też ktoś sprzedawał, ale nie pamiętam nicka i dokladnie kiedy to było.
    • gochalodz britax B-Smart 15.01.15, 16:45
      akpolbaby.pl/pl/wozki-britax/172-b-smart-4-kolowy-5012124058749.html?search_query=smart&results=22
      • martuska1982 Re: britax B-Smart 15.01.15, 21:46
        Macałam go dziś w Akpolu i szczerze mówiac to jest swojej ceny wart, ale niewiele wiecej. uncertain
        Wykonany ok, ale funkcjonalnośc srednia. Twardy bardziej niż xlander. Rączka jakas taka rozklekotana, podbijanie na pusto dupy nie urywa.
    • maja1406 Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 17:23
      A ja Ci polecę Jane rider. Ja miałam go właśnie dla 10 miesięcznej córki i na ten okres był super. Przed nim miałam m&p sole. Przetrwała z nim tylko jeden spacer. Dla mnie był tragiczny ten wózek, bardzo twardy, dziwnie umieszczony punkt ciężkości i odkryte siedzisko aż za bardzo. Za to Jane do tej pory wspominam z sentymentem. Bardzo wygodnie córce siedziało się i spało w tym kabelki, a sam wózek fajnie miekki ale nie rozbujany.
    • wiedzma000 Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 15.01.15, 21:28
      Wiesz co ja niedawno przez przypadek stałam się właścicielką neo i jestem pozytywnie zaskoczona.
      Ten wózek bardzo mi przypomina buzz'a.
      Przednie koła są na amortyzatorach (takie sprężynki jak w bbo ale zabudowane)
      NIe byłam z nim na spacerze ale po mieszkaniu jeżdzi się nim całkiem fajnie, jest bardzo zwrotny. Hamulec ma głupio wymyślony przez co ciężko się go obsługuje.
      Jutro wieczorem wsadzę do niego moje małe 11 kg i napisze ci jak się podbija
      Poza tym wydaje się lekki (nie ważyłam więc nie wiem ile dokładnie waży), łatwo się składa-dokładnie tak jak fusion, a wysokosć oparcia ma aż 54cm
      i ma fajny pałąk, wychylany jak w buzz lub B-smart
      B-smart'a tez miałam. jazda i podbijanie ok ale siedzisko cięższe i mniej poręczne do przekładania. I ma dużo niższą wysokość oparcia.
      • wiedzma000 Re: Concord neo-odwracane siedzisko, na przetrwan 17.01.15, 20:31
        Jak obiecałam: podbijanie neo też d. nie urywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka