koala0405 09.02.15, 14:05 Próbowałam porównać te wózki i nie da się. Nie wiem do czego porównać Zip-a.... Fotki: pokazywarka.pl/g3bo2p/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atwar1 Re: BJ Zip & Maclaren Quest 09.02.15, 15:17 Rozmiar po złożeniu zipa jest the best. Jeśli on sie w miare prowadzi i podbija to jest super alternatywa dla wszelkich parasolek. Odpowiedz Link
monika_kas Re: BJ Zip & Maclaren Quest 09.02.15, 15:21 Mnie właśnie baardzo zastanawia podbijanie i prowadzenie z cięższym dzieckiem... niedługo zmieniamy mieszkanie na większe ale.., miejsca na wózki będę miała maaaało bardzo... i dlatego zip mnie kusi... Odpowiedz Link
koala0405 Re: BJ Zip & Maclaren Quest 09.02.15, 15:43 z moim prawie 5-cio latkiem zip jedzie i podbija się lepiej niż BJCM GT ale z racji kół piankowych jedzie głośniej Odpowiedz Link
eve_81 Re: BJ Zip & Maclaren Quest 09.02.15, 16:45 Ja też niedługo będę mogła coś powiedzieć na ten temat Odpowiedz Link
car.in Re: BJ Zip & Maclaren Quest 10.02.15, 00:36 W zipie rączka niżej niż w Queście? To dla mnie odpada. Odpowiedz Link
monika_kas Re: BJ Zip & Maclaren Quest 10.02.15, 13:49 ja nie widzę, żeby była rączka niżej w zipie niż w queście... jest?? Odpowiedz Link
3maj.z.lila Do Koala 10.02.15, 14:46 Byłabym Ci wdzięczna jakbyś mi je choć troszkę ze sobą porównała BJ Zip/Maclaren Quest Którym się lepiej manewruje? Który się lepiej podbija? Który jest lżejszy? Który ma lepszy dostęp do kosza? Który ma większą odległość od siedziska do podnóżka dla starszaka? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Do Koala 10.02.15, 15:23 tak na szybko bo dzieciaki mam chore: - raczka na wysokości ok 102-103 cm /mierzona pośrodku/ - odległość w zipie od siedziska do pierwszego podnóżka ok 25 cm, do tego najniżej położonego ok 40 cm - lepiej manewruje się zip-em /można jedną ręką/ - podbija się lepiej ZIP - dostęp do kosza lepszy w quescie ale kosz tam mniejszy, w zipie nie jest źle bo są elastyczne gumki z każdej strony więc nic nie wypadnie i ma większą pojemność, - waga podobna z tym, że zip-a lepiej się podnosi, jest zwarty, nie buja się na boki -quest nie ma amortyzacji a Zip ma na przednie koła - w zipie można zdjąć i umyć koła , niestety maclereny nie mają tej mozliwości . Dzisiaj wzięłam do lekarza BJCM GT i przez to błoto cały dół do mycia. Zip z racji składania pewno wyglądałby gorzej. Jestem uziemiona w domu do końca tyg /starszak ma zap. ucha, młodziak zap. gardła/ ... Sajgon w domu Odpowiedz Link
nauta_ Re: BJ Zip & Maclaren Quest 10.02.15, 14:59 Czy on nadaje się dla niemowlaka jako auto samochodowe? Na początek z adapterami do maxi cosi. Odpowiedz Link
mrozonka82 Re: BJ Zip & Maclaren Quest 10.02.15, 20:32 Koala, jak Chłopaki? Mam nadzieje ze juz lepiej? Zastanawiam sie, jakim cudem ten ZIP mnie nie kusi, takie poruszenie na forum a jakos nie czuje dreszczy, no nie wiem, może nie moja stylistyka albo jeszcze nie wiem, ze jestem targetem. Za to Quest niezmiennie mnie zachwyca w tej tapicerce. Odpowiedz Link
3maj.z.lila Re: BJ Zip & Maclaren Quest 10.02.15, 21:10 A model Quest Denim z 2014 roku ma bardzo wyczuwalną amortyzację na przednie koła Odpowiedz Link
koala0405 Parę fotek przed spacerem 12.02.15, 16:59 pokazywarka.pl/7op028/ ZIP i Magdowy śpiworek Odpowiedz Link
eve_81 Re: Parę fotek przed spacerem 12.02.15, 18:12 Dzięki koala za to zdjecia, bo właśnie się zastanawiałam czy jakiś śpiworek ma racje bytu w zipie A mój będzie dopiero w poniedziałek, bo niebieskie nie dojechały Odpowiedz Link
koala0405 Re: Parę fotek przed spacerem 12.02.15, 18:15 ale niestety nie złożysz go ze śpiworkiem. Ja mam założony tył śpiworka /ale on mało ma ocieplenia/ i po rozłożeniu wózka zapinam wierzchnią część. Odpowiedz Link