Dodaj do ulubionych

Kolcraft duo - pytanie

17.02.15, 12:28
No i po długich przemyśleniach, dyskusjach, obejrzeniu w necie 1000 wózków jesteśmy prawie na pewno zdecydowani na Kolcrafta duo. Tylko teraz pytanie: czy on się składa razem z siedziskami czy trzeba je demontoweać, bo nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. I drugie pytanie: jeśli z siedziskami to jakie ma wymiary po złożeniu? Czy zmieści mi się do bagażnika Opla Zafiry z rozłożonym 6 siedzeniem? Bo jeśli nie to odpada sad Niby chciałam EW Duo ale młody urodzi się w maju, więc akurat na zimę przypadnie czas przesiadki do spacerówki, a ta EW wydaje mi się taka niezabudowana, no i buda nie za duża.
Boję się, że będzie na niego wiało z każdej strony. I stąd decyzja o Kolcrafcie.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Kolcraft duo - pytanie 17.02.15, 14:11
      Ale rozumiem, że masz świadomość, że do kolcrafta nie ma firmowej gondolek, a siedziska są kubełkowe.
      Z tego co pamiętam da się złożyć z 2 siedziskami, ale jest to jakoś niewygodne, ja zawsze składałam z jednym i potem to drugie kładłam na wierzch (nawet jak stał w przedpokoju). Co do rozmiarów to wielki nie był, ale też nie mały. Nie wiem ile Zafira ma tego miejsca, wiec się nie wypowiem. Sam stelaż złożony jest poręczny, a siedziska jedno na drugim wkładasz oddzielnie i wtedy jakby najmniej miejsca zajmuje.
      Miałam Kolcrafta teraz mam EW duo i jednak to są dość różne wózki. Kolcrafta lubiłam za to, że miał siedzonka odwracane, dzieci się widziały, bawiły ze sobą, a maluchy mogłam widzieć, budy też były fajne, a rozkładanie siedzonek wygodne, kosz ogromny i łatwo dostępny. To był jednak wózek miejski, dośc sztywny. EW to terenówka, prowadzi się idealnie, ale jednak ma rozmiar trudniejszy na miasto (choć ja potrzeby wciskania sie z wózkiem do kiosku ruchu u tak nie czuję więc stresów nie mam wink).

A skąd jesteś?
      • cleo1976 Re: Kolcraft duo - pytanie 17.02.15, 17:01
        Tak, wiem, że nie ma oryginalnej gondoli, ale zamierzam albo skorzystać z Twojego pomysłu (widziałam fotki), albo kupię jakąś miękką i po wyściełaniu siedziska ją zainstaluję. Poza tym będę korzystać na krótkie spacery z fotelika montowanego na stelażu, a dla starszej normalnie siedzisko spacerowe. Mieszkam w Będzinie - kilka km od Katowic. Raczej nie przewiduję jakiś terenowych wypraw, raczej chodniki i drogi miejskie. Jedyne co mnie blokuje przed kupnem EW to właśnie ta mało zabudowana spacerówka, której boję się zimą dla tak małego dziecka. Eh, nie sądziłam że tak trudno będzie wybrać wózek dla dwójki.
        • afroddytta Re: Kolcraft duo - pytanie 17.02.15, 18:25
          Przy założeniu, że maluch będzie leżał i to w jakimś śpiworze czy miękkiej gondoli to nie wiem czy taki nieosłonięty będzie, moim zdaniem spacerówka wcale jakaś odsłonięta nie jest. Poza tym jak rozłożysz oparcie EW to siedzisko idzie w głąb i boki są osłonięte, natomiast w Kolcrafcie jak kładziesz całe siedzonko to buda ci się kończy jak w gondoli czyli w pionie (mimo iż wydaje się spora i tak jest, ale jak siedzisko jest w pionie lub pod skosem).
          • cleo1976 Re: Kolcraft duo - pytanie 17.02.15, 18:45
            No i znów mi zamęt w głowie wprowadziłaś big_grin Zwłaszcza że u nas w Katowicach w Smyku jest jeszcze czerwony zestaw EW Duo z jedną gondolą i dwoma spacerówkami za 1999 zł więc super cena. I co teraz???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka