Dodaj do ulubionych

wybór wózka

26.02.15, 09:26
tak Was podczytuję już od dawnawink
Jesteśmy na etapie wyboru spacerówki: w tej chwili mamy wielki i ciężki pożyczony polski wózek (gondolę sobie chwaliłam, spacerówka jest okropna i krowiasta) i zappa xtra jako stelaż i wózek galeriowy. Maluch skończył 8 miesięcy.

Szukam wózka, który mógłby posłużyć do końca wózkowania(nie wykluczam jednak, że go wymienię za jakiś czas- założenie jest jednak takie, że będziemy posługiwać się tym jednym wózkiem- zappa zamierzam sprzedać), nie mam niestety miejsca na posiadanie wielu wózków(a szkodaaasad )

Budżet do 1500.

Teren: no właśnie- niby miasto, ale częste spacery po parku i terenach cięższych- zdarza się las również. Wózek miałby też dać radę zimą.

Waga- wiadomo im mniej tym lepiej, ale nie jest to kluczowy element.

Właściwie byłam już zdecydowana na GT, ale jakoś nie wiem czy to ten najlepszy wybór...
bardzo podoba mi się BI, ale cena nowego jest dla mnie za wysoka, a używanych jak na lekarstwo. No i po złożeniu jest większy(niby nie ma to aż takiego znaczenia, bo bagażnik mam duży, ale od jedynego wózka może wymagam, żeby tez był kompaktowy, bo będzie z nami jeździł też na wakacje)

Zwróciłam tez uwagę na b-motion 3

Najgorszym elementem wyboru jest to, że właściwie nie mogę obejrzeć powyższych wózków oprócz GT, bo nigdzie w promieniu 100 km nie oferują tego typu cudówwink

a Joie litetrax? cena zachęcająca...

Który z tych wózków da radę spokojnie zimą(albo niespokojnie, ale da radęwink ) ?

Pomocy!!

p.s. wiem, że gt średnio amortyzowany, ale wymiana nastąpi pewnie gdzieś za miesiąc... no jakoś damy radę!
Obserwuj wątek
    • gochalodz Re: wybór wózka 26.02.15, 12:36
      a BOB ?
      allegro.pl/britax-bob-wozek-revolution-se-terenowy-4kolory-i5086173886.html
      www.sklep-tosia.eu/bob-revolution-ce_p2406#
      Niedawno byla promocja na wozki BOB po 1tys zl,ale nie pamietam gdzie dokladnie,moze ktos dopisze.
    • ela.dzi Re: wybór wózka 26.02.15, 12:42
      Ze wspomnianych przez Ciebie - BI - tak, Britax, BJ - uważam, że tak, ale pewnie większość uzna, że to za twarde wózki. Na pewno nie Joie, jeśli planujesz gorszy teren. Ja go planowałam do miasta i wtedy byłby ok.

Z używanych dobry byłby Easywalker Sky. Nowy jest drogi, ale używki są tanie, bo to dość niepopularny wózek. Polecano mi również Nippera, ale tutaj też używka lub ściąganie z UK. Może Bob ? Może BJ City Elite używany lub niewiele dołożysz do nowego ?
      • crulotka Re: wybór wózka 26.02.15, 20:19
        bob mi się nie podoba, elite ewentualnie wchodzi w grę, ale ogólnei wolałabym lżejszy wózek (dla BI zrobiłabym wyjątek, bo kocham te kolory!smile ), Easywalker fajny, ale od jakiegoś czasu przeglądam all i olx i nie widzę wcale używek (baby joggerów też jak na lekarstwo- akurat dziś był elite, ale już poszedłwink )

No i masz babo placek. Dylemat znaczy się.
        • crulotka Re: wybór wózka 26.02.15, 20:37
          i jeszcze: jak GT się zachowuje na kostce takiej drobnej, "parkowej"? Strasznie trzepie dzieckiem?
        • ela.dzi Re: wybór wózka 27.02.15, 09:30
          Odnośnie Easywalkera - olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-easywalker-sky-CID88-ID8r8rB.html#52802b7875

Widziałam ten wózek, to jest ogłoszenie forumki. Bez kół wszedł do mojego mikrego bagażnika.

A jeśli Zappa zamierzasz sprzedać, to chyba tylko GT i B-motion spełnią Twoje oczekiwania, żeby wózek był w miarę amortyzowany i kompaktowy.
    • afroddytta Re: wybór wózka 27.02.15, 12:41
      Moim zdaniem dla takiego malucha jako jedyny to GT odpada, jednak jest mało amortyzowane, a siedzisko duże i raczej niewygodne dla takiego malucha. Bob tez odpada bo nie dość ze sam wozek jest wielki, to siedzisko ma ogromne moja 1,5 roczna córka w nim znika wink
      Za to jesli tak przyszłościowo to polecam EW czy sky czy qtro, dobra jakość, wygodne siedzisko (w qtro podnoszony podnózek), wysokie oparcie i buda wysoko, regulowana amortyzacja, dobrze i kompaktowo sie składa, nie jest tez ciężki. Moim zdaniem spełnia wymagania, trzeba śledzić ogłoszenia bo mało ich faktycznie, ale ceny dibre.
      • klebek.kkk Re: wybór wózka 04.03.15, 21:35
        jakich cen EW można się spodziewać ? Np ten będzie opłacalny (pomijając koszt dostarczenia)? www.marktplaats.nl/a/kinderen-en-baby-s/kinderwagens-en-combinaties/m897723857-easywalker-sky-supercompleet.html?c=be2da871b0d84f75c3056cc6db858f31&previousPage=lr
        • afroddytta Re: wybór wózka 04.03.15, 21:50
          Ogólnie w PL ceny są od ok 600-700 to dobra cena, za przyzwoity stan tzn. zadbany bez żadnych uszkodzeń, nowsze roczniki ok 1000 zł.

Jeśli ten ma kosztować te 99 EUR to moim zdaniem cena dobra, bo bogaty zestaw (czy tam w tym worku to jeszcze śpiwór jest?) Ale nie jest to najnowszy rocznik, chyba 2010 czy 2011? bo stare logo, ale juz przedłużona buda. Jeśli stan jest ok, czyli wszystko działa, nic nie dziurawe itd. to dobra oferta. Nawet nie wiem co Ci podpowiedzieć aby sparwdzić, bo w tym wózku chyba nie ma jakiś słabych punktów, jedynie zawsze ten daszek siateczkowy od budy jest pozaciągany, mozna spytać czy napy nie uszkodzone (czasami odpadają, ale wtedy się przerabia na śrubkę i jest ok).
          • martuska1982 do Ivi 04.03.15, 22:41
            Do Ivi - ogłoszenie poza wyznaczonym do tego miejscem. Nisetety takie coś się usuwa.
    • nightdream Re: wybór wózka 27.02.15, 12:48
      Miałam bardzo podobne wymagania co do wózka, kilka dni temu kupiliśmy bj summit i po kilku spacerach jestem zachwycona. BI też mi się podobał ale budżet nie dał rady.
      Bob mi się w ogóle nie podoba no i był za duży do naszego dużego 7-miesięczniaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka