Dodaj do ulubionych

Wózek idealny - Bogaboo??

28.06.15, 09:55
Jestem na drodze poszukiwań wózka idealnego. Widzę mnóstwo zachwytów nad Bogaboo Cameleon. Zastanawiam się, czyj est on wart swojej ceny.... bo jakiś taki niski mi się wydaje. Jak sprawdza się dla wysokich osób? Mąż ma 185 , a ja 168, ale często chodzę na obcasach. No i martwi mnie schylanie się do dziecka - oboje już najłodsi nie jesteśmy, więc jakoś tak uczulona jestem na podnoszenie dziecka z niższych powierzchni.
Doradźcie . czy moje odczucia są może błędne, czy tez lepeij wybrać inny - wyższy wózek? Może Joolz?
Obserwuj wątek
    • slimakpokazrogi Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 28.06.15, 10:02

Bugaboo oczywiście . przepraszam za błądsmile
      • martuska1982 bugaboo 28.06.15, 16:15
        Tylul tez edytuj bo potem kiedys tam w wyszukiwarce nikt nie znajdzie.
        Odnosnie wozka ja mam starego joolza blooma i jeszcze starszego bugaboo cameleona i raz ze jakosc moim zdaniem jednak bugaboo ma lepsza to lepiej w moim odczuciu jezdzi.
        Mam tyle wzrostu co ty, raczke wysuwam pod piersi (ale nie na maksa) i jezdzi sie super.
        W joolzie wysuwam na maksa by jechalo sie tak samo ok.
    • wodadobra Bugaboo Cameleon? 28.06.15, 16:50
      Jak rozumiem o ten wózek chodzi.
      Napisz jeszcze czy to ma być wózek od początku, czy sama spacerówka?
      I jakie są wasze preferencje, gdzie będziecie go używać, czy będzie pakowany do samochodu?
      Jest forumowa tendencja, żeby sprawić sobie na początek gondolę wygodną dla dziecka, na lato przewiewną, na wygodnym, miękkim stelażu, a później zafundować szaleństwo ze spacerówkami.
      Ja cama miałam w wersji spacerowej i nie rzucił mnie na kolana. Nie podobało mi się z nim m.in. to o czym napisałaś, że jest nisko osadzony.
      I pakowanie do samochodu mnie osłabiało - trzeba zdjąć siedzisko i osobno pakować stelaż. Grrrrr.
      Poczytaj forum, bo to bardzo pouczająca lektura.
      • gie-oska82 Re: Bugaboo Cameleon? 28.06.15, 21:04
        Ja uzytkuje od 4 mce bugaboo cameleona.. i jestem tym wozkiem zachwycona smile obecnie uzywamy gondoli i nie przeszkadza mi ze jest ona tak nisko. jedyny minus to ze dostep do kosza jest kiepski. ja mam 176cm i mam raczke na najnizszym poziomie bo tak lubie. moj maz ma 185 i wyciaga sobe ja do konca.
        Ja go uzytkuje w miescie.. krzywe chodniki czasami pojade nim po trawie i daje rade. pakuje go do auta min 4 razy w tyg.. a sa dni ze musze uzyc go 3 razy dziennie. minustem jest sposob skladania bo niestety stelaz sie rysuje przy tym.Wozek jak dla mnie jest dosc lekki w wersji gondoli bo sama go znosze i wnosze z 3p.(bez dziecka).
        Mi osobiscie sie go bardzo dobrze prowadzi. Jest mega zwinny. Przy starszym dziecku przerobilam pare wozkow i jak dla mnie b.cameleon jest blisko mojego ideału smile
      • slimakpokazrogi Re: Bugaboo Cameleon? 29.06.15, 20:38
        to ma być wózek od początku. Termin mam na listopad - więc wózek "zimowy" - czyli w miarę spora gondola i żeby sobie poradził z jakąś odrobina śniegu (bo u nas takie zimy ostatnio, że jakoś zasp pewnie nie będzie). Z tego co widziałam, to wszystkie wózki z gondolą są sprzedawane w wersji głęboko - spacerowej, więc zakładam, ze spacerówkę tez będę używać od razu z tego samego wózka.
        dziś pani w sklepie zdecydowanie odradzała bugaboo - mówiła, że to wózek na galerie, "clebrycki" . Doradzała za to Hartana i Teutonię. Sklep ma w ofercie BB właśnie i Hartana (Teutonii nie), więc w sumie rozmawiała dość uczciwie chyba.
        No i oczywiście dalej głupia jestemsad
        • martuska1982 Re: Bugaboo Cameleon? 30.06.15, 00:13
          Po ubitym śniegu tudzież takim roztapiajacym się to cameleon spoko pojedzie, ale po grubej warstwie takiego puchatego lepiącego raczej będzie ciezko pchać.
          Teutonia jest fajna, ale ma siedzisko jak krzesło. Ja miałam fun system i lubiłam ten wózek, no ale to był mój jeden z kilku no i miałam go na troche, w sensie pojeździłam, nacieszyłam się i puściłam w świat. Nie kupiłabym teutonii jako jedynego na amen. tongue_out
        • wodadobra Re: Bugaboo Cameleon? 30.06.15, 12:14
          Swoimi wætpliwościami się nie przejmuj. Tak jest jak chce się wybrać dobrą opcję i ma się dostęp do internetu. Nieprzespane noce i ból głowy przed wyborem to norma.
          Cameleon nie jest złym wyborem. Nie jest jednak bez wad. Kwestia tego żeby zdawać sobie sprawę z tych minusów i nie idealizować. To tylko wózek! Głowa do góry! Najważniejsze jest dziecko.
          A co do cama to obejrzyj recenzję filmową, może ona więcej powiedzieć niż zdjęcia:
          cam3 recenzja
          Powodzenia!
      • kasiamamaani Re: Bugaboo Cameleon? 28.11.15, 00:57
        To może nie będę zakładać nowego wątku... Znajoma ma do sprzedania Cama za 2900zł, wersja z 2013, all black z czarną gondolą i czarnym siedzeniem, dodatkowo są kółka terenowe, uchwyt na kubek, folia przeciwdeszczowa, parasolka, skóropodobna osłonka na rączkę. Myślicie, że warto go rozważyć?
    • afroddytta Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 28.06.15, 21:40
      Mi akurat ten wózek nie podpasował uncertain tzn. prowadzi się fajnie, jest zgrabny i zwinny, ale ja zdecydowanie wolę potężniejsze terenowce. Miałam ten wózek jako jeden z kilku równocześnie i w tej konfiguracji znajdywałam okoliczności do jego użycia, natomiast jako jedynego go nie widzę. Ogólnie byłam zachwycona tym, że mogłam mieć własną tapicerkę i sobie wózek zrobić po swojemu i taki był główny sens zakupu tego wózka u mnie smile
    • blueaha Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 29.06.15, 22:27
      ideałów na tym swiecie brak ale dla mne bugaboo cameleon jest po prostu najbardziej uniwersalnym wózkiem. Ja osobiście jak i inne wózkomaniaczki lubimy miec kilka wozków- jeden w teren, drugi do galerii a trzeci do lansu itdwinkAle jesli ktos chce miec wózek ktory zgrabnie pojedzie i po lesnej ścieżce i miedzy wieszakami w zarze to bugaboo jest najfajniejszy. składanie go w dwóch częściach jest upierdliwe, chociaz jak masz duży bagaznik to wystarczy zdjąc siedzisko i stelaz się trochę składa sam ale nie do konca i wtedy łatwiej go wypakowywac i rozłozyc na nowo. kocham go za lekkoścc prowadzenia, uniwersalność intuicyjność i brak zbednych bajerów- za prostotę konstrukcji.
      • kin_ga83 Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 30.06.15, 13:22
        A propos sposobu składania- rzeczywiście jest dziwnywink
        składałam go rzadko i dlatego za każdym razem zastanawiałam się jak rozłożyć te koła, a mój mąż, który nie kojarzy wózków po ich nazwach, Bugaboo rozpoznaje po opisie "to ten co się tak dziwnie składał"wink
        Ale składanie w dwóch częściach było genialne u moich rodziców gdy musiałam go wnosić na drugie piętro. Stelaż wieszałam za rączkę na ramieniu a siedzisko niosłam jedną ręką i nie czułam, że niosę 10 kg wózek. Nawet w porównaniu do wnoszenia gt czy bookleta to była bajka.
        • lamciad Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 30.06.15, 13:58
          Podpisuję się ręcami i nogami pod wypowiedź blueahasmile To poprostu najbardziej uniwersalny wózek (nie mylić z idealny).Wszystko na klik,wózek z kartonu złożysz bez instrukcji.Super opcja stelaż+fotelik.Moim zdaniem wadą tego wózka jest to,że sprawdza się tak do 1,5 roku,później ciężej się nim manewruje,zwłaszcza w opcji przodem do świata i w pionie.
          Dla pierwszego dziecka miałam emmaljungę,potem oczywiście 15 inny wózkówwink Przy drugim postanowilam skusić się na ten zachwalany super wóz i jako jedyny jest z nami już prawie 3 lata choć od 1,5 roku nie używamy.Żal za serce łapie,jak myślę o sprzedażysad Ale juz twardo postanowiłam,że biorę się za odświeżenie i idzie w świat.
          Mój mąż ma 185cm i nie narzekał.
    • ichi51e Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 28.11.15, 20:11
      Nie jest to wózek idealny. Wypowiem się co do spacerówki boja mialam. Po pierwsze kiwała się. Nie była osadzonana sztywno podobno taki urok uncertain 2. Dziecko mi z tego wozka bardzo szybko wyrosło. 3 dzieciak wygryzła dziury w piance. 4.dziecko wózka nienawidzilo i wyło w nim nonstop. Koszmar.
      Tak na szybko. Plusy tez swoje miał oczywiście ale pozbyłam się z radością.
      Składanie w dwóch częściach jeszcze mi się czasem śni (brrr) ale ten problem chyba już rozwiązano.
      • ichi51e Re: Wózek idealny - Bogaboo?? 28.11.15, 20:14
        Tylko co do prowadzenia i wysokości rączki nie można się doczepić. Bajka. Mi tam po śniegu tez swietnie jezdzil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka