dorra88 15.11.15, 12:30 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afroddytta Re: wózek Solution Zuma Kids 15.11.15, 14:51 A co rozumiesz przez aktywnych rodziców? Bo dla mnie to nic nie mówi specjalnie. Jeśli przez aktywność rozumiesz sport, spacery w terenie to ten wózek nie ma szans się sprawdzić w terenie z tym przednimi kółkami niestety Jeżeli natomiast aktywni rodzice to Ci co dużo jeżdzą samochodem, autobusem czy latają samolotem to tu najważniejsze jest szybkie i kompaktowe składanie oraz waga wózka. CO do samego wózka to ogólnie jest ładny, ale najważniejsze pytanie jak z jakością. Jeśli to nowośc to niestety nic się nie dowiesz, możesz jedynie zaryzykować 1000 zł i opisać swoje wrażenia dla potomnych. Warto poszukać opinii o innych produktach tej firmy (ja akurat chyba o niej nie słyszałam), szczególnie na zagranicznych stronach, wtedy większa szansa, że nie są pisane przez polskich sprzedawców. Przy tej kwocie możesz rozważyć zakup uzywanego wózka firmy znanej i cenionej od wielu lat, którego nowe model są dużo droższe np. 2,5 tysiaca, a kupując uzywany za ok 1000 masz gwarancje że wózek się sparwdzi, a nawet za jakiś czas go dalej sprzedasz w niewiele niższej cenie. Odpowiedz Link
acora Re: wózek Solution Zuma Kids 15.11.15, 15:20 Tylne koła od Cameleona (i to tylko te są gumowane), kosz od Soli, siedzisko i podnóżek kojarzy mi się z Wandererem, budka z Bee (dobra, trochę naciągane, ale materiał wydaje się podobny). Podoba mi się głęboka i nisko osadzona buda, na niektórych zdjęciach sięga aż do pałąka - raczej będzie dobrze chronić przed słońcem. Jakoś nie ufam siedziskom przekształcanym w gondolę. Może później, awaryjnie, ale nie dla noworodka. Wózek złożony 110x60x90 to jest bardzo dużo. Przednie koła amortyzowane, tylne nie, ale jak gumowane, to jakoś niwelują. 10kg to niezły wynik. Odpinany i obrotowy pałąk przydaje się bardzo. Niestety nie mogę znaleźć strony producenta, kto to robi, skąd to w ogóle jest. Ogólnie wózek wydaje się niegłupi, ale do mnie jakoś nie przemawia. Kwestia zastanowienia się też, za ile będziesz w stanie go sprzedać, jeśli jest to nieznana firma. Odpowiedz Link
afroddytta Re: wózek Solution Zuma Kids 15.11.15, 21:12 Wózek złożony 110x60x90 - to chyba jakiś żart! Aż sprawdziłam wymiary paczek z wózkami które wysyłałam: - karton z terenowym wózkiem podwójny spacerówka + 1 gondola -100 x 90 x 50 - wózek Emmalijunga Smart Duo combi gondola i spacerówka, spakowana w karton - 100c90x50 Po prostu nie wierzę!!! Ale przestudiowałam opisy allegro i chyba przez wózek złożony to oni rozumieją taki wózek złożony gotowy do jazdy i wtedy te wymiary. Wózek złożony do wsadzenia do bagażnika to dla nich rozmiar wózka rozłożonego ? 89 x 59 x 50 cm i to chyba też bez rewelacji, ale jednak lepiej. Pytanie jak za wagą w rzeczywostości. Mi szczerze to się te na czarnym stelażu bardzo podobają (na srebrnym nie), ta z fuksjową budą jest bardzo ładna Co do gondolki przekształcanej w siedzisko spacerowe to jak do tej pory takie praktyki były stosowane przez najtańsze wózki. Robiło się tak, że gondolka była taka normalna, a potem aby zrobić z niej spacerówkę to trzeba było tam przypiąć, tam podpiąć, tam materiał zwinąć i spacerówka była niby ok, ale ja bym chyba tych poskręcanych materiałów nie zniosła Nie wspomnę już o tym że tyle kasy bym nie zaryzykowała w ciemno, nie widząc wózka na oczy, albo w ogóle nie móc ustalić producenta itp. Odpowiedz Link
acora Re: wózek Solution Zuma Kids 15.11.15, 21:32 Tak, te na czarnym stelazu tez przykuly moje oko. Ale jednak, jakis taki nietrafiony jest ten wozek. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: wózek Solution Zuma Kids 15.11.15, 21:51 na czarnym stelażu z muumem mi się skojarzył, ale na srebrnym z jakimś hauckiem Odpowiedz Link
kasiamamaani Re: wózek Solution Zuma Kids 17.11.15, 11:50 Też do mnie taka przekształcana gondola nie przemawia. Taką spacerówką dziecko pojeździ bardzo krótko - krótki podnóżek, niskie oparcie, buda tuż nad głową. Odpowiedz Link
dor-ra [...] 03.05.16, 13:09 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
guttao Re: wózek Solution Zuma Kids 03.05.16, 16:10 A mogłabym poprosić i zdjecia złożonego wózka? Odpowiedz Link