Dodaj do ulubionych

WYBÓR SPACERÓWKI

25.07.16, 13:10
Witam. Potrzebuję dziewczęta Waszej pomocy w wyborze wózka spacerowego dla drugiej pociechy, która ma się urodzić w listopadzie, a więc do spacerówki będę najwcześniej przesadzać w maju.
U pierwszego syna miałam Roan Maritę. Może i amortyzacją w tym wózku jest ok, ale jak dla mnie strasznie ciężki. Niemniej jednak pozostawiam sobie go na okres gondolowy, gdyż gondola jest duża i fajnie niemowlaczek w nim śpi.
Czego zatem oczekuję od wózka spacerowego:
- dobra amortyzacja, dobre podbijanie (wózek ma jeździć po chodnikach, krzywych chodnikach, leśnych dróżkach, piasku) ==> to przede wszystkim
- długie siedzisko, z regulowanym podnóżkiem ==> to przede wszystkim
- rączki najlepiej z miękkiej pianki (w Maricie są takie gumowe, twarde, po których mam mega odciski sad ) ==> to przede wszystkim
- dość spora budka,
- koła pompowane, ale nie wykluczam też piankowych,
- żeby miał pałąk odpinany,
- kosz na zakupy mile widziany w miarę spory (aczkolwiek nie musi),
- skrętne przednie koła z możliwością blokady,
- wózek będzie wprowadzany na pierwsze piętro,
- ma posłużyć do końca wózkowania (mój trzylatek w Maritę się zmieści, ale jak ma spać to musi nóżki krzyżować, wsadzałam go w Britaxa B-motion 4 plus i położył się bez żadnego ale, jeszcze miał ciut miejsca na nogi)

Czytając forum wytypowałam kilka wózków, ale czytając kolejne posty dopisuję kolejne wózki i zaczynam mieć mętlik w głowie.
U nas w mieście są dwa duże sklepy z wózkami i proponują tam przede wszystkim Camerello i Nano, chyba tylko dlatego, że sklep ma z tego niezłą prowizję, a no i super Roana Maritę. Nie mam możliwości obejrzenia na żywo innych wózków (tych proponowanych na forum), gdyż sklepy u mnie w mieście ich nie sprowadzają. Także liczę na Wasza pomoc i doświadczenie. A moje typy to:

1. Concord Wanderer (już prawie go kupiłam na necie, uzywka, ale dziewczyna mi sprzed nosa sprzątnęła)
2. Brio/ Britax GO (na NEXT mnie nie stać, a używki chyba jeszcze nie chodzą)
3. Britax B-motion 4 PLUS ( choć to też jest nowy model i raczej używki nie kupię, sam B-motion odpadł u mnie w plebiscycie z uwagi na wypychany podnóżek)
4. Concord Fusion
5. Mammas and Pappas Sola 2 MTX
Nie jestem przekonana do Baby Joger City Mini Gt, choć wiem, że jest baaardzo polecany.
Szczerze, to napaliłam się na tego Wanderera, ale jak znalazłam wątek o Brio Go to chyba jednak on jest moim faworytem.
Raczej stawiam na używany wózek.
Także jeszcze raz proszę Was o pomoc w wyborze spacerówki smile
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 25.07.16, 15:52
      britax go to super wybór, ale nie spełnia twoich dwóch warunków - duże siedzisko (go ma raczej wąskie, bez miejsca nad oparciem do budki, 2-2,5 roku i będzie ciasno dziecku) i rączka - w tym wózku jest na raczce guma.
      Te warunki zaznaczyłas - o ile dobrze rozumiem strzałeczki wink - jako priorytetowe. Gumę wyeliminujesz kupujac citygripsy.
      Cała reszta bomba, a sam wozek praktycznie ideał i spokojnie wersja głęboka może zastąpić maritę, bo też ma super amortyzacje.
      Ja swojego staruszka go uwielbiałam, a najlepiej jeździlo mi się własnie z gondolą.
      • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 25.07.16, 16:55
        Z tymi rączkami piankowymi to wiem że City gripsy rozwiązują ten problem. W Maricie te rączki są masakryczne, takie jak od starych rowerów składanych tongue_out
        a jaka długość siedziska po rozłożeniu jest w brio go? Bo znalazłam gdzieś na necie że ok 95 cm, a to jest bardzo dużo smile
        • martuska1982 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 25.07.16, 20:52
          No coś koło tego
          • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 28.07.16, 07:25
            W zasadzie jestem zdecydowana między brio go a concord wanderer. Czy któreś mamusie używające te dwa wózki troszkę o nich opowiedzą?
            • martuska1982 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 28.07.16, 11:49
              wanderer ma mniejszy kosz na zakupy i jest zdaje się cieższy
              • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 28.07.16, 16:29
                A czy Ty teraz zamowiłaś wanderera? Bo tak podpatrzyłam na jakimś wątku wink
                • martuska1982 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 28.07.16, 20:48
                  Ja? Nieee, uszczypnęłam się porządnie by zabolalo i wyłączyłam tamta strone tongue_out
      • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 01.08.16, 15:30
        a może bjcm gt i zakupić podnóżek ? Łatwo trójkołowce się wnosi na piętro? I czy dobry jest na okres pogondolowy?
    • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 30.07.16, 09:37
      Ojjj Ale Ci zazdraszczam concorda wink mój starszy już nie wózkowy, a drugie w drodze. Będę polować na Twojego wanderera hehe smile
    • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 23.09.16, 11:15
      dziewczyny, jako że nikt nie sprzedaje używanych brio go ani concord wandrer, a na nówkę mnie nie stać, proszę o podpowiedź jaki mogę kupić wózek spacerowy do ok 1000 zł, który choć w części spełni moje oczekiwania wskazane w pierwszym wpisie? na gondolę pozostawiam maritę roan, a co dalej? help
      • gleana Re: WYBÓR SPACERÓWKI 23.09.16, 12:06
        A Gesslein S4/F4? Świetna amortyzacja, leciutko się prowadzi, do miasta super no ma wąski rozstaw kół. Poczytaj opinie i nim, idealny nie jest ale jest naprawdę fajny, siedzisko szerokie i wygodne dla dziecka.
        • straggly Re: WYBÓR SPACERÓWKI 23.09.16, 21:47
          Ja właśnie nabyłam Concorda Wanderera - ślicznego turkusowego, a Brio jeżdżę już parę miesięcy. Niedługo będę wrzucała porównanie na mojego bloga ma: matkocolepsze.pl

Tak na szybko, to Brio ma sporo większy kosz, ale krótsze oparcie, ale za to lepiej wyprofilowane siedzisko. W Concordzie da rade pobujać dzieckiem nawet na boki, ale oba mają super amortyzację. Brio ma piankowe koła, a Concord pompowane, Brio złożysz z siedziskiem ustawionym w stronę rodzica, a Concorda nie. Oba świetnie się podbijają, fajnie prowadzą. W Concordzie na rączce pianka, a w Brio guma. jakby Co, to pytajcie.
          • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 24.09.16, 16:07
            No i widzisz, taka opinia potwierdza, że te dwa wózki są super. Nie będziesz sprzedawać za jakiś czas któregoś? Tak na przyszłą wiosnę wink
          • basia752 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 13:52
            Podpinam się pod pytania o spacerówkę, a który wózek ma na tyle wyprofilowane siedzisko, że maluch przesadzony z gondolki nie będzie zjeżdżał? Maluch będzie jeździł w Emmie City Cross w gondolce, ale z doświadczenia wiem, że w spacerówce dzieci zjeżdżają,już nie jest tak komfortowe, no chyba, że tylko do spania, to siedzisko nie jest takie fajne, jak np. w BI. Podpowiadam znajomym, niestety 3-kołowce odpadają, a jak wpadł im w oko X-Lander to mi ręce opadły, bo dla mnie to oparcie na długo nie wystarczy, widzę, jak dzieciom główki wystają.
            • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 19.10.16, 16:13
              Ja nie wiem czy w Concordzie nie będzie niemowlak zjeżdżać, bo to jest dość obszerna spacerówka . Chyba będę musiała jakąś wkładkę redukcyjną zakupić. może niech dziewczyny się wypowiedzą. Na pewno na płasko się rozkłada i starczy do końca wózkowania
        • marcik844 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 24.09.16, 08:42
          A nie chcesz snapa sporta? Co prawda anortyzacji nie ma ale dla mnie jest lepszy niz niejeden z amortyzacja. Lekki, w porownaniu z gt ma regulowany podnozek i jest tanszy
        • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 24.09.16, 16:09
          I starczy do końca wózkowania?
          • marcik844 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 25.09.16, 19:09
            Zalezy jakie dziecko. Moj z tych srednich, skonczyl 15m i jesli cos dokupie, to nie z potrzeby a z chęci przetestowania. Jak dla mnie jest naprawde super. Postaram sie na dniach go obiektywnie opisać ale ani mysle zmieniać!
        • basia752 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 13:54
          A Gesslein ma na tyle wyprofilowane siedzisko, że maluch, dopóki nie będzie stabilnie siedział to nie będzie zjeżdżał?
          • joagraba Re: WYBÓR SPACERÓWKI 19.10.16, 19:17
            Synci (wtedy 7 miesięcy) super siedział w kubełku Quinny Zapp Xtra - miałam pożyczony na wakacje. Nie zdecydowałam się jednak bo to nie jest wózek na drogi, które mam w okolicy.
          • martuska1982 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 20.10.16, 02:21
            basia752 napisała:

> A Gesslein ma na tyle wyprofilowane siedzisko, że maluch, dopóki nie będzie sta
            > bilnie siedział to nie będzie zjeżdżał?
            >

A czy przypadkiem dziecko, które stabilnie nie siedzi nie powinno być wożone w wózku na leżąco?
            • basia752 Re: WYBÓR SPACERÓWKI 20.10.16, 19:28
              Tak, ale pamiętam jak moja córka ok 10 miesięcy siedziała w emmaljundze a jak w BI, różnica była wyraźna, BI miał lepsze to siedzisko, może pod pupą troszkę było niżej, siedziała bardziej stabilnie, a w emmie młoda nie miała tak wygodnie, kto woził dziecko w emmie to wie, gondolka jest fajna a spacerówka już nie koniecznie, są fajniejsze od niej. Ostatnio nasz chrześniak ponad roczny przesiadł się z emmy do mojego BI, i widać, że młodemu o wiele bardziej ten wózek pasuje, po prostu lepiej w nim siedzi, więcej widzi itd.
      • gochalodz Re: Concord Wanderer 24.09.16, 11:28
        Dla chłopca czy dziewczynki ?

www.latiendademama.es/cochecitos/59663-silla-de-paseo-wanderer-pink-concord-silla-de-paseo-wanderer-pink-concord-especialmente-ligero-disentildeado-para-la-ciudad-y-el.html?search_query=concord+wanderer&results=36&cate=
        http://www.kiddies24.com/concord-wanderer-buggy-blue::54590.html
        • slomciaaa Re: Concord Wanderer 24.09.16, 16:09
          Dla dziewczynki. Ale mąż jakoś nie jest przekonany do zagranicznych zakupów. Dzięki za linka. Może jeszcze go namówię
    • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 07:27
      Zakupiłam! CONCORD WANDERER na limango. Amortyzacja super, narazie jeździłam nim tylko po domu z moim 16 kg trzylatkiem , który jest dość wysoki. I mieści się w tym wózku bez problemu! Nie wiem jak w terenie będzie się sprawował. Pomimo że jest ciężki ten wózek, to się tego tak nie odczuwa. Z maritą każde pchnięcie było jak mordęga. Zastanawiam się tylko nad budką. Jest przyczepiana na rzepy i tak jakby nie do końca mogę ją rozłożyć. Czy nie będzie się odpinać jak mocno będę budkę naciągać?
      • joagraba Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 09:31
        A dałaś radę zapiąć dziecko pasami? Dla mnie wózek jest spoko tylko te pasy centralne - porażka.
        A budka mi się nie składa samoczynnie, za to mogłaby być większa.
        • slomciaaa Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 11:57
          Nie zapisałam dziecka w ogóle bo rzeczywiście pasy są krótkie. Nie chciało mi się ich wydłużać.
      • uszatekk Re: WYBÓR SPACERÓWKI 18.10.16, 11:53
        Pochwal się zdjęciami smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka