Witam. Potrzebuję dziewczęta Waszej pomocy w wyborze wózka spacerowego dla drugiej pociechy, która ma się urodzić w listopadzie, a więc do spacerówki będę najwcześniej przesadzać w maju.
U pierwszego syna miałam Roan Maritę. Może i amortyzacją w tym wózku jest ok, ale jak dla mnie strasznie ciężki. Niemniej jednak pozostawiam sobie go na okres gondolowy, gdyż gondola jest duża i fajnie niemowlaczek w nim śpi.
Czego zatem oczekuję od wózka spacerowego:
- dobra amortyzacja, dobre podbijanie (wózek ma jeździć po chodnikach, krzywych chodnikach, leśnych dróżkach, piasku) ==> to przede wszystkim
- długie siedzisko, z regulowanym podnóżkiem ==> to przede wszystkim
- rączki najlepiej z miękkiej pianki (w Maricie są takie gumowe, twarde, po których mam mega odciski

) ==> to przede wszystkim
- dość spora budka,
- koła pompowane, ale nie wykluczam też piankowych,
- żeby miał pałąk odpinany,
- kosz na zakupy mile widziany w miarę spory (aczkolwiek nie musi),
- skrętne przednie koła z możliwością blokady,
- wózek będzie wprowadzany na pierwsze piętro,
- ma posłużyć do końca wózkowania (mój trzylatek w Maritę się zmieści, ale jak ma spać to musi nóżki krzyżować, wsadzałam go w Britaxa B-motion 4 plus i położył się bez żadnego ale, jeszcze miał ciut miejsca na nogi)
Czytając forum wytypowałam kilka wózków, ale czytając kolejne posty dopisuję kolejne wózki i zaczynam mieć mętlik w głowie.
U nas w mieście są dwa duże sklepy z wózkami i proponują tam przede wszystkim Camerello i Nano, chyba tylko dlatego, że sklep ma z tego niezłą prowizję, a no i super Roana Maritę. Nie mam możliwości obejrzenia na żywo innych wózków (tych proponowanych na forum), gdyż sklepy u mnie w mieście ich nie sprowadzają. Także liczę na Wasza pomoc i doświadczenie. A moje typy to:
1. Concord Wanderer (już prawie go kupiłam na necie, uzywka, ale dziewczyna mi sprzed nosa sprzątnęła)
2. Brio/ Britax GO (na NEXT mnie nie stać, a używki chyba jeszcze nie chodzą)
3. Britax B-motion 4 PLUS ( choć to też jest nowy model i raczej używki nie kupię, sam B-motion odpadł u mnie w plebiscycie z uwagi na wypychany podnóżek)
4. Concord Fusion
5. Mammas and Pappas Sola 2 MTX
Nie jestem przekonana do Baby Joger City Mini Gt, choć wiem, że jest baaardzo polecany.
Szczerze, to napaliłam się na tego Wanderera, ale jak znalazłam wątek o Brio Go to chyba jednak on jest moim faworytem.
Raczej stawiam na używany wózek.
Także jeszcze raz proszę Was o pomoc w wyborze spacerówki