Dodaj do ulubionych

wózek do mini coopera

09.09.16, 12:39
Dziewczyny pomóżcie!!
Ponownie potrzebuję wybrać nowy wózek 3w1. Najważniejsze są przy wyborze gabaryty, gdyż bagażnik w mini cooperze jest naprawdę MINI. Oczywiście zależy mi na dobrej amortyzacji, lekki stelaż, pompowanych kołach, fajnie gdyby miał dużą budę chroniącej przez światem zewnętrznym, gdy dzidzia śpi przy spacerówce. Wiem, że wszystkiego mieć nie można, ale gdyby gondola była składana na płasko też by było super wink Tak czy inaczej najważniejszy jest rozmiar. I tym się kieruje najpierw smile
Jestem załamana bo jestem zielona w tym temacie, najpierw wybraliśmy riko expero (nie do końca teraz jestem przekonana czy to był dobry wybór) ale czekaliśmy za nim juz kilka tyg a teraz każą nam czekać kilka następnych bo jakiś części nie mają więc poprosiliśmy o zwrot pieniędzy.
Macie może jakieś pomysły?
Obserwuj wątek
    • thektoska Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 13:27
      Moze lepiej sam stelaz pod fotelik kup sobie do samochodu, a pożadna gondole lub 2w1 do domu?
      Dobra amortyzacja zwykle wyklucza lekkość i małe rozmiary.
      • anngelaaaa Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 13:47
        dobry pomysł tyle, że my często robimy kilkudniowe wyprawy do rodziny i nie wyobrażam sobie tam jechać tylko z fotelikiem samochodowym i stelażem zamiast gondoli.
        • thektoska Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 16:24
          Jeśli chcesz sie z dzieckiem mini cooperem na kilkudniowy wypad regularnie wybierać to tym bardziej bagażnik bedzie Ci potrzebny na niewozkowe bagaże... Moze yoyo na te wypady kup? Albo box dachowy do auta. Albo jakas ekonomiczna gondolke na stale u tej rodziny przechowoj. Na tym forum polskie wozki poza xlanderami nie ciesza sie dobra opinia wiec nt riko chyba nikt Ci nic nie podpowie
    • annulka79 Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 15:14
      Wszystkiego w jednym nie pogodzisz raczej...
      więc może skupić się na składanej gondoli i małym stelażu (no powiedzmy kompromisowym) do tego fotelik a spacerówka i tak wyjdzie w praniu?

Quinny Buzz ma składaną gondolę Foldable i wchodził do starszej Corsy (odpinałam jedno koło)

Concord Neo z gondolą Scout

Jane mają składaną gondolkę Micro pasującą do wszystkich modeli więc może Crosswalk, Epic, Muum albo jeszcze coś
      • annulka79 Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 15:35
        Tak jeszcze popatrzyłam na ten Rico i jakoś mi sie wymiary nie zgadzają, producent podaje:
        Dane techniczne
        Rozłożony stelaż z kołami: 97 x 60 x 112 cm
        Złożony stelaż z kołami: 53 x 46 x 29 cm
        a stelaż się nie zwęża raczej przy składaniu więc to wygląda na wymiary ZŁOŻONEGO BEZ KÓŁ, albo nie kumam wink jest jednak większy niż piszą.

Jakiś czas temu promowany jako pasujący do Mini był Easywalker June, wiem, że zachwytu nie wzbudził a raczej rozczarował. Jedna z forumek wymieniła go na Babyjogger Versa - zdecydowanie wygodniejszy a mający podobne gabaryty po złożeniu, więc może?
        • anngelaaaa Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 16:17
          no jeżeli chodzi o riko expero to niby złożony stelaż z kołami miał mieć 53 x 46 x 29 miał być składany jedną ręką do tych rozmiarów, ale ciężko cokolwiek powiedzieć bo mało informacji na ten temat w necie.. i może to dobrze, że tak się stało bo wybierzemy coś pewniejszego, ale jak na razie mam mętlik w głowie patrze na te propozycje co napisaliście i już sama nie wiem sad
          • gleana Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 17:25
            A Micralite Toro?
            • thektoska Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 17:56
              Dosc dlugi jest po zalozeniu
              • gleana Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 19:59
                Armadillo Flip jest mały po złożeniu ale amortyzacja kiepska i podbijanie kiepskie 😕 A Emmaljunga Super Viking duża jest? Ma składaną gondolę.
                • straggly Re: wózek do mini coopera 09.09.16, 22:56
                  Tez na Twoim miejscu kupiłabym np quinny zapp xtra pod fotelik, do rodziny jakąś gondolkę Jedo, Roan ew Tako za 200 zł i normalny wózek do domu w dobrą amortyzacją i wygodnym prowadzeniem. A po 4-5 miesiącu będziesz mogła malucha wozić w kubełku Quinny, więc może w ogóle ten wózek do rodziny nie będzie potrzebny. Ile razy tam będziesz jechałą do tego 4-5 miesiąca życia dziecka? Może ktoś pozyczyły Cu tam wózek.

A ew stelaż od camaleona Ci sie nie zmieści do tego mini coopera? Dość długi jest, ale poza tym to płaściutki i gondola też na płasko się składa.
    • ela.dzi Re: wózek do mini coopera 10.09.16, 15:35
      Byłam w bardzo podobnej sytuacji. Rozwiązałam to tak, że kupiłam duży, amortyzowany wózek jako główny (Jedo Fyn). Jeśli jechałam do lekarza, na krótko itp., to brałam tylko sam stelaż do bagażnika. 2 razy w pierwszym półroczu przewoziliśmy cały wózek, czytaj gondola do bagażnika, a stelaż na przednim siedzeniu. U rodziców miałam na stałe jakiś stary wózek, który idealnie się spełniał na wertepach i nie woziłam swojego. Nie wyjeżdżałam na dłużej, żeby potrzebować zmiescić i bagaże i wózek. Potem kupiłam kompaktową spacerówkę (Mamas&Papas Armadillo) i problem się rozwiązał.

Teraz zrobiłabym tak samo, tylko gdybym musiała wziąć i bagaże i wózek, to kupiłabym szybciej jakąś znośnie amortyzowaną i kompaktową spacerówkę np. Britax B-Motion 3.
      • anngelaaaa Re: wózek do mini coopera 10.09.16, 17:59
        Hej smile A stelaz tego Jego Fyn zmieścił się w bagażniku? I jak duża gondola była ? No i czy miałaś też mini coopera czy jakiś inny samochód?
        • ela.dzi Re: wózek do mini coopera 10.09.16, 19:47
          Miałam Nissana Micrę. Stelaż mieścił się po zdjęciu kół. Gondola jest bardzo duża i wygodna. Warto szukać używanego, bo one bardzo tracą na wartości, a są bardzo solidne. Mój ma 3 lata i w ogóle tego po nim nie widać. Możesz zastanowić się też nad wspomnianym Britaxem B-Motionem 3 z gondolą jako docelowego wózka. W razie wyjazdu, kiedy będzie Wam brakować miejsca, weźmiesz samą spacerówkę i spłycisz wkładką.

Generalnie zastanów się jak często będziesz potrzebować pakować cały wózek, bo jeśli tak jak ja spakujesz go 2 razy, to naprawdę bez sensu szukać czegoś mega kompaktowego kosztem wygody dziecka.
          • ela.dzi Re: wózek do mini coopera 10.09.16, 19:50
            Albo rozważ jakąś lepiej amortyzowaną spacerówkę i miękką gondolę kokon. Kokon montuje się za pomocą pasów do siedziska spacerówki.
    • rokaj1015 Re: wózek do mini coopera 10.09.16, 23:33
      Ja tez jakiś czas temu rozwazalam niewielki wózek w wersji z gondola. Opcje jakie sprawdzałam to:concord z gondola Scout, Jane z gondola składaną oraz peg perego. Któryś z tych modeli składa się razem z gondola. Ostatecznie okazało się ze britax go next/brio go ma składana gondole. Nie znam wielkości bagażnika mini ale stelaż brio go fajnie się składa. W kostkę. Może leoiej ze z Riko wyszło jak wyszlo, bo to chyba nie do końca kompaktowy wóz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka