Dodaj do ulubionych

Bugaboo bee a kees k2go

08.02.17, 18:12
Witam, mam pytanie do uzytkowniczek tych wozkow. Mam dwulatka i zastanawiam sie nad zakupem ostatniego wozka. Obecnie jezdzimy bugaboo bee i jestem mega zadowolona, mały siedzi sobie wygodnie, a wozek mozna prowadzic jednym palcemsmile niestety mam to stare bee bez regulacji oparcia i syn juz z niego wyrosl, glowa wystaje sporo ponad oparcie. Wiec rozwazam zakup ostatniego juz wozka. Zazwyczaj chodzimy juz na nogach wiec wozek raczej nie bedzie czesto uzywany, bedzie mieszkal w bagazniku auta wiec musi byc niewielki po zlozeniu. Wiec pomyslalam o kees k2go. I tu moje pytanie do doswiadczonych wozkomaniaczek. Jaki jest komfort jazdy kees w porownaniu do bee . Rozwazam tez zamiane na bee +, ale ten jest duzo wiekszy po zlozeniu, ale za to jazda nim to bajka. Co byście poradzily?
Obserwuj wątek
    • cuqiereq Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 18:31
      Ja mam keesa i raspberrego (bliźniaczy do bee). To inne wózki. Kees jest dużo mniejszy po złożeniu. Lekko się prowadzi i ma fajne ciche kółka z niezłą amortyzacją. U mnie służy jako awaryjny samochodowy dla 2,5 i 4 latki. Bardzo lubię keesa.
      • micca2 Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 19:28
        W moim przypadku bylby to jedyny wozek. Nie mam miejsca na dwa. Czy kees moze posluzyc. Jako jedyny wozek dla 2 latka?
    • martuska1982 Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 20:14
      Kees jest równie cichutki co bee, jest lzejszy. Oparcie niestety ma niskie, wiec jesli w bee ci przeszkadza to tu się cudów nie spodziewaj. Podbija sie fajnie kees, na pewno lepiej niz bee (miałam bee plus i bee3, pierwszej generacji bee nie miałam to nie wiem). Jesli wózka uzywac bedziesz czesciej to zamiana na plusa ma sens, jesli tylko sporadycznie to lepiej cos małego lekkiego typu kess yoyo czy parasolka jakas mała.
      • cuqiereq Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 20:25
        Tak bee plus ma sens jak chcesz zostawić dla kolejnego potomka, jeśli nie to szkoda kasy.. Do keesa możesz dokupić podnóżek i wtedy nawet spać w nim możnawink
        • micca2 Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 21:27
          Nie wiedzialam ze sa podnozki do keesa, musze poszperac w googlach bo to baaardzo duzo zmienia smile
        • micca2 Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 21:50
          Gdzie mozna kupic podnozek do keesa bo nic nie znalazlam?
          • uszatekk Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 22:42
            U f orumowej Magdy, wejdź w dział ogłoszenia sprzedawców i poszukaj ogłoszenie o spiworkach smile tam jest kontakt smile

W keesie może przeszkadzać krótkie oparcie przy spaniu, bo do siedzenia bez znaczenia (jest luz między buda a siedziskiem ). I w zimie może być ciężko na śniegu, a poza tym dobrze się podbija, ma dobrze wyprofilowane siedzisko.
            • jolakus63 Re: Bugaboo bee a kees k2go 27.03.18, 21:30
              Kurcze, nie mogę znaleźć tego wątku o śpiworkach i Magdy... Mogłabym prosić o jakieś namiary na ten podnóżek do Keesa?
        • micca2 Re: Bugaboo bee a kees k2go 08.02.17, 23:14
          Wiec chyba zdecyduję się na keesa. A ma ktoras z Was zdjecie keesa z takim podnozkiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka