thektoska
17.07.17, 18:34
Jeden z ważniejszych zakupów w oczekiwaniu na narodziny pierworodnego dziecka jest wozek.
Nie ma wozka idealnego. Przed zakupem pierwszego wozka musimy zadać sobie kilka zasadniczych pytan. Proszę przyjzec się poniższym wątkom i zastanowić się, które z niżej wymienionych cech są najważniejsze, a najlepiej spróbować upozadkowac je w kolejności rozpoczynając od tych najważniejszych cech, które opisuje w niżej wymienionych podpunktach. Użycie funkcji "Rozwiń dyskusję" może okazać się tutaj pomocne.
Jestem matka dwójki dzieci, przez nasz dom przewinęło się około 20 pojedynczych i podwojnych wozkow oraz przyczepek rowerowych. Dobrze dobrany wozek ułatwia życie, otwiera przed użytkownikami nowe możliwości (np uprawianie sportu) oraz zmniejsza ilość ograniczeń które pojawiają się w naszym życiu po pojawieniu sie w nim dziecka.
Chciałabym podkreślić, ze choć jestem autorem poniższego postu, to powstał on nie tylko w oparciu o moje własne doświadczenia. Od 5 lat aktywnie korzystam z tego forum i większość wozkowej wiedzy zdobyłam dzięki doświadczeniom innych osób które zechcialy się nią podzielić ze mną i innymi wozkomaniakami za co szczerze dziękuje . Szczególnie dziękuje Acorze, za przeczytanie mojego poradnika przed publikacja i uwagi którymi się ze mną podzieliła, a które uzupełniły poniższy tekst.
Ponizsze porady napisałam w sposób subiektywny, doświadczenia i oczekiwania innych osób mogą być zupełnie inne , dlatego zapraszam do dyskusji i lektury innych wątków, które pojawia sie w przyszłości w tym temacie .