Dodaj do ulubionych

gondola na maj

20.11.17, 19:46

witam.
jestem na etapie poszukiwania wózka.
moja uwagę zwrócił roan bass czy ktoś z Was go ma? jak sprawuje sie ta eco skóra?
myślałam tez o jedo nevo.
generalnie nie upieram się przy nowym może być używka.
zależy mi na:
kołach na nierówny teren
skrętne przednie koła
spacerówce przodem i tyłem do mnie
mocno zaciąganej budce
duży kosz na zakupy.
waga i składanie bez znaczenia.
faje spacerówki mam po starszej córze lekki baby jogger citi mini i w teren quinny speedy
teraz chodzi mi o gondole ( maluch rodzi się w maju) i spacerówkę przodem do mnie.
doradźcie proszę!
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: gondola na maj 20.11.17, 20:43
      Masz dwie fajne spacerówki, prawda, ale przesadzisz dziecko do spacerówki jesienią wiec moim zdaniem dobrze myslisz o odwracanym siedzisku i wersji 2w1. Wiosną maluch będzie starszy, pogoda przyjaźniejsza i wyciągniesz speedi lub BJ.

Zwróciłabym uwagę na gondolka na lato - może siatka w budzie? w każdym razie nie kupiłabym całej ekoskóry, wiem ze opinie są że ok ale osoby które znam i mające porównanie nie były zadowolone.

Spacerówka z duzą budą, osłonięta i odwracana.

Jedo Newo - myślę że tak, Fyna znam dobrze i polecam w ciemno. Znam osobę szczerze zadowoloną z Baby Design Husky.
      Może Emmaljunga
      • bigmama647 Re: gondola na maj 20.11.17, 23:41
        widzę że bezbłędnie odczytałaś mój tok myślenia smile)
        ogromnie się ciesze że jest jakiś odzew.
        właśnie nie miałam okazji ani "macać" ani pogadać w realu z kimś kto ma wózeczek w skórze. wydaje się to mega praktyczne, a marka roan raczej miała dobra opinie. własnie ten ich bass ma siateczkę w budzie.
        o nevo tez myślałam. i tu opcja fyn albo nevo używane. foteli maxi cosi mam na stanie.
        na husky i emmaljunge muszę zajrzeć. dzięki za wskazówki
        • szmytka1 Re: gondola na maj 25.11.17, 15:34
          wiesz, nevo najtansze nowe jakie znalazłam kosztowało 1300 zł a używki kosztują 800-1000 zł. Lepiej dołożyć i mieć nówkę z pełną gwarancją.
          • bigmama647 Re: gondola na maj 26.11.17, 13:57
            a gdzie znalzałas takiego za 1300? ja mam uzywki od 700-800 a nówke najtańsza za 1520zł
            • szmytka1 Re: gondola na maj 26.11.17, 18:26
              w jednym ze sklepów z Łodzi, prowadzącym sprzedaż przez neta również. Wózek szukałam w maju, czerwcu 2017.
            • szmytka1 Re: gondola na maj 26.11.17, 18:35
              trzeba zacząć się odpowiednio wcześniej rozglądac, ja sie zdziwiłam, że w wiekszości sklepow trzeba było czekać 21 di na wózek. Okazje mozna trafic na jedo dosyć często, teraz np na olx powystawowy nevo za 1199 jest i bym chętnie wzieła, ale już mam wink i teraz będę polować na spacerówkę recaro
              • bigmama647 Re: gondola na maj 26.11.17, 23:39
                wiem, że treba wczensiej dlatego szukam juz teraz smile
    • acora Re: gondola na maj 22.11.17, 00:11
      Przed wózkomanią tez chciałam eko skórę - bo przeciez łatwo utrzymać czystość, wystarczy tylko przetrzeć i gotowe. Pojechałam wymacałam (chyba Riko jakiś_model w rudej skórze). Eko skóra się zaciąga, może marszczyć, jest trudna do utrzymania w dobrym stanie (w gondoli Navingtona też miałam eko skórę w "misce" gondoli, bardzo łatwo ją można było uszkodzić). Poza tym, gondola jeszcze, gdyż w środku i tak jest bawełna. Ale ekoskóra w spacerówce? Wyobraziłam sobie jak ja się czuję siedząc latem na skórzanej kanapie... (o wkładkach wtedy nie miałam pojęcia). A potem dowiedziałam się, że wózki przecież można prać i świat stał się o wiele bardziej prosty big_grin

A co do gondoli: Britax Next/Big, Mamas Papas Sola City, może Bugaboo Cameleon (chociaż te przednie koła w terenie raczej średnio). Concord Wanderer? Ale zupełnie nie wiem jak sprawuje się gondola. Joolz (nowsze mają większą budkę). Quinny Buzz Xtra (kochałam ten wózek, mimo kompletnego braku amortyzacji).
      • caroline912 Re: gondola na maj 20.12.17, 13:02
        Zgadzam się, chyba lepiej zapłacić pare groszy więcej i mieć święty spokój big_grin
    • bigmama647 Re: gondola na maj 25.11.17, 02:21
      a może by tak X- Lander X-Move?
    • szmytka1 Re: gondola na maj 25.11.17, 15:31
      Mam jedo nevo, syn urodzony 1 maja wink Koła pompowane wybrałam. Miesiąc temu miał niby 74 cm a teraz jeszcze się mieści w gondoli, bo ma ona 80 cm. Wózek nie jest może hiper amortyzowany ale są wózki z lepszą amortyzacją. Prowadzi się dobrze, kosz pojemny, solidny, zamykany. Gondolę łatwo całą rozmontować w celu upranai tapicerki. Ma 3 fajne kieszonki, 2 u dołu tu gdzie dziecko ma nożki a trzecia przy budce. Dobre na schowki an smoczek, czapeczkę, pieluchę, butelkę. Takie rzeczy ja przynajmniej tam przewożę wink Gondola ma regulowane oparcie, pod materacykiem jest mechanizm, dzięki któremu można dowolnie ustawić oparcie do pozycji siedzące, regulacja płynna, za pomocą pokrętła. Teraz moj syn zaczyna podróż na siedząco, jest mu cieplutko, nie wieje nic, bo wiadomo gondola osłania lepiej niż spacerówka, w godnoli jest jeszcze taki daszek chowany, ktory mozna latem wykorzystać, by słońce nie świciło a teraz zasłania od wiatru. Szkoda że jemu nie starczy do końca zimy, ale jest sporym dzieckiem, urodził sie 4 kg, mniejszy może dałby radę. Wózek jest duzy ale nevo ma mniejszy po złożeniu stelaż niż fyn. Gondolę można złożyć na płasko.
    • janes84 Re: gondola na maj 25.11.17, 23:36
      Polecam Jedo Fyn, tylko broń Boże z tą eko skórą. Mój syn urodzony w maju z wagą 4300 i 56 cm w gondoli Jedo jeździł do początku marca następnego roku. Co prawda już w listopadzie zaczął sam siedzieć i raczkować, ale go nie przesadziłam na zimę do spacerówki. Wiedział, że w wózku tylko na leżąco, kochał spać na spacerach. Ta eko skóra ani trendi, ani ładna (takie moje zdanie). Gondola i tak nie brudzi się tak bardzo jak spacerówka. Gondolka w Jedo jest dość szczelna oraz gruba i nie potrzeba jej dodatkowo ocieplać eko skórą. A jeśli chodzi o utrzymanie w czystości to bardzo fajnym wózkiem jest Cameleon 😉 kocham w nim tę możliwość wrzucenia do pralki gondolki, budki, poszycia na materac, taki offtop przepraszam 😘
      • janes84 Re: gondola na maj 25.11.17, 23:37
        Ps. A na spacerki też zostawiłam sobie mojego bj citi mini 😉
      • bigmama647 Re: gondola na maj 26.11.17, 13:58
        cameleon korci bardzo ale niska gondola go wyklucza. mam problemy z kręgosłupem to raz, a dwa będe miec cięcie więc schylanie tez mi nie bedzie po drodze.
    • joagraba Re: gondola na maj 26.11.17, 18:56
      Gratulacje!!!
      • bigmama647 Re: gondola na maj 26.11.17, 23:39
        dziekuje smile
    • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 11:20
      a czy jest tu ktos kto ma lub uzywał MOTHERCARE GENIE co myslicie? duzy kosz, spore koła, siedzisko w dwie strony. z gondoli robimy spacerówkę na majowe dzieciątko to chyba dobra opcja...
      • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 11:37
        aaa oszaleje jeszcze znalazłam graco evo xt... im dłuzej szukam tym mniej wiem
        • annulka79 Re: gondola na maj 28.11.17, 13:43
          Nie, nie, nie Graco nie tongue_out No chyba, ze chcesz orkiestrę skrzypiaco-trzeszczącą gratis do mega szybko zużywającego sie wozu smile
          A może Jane Muum. Amortyzacja nie powala ale spacerówka ładnie wyprofilowana, w nowej wersji spora buda. Gondola Micro nie jest wcale taka mała.
          • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 16:16
            ok to graco odpada. zaraz zajrze na jane, dzięki smile
            a co myslisz o tym mothercare genie ?
            • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 16:24
              obczaiłam go fajniutki ale z ta wieksza budka i koszem po ponad 2tys. no a to przekracza budżet...
          • acora Re: gondola na maj 28.11.17, 16:43
            Ej ej, ja miałam Graco i go kochałam. Był to mój gratowaty wózeczek żłobkowo-placozabawowy. Dostałam go kiedys za darmo kupując torbę Skip Hop big_grin I faktycznie, trzeszczenie to cecha Graco. Smarowałam go po każdym deszczu. Ale wystarczyło trochę mokro i znów słychac go było z drugiego końca ulicy smile
            • agrafa83 Re: gondola na maj 28.11.17, 17:57
              Mam nevo,córka majowa. Ale mi wyrosła z gondoli w wieku 3 mcy,jak spodziewacie się bardzo dużego dziecka szukalabym coś wiekszego,my od sierpnia na plasko w spacerowkach jeździmy.Urodziła się 4500 i 60 cm
              • szmytka1 Re: gondola na maj 28.11.17, 20:07
                Chyba czegoś większego już nie bardzo jest jak poszukac? No bo jedo ma naprawę dużą gondolę 80 cm, wszystko inn e co mi się podobało, miało mniejsze 76, 78 cm wink Ponoć roan marita ma 83
                • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 21:17
                  mi az tak bardzo nie zalezy na jeszcze wiekszej gondoli a na sporym koszu i budce. nie jeżdze samochodem wszystkie sprawunki załtwiac bede z wózkiem. musze miec miejsce na zakupy i spora budke gdyby nam się pogoda zmieniła
                • agrafa83 Re: gondola na maj 29.11.17, 06:38
                  Materac nevo ma 75 cm
              • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 21:19
                o wow to faktycznie kawał baby. u nas raczej mniejsze stForki. 56 i 3300 a druga 53 i 2750 wiem że w nevo gondosla by mnie nie zawiodła, tylko ta spacerówka ciągle mi spokoju nie daje, no
            • bigmama647 Re: gondola na maj 28.11.17, 21:20
              hahaha no takich atrakcji to sobie fundpwac nie będę.
    • bigmama647 Re: gondola na maj 01.12.17, 01:31
      a teraz mnie naszło może kupić używanego navingtona myślę tu o modelu caravel. ech ten jego retro wygląd, co myślicie? duza gondola na pasach no i ta skrętna oś, a spacerówki nadal szukać i polować na okazje....
      • joagraba Re: gondola na maj 01.12.17, 08:41
        To jest dobry plan!
    • bigmama647 joolz 01.12.17, 12:36

szybka porade prosze czy taka spacerówke za 600zł brac? ja nawet nie wiem który to rocznik
      https://pl.pinterest.com/pin/395753885997999519/
      • joagraba Re: joolz 01.12.17, 13:10
        Joolza? Ale chcesz gondolę dokupić? Będziesz do maja to trzymać?
        • bigmama647 Re: joolz 01.12.17, 13:27
          po Nowym roku czeka mnie przeprowadzka komunia i kupa innych obowiażków dlatego wolałabym miec kwestie wózka z głowy.
          nie wiem czy dokupie gondole czy inny głeboki wózek. np ten caravel wypatrzyłam za 300zł
          • joagraba Re: joolz 01.12.17, 13:43
            Jak dla mnie nie trzyma się to kupy... Po co ci teraz spacerówka, którą być może użyjesz dopiero za rok?Szczególnie mając w perspektywie przeprowadzkę.
          • joagraba Re: joolz 01.12.17, 13:50
            Rozumiem tok myślenia, ale motywacja typu mieć to z głowy nie jest dobrym doradcą.
      • annulka79 Re: joolz 01.12.17, 20:09
        Żeby kupić gondolę a potem polować na spacerówkę to jest dobry plan. W razie czego bez spacerówki nie zostajesz nagle. Co do Navingtona tęz dobry, tym bardziej że jak polubisz się z podwoziem to można dokupić samo siedzisko. Mimo to uważam, ze kupowanie kolejnej spacerówki na później to zły pomysł. To dodatkowy klamot i zamrożone pieniądze.
        Pomyśl najpierw o wielofunkcyjnym lub gondoli. Tak żeby mieć na początek.

Inna sprawa, jeśli myślisz o Jolzzie to jest kubełek (ale fajny) to może Xlander xcite. Mozna w fajnej cenie 2w1 znaleźć
        • bigmama647 Re: joolz 01.12.17, 23:49
          miałam krótki epizod z x landerem xt i to był koszmar. ściągało go, na bok jechał gdzie chciał o prowadzeniu jedna ręka mozna było zapomnieć, bo nawet dwoam było trudno z roczniakiem na pokładzie. i jeszcze własnie siedzisko nie było do pionu, Lena wiecznie wisiała tam tak śmiesznie. szczerze to boje się kolejnego x landera.ten xcite nie jest zbyt sztywny dla noworodka? myslałam własnie o kubełku bo fajnie w nim maluch siedzi.
          o joolzie się dużo naczytałam i większośc dobrych rzeczy stad moje pytanie czy warto.
        • bigmama647 Re: joolz 01.12.17, 23:51
          chciałam tez by dziecie było wyzej. będe miała cięcie a już teraz jestem po operacji kręgosłupa. a to może coś innego. gdzie dziecina jest wyzej?
          • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 00:50
            pooglądałam tego x landera i ta buda w spacerówce taka mała, wieksza bym wolała na ta zime.
            • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 00:54
              teraz się dokopałam. te najnowsze 2018 maja powiększana budkę. więc używki nie upoluje raczej
              • joagraba Re: joolz 02.12.17, 07:44
                Concord Wanderer jest wysoki, maluch ładnie siedzi, ma dobrą amortyzację.
                Kupowałam spacerówkę w sklepie internetowym
                www.latiendademama.es/9326-cochecitos-para-bebe#/fabricante-concord
                • szmytka1 Re: joolz 02.12.17, 11:26
                  na empik jest 2017 rocznik za 929 zł wysyłka gratis i z gwarancją mniejszy problem w razie co
                  • szmytka1 Re: joolz 02.12.17, 11:27
                    ale ja się nie znam, moze to inny model niż ja myslę, pospieszyłam się wysyłając posta wink
                  • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 12:55
                    Dasz link? W Empiku wózki?
                    • joagraba Re: joolz 02.12.17, 13:22
                      Pewnie o ten chodzi:
                      www.empik.com/dziecko/wozki/szukaj?qtype=facetForm&searchCategory=420301&hideUnavailable=true&brandFacet=concord
                      • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 13:35
                        Dzieki. Ale w tej wersji z gondolą to masakra No i znów budka mała w spacerówce.
                • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 11:29
                  Cena przekracza budżet. No i znów budka malutka, mi na zimę w spacerówkę potrzebna większa... oszaleje
                  • szmytka1 Re: joolz 02.12.17, 12:05
                    och jakbym czytała siebie sprzed roku wink Do tego stopnia nie mogłam się zdecydować, że kupiłamw czerwcu, jak dziecko miało już 5 tygodni big_grin Kolezanka powiedziałą mi weź jedo, nie bedziesz żałować. Kup sobie wózek nowy, zeby się nacieszyć ostatnim dzieckiem, mieć przyjemność, nie żąłuj sobie na to. I fakt. Miała rację w całej rozciągłości. Po pierwsze lubię rzeczy łądne, a nowy wiadomo, nie wyblaknięty, nie porysowany i nie ma tkaiego uprzedzenia ze jednak noworodek i uzywany wózek. Wiadomo, wyczyścisz, ale... Kup sobie tego powystawowego z olx, gwarancja będzie na 2 lata, albo jak nie przeszkadza Ci, że używany, to ktoregoś półrocznego z gwarancją jeszcze tak, żeby ta gwarancja była na rok twojego użytkowania. Kupisz używkę, coś ci zacznie skrzypieć, czy stukać i się będziesz wkurzać co z tym zrobić. Ja jedo nevo nie żałuję. Jako gondola dobrze mi się sprawdza. Prowadzi się dobrze jedną ręką nawet, skrętny, pokonuje przeszkody jak należy. Jesli dziecko bedziesz mieć nieduże, to w tej gondolce może dotrwać do marca przyszłego roku. U mnie się nie uda, ale syn ma już 9 kg i dobił chyba do 80 cm. Jedyny zarzut, amortyzacja mogłaby być lepsza, sąsiadka ma jakiegoś starego baby design i tam faktycznie jest mięciutko, ale jak on wygląda uncertain. Za rok o tej porze zaczniesz rozkminiać jaką spacerwkę kupić na wiosnę, dla roczniaka, a zimę przejeździsz jeszcze na dużych pompowanych kołach. Zorientujesz się za ten czas czego oczekujesz w praktyce od wózka a może i zmienisz priorytety.
                    • bigmama647 Re: joolz 02.12.17, 12:54
                      Ale ja spacerówkę dla roczniaka mam( baby jogger city mini)
                      Zależy mi najbardziej na dobrej pierwszej spacerówce zeby dzidziolek dobrze w niej siedział a w tych jedo mam wrażenie ze bedzie sie wiecznie gibał ma boki. Stad pomysł ba kubełek. Ja będę musiała codziennie niezależnie od pogody brać wózek i odprowadzać starsze córki do szkoły. Wiec budka musi byc dobrze osłaniająca
                      • szmytka1 Re: joolz 02.12.17, 15:42
                        Nie wiem na ile to prawda, bo empirycznie nie sprawdzę, ale nie wydaje mi się to dobre rozwiązanie, jesli dziecko chce się wiercić, układać do snu na boku itd. Ja na kubełek się nie zdecyduję, zbyt wiele budzi kontrowersji. Wielu fizjoterapeutów uważa go za niezdrowy. Kojarzysz takiego gościa jak P. Zawitkowski? W czasach niemowlectwa mojego starszego był na topie wink O kubełkach mówi tak:
                        Witam,
                        mogę się jedynie domyslać o jakim "siedzisku kubełkowym" Pani mówi.
                        Dzieci, które już samodzielnie siadają i swobodnie utrzymuja pozycję
                        siedzącą możemy wozić w spacerówkach z podniesionym do pewnego
                        stopnia oparciem, ale nie zupełnie na siedząco. Kiedy będą chciały -
                        same się podciągną. Stąd wniosek, ze siedzisko "kubełkowe" dla
                        większych dzieci nie jest złe. Prosze jednak pamiętać, że na
                        spacerze dziecko nie siedzi i nie ogląda wszystkiego dookoła cały
                        czas. Czasem zasypia i wtedy zbawieniem jest rozkladane oparcie, tak
                        by można było dziecko położyć. Tu kubełkowe propozycje nieco nie
                        spełniają takich waruków..., chyba że się rozkładają
                        Co się tyczy renomowanych Firm. Polecam nie zwracać zbytniej uwagi
                        na etykietę i producenta, tylko na cechy i zalety sprzętu i
                        wszelkich urządzeń i zabawek dla dzieci. Owszem znany znaczek działa
                        na nasz wybór, ale czasem warto wyłączyć tę cechę i ocenić
                        rzeczywiste zalety i wady sprzętu. Np. jest na rynku co najmniej
                        kilkanascie firm produkujących smoczki do karmienia niemowląt. Co
                        najmniej kilka z nich spełnia wszelkie oczekiwane wymogi. Końcowy
                        wybór należy zawsze do mam i dzieci
                        Pozdrawiam
                        Paweł Z.

W mjedo gondola ma rozkłądane siedzisko, stopein regulaji płynny, na taką srubę. Znalaząłm fotę z modeli starszych ale chodzi o to samo co i w nowszych jest. teraz moje dziecko zaczyna podróz własnie tak na połsiedząco, a jak uśnie w trakcie jazdy to rozkładam z powrotem do poziomu. Dziecko samo siada gdzies od tygodnia dopiero. Oparcie nie tworzy konta 90 stopni ale jest to kąt rozwarty, takie 110-120 stopni. Oczywiście jesli odrzucasz ten wózek, to juz zamilknę i nie namawiam. Kazdy ma inne priorytety. Ja też szukam spacerówki na wiosnę i trudno mi wybrać.

https://sklep-boboplonsk.pl/public/assets/jedo/2016/nevo7.jpg
                • maja1406 Re: joolz 02.12.17, 15:37
                  Dostałaś już przesyłkę z tym concordem? Wszystko ok? Cena taka niska, że obawialabym się o to czy dostanę rzeczywiscie ten wózek..
                  • joagraba Re: joolz 02.12.17, 17:59
                    Ja nie dość że wózek dostałam to już go nawet sprzedałam wink. Ale kupowałam w lipcu 2016.
                    • maja1406 Re: joolz 03.12.17, 01:38
                      Acha, ok smile
                      Bo widzę że teraz sama spacerówka tania jak barszcz na tej stronce którą podałaś. Czyli rozumiem, że sklep sprawdzony i można kupować?
                      • joagraba Re: joolz 03.12.17, 05:46
                        Tak, ktoś na pewno jeszcze tam kupował. Przesyłka trwała ok. tygodnia, kontakt ze sklepem mizerny, ale wózek bez zarzutu. Takoż i cena.
                        Dobra pierwsza spacerówka, ale budka faktycznie mogłaby być powiększana.
                        • bigmama647 x -landery???? 03.12.17, 16:46

kurcze wspomniałyście o tym kubełkowy x-cite i zajrzałam na stronkę... ten x-pulse tez całkiem fajny przynajmniej wizualnie. myślicie że któryś z nich sprawdziłby się?
                          • agrafa83 Re: x -landery???? 04.12.17, 06:34
                            X landery nie mają amortyzacji. Używany jedo i potem szalejesz albo brio go/ britax, wanderer ze skladana gondola jane.Ja
                            • bigmama647 Re: x -landery???? 04.12.17, 12:36
                              wanderer mi sie nie podoba. ta budka mała. a britax cóz w sieci widzę tylko różowe uzywki a ja różu nie chce. z kolei nowy przekracza budżet
                              • agrafa83 Re: x -landery???? 04.12.17, 16:36
                                Brio go to britax przed przejeciem.
                                • bigmama647 Re: x -landery???? 04.12.17, 21:45
                                  jakoś mnie nie przekonują... no nie wiem te uzywki takie zajechane jakieś...
                                  • agrafa83 Re: x -landery???? 05.12.17, 08:30
                                    Ja mam pewnie 10 letnie brio i jedzie jak masło, a nevo z maja 2017 reklamuje już 3 raz bo skrzypia przednie koła, wózki
                                    • agrafa83 Re: x -landery???? 05.12.17, 08:33
                                      Dobrych firm się nie psują i da się je sensownie sprzedac, wczesniejszego jedo fyn kupilam za 2000 a sprzedalam za 150 bo pelno ich, nevo kupili dziadkowie i wózek moim zdaniem niedopracowany i wolę jeździć swoimi używanymi
                                      • bigmama647 Re: x -landery???? 05.12.17, 11:40
                                        no pewnie. tylko jesli wizualnie wózek wyglad już kiepsko a mam zapłacic za niego ok 1000zł to dla mnie zgrzyt.
                                        • ablacim Re: x -landery???? 05.12.17, 12:18
                                          Moim zdaniem masz tak dużo czasu, że możesz obserwować sytuację i pewnie trafi się coś przyzwoitego a może nawet super okazja.
                                          Ja tak kupiłam Joolza kilka miesięcy przed porodem, teraz w temacie akurat posucha (obserwuję sobie hobbistycznie😉), ale co jakiś czas pojawiają się ciekawe oferty. Tak jest w przypadku wielu innych modeli oczywiście.
                                          • bigmama647 Re: x -landery???? 05.12.17, 19:39
                                            tojest dobra opcja. tylko chciałabym miec podjęta konkretna decyzję. póki co ciągle się miotam
                                            • ablacim Re: x -landery???? 05.12.17, 20:09
                                              Ja bym sobie wybrała kilka modeli i czekała co los przyniesie😉 Mnie się bardzo podobał Brio Go, ale ich mało na rynku. Joolza obejrzałam na żywo w sklepie i mi się bardzo spodobał, choć zakładam, że pojeździmy nim góra rok i wymienimy na większą spacerówkę. Brałam też pod uwagę Cameleona, ale odstraszała mnie cena. Postanowiłam skupić się na gondoli, zależało mi na dość dużej, bo moje dzieci z gatunku długich są. No i mamy Joolza, zobaczymy jak się będzie sprawował 😉
                                              • bigmama647 Re: x -landery???? 05.12.17, 22:27
                                                jakbyś widziała jakąś fajna ofertę to daj znać. a jak długo masz Joolza. wiesz może od którego roku maja one siatki w budce spacerówki? cięzko mi odróżniac poszczególne roczniki
                                                • ablacim Re: x -landery???? 06.12.17, 03:52
                                                  Joolza kupiłam w lipcu, ale pasażer pojawił się dopiero w listopadzie😉Siatki chyba po 2012, moja spacerówka jest na gwarancji do lipca przyszłego roku, gondolę mam nową, więc nie miałam specjalnie dużo obaw. Na elementach wózka są daty produkcji (chyba że ktoś je usunie😉).
                                                  • bigmama647 Re: x -landery???? 06.12.17, 22:43
                                                    a za ile upolowałas swoje cudo jesi to nie tajemnica?
                                                  • ablacim Re: x -landery???? 07.12.17, 06:21
                                                    Spacerówka w stanie idealnym plus nowa gondola kosztowały mnie łącznie 1 100. Myślę, że to nie najgorsza cena.
                                                  • bigmama647 Re: x -landery???? 07.12.17, 08:12
                                                    Wow patrząc na to co jest teraz dostępne i na Twój łup na gwarancji to wyrwałaś świetna okazje
    • bigmama647 my cosy baby 11.12.17, 12:08
      dzis trafiałm na wózki my cosy baby. znacie ta markę?
      www.mycosybaby.com/pl/florence-navy-2-in-1.html ten model mnie zainteresował
      • annulka79 Re: my cosy baby 12.12.17, 14:51
        Moim zdaniem nie warto, oni nawet nie potrafia opisać tego wózka. Waga zanizona jak nic, jakość jak znam życie słaba. Za adaptery do MC musisz jeszcze dopłacić.
        A ten? : dino.sklep.pl/nowy/promocja-wozek-xlander-xcite-spacer-gond-light-adap-do-gond-i-do-fotel-kolor-stone-grey-kurier-teraz-ponad-30-taniej-p-25655.html

• bigmama647 Re: my cosy baby 12.12.17, 19:15
          tylko to jest stery x;lander z małą budką. szuakałm o nim info w sieci i sa sprzeczne jedni chwala a drudzy mówią ze masakra twardy, itd.
          własnie pytałam wczensiej czy lepszy xpulse czy xcite.
          to my cosy to taka ciekawostka.

annulka79 napisała:

> Moim zdaniem nie warto, oni nawet nie potrafia opisać tego wózka. Waga zanizona
          > jak nic, jakość jak znam życie słaba. Za adaptery do MC musisz jeszcze dopłaci
          > ć.
          > A ten? : dino.sklep.pl/nowy/promocja-wozek-xlander-xcite-spacer-gond-light-adap-do-gond-i-do-fotel-kolor-stone-grey-kurier-teraz-ponad-30-taniej-p-25655.html
          >
          >
      • annulka79 Re: my cosy baby 12.12.17, 18:53
        Albo inny:
        dino.sklep.pl/nowy/promocja-wozek-xlander-xpulse-spacerowka-gondola-light-adapter-2016-kurier-gratisteraz-ponad-30-taniej-p-22180.html
        A podobny do zalinkowanego Florence jest np.:
        dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-chicco-urban-plus-crossover-2018-spacerowka-gondola-p-25696.html
        cena też podobna. Przyznam szczerze gondola spora, w przenoszeniu dość poręczny i nieciężki ale twardy. Nie jest to wytrzymały wóz, ale Forence lub chicco lepiej wygląda chicco
        • bigmama647 Re: my cosy baby 12.12.17, 19:17
          chicco ma małą budkę. chciałabym większą.
          mi adaptery do fotelika potrzebne nie sa. wózka tez nie musze nigdzie wnosic

annulka79 napisała:

> Albo inny:
          > dino.sklep.pl/nowy/promocja-wozek-xlander-xpulse-spacerowka-gondola-light-adapter-2016-kurier-gratisteraz-ponad-30-taniej-p-22180.html
          > A podobny do zalinkowanego Florence jest np.:
          > dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-chicco-urban-plus-crossover-2018-spacerowka-gondola-p-25696.html
          > cena też podobna. Przyznam szczerze gondola spora, w przenoszeniu dość poręczny
          > i nieciężki ale twardy. Nie jest to wytrzymały wóz, ale Forence lub chicco lep
          > iej wygląda chicco
    • rara56 Re: gondola na maj 20.12.17, 15:39
      co powiecie na temat wózka Venicci? znacię tą markę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka