11.04.11, 22:06
Witam!
Rehabilitantka naszej córki wprowadziła w piątek nową metodę-oklejanie plastrami. Ma to wzmocnić jej nóżki i poprawić ustawianie stóp.
Bardzo proszę o opinie Pana na temat tej metody, jakie są rezultaty jej stosowania?
Dziękuję i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • babowa Re: Oklejanie 11.04.11, 23:29
      troche sie podepne pod pytanie i powiem jak moja mała na nie reagowała
      moja corka miała te plastry przylejane bok, była minimialmna asymetria i pusciło chyba juz po dwoch owijaniach
      teraz mała stawia stopy bardzo na zewnatrz, prawie jak Chaplin i jakos efektow nie ma, a plastrowane ma juz chyba z 6 razy
      na asymetrie pomogło, na stopy słabiej działa
      tez czekam na opinie:)
      • mak-111 Re: Oklejanie 12.04.11, 00:00
        ja plastrowalam corke, bo nozki wyginaly jej sie do srodka. robilam to na zalecenie rehabilitantki. pomoglo.
    • emma514 Re: Oklejanie 12.04.11, 08:32
      Rozumiem, że chodzi o kinesiotaping. Mój synek miał zakładane te plastry przez rehabilitantkę z powodu koślawienia stópek. Z tego co mi wiadomo, to plastry te może przyklejać jedynie osoba po kursie z kinesiotapingu, aby były prawidłowo założone i dały efekty. Bazylkowi ta metoda bardzo pomogła już po pierwszej serii (8 tygodni).
    • pawel.zawitkowski Re: Oklejanie 12.04.11, 09:57
      Oczywiście to jedna z form wspomagania terapii - chodzi zapewne o kineziotaping...
      Jako forma wspomagania terapii i funkcjonowania osłabionych lub szczególnie narażonych na przeciążenia mechanizmów w ciele dziecka i osób dorosłych - sam stosuję.
      Rezultaty - jak zwykle - zależą od umiejętności zastosowania i pomysłu terapeuty na dziecko. Same plastry nie rozwiążą problemu.
      Pozdrawiam
      Paweł Z.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka