wdch_po 05.11.11, 22:04 cena ropy wzrosła o 50groszy słyszeliście coś w tv o tym przecież kuwa znowu wszystko zdrożeje chwdpo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
net.kielonek Re: mimochodem 06.11.11, 01:11 Spokojnie. Wódka ceny nie zmieni. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po Re: mimochodem 06.11.11, 08:56 niepokoi mnie to bo na obiad mam co innego Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: mimochodem 06.11.11, 11:19 to duperela,kiedy mózgi zlasowane problemami zdejmowania krzyża podziału w PIS itd a donek schowany w szafie przy wtórze "obiektywnych mediów" ON może być po 10zł. Ciekaw jestem cen po nowym roku i noworocznych podwyżkach. Niesamowite jak można ludzi "omamić" i doić jak Polska Śląsk. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 przestań 06.11.11, 11:46 korpaczek napisał: > Niesamowite jak można ludzi "omamić" i doić jak Polska Śląsk. Przestań powtarzać bzdury o tym dojeniu. Kto dokładnie doi i kogo? Pewnie ciebie ktoś dyma i nie wiesz kto? A może to niewidzialna siła rynku?:) PS. Jesteś za autonomią Górnego Śląska? Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: przestań 06.11.11, 17:12 właściciele aut którzy nimi jeżdżą a nie magazynują w garażu,są dojeni ,podatki ceny paliw opłaty myta itd.Jeśli nie masz świadomości tego to jesteś chyba kretynem.Polska Śląsk wydoiła w zamian doprowadzając naszą małą ojczyznę do ruiny. Tak jestem za autonomią,znam zapatrywania PIS w tej kwestii jeśli to masz na myśli. Co dojenia społeczeństwa to temat rzeka.... Paliwo mamy najdroższe w Europie względem zarobków. Nie ma sensu o tym pisać bo każdy zdrowo myślący wie,PKB RP to chyba podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po Re: mimochodem 06.11.11, 14:31 przestań jak możesz tak mówić! tusku pisze expose tym razem ma zamiar naprawdę dużo nam przeczytać znaczy naobiecywać jerry bedzie ucieszony Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 wydech, wysil trochę mózgownicę 06.11.11, 11:50 W Czechach PO nie rządzi a paliwo jest tak drogie że na Orlenie w Cieszynie 95% aut ma czeskie numery. Stoją po naszą ropę za 5,40. Weź to wydech wytłumacz, powiąż Czechów, cenę paliw na świecie i rządy platformy. Aha, nie zapomnij dodać że Donald jest matołem. A kurdupel Jaruś zbawcą tego świata. Ustaw sobie to najlepiej w stopce. Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po Re: wydech, wysil trochę mózgownicę 06.11.11, 14:29 i nie zapomnij dodać że cukier w niemczech jest dwa razy tańszy a zarobki przynajmniej trzy razy wyższe a matołem jest każdy leming co daje się nabijac w butelkę przez rząd nierobów a nie tusk i jarek oczywiście nic nie sugeruję ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
dzik0 Re: wydech, wysil trochę mózgownicę 06.11.11, 17:58 Niedawno z Węgier wróciłem, tam paliwa droższe niż tutaj i zarobków większych nie mają. Ceny paliw na giełdach idą w górę o obecnie rząd nie ma z tym nic wspólnego (o czym wie nawet opozycja i dlatego mordę trzyma zamkniętą) Inna sprawą jest planowane w 2012 roku (styczeń) podniesienie paliwowej akcyzy. To już sprawa rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 paliwo 06.11.11, 18:58 A przed wyborami Jarek obiecywał cenę 2,50 za litr. I tak przegrał. Czy to nie dziwne? A może nikt nie uwierzył w te jego bajki? Przecież facet żyje w innym, sobie tylko znanym świecie, od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: paliwo 06.11.11, 19:16 a ja pamiętam jak tusek straszył paliwem za 5 zł jak Jarek do władzy dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: paliwo 06.11.11, 20:29 Na kurdupla nie zagłosowałbym gdyby nawet benzyna miała być po złotówce. Co do zubożenia społeczeństwa- bieda była, jest i będzie. Zawsze. I tego nie zmieni żaden rząd, rząd PO również. Nie, nie jestem członkiem żadnej partii, ale obwinianie rządu o cenę paliwa jest delikatnie mówiąc nietrafione. Paliwo jest drogie wszędzie, no może na Bliskim Wschodzie jest tanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: paliwo 06.11.11, 21:15 typowa logika człowieka oderwanego od reali... ITI odebrała ci świadomość i zdrowy rozsądek,ze względu na takich jak ty może lepiej by było płacić za 1L 10 zł.Wtedy wszystko będzie tak drogie że ten burdel się zawali.Chociaż pewnie ty nazwał byś to reformą. Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re: paliwo 06.11.11, 23:12 jerry_72 napisał: > Na kurdupla nie zagłosowałbym gdyby nawet benzyna miała być po złotówce. ///To tylko świadczy o twoim niedorozwoju. > Co do zubożenia społeczeństwa- bieda była, jest i będzie. Zawsze. > I tego nie zmieni żaden rząd, rząd PO również. > A "PO" w szczególności !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: paliwo 07.11.11, 08:25 Co do biedy...zobacz jakimi samochodami ludzie w TG jeżdżą, jakie są domy budowane- np. w Opatowicach czy Reptach. Tak jak pisałem- biedy żaden rząd nie zlikwiduje. Może ją zmniejszyć, ale nie chcesz chyba powrotu komuny, gdzie to wszystkim po równo? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: paliwo 07.11.11, 08:30 Stefan, niechęć do kurdupla Jarosława nazywasz niedorozwojem? Po pierwsze to słabe jest. Po drugie- nie pogodziłeś się do dziś z porażką a powinieneś. Po trzecie- niechęć do kurdupla objawia przeważająca część Polaków:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 18:54 wdch_po napisał: > i nie zapomnij dodać że cukier w niemczech jest dwa razy tańszy > a zarobki przynajmniej trzy razy wyższe A kiedy zarobki Polaka były porównywalne z zarobkami Niemca? Za czasów PISu?:) Teraz są być może 3-krotnie wyższe, kiedyś były 5x jak nie 10x wyższe. Cena cukru w Polsce jest obecnie porównywalna z ceną cukru w Niemczech. Widać, że masz słabą orientację. Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 19:15 człowieku piszesz takie brednie że nie sposób tego czytać... w ciągu kilku ostatnich lat społeczeństwo zubożało za sprawą rosnących cen do tego stopnia że nie dawno opłacało sie przywozić cukier z Niemiec i sprzedawać na allegro.Albo jesteś "członkiem" PO albo jesteś nie normalny próbując usprawiedliwiać nie współmierne ceny do zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
net.kielonek Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 20:27 Moja sytuacja finansowa jest niezależna od rządzącej grupy, zawsze mam malo pieniędzy. W podobnej sytuacji jest większość ludzi, każdemu mało kasy, tak jest na całym normalnym świecie. W świecie nienormalnym problem nie dotyczy pieniędzy, dotyczy jedzenia. W Polsce nikt z głodu nie umiera, apetyty mamy na śliczności z sklepowych półek i wszystkie kolorowe cudowności reklamowane w TV. Tymczasem do szczęścia zdrowia trzeba, kromki chleba, pełnej flaszki i wolności. Wszystko to mam, a Wy ciagle jedynie narzekacie i zachwycacie się swoim narzekaniem. Zdrowko! Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 20:26 mylisz się ty w aldi 0,5 euro a wiesz ile w polsce? nie? zapytaj płemieła więc wygląda na to że to ty sie słabo orientujesz ale mnie to nie dziwi, nie można być lemingiem ot tak Odpowiedz Link Zgłoś
adambadziejewicz Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 20:35 Nim coś wpiszesz sprawdź w googlu ;-) 0,85 za kilo - pomyliłeś się tylko 50% Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 21:16 w porządku poprzestanę na tym ze jest droższy to i tak mi wystarczy jako argument Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 21:39 wdch_po napisał: > w porządku > poprzestanę na tym ze jest droższy > to i tak mi wystarczy jako argument 0,85eur x4,35= 3,70 zł Jedź do Niemiec, kup z 5 ton i sprzedaj z zyskiem na allegro:) Ja w tym czasie podjadę do dowolnego marketu w TG i kupię TANIEJ. Więc gdzie te argumenty? Jest tak jak pisałem- nie masz o tym pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re: znów nie masz racji,nie zastanawia cię to? 06.11.11, 22:56 No to doszliśmy do sedna sprawy ,efekt wzrostu akcyzy na "ON " oznacz koniec okresu przejściowego ,który był zakontraktowany w negocjacjach z UE . Problem w tym ,że w tym kontrakcie były też ujęte dopłaty dla rolników ,którzy mieli od przyszłego roku dostawać podobne dopłaty jak rolnicy ze "starej unii " i już wiemy ,że nie dostana tych dopłat ,to dla czego mamy się stosować do podniesienia akcyzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wdch_po mimochodem 09.11.11, 07:14 4,2zł u mnie w spożywczym > 3,7zł w niemczech :D a dużo lepszym zastosowaniem słowa "pojęcia" będzie takie że: ktoś kto zyje na garnszku u rodziców NIE MA POJĘCIA o wydatkach, zarobkach i trzymaniu rodziny dlatego te osoby głosują na PO lub clowna polskiej sceny politycznej palikmiota ps benzyna pojawiła sie już po 6,14 Eksperci ostrzegają, że to nie koniec podwyżek paliw. Co gorsza, od nowego roku zdrożeje też prąd, ogrzewania, papierosy, żywność i ubrania. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: mimochodem 09.11.11, 09:28 wdch_po napisał: > 4,2zł u mnie w spożywczym > 3,7zł w niemczech :D > a dużo lepszym zastosowaniem słowa "pojęcia" > będzie takie że: > ktoś kto zyje na garnszku u rodziców NIE MA POJĘCIA > o wydatkach, zarobkach i trzymaniu rodziny Mówię ci- jedź do Niemiec, kup ile się da i sprzedaj z zyskiem na allegro:) Zostaniesz Królem Biznesu Cukrowego:) Co do garnuszka u rodziców- kogo konkretnie masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek Re: wydech, wysil trochę mózgownicę 08.11.11, 18:19 Bo w Czechach też jest drogo.... biznes.onet.pl/karp-po-25-zl-jedziemy-do-czech-bo-taniej,18572,4901159,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re: wydech, wysil trochę mózgownicę 08.11.11, 18:52 Mnie się już nie chce komentować tego ,specjalisty od wszystkiego ,powinien zatrudnić się w UM ,jako medium :-) jerry72 Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: wydech, wysil trochę mózgownicę 08.11.11, 21:03 Korpak, wydaje ci się że do gazetki reala, tesco czy innego kauflanda dadzą karpia za 25 zł?:) Rynku nie znasz, jestem przekonany że karp nie będzie droższy w marketach niż 15zł/kg. Więc nikt do Czech po karpia jeździł nie będzie. W Czechach obecnie prawie wszystko jest droższe niż u nas- od big maca skończywszy na paliwie. Nawet czeski pilsner urquell u nas tańszy:) Aha, co do tej ceny karpia to już bardzo niedługo można zweryfikować to co mówię. Zawsze będzie można mnie obśmiać jak się dużo pomylę (a nie powinienem). Odpowiedz Link Zgłoś
korpaczek chwalisz gó.wno jak każdy POfil. 08.11.11, 21:31 Twoje argumenty są irracjonalne. glucholazyonline.com.pl/index.php/home/wiadomosci/247-taniej-w-czechach biznes.onet.pl/dolnoslazacy-lecza-sie-w-czechach--bo-taniej,20138,4097891,1,prasa-detal www.naszraciborz.pl/aktualnosci/caly/2/15194_do_czech_na_zakupy_jest_taniej.html Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 chamówy nie odwalaj 08.11.11, 21:45 Primo jesteś równie chamski jak stefan. Secundo- linki z MARCA to chyba trochę śmieszne jest:) Tertio- to w większości dziennikarskie bzdury. Kiedy byłeś w Czechach? Ale tak naprawdę? Ja jestem średnio co 2 tygodnie. Poczytaj wpisy pod tymi śmiesznymi artykułami. Oto jeden z nich (prawdziwy). Ciekawe czy w Czechach taniej // niech redaktor tego artykułu przyjedzie w dni targowe czyli we wtorek w czwartek lub sobotę zobaczyć do miejscowości przygranicznych usytuowanych przy czeskim Bohuminie czyli do Chałupek albo do Zabełkowa w . Dni targowe to tu jest tyle Czechów że nasi mieszkańcy nie mogą wyjechać ze swoich posesji na główną drogę tyle czeskich klientów . Wykupują wszystko i gadają że wszystko u nas jest ''lewniejszi'' czyli tańsze niemożna nawet w te dni zwyczajnie zatankować paliwa bo jest duża kolejka Czechów .Proszę na własne oczy przyjechać tu i zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re: chamówy nie odwalaj 08.11.11, 22:57 Ciekawi mnie ,jak bardzo mogła iść do góry inflacja od marca do dziś , w Czechach ? Co mamy najdroższe w Europie ? -Gaz -Internet -Kredyty -koszta pracy czy to tez podważysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: chamówy nie odwalaj 09.11.11, 08:35 Witam. Kurcze, to wszystko prawda co mówicie. Jest źle i będzie jeszcze gorzej. Pamiętam na początku roku, kiedy wszystkie - wszystkie towary miały o "ciut" większy VAT. Nie odczuliśmy tego aż tak drastycznie od razu, ale teraz - widzę po znajomych - jest naprawdę kiepsko. Człowiek, niby zarabia więcej (co niektórzy), a i tak po kolei musi REZYGNOWAŃ, to z płatnego kanału telewizji kablowej, to mniejszy abonament, to krótszy wyjazd wakacyjny, imprezki z przyjaciółmi już tylko raz na miesiąc, a nie, jak kiedyś przynajmniej, co dwa tygodnie:-( Smutne. Ciekawe co nam przyniesie przyszły rok. Słyszałam ostatnio wypowiedź jakiegoś analityka, który zawyrokował, że w Polsce w kolejnych trzech latach gospodarka "zafunduje" głodowanie. A swoją droga Polacy wydają więcej niż zarabiają - kredyty??? Dlaczego ludzie biorą tyle kredytów, w końcu każdy będzie niewypłacalny??? Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re: chamówy nie odwalaj 09.11.11, 09:23 To bardzo smutne ,ale można to było przewidzieć . Podnosząc ceny paliw,podatku , zmniejszając dostęp do kredytów ,to droga do unicestwienia gospodarki ,płemier powiedział ,ze nie będzie robił ustaw które przyniosą skutek dopiero za kilka lat ...ale to na tym ,na długoterminowej prognozie powinno się budować politykę,obecny rząd robi wszystko odwrotnie ,niż rząd który wycieknął nas ze stagnacji w 1998 r która trwała 4-5 lat (SLD) Niestety ,jeśli pójdziemy tą drogą dalej to czeka nas nie 4 lata wychodzenia ze stagnacji tylko 10 :( Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 i co prorocy? 10.12.11, 18:30 Karp w Tesco 13,99. Kto pisał o cenie 25 zł? Nie wstydzić się:) Kto do Czech miał jechać po tanie ryby? A wydech po cukier do Niemiec? Znacie się na handlu jak świnia na gwiazdach. Odpowiedz Link Zgłoś
strefas Re:21 dni nadziei :) 10.12.11, 18:49 Tyle zostało do totalnego obnażenia "dobrobytu PO" Odpowiedz Link Zgłoś
demon-to-ja Re:21 dni nadziei :) 11.12.11, 22:43 Znowu się przyjacielu pospieszyłeś,odczuć to będzie dopiero po pierwszym kwartale. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: i co prorocy? 12.12.11, 07:45 W Realu w Zabrzu karp po ............8,99zł/kg Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: i co prorocy? 12.12.11, 08:12 strefas napisał: > a jesteś pewny ,że to Polski Karp ? Tak, Macierewicz napisał ustawę. Karp musi udokumentować polskie pochodzenie do przynajmniej 5 pokoleń wstecz:) Odpowiedz Link Zgłoś