Dodaj do ulubionych

Samorząd pracuje społecznie

IP: *.238.92.223.adsl.inetia.pl 20.11.04, 12:28
Poczytajcie w ostatnim Gwarku jak nasi radni pracują społecznie.
Niejeden właściciel prywatnej firmy,niejeden inżynier,lekarz,itd.chciałby
zarabiać tyle ile radni dostają tak zwanych Diet za pracę "SPOŁECZNĄ".
Skandal i wstyd !!!!
Obserwuj wątek
    • forman5 Re: Samorząd pracuje społecznie 20.11.04, 12:47
      Za komuny nie płaciło się radnym--jeżeli ktoś coś zrobił(większość to byli
      BEZRADNI) to można to było nazwać pracą społeczną !
      Dlatego tak wszyscy "sraczkują" przed wyborami bo to dadatkowa kasa.Na czas
      sesji otrzymuje on zwolnienie z pracy co za tym idzie i wynagrodzenie !
      Chore to wszystko !
      • drcarlos Re: Samorząd pracuje społecznie 20.11.04, 14:03
        powinni zrobić tak jak w czasach starożytnych było... że sprawowanie urzędu to
        przywilej i nie dostaje sie wynagrodzenia... ŻADNEGO!!
        • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 21.11.04, 04:13
          nie powinno sie pracować społecznie
          społecznie można pomóc sąsiadowi

oczywiscie że powinno się płacić
          • drcarlos Re: Samorząd pracuje społecznie 21.11.04, 10:53
            pleplak napisał:

> ...oczywiscie że powinno się płacić

ale nie takie pieniądze!
            • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 21.11.04, 14:22
              a ile dostają?
              • drcarlos Re: Samorząd pracuje społecznie 21.11.04, 20:35
                pleplak napisał:

> a ile dostają?

za dużo.....
              • Gość: rodak Re: Samorząd pracuje społecznie IP: *.238.91.237.adsl.inetia.pl 23.11.04, 09:24
                Pleplak - oni dostają za tę pracę "społeczną" tyle ile Ty nie jesteś w stanie
                zapracować ciężką pracą. Znam lekarzy którzy zarabiają połowę z tego co Oni
                biorą.Czy to jest normalne ????
      • Gość: ogon Re: Samorząd pracuje społecznie IP: 80.51.23.* 27.11.04, 22:40
        Mylisz się mój drogi,jeśli zwalniasz się z pracy to nikt nie zapłaci za
        nieobecność. Na ten dzień dostajesz zwolnienie z pracy ale bez
        wynagrodzenia.Napewno są przypadki kiedy radny jest osobą na kierowniczym
        stołku to wtedy pewnie nikt ( on sam)nic sobie nie musi potrącać z poborów
    • Gość: Karol Re: Samorząd pracuje społecznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 14:24
      Często ostatnio słyszę nawiązania do Platona i jego propozycji, by rządzić w państwie mogli jedynie filozofowie (powyżej wieku 50 l. - ale nie jestem do końca pewny).
      Zakładając, że tylu tych filozofów prawdziwych (tzn. "mądrych" i szlachetnych, dążących do prawdy - w przypadku Platona oszukujących społeczeństwo, ale dla jego dobra) by się znalazło, wydaje mi się, że mało który z nich chciałby rządzić! Oni wiedzieliby, że duża to odpowiedzialność i pewno mało który miałby w sobie tyle pychy, by rozklejać plakaty i pchać się samemu do władzy.
      Może to niekoniecznie na temat pieniędzy, ale odnoszę wrażenie, że coś w tym jest.
    • loggic Re: Samorząd pracuje społecznie 24.11.04, 08:00
      To ja wam tylko powiem, że w USA (przynajmniej w niektórych stanach) burmistrz
      i radni pracują za darmo a dostaję pieniądze jedynie na prowadzenie
      sekretariatu i ekspertyzy.
      I tam to kurde jakoś funguje! Ba, nawet świetnie funguje!
      L.
      PS. polecam książkę R.Ziemkiewicza - "Polactwo" gdzie takie i inne nowinki
      można wyczytać.
    • forman5 Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 08:16
      Gość portalu: Tarnogórzanin napisał(a):

> Poczytajcie w ostatnim

Dzienniku Zachodnim wyd.powiatowe o nowej koalicji w Radzie Miejskiej.
      Przewodniczącym Rady Miejskiej został Tadeusz Psiuk !
      • Gość: tarnogórzanin Re: Samorząd pracuje społecznie IP: *.238.91.16.adsl.inetia.pl 27.11.04, 10:17
        Tak i odrazu kupił sobie "legalnie" stadion za 1061 zł.
        Co to ma być ? Łapówka,kradzież,"interes"...???
        Teraz już wiadomo jak można się legalnie wzbogacić,nie trzeba ciężko pracować
        wystarczy zostać radnym -a już najlepiej przewodniczącym rady.
        Jeśli to nieprawda to Ja daję 2000 zł ciekawy czy mi sprzedadzą-ha ha ha
        PANIE PROKURATORZE DO ROBOTY !!!!
        • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 14:33
          coś takiego czytam

Miejscowy klub sportowy kupi bez przetargu działki w centrum miasta. Ziemia
          jest warta prawie milion złotych, ale klub dostanie ją za 10 tys. zł.
          Dyrektorem klubu jest nowy przewodniczący Rady Miasta Tadeusz Psiuk. Jeszcze
          niedawno Psiuk był w opozycji, ale teraz wspiera burmistrza

i coś takiego czytam.

Miasto ma prawo wspomagać sport i klub sportowy i ma prawo podjąć tego typu
          decyzję. Niemniej przekazanie tego majątku za jeden promil wartości jest bardzo
          znaczące. Czy miasto stać na tak ogromny prezent dla klubu? Wydaje się, że
          dobrze byłoby zapytać mieszkańców, czy chcą, by w ten sposób gmina pozbywała
          się majątku. Mam nadzieję, że mieszkańcy zapamiętają tę decyzję.

------------------------------

pisałem chyba o psiuku nie? więc nie chciałbym go obrażać ponownie. ale to tępa
          i niegodna zaufania świnia. która niczego napewno nie zmieni. a zarobiła ho ho
          ho. conie?

• pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 14:42
            nie no na pewno coś psiuk zmieni. tylko co tak dokładnie? wpuści za free dzieci
            na boiska? czy zabarykaduje się już na tym stadionie na dobre. wraz ze swoimi
            dziećmi żonami i matkami. trudno powiedzieć. skorupa nie do ruszenia.

no i nie zapominajmy o jego tępocie umysłowej. i że chodzi na solarium. i jest
            sexy bawidamkiem . hi hi. no i że wychował od smoczka andrzeja cofalika. co
            sobie na grobie wyryć powinien.

więcej grzechów nie pamiętam
            • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 14:52
              i jeszcze chciałem odpowiedziec na pytanie. czy miasto stać na taki prezent.
              otóż naszego miasta nie stać na nic. a co dopiero na prezenty gwiazdkowe. dla
              napakowanych i pokrzywdzonych niedorozwojów. no bo chyba nie jeden wie. że
              psiuk wykształcił niemałą kadrę koksów. naszego miasta. i teoretycznie może
              czuć się bezpiecznie. he he he ale tylko teoretycznie.

a zbaczając z tematu

hanysek ta kur...a siedzi? :)
              • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 15:10
                no i nie pozostaje nic innego jak tylko ciągle i bez przerwy głośno o tym
                mówić. kto kogo poparł za co . za ile. po co. i dlaczego.

no ale to nie ja jestem redaktorem naczelnym he he Gwarka. a niejaki tarski. o
                jezus maria. pamiętacie? co tarski ten gupek rzucił na pierwszą stronę?
                to chłopiec z super expresu. on nie pomoże.

no nic

płakać ino. hi hi
                • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 15:11
                  a zbaczając z tematu

hanysek ta kur..a siedzi?
                  • pleplak Re: Samorząd pracuje społecznie 27.11.04, 15:12
                    :]
      • forman5 Re: Samorząd pracuje społecznie 28.11.04, 10:42

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2415652.html
        • Gość: goroll Re: Samorząd pracuje społecznie IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 00:50
          Autor: Gość: Karol IP: *
          Data: 21.11.2004 14:24

Często ostatnio słyszę nawiązania do Platona i jego propozycji, by rządzić w
          państwie mogli jedynie filozofowie (powyżej wieku 50
          l. - ale nie jestem do końca pewny).
          Zakładając, że tylu tych filozofów prawdziwych (tzn. "mądrych" i szlachetnych,
          dążących do prawdy - w przypadku Platona
          oszukujących społeczeństwo, ale dla jego dobra) by się znalazło, wydaje mi się,
          że mało który z nich chciałby rządzić! Oni
          wiedzieliby, że duża to odpowiedzialność i pewno mało który miałby w sobie tyle
          pychy, by rozklejać plakaty i pchać się samemu do
          władzy.
          Może to niekoniecznie na temat pieniędzy, ale odnoszę wrażenie, że coś w tym jest.

****"Często ostatnio słyszę nawiązania do Platona" ciekawe gdzie i od kogo???
          Napewno od carlosa przy jabolu. Jak można wymyśleć sytuacje aby wykazać się
          znajomością filozofa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka