Dodaj do ulubionych

życie na Marsie

31.08.03, 21:26
Tak przy okazji dyskusji o Marsie i jego bliskiej odległości od ziemi
skojarzył mi się wątek swego czasu dosyć głośny Czy na Marsie isteniej życie?
A jeżeli tak to jakie? Dyskusja na ten temat co rusz wybucha przy okazji
odnalezienia jakiś szczątków flory zachowanych w kraterach Marsa. Czy
mieszkańcy Marsa prezentują w miarę inteligentną formę życia...np. jak w
filmie Tima Burtona "Marsjanie atakują" - dosyć złośliwe bestie:))
Czy też jak w powieści H.G.Wellsa są obrzydliwymi pająkami niszczącymi całe
napotkane życie, Czy może..? Jak myślicie? Bo ja mam taką nadzieję, ze jednak
nie jesteśmy sami w kosmosie.
Obserwuj wątek
    • dr_scott Re: życie na Marsie 31.08.03, 21:30
      ja mysle ze sami w kosmosie nie jestesmy, ale jestesmy najbardziej zaawansowana
      forma zycia jaka istnieje.
      na marsie moga byc jakies pierwotne forym zycia, bakterie... nie wiem.
      • drcarlos Re: życie na Marsie 31.08.03, 21:36
        na marsie jest lodowiec :D wiec moze jednak cosim tam istnieje?
        • nickowa Re: życie na Marsie 31.08.03, 21:42
          Lodowiec i bardzo wysokie różnice temparatur... więć życie tam istniejące
          musiało wykazać sporą dozą inteligencji- chęci życia i dostosowania aby przeżyć
          w takich warunkach
          • drcarlos Re: życie na Marsie 01.09.03, 21:53
            ale tam nimo za duzo tlenu w tej atmosferze.... jo nie wim jak sam bedom
            ludkowie zyc jak tam dzien trwa 36godzin....
      • nickowa Re: życie na Marsie 31.08.03, 21:39
        dr_scott napisał:

> ja mysle ze sami w kosmosie nie jestesmy, ale jestesmy najbardziej
        zaawansowana
        >
        > forma zycia jaka istnieje.
        > na marsie moga byc jakies pierwotne forym zycia, bakterie... nie wiem.

Może nie dotarliśmy do wszystkich zakamarków na Marsie alebo ta forma życia
        jest na tyle inteligentna, że się nie ujawnia, względnie te glony czy inne
        jamochłony nie pokazują na co je stać:)) Jak do tej pory ta sfera Marsa
        nietknięta stopą ludzką kryje wiele tajemnic i tak wiele pozostawia do wyobraźni
        • dr_scott Re: życie na Marsie 31.08.03, 22:15
          nickowa napisała:

> dr_scott napisał:
          >
          > > ja mysle ze sami w kosmosie nie jestesmy, ale jestesmy najbardziej
          > zaawansowana
          > >
          > > forma zycia jaka istnieje.
          > > na marsie moga byc jakies pierwotne forym zycia, bakterie... nie wiem.
          >
          > Może nie dotarliśmy do wszystkich zakamarków na Marsie alebo ta forma życia
          > jest na tyle inteligentna, że się nie ujawnia, względnie te glony czy inne
          > jamochłony nie pokazują na co je stać:)) Jak do tej pory ta sfera Marsa
          > nietknięta stopą ludzką kryje wiele tajemnic i tak wiele pozostawia do
          wyobraźn
          > i

wydaje mi sie ze zadna strona Marsa nie zostala tknięta stopą ludzką..... :/

i mysle ze formy zycia na Marsie nie sa wcale inteligentne. to pierwotne formy
          zycia i jestem przekonany ze istnieja tam naprawde.
    • forman5 Re: życie na Marsie 31.08.03, 22:51
      Jeżeli nie na Marsie to żyją gdzieś niedaleko ? istoty bardziej inteligentne od
      człowieka.Nie jestem UFOlogiem ale coś w tym musi być.I nie sądze że jest to
      zbiorowa histeria pewnej grupy ludzi.Implanty wszczepione do ludzkiego
      organizmu z tworzyw nam bliżej nieznanych,tajemnicze pojazdy latające,ślady na
      Ziemi,porwania i hibernacja ludzi,zakłocenia fal elektromagnetycznych w czasie
      wizyty przybyszów i inne.
      A wojsko woli milczeć w tej kwesti.
      • drcarlos Re: życie na Marsie 01.09.03, 21:59
        forman5 napisał:

> Jeżeli nie na Marsie to żyją gdzieś niedaleko ? istoty bardziej inteligentne
        od
        >
        > człowieka.Nie jestem UFOlogiem ale coś w tym musi być.I nie sądze że jest to
        > zbiorowa histeria pewnej grupy ludzi.Implanty wszczepione do ludzkiego
        > organizmu z tworzyw nam bliżej nieznanych,tajemnicze pojazdy latające,ślady
        na
        > Ziemi,porwania i hibernacja ludzi,zakłocenia fal elektromagnetycznych w
        czasie
        > wizyty przybyszów i inne.
        > A wojsko woli milczeć w tej kwesti.

akurat zaklucenia fal elektromagnetycznych nie sa powodowane kosmitami ino
        wybuchami na sloncu, wtedy emitowane jest tyla energii ze moze to zaklucic
        prace nadajnikow a nawet uszkodzic trwale satelite. ludzie co na kosmosie
        przebywaja odczuwaja to przenikliwe promieniowanie. kiedys byl nawet projekt
        zrobienia zaslony ktora oslonilaby ziemie przed skutkami wybuchu ale nie wiem
        na czym sie to skonczylo....
        • nickowa Re: życie na Marsie 01.09.03, 22:26
          Może nie wszystkie zakłócenia spowodowane są działaniem słońca, ja też tak
          podejrzewam, że nie wszystko nam ujawniają i nie o wszystkim mówią... bo w
          sumie co stało się w Roswel? I te NOL-e? Aż tyle ludzi ma przywidzenia?
          • drcarlos Re: życie na Marsie 01.09.03, 22:29
            zdaje sie ze o Roswel jest serial, jo nie wiem co tam sie dzialo....
            • nickowa Re: życie na Marsie 01.09.03, 22:37
              drcarlos napisał:

> zdaje sie ze o Roswel jest serial, jo nie wiem co tam sie dzialo....
              W Roswel chyba coś koło 1949r. pojawiła się wersja, że na jednej z pustyni w
              USA wylądowali kosmici ale niestety nie przezyli, dowodem na to, że znaleźli
              jakiegos kosmite była podobno taśma wideo z nakręcona sekcją zwłok kosmity.
              Póxniej wojsko próbowało to tuszować i teraz w sumie więcej domysłó niż faktów.
              A o serialu nic nie wiem:))
              • drcarlos Re: życie na Marsie 01.09.03, 23:16
                nickowa napisała:

> drcarlos napisał:
                >
                > > zdaje sie ze o Roswel jest serial, jo nie wiem co tam sie dzialo....
                > W Roswel chyba coś koło 1949r. pojawiła się wersja, że na jednej z pustyni w
                > USA wylądowali kosmici ale niestety nie przezyli, dowodem na to, że znaleźli
                > jakiegos kosmite była podobno taśma wideo z nakręcona sekcją zwłok kosmity.
                > Póxniej wojsko próbowało to tuszować i teraz w sumie więcej domysłó niż
                faktów.
                > A o serialu nic nie wiem:))

"Roswel w kregu tajemnic" ale to jest badziewie ja nie przepadam za
                serialami... a szczegolnie tymi nowymi polskimi....
          • forman5 Re: życie na Marsie 01.09.03, 23:07
            nickowa napisała:

> Może nie wszystkie zakłócenia spowodowane są działaniem słońca, ja też tak
            > podejrzewam, że nie wszystko nam ujawniają i nie o wszystkim mówią... bo w
            > sumie co stało się w Roswel? I te NOL-e? Aż tyle ludzi ma przywidzenia?

Racja,a jak wytłumaczyć spaloną instalację w 1 samochodzie ? Od Słońca?Tydzień
            temu było w "Nie do wiary" o zdarzeniu w okolicy Góry Św.Anny.Oglądałem już
            końcówkę.
            • drcarlos Re: życie na Marsie 01.09.03, 23:14
              forman5 napisał:

> nickowa napisała:
              >
              > > Może nie wszystkie zakłócenia spowodowane są działaniem słońca, ja też tak
              >
              > > podejrzewam, że nie wszystko nam ujawniają i nie o wszystkim mówią... bo w
              >
              > > sumie co stało się w Roswel? I te NOL-e? Aż tyle ludzi ma przywidzenia?
              >
              > Racja,a jak wytłumaczyć spaloną instalację w 1 samochodzie ? Od Słońca?
              Tydzień
              > temu było w "Nie do wiary" o zdarzeniu w okolicy Góry Św.Anny.Oglądałem już
              > końcówkę.

spalona instalacja elektryczna w samochodzie to jeszcze nie UFO!!! przeca no
              nie!?!?!?!?!?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka