Dodaj do ulubionych

"lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodnica

IP: *.ticom.pl 19.09.08, 15:56
Witam,

Od dziś, a może od wczoraj, a może wcześniej... a nieważne od kiedy, na wymienionym w tytule wątku skrzyżowaniu ustawiono znaki zakazu (z obydwu wlotów) skrętu w lewo z Opatowickiej na Obwodnicę (w końcu).
Kochanych kierowców przemieszczających się tą trasą uprasza się o stosowanie się do zakazu i nie korkowanie skrzyżowania.

K.
Obserwuj wątek
    • Gość: chlup Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 16:19
      A kierowców na ulicy Wyszyńskiego jadących w stronę miasta uprasza się o
      jechanie na wprost w prawego pasa, bo jak na razie to co się tam dzieje jest nie
      do ogarnięcia. Pozdrawiam.
      • oryginal23 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 19.09.08, 18:45
        My tarnogórscy kierowcy mamy w nosie wszystkie znaki,nakazy i zakazy.
        Wiemy najlepiej jak jeździć,gdzie stawać i skręcać.Nie będzie nam
        nikt mówił co mamy robić,i jak się zachowywać na drodze.Nie zmusi
        nas żaden palant do zwalniania i stawania przed tymi białymi
        kreskami na jezdniach,kolorowe lampy na skrzyżowaniach niech
        zabiorą tam gdzie ich miejsce czyli na dyskoteki do wiejskich
        klubów.A policja i straż miejska niech się zajmą pieszymi,którzy
        nie wiedzą po jakiej stronie chodnika trzeba chodzić.
        23.
        • Gość: Ania b Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 18:04
          Piesi są zagrożeniem dla kierowców!!!!!
          • dzik0 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 20.09.08, 22:03
            Dla wielu kierowców największym zagrożeniem są oni sami.
    • Gość: dlm Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 08:56
      Masz rację 23.Dla większości kierowców znaki nakazu,zakazu nie istnieją.Sama
      jestem kierowcą i naprawdę staram się jeżdzic przepisowo,ale to co wyprawiają
      inni to przechodzi ludzkie pojęcie.Potem dziwić się że są wypadki.
      • Gość: TY2 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 10:50
        Zbyt często nam kierowcom wydaje się,że jedynie my potrafimy
        doskonale jeździć,a cała reszta to nędzni amatorzy.
        Tymczasem wszyscy jesteśmy amatorami,często mniej lub bardziej
        nietrzwźwymi amatorami.
      • Gość: lupa Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 10:52
        Bardzo dobre rozwiązanie, może ono ograniczyć ilość wypadków w tym
        miejscu. 23 ma rację bo po zmianie organizacji ruch w tych miejscach
        były tam powazne wypadki. Jeździmy na pamięć drodzy tarnogórzanie.
        Zakaz lewoskrętu z Opatowickiej był wielokrotnie juz poruszany na
        forum.
        • Gość: jalu Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 23:50
          Większości kierowców powinno się odebrać dożywotnio prawo jazdy.
    • Gość: PRZESTROGA !!!!!!! Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 08:34
      Ludziska patrzcie na znaki drogowe!!!!!!
      Na skrzyżowaniu Opatowicka Obwodnica pod znakiem STOP jest znak zakaz skrętu w lewo.Kierowcy tego znaku wogóle nie przestrzegają.Masakra!!!!!
      LUDZIE TAM JEST ZAKAZ SKRĘTU W LEWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kielonek Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 10:10
        Większości znaków kierowcy zupełnie nie przestrzegają.
        Ja piję i nie wsiadam za kierownicę,inni mają to w du... i po prostu
        znaków nie widzą.
        • messalina_only Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 24.09.08, 10:14
          Jechałam tamtędy.Wielu ludzi "nie widzi" znaku i skręca w lewo.
          Przydałaby się tam policja.
          • z_zk Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 24.09.08, 13:51
            messalina_only napisała:

> Jechałam tamtędy.Wielu ludzi "nie widzi" znaku i skręca w lewo.
            > Przydałaby się tam policja.
            Policja przydałaby się też na skrzyżowaniu Obwodnicy z Kardynała Wyszyńskiego.
            Tam z kolei różni cwaniacy blokują pas, z którego wolno tylko skręcać w lewo,
            żeby nie stać za ciężarówkami jadącymi w kierunku Bytomia. Świeżo wymalowane
            znaki na jezdni, tłumaczenie "nie widziałem" nie ma żadnego uzasadnienia.
            • Gość: beno Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:11
              W tym miejscu nadal każdy skręca gdzie chce.
              • messalina_only Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 27.09.08, 23:01
                Dzisiaj widziałam cztery samochody z rzędu skręcające tam w lewo.
                • Gość: kierowca Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 28.09.08, 12:59
                  Zgadza się, nikt nie przestrzega nowych zasad tam panujących, a do tego dziwią się i mają za złe, że zwrócono im uwagę. Ech....

K.
                  • oryginal23 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 28.09.08, 13:50
                    W tym miejscu nie obowiązują zasady.Tam wystarczy przestrzegać tego
                    co "mówi"znak.
                    23.
                    • Gość: :) Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 28.09.08, 14:19
                      Pismo obrazkowe też za trudne. Tylko "siłom" czyli mandatami mozna nauczyć
                      buractwo przestrzegania przepisów
                      • Gość: ccc Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 07:30
                        Uwaga na VW polo ST70GJ, ten zawsze kręci w lewo i na dodatek wymusza.
                        • Gość: pulpi Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 18:08
                          ja sie bede burakom podstawia!a niech wpier... w moje auto,
                          przynajmniej bede mial zrobione:)
                          • oryginal23 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 29.09.08, 22:30
                            Pozostaje jednak ryzyko,że będziesz miał zrobioną........
                            na przykład trepanację czaszki w piekarskiej urazówce.
                            W życiu nie warto się podstawiać baranom.
                            Ale,wybór należy do Ciebie.
                            23.
                            • moristg Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 30.09.08, 09:22
                              no i mam konto, tak wiec duzej predkosci przy skrecie nie bedzie
                              mial, mysle ze zaryzykuje:)
                              moristg
                              • Gość: konstabl Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 10:49
                                Napisz to jeszcze raz i z sensem.
                          • moristg Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 30.09.08, 18:15
                            Gość portalu: pulpi napisał(a):

> ja sie bede burakom podstawia!a niech wpier... w moje auto,
                            > przynajmniej bede mial zrobione:)

no i mam konto,(chodzi o to ze mam swoj staly nic na koncie:))
                            tak wiec duzej predkosci przy skrecie nie bedzie
                            mial, mysle ze zaryzykuje:)
                            hmmmm moim zdaniem jest to logiczne, a jak nie rozumiesz to poczytaj
                            co innego tepaku:)pozdrawiam
                            moristg
                            • Gość: Atom Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 20:34
                              Może i masz konto,ale gramatyka nie jest twoją mocną stroną.
                              Uważaj więc z epitetami pod adresem innych.
                          • Gość: ktos Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: 83.16.125.* 01.10.08, 20:54
                            ty chyba masz cos nie tak z glowa oki moze i zarobisz na tym zastanow sie co Ty
                            mowisz moze jak szukasz wrazen to dachowania spróbujesz ? nie zdajesz sobie
                            sprawy jakie moga bc skutki tego wypadku wydaje Ci sie ze predkosc 30km/h CIe
                            nie zabije??? to jestes w błędzie!!!!!! moze poogladaj sobie jak wyglada
                            czlowiek ktory wjedzie pod tira albo uderzy w drzewo moze zrozumiesz jak bardzo
                            drazni to ludzi ktorzy to przezyli a Ty dla paru groszy chcesz probowac.....
                            patologia społeczna...
                            • moristg Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 01.10.08, 21:18
                              "ktosiu"pisze jedno, robie drugie. na pewno nie bede stał na
                              skrzyzowaniu i czekał.
                              ale uwierz, predzej czy później dojdzie tam do wypadku przez
                              takich ....., dla których jest problem zrobić trochę dłuższa trase.
                              byłem kiedyś świadkiem takiego wypadku właśnie na tym skrzyżowaniu.
                              tak wiec od postawienia znaków zakazu nic sie tam nie zmieniło i nie
                              zmieni.
                              ps. nie miałem zamiaru nikogo drażnić kto przeżył takie cos, sorki.
                              • Gość: gość Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 12.10.08, 11:59
                                prawie miesiąc jak wprowadzono zmianę organizacji ruchu i nadal
                                widzę jak przejeżdżają w lewo na skrzyżowaniu. Z obydwu kierunków.
                                Boże, co to za naród ? Pieprzyć wszystkie przepisy, iśc na całość,
                                liczyć na bezkarność, to jest takie polskie. I chwalić się debilnie
                                jak to się ma wszystko w d... .
                                • Gość: Kierowca Do Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 14:21
                                  Panowie z drogówki, zatrzymajcie się około godziny 18-19 na tym skrzyżowaniu i
                                  wlepiajcie mandaty wszystkim, którzy łamią zakaz skrętu.

Ja w zeszłym tygodniu stałem tam dwa razy w długiej kolejce bo dwóch kierowców
                                  (w tym taksówkarz) koniecznie musieli skręcić w lewo.

Jak kilku kierowców co jakiś czas zapłaci, to może rozejdzie się wieść, że nie
                                  warto tam łamać przepisu.
                                  • z_zk Re: Do Policji 12.10.08, 14:30
                                    Istnieje duże prawdopodobieństwo, że na widok policjantów zauważą znak, a
                                    policja stwierdzi, że nie ma problemu, więc może jakaś kamera? Zwróci się! i
                                    jeszcze na skrzyżowaniu obwodnicy z Wyszyńskiego. I koło Urzędu Skarbowego.
                                    • Gość: konstabl Re: Do Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:25
                                      Kamera?Policja nie ma żadnych kamer.Brakuje zwykłych stójkowych,
                                      radiowozów a ty myślisz o kamerach?
                                      • Gość: lupa Re: Do Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.08, 19:47
                                        Popieram kamerę. Ona bardzo szybko zarobi na następne. Wczoraj byłam
                                        świadkiem jak dwa samochody zignorowały zakaz skrętu w lewo !
                                        Panowie policjanci do dzieła ! mandaty = forsa "leżą na tym
                                        skrzyżowaniu"
                                        • Gość: In Re: Do Policji IP: 82.160.247.* 14.10.08, 14:24
                                          Tacy chytrusi sami wpadają niekiedy w kłopoty.
                                          Przykład - wyjazd z parkingu Biedronki w Stb. w kierunku Tarnowskich
                                          Gór - zakaz skrętu w lewo. A co mi tam, to mnie nie dotyczy. Łup,
                                          cup i o mało co trup. Potem stoi taki demobil na wysepce, a
                                          właściciel w szpitalu.
                                          Najgorsze jest to, że przez takiego "cfaniaka", inni mogą skończyć
                                          tragicznie, wcale tego nie chcąc.
                                          Też jestem za; patrol policji jest tam wskazany.
                                  • Gość: moj Re: Do Policji IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 20.10.08, 13:19
                                    jak tam stanie policja to dopiero bedzie zagrozenie zreszta sam widziałem jak policja tez ignoruje znaki
    • Gość: ada Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 14.10.08, 14:57
      No i bardzo dobrze. Widze ,że myslą w urzedzie . Tam zakręt w lewo
      to 50% wypadku . Sam tam mialem kraksę i uwazam ,ze zrobiono dobrze
    • Gość: ada Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 14.10.08, 15:00
      no i bardzo dobrze!!1
      • Gość: konstabl Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 10:07
        Nadal wszyscy skręcają jak chcą.
        • Gość: lupa Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 18:15
          Potwierdzam. Dzis godzina 14.40.Zakaz skrętu w lewo złamały dwa
          samochody.
          • Gość: speed Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 21:07
            nastepny razme komorki do rak i nagrac takiego delikwenta i film zaniesc gdzie
            trzeba :) sami musimy wyeliminowac tych co nie umieja znakow czytac i blokuja ruch
            • trembacz Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 21.10.08, 13:05
              Stawianie takich znaków raczej nie ma sensu, sami widzimy jak to wygląda. Biorąc
              pod uwagę natężenie ruchu jakie tam panuje, lepszym rozwiązaniem była by
              przebudowa tego skrzyżowania i zainstalowanie tam sygnalizacji świetlnej.
              • Gość: teżTarnogórzanka Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 21.10.08, 20:25
                trembacz, sam doskonale wiesz, że takie rozwiązanie jest nierealne.
                A co to znaczy że nie przestrzega się przepisów ??? Do jasnej
                cholery !!! Róbta co chceta ???? Taaak ??? Ciekawy pomysł na
                rozwiązywanie przez ciebie problemów. Jak ci pod drzwiami pies
                na.... a właściciel powie, że NIE CHCE mu się biegać z 3 piętra to
                co zrobisz ? Zapewne z wyrozumiałym uśmiechem posprzątasz albo
                włożysz do woreczka kupkę pieska i idąc do pracy wyrzucisz. Bo
                przeciez nie ma sensu walczyć z czyjąś głupotą, prawda? Przykład
                może nie najmądrzejszy, ale i twoja odpowiedż jest durna.

Przepis jest przepis i basta ! Kto się nie stosuje powinien zostac
                ukarany.
                • oryginal23 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 21.10.08, 21:29
                  Ciekawe przez kogo?
                  23.
                  • Gość: teżTarnogórzanka Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn IP: *.ticom.pl 23.10.08, 19:26
                    23 !!! mój ukochany kandydacie na burmistrza, starostę i Bóg raczy
                    wiedzieć na kogo jeszcze !!! Kto? No pomyśl o tym, pomyśl.Jak chcesz
                    być decydentem to dumaj co zrobić z tym bałaganem żebys potem nie
                    czytał o sobie tak jak czytamy o obecnych!!! Punkt widzenia od
                    punktu siedzenia. Banał stary jak świat, ale jaki PRAWDZIWY !!!!

• oryginal23 Re: "lewoskręty" - skrzyżowanie Opatowicka\Obwodn 23.10.08, 23:55
                      Nie sądzę aby policja była od stania przy każdym znaku drogowym.
                      A ja niezależnie od sposobu ustawienia tych znaków burmistrzem
                      zostanę.
                      23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka