dr_scott S.W.A.T. 13.02.04, 08:52 swietnie sie zaczyna. bo całego nie obejrzałem. ale w weekend nadrobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Re: S.W.A.T. 13.02.04, 11:16 słaby film .. zawiodłem się na nim :| .. Akcji tyle co w zwiastunach .. Już nawet nie pamiętam co w tym filmie było ;] .. od 1 do 6 .. 2 ... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: S.W.A.T. 13.02.04, 23:44 obejrzałem. całkiem niezły. mi sie podobał. dobrze nakręcony. scenariusz przeciętny. ogolnie wart obejrzenia w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 13.02.04, 23:46 no i w koncu obejrzałem Kill Bill'a ciekawy scenariusz i dobra akcja. ale troszke cieniutki ogolnie. spodziewalem sie czegos lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 00:21 Ja również spodziewałem się czegoś więcej, choć podobał mi się :) Czekam na drugą część. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 15.02.04, 21:12 Gość portalu: Karol napisał(a): > Ja również spodziewałem się czegoś więcej, choć podobał mi się :) Czekam na dru > gą część. no druga czesc trzeba obejrzec, jesli sie juz pierwsza obejrzalo... a potem pewnie trzecią...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Trzy kolory - biały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 00:26 Jeden z moich ulubionych filmów. Znów oglądałem w skupieniu i znów na mnie zadziałał :) A do tego obsada... Gajos, Zamachowski, Stuhr, Trela... Uff ;) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Teksańska Masakra Piłą Łańcuchową 15.02.04, 16:26 Maniakalny zabójca wpada w szał na skutek potwornego zdeformowania twarzy i terroryzuje grupę młodych ludzi przejeżdżających przez małe miasteczko... Tytuł wyjaśnia wszystko .. Mocny horror.. Dla ludzi o bardzo mocnych nerwach .. Moim zdaniem w skali od 1 do 6 : 4 Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Good bye Lenin! 17.02.04, 10:16 sie przymierzam do obejrzenia... ale jakos nie moge znalezc chwili Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Good bye Lenin! 17.02.04, 10:28 dr_scott napisał: > sie przymierzam do obejrzenia... > ale jakos nie moge znalezc chwili ponoc niezly, tez bym chcial go obejzecz... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Good bye Lenin! 17.02.04, 10:31 drcarlos napisał: > dr_scott napisał: > > > sie przymierzam do obejrzenia... > > ale jakos nie moge znalezc chwili > > ponoc niezly, tez bym chcial go obejzecz... to wpadnij do mie po dyżurze, moze i ja sie zmobilizuje go obejrzec Odpowiedz Link Zgłoś
dantetg Re: Good bye Lenin! 06.03.04, 22:50 gryfny film!Super, taka komedyja...ale inna niz te wszystkie 'jak stracic faceta w 5 dni', 'zyskac kobitke w 10' albo takie cukierkowe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 17.02.04, 10:27 ja niedawno ogladalem SWAT`a... niezly film! polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Anything Else IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:16 Anything Else - najlepsze czasy Allen chyba ma już za sobą, ale jednak dalej jego filmy są o niebo lepsze od innych, popularnych amerykańskich komedyjek :) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 20.02.04, 00:11 good bye Lenin - ale tylko połowe bo juz nie mialem czasu :( ale fajny film! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.04, 22:01 "Wniebowzięci" :) Widziałem ten film już kiedyś.. i zobaczę pewno jeszcze nie raz. Himilsbach z Maklakiwiczem... jak dla mnie genialni :) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 21.02.04, 22:04 ja tego nie widzialem, ale moze kiedys zobacze... Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 21.02.04, 22:27 również polecam Wniebowziętych :) Cóż za klimat jest w tym filmie he he :} .. A 6 w totka może trafić każdy, więc to może my będziemy kiedyś bohaterami "Wniebowziętych 2" Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 21.02.04, 22:36 artektg napisał: > również polecam Wniebowziętych :) Cóż za klimat jest w tym filmie he he :} .. A > > 6 w totka może trafić każdy, więc to może my będziemy kiedyś > bohaterami "Wniebowziętych 2" leci w TV?? czy w kinach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 13:55 Raczej w TV, chyba że na jakiś specjalnych bardzo projekcjach w kinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 22.02.04, 13:59 Gość portalu: Karol napisał(a): > Raczej w TV, chyba że na jakiś specjalnych bardzo projekcjach w kinie :) ahmm... jak bede miec czas to obejze, jak na razie go nie mam zbyt duzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerry_72 Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 23.02.04, 13:26 1. "Nigdy w życiu" w Walentynki:-)- taka sobie lekka komedia,przereklamowana. 2. "Między słowami" w ostatnią sobotę, bardzo dobry film,choć nie dzieje się za wiele. Jest reklamowany jako komedia ale ja zakwalifikowałbym go raczej do obyczajowych. Dobra gra aktorska, NAPRAWDĘ WARTO. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Porywam żonę do kina ! 22.02.04, 14:40 forman5 napisał: > > Co mi polecicie ? ja tam nie wiem co teraz w kinach puszczaja.... moze w necie cos znajdziesz?? multikino zabrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Porywam żonę do kina ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 17:12 www.ultramaryna.pl/film.php3?id=602 Między słowami - jeszcze nie widziałem, ale czytałem dużo pochlebnych opinni na jego temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_tg między słowami 23.02.04, 07:59 to jest film, którego na pewno nie obejrzałabym drugi raz. Jak dla mnie opis filmu był ciekawszy od samego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_tg Re: Porywam żonę do kina ! 23.02.04, 08:02 forman5 napisał: > Co mi polecicie ? Nie znam Twojej żony, więc trudno mi powiedzieć jakie filmy lubi, ale ja jednak poleciłabym jej "Nigdy w życiu":-) Odpowiedz Link Zgłoś
flakusi "Lalki" Takeshi Kitano 23.02.04, 11:07 Ostatnio obejrzany film w Katowickim Światowidzie to "Lalki" Takeshi Kitano, gorąco polecam ludziom wrażliwym na piękno, na pewną specyfikę japońskich produkcji. Nie ukrywam, że to film dla wąskiej publiki, z racji swojej nietypowej, nieco melancholijnej akcji. Film cięzki, dla cierpliwych, przede wszystkim błoga uczta dla oczu - niesamowite zdjęcia, wyrazista kolorystyka i oczywiście właściwy dla niej krzyczasty czerwień. Jeśli ktoś był na irańskiej produkcji "Kolory raju", czy też na "Niżyńskim" to własnie to film w bardzo podobnym klimacie, gdzie najbardziej zaspakajanym zmysłem, jest wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Przerwana lekcja muzyki 23.02.04, 12:51 Bardzo goraco polecam ten film - mi osobbiscuie sie podobal taki psychologiczny :) dziewczyna sie spodoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Zmęczenia materiału 23.02.04, 21:09 Zmęczenia materiału - polecam:) bez krwi:> Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Zmęczenia materiału 23.02.04, 21:10 anya6 napisała: > Zmęczenia materiału - polecam:) bez krwi:> cos ostatnio duzo tych filmow oglądosz..... nie za duzo??? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 23.02.04, 21:17 nadrabiam zaleglosci w filmach i ksiazkach bo jakos ostatnie pół roku nie miałam czasu:> co jest doktorku?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loggic The Passion by Mel Gibson - zobacze dopiero 24.02.04, 08:01 Na 100% zobacze i już się nie mogę doczekać! Szkoda że u nas nie dają tego od razu w środę popielcową... L. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: The Passion by Mel Gibson - zobacze dopiero 25.02.04, 13:33 Zdaniem wielu socjologów, Stany Zjednoczone - oprócz wojny z terroryzmem i walki o uzdrowienie gospodarki - stoją również w obliczu rewolucji kulturalnej. Jednym z elementów tej rewolucji jest kontrowersyjny film Mela Gibsona "Pasja". Film wchodzi na ekrany, kiedy amerykańscy żołnierze giną w Iraku, amerykańscy robotnicy nie mają pracy, a rządzący tracą wiarygodność - mówi socjolog Peter Nell. A "Pasja" w reżyserii Gibsona to powrót do świata prawdziwych wartości, których poszukuje coraz więcej Amerykanów. Dlatego ten film zdaniem wielu socjologów odpowiada na zapotrzebowanie amerykańskiego społeczeństwa i może być początkiem rewolucji kulturalnej. Ponad 70 procent Amerykanów przyznaje, iż ma dosyć komercji, liberalizacji życia społecznego i wszechwładzy pieniądza. L. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: The Passion by Mel Gibson - zobacze dopiero 26.02.04, 07:58 Spójrzmy na drogę krzyżową w naszych kościołach: Jezus upadł, drugi raz upadł, trzeci raz upadł, przeszedł, poszedł, ukrzyżowali go, umiera. Czasami przed kolejnymi stacjami popisujemy się jakimiś głębokimi albo mniej głębokimi medytacjami i to wszystko. Męka nam spowszedniała. Tymczasem Gibson mówi: to było prawdziwe ciało, prawdziwa krew, prawdziwy ból, prawdziwa śmierć. Zobacz, dotknij. Skoro słowo nie działa, skoro symbole straciły moc... Jesteśmy odcięci od ludzkiego, fizycznego wymiaru ofiary Chrystusa. Dlatego ten film trafił w swój czas. Jako wstrząs i jako przypomnienie. Fragment wywiadu z GW. L. Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 60 sekund 24.02.04, 17:02 to cos dla lubiacych szybkie samochody i piekne laski (ale moze byc odwrotnie) Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Austin powers 25.02.04, 19:46 no dla kogos kto chce sie posmiac to oki:) yeah baby yeah:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.04, 09:41 Okno na podwórze 1954 Alfred Hitchcock Klasyka ;) 1900: Człowiek legenda "Inżynier pływający na parowcu między Ameryką i Europą znajduje noworodka w skrzyni fortepianu. Statek staje się jego domem, a pasażerowie jedynymi ludźmi, jakich spotyka. Okazuje się, że jest cudownym dzieckiem, pianistycznym geniuszem. Przez lata ludzie przemierzają tysiące kilometrów tylko po to, aby usłyszeć jego magiczną grę." + Tim Roth w roli głównej :) Ale głównie dla fanów muzyki... Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Dług 26.02.04, 17:18 Polski film "Dług" opowiada o 2 młodych ludziach ktorzy chcieli rozkrecic interes i wdepli w wielkie gów... no cóż dramatyczny i brutalny jak Polskie kino i polska rzeczywistość:( dobrze sie oglada Odpowiedz Link Zgłoś
magda_tg Re: Dług 27.02.04, 08:17 Ja byłam pod dużym wrażeniem tego filmu. Ostatnio był dołączony do jednej z gazet, chyba Claudii. Masz rację, film jest wstrząsający. Gdybyś była zainteresowana dalszymi losami jednego z bohaterów lub chciałbys mu pomóc podaję Ci adres: www.dlug.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anya6 Zielona mila 26.02.04, 17:20 Bardzo fajny :)) akcja dzieje się w wiezieniu i opowiada o czarnym meżczyźnie o niezwyklych zdolnościach:) goraco polecam **** ;) 4gwiazdki:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Zielona mila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 14:05 Ano, podobał mi się :) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Ostatnim filmem jakim widziałem był : 26.02.04, 20:43 chyba sobie dzisiaj cos obejze.... ale jeszcze nie wiem co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: wczoraj - Rain Man 27.02.04, 08:21 Ja też! Nie pierwszy raz zresztą. Świetny! L. Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Looney Tunes znowu w akcji 02.03.04, 22:44 Looney Tunes znowu w akcji Przygodowa, familijna komedia, w której poza prawdziwymi aktorami grają najbardziej znane postacie spośród bohaterów kreskówek. Kaczor Daffy ma już dość Hollywoodu. Zmęczony graniem zawsze drugich skrzypiec u boku królika Bugsa, Daffy, decyduje się opuścić wytwórnię na dobre. Jego decyzję popiera Kate Houghton, Zastępca Dyrektora do spraw Komediowych, której poczucie humoru zostało znacznie nadwyrężone. Kate zwalnia Daffiego z podpisanego kontraktu. Daffy przyłącza się do niedawno wyrzuconego z pracy dublera i postanawia wraz z nim wyruszyć na poszukiwania zaginionego w Afryce ojca. Ale w ślad za nimi ruszają także królik Bugs i szef wytwórni Warnera... Parę fajnych scenek i żarcików ;) , fabuła daremna ;) ale czego więcej można się spodziewać :) Można zobaczyć :) W skali od 1 do 6 : 3+ Odpowiedz Link Zgłoś
artektg Szkoła Rocka 02.03.04, 22:47 Szkoła Rocka Dewey Finn zostaje wyrzucony ze swego gwiazdorskiego zespołu rockowego. Muzyk, by uporać się z długami, przyjmuje posadę nauczyciela w prywatnej szkole, gdzie jego niekonwencjonalne metody nauczania, niespodziewanie przynoszą świetne efekty... Pewnego dnia Dewey dowiaduje się o lokalnym konkursie na najlepszy zespół. Ponieważ suma jaką oferują organizatorzy za zajęcie pierwszego miejsca wystarczyłaby byłemu gwiazdorowi na powrót na estradę, postanawia on założyć zespół ze swych uczniów i wygrać konkurs. Jest tylko jeden kłopot - o planie Deweya nie może dowiedzieć się nikt z grona pedagogicznego prywatnej szkoły... Fajna komedia , nie tylko dla wielbicieli rock'a chociaż to im najbardziej ten film się spodoba :) Mi się podobał, choć koniec przewidywalny ... :) .. W skali od 1 do 6 : 4 z dużym + Odpowiedz Link Zgłoś