Dodaj do ulubionych

kolor butów

23.03.12, 21:36
Potrzebuję porady. Jakie buty ( w jakim kolorze) pasują do garnituru w kolorze gołebim tj popielatym z nutką fioletu. Podobno buty powinny być w tej samej tonacji co garnitur ale o ton ciemniejsze. Próbuję takie znaleźć ale wszystkie wyglądają z garniturem jakoś niedobrze - może dlatego, że trudno znaleźć coś w tej samej tonacji. Zastanawiam się czy pasują buty brązowe - te są w tonacji zdecydowanie cieplejszej niż garnitur. Buty czarne wydają mi się zbyt ciemne i ponure. Zastanawiam się też czy można jednak dobrać buty jaśniejsze od garnituru.
Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • matylda1001 Re: kolor butów 23.03.12, 23:10
      No właśnie, w tej samej tonacji, czyli brązowe nie będą pasowały. Moim zdaniem najlepsze byłyby szare. Czarne zdecydowanie nie pasują do jasnego garnituru.
      • minniemouse Re: kolor butów 24.03.12, 01:18
        mam nadzieje ze znasz angielski, bo po ang to moge pomoc znalezc tzw
        color match dla panow:
        www.mens-fashion-tips.com/color-coordination.html
        same hue - te same tonacje

Similar Hues - podobne tonacje

Contrasting Hues - kontrastujace tonacje

Complementary Hues - uzupelniajace sie wzajemnie

zachecam do zwiedzania linkow ponizej tekstu

www.mens-fashion-tips.com/color-coordination.html
        a jesli chcesz wiecej mozliwosci to szukaj w Google'u pod
        'color matching guides fashion'
        www.askandyaboutclothes.com/Clothes%20Articles/ColorReality.htm
        zawsze dojedz do konca strony bo tam dopiero moze byc cos ciekawego smile

wiem ze do szarego, w zadnym wypadku cieple kolory a wiec nie brazowy.

Minnie
    • claratrueba Re: kolor butów 24.03.12, 04:33
      W kolorze stalowym, grafitowym. Czyli ciemne i zimne odcienie popielatego.
    • felek.felek Re: kolor butów 24.03.12, 18:06
      dziękuję wszystkim za rady smile . nie pozostaje mi nic innego jak szukać dalej.
      • mel.la Re: kolor butów 24.03.12, 19:42
        Pasuja brazowe lub czarne:

Oto parę przykładów koordynacji stroju, w którym jeden element jest ze wzorem a dwa pozostałe są gładkie:

popielaty garnitur, niebieska koszula i granatowy krawat w bordowe paski;
        stalowy garnitur, koszula w niebieskie szerokie paski na białym tle i granatowy krawat;
        popielaty garnitur w kredowe prążki, biała lub niebieska koszula i granatowy lub burgundowy krawat.
        We wszystkich wyżej opisanych przykładach można założyć zarówno czarne, jaki brązowe, skórzane, wiązane buty, ale pamiętajmy, że po godzinie 18-tej i do białej koszuli wskazane byłyby jednak czarne buty.

modameska.info/menu,prawidlowa_koordynacja_ubrania,3,4,0,0.html
        • mel.la Re: kolor butów 24.03.12, 19:45
          www.abcslubu.pl/moda/moda-meska/976-srebrny-blekitny-stalowy-garnitur-slubny.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka