kapiki 05.02.06, 14:23 W menu w niektórych restauracjach podane jest, że przy np. 4 osobach dolicza się 10% do rachunku za serwis. Czy to znaczy, że automatycznie doliczją sobie napiwek bo przy conajmniej 4 osobach naraz mają więcej roboty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piani Re: restauracja i napiwek 05.02.06, 16:22 A to superciekawe. Mozesz podac szczegoly w jakiej to restauracji doliczaja do czterech 10% napiwku?! Niektore restauracje doliczaja obowazkowy napiwek (nie lubie takich restauracji i ngdy tam nie wracam), ale nie robia roznicy czy od jednej czy od dziesieciu osob. Opisana przez Ciebie sytuacja wygaje mi sie wrecz absurdalna. Odpowiedz Link
kapiki Re: restauracja i napiwek 05.02.06, 17:09 nie pamiętam w której z odwiedzonych ale na stronie internetowej rest. "Prowansja" w Warszawie znalazłam i postanowiłam zapytać Was czy znacie taką sprawę. www.prowansja.pl/menu/menu_nowe1.html Na dole strony z menu jest taki dopisek. Odpowiedz Link
alex_koz Re: restauracja i napiwek 05.02.06, 17:41 ale dziwny ten dopisek..., pierwszy raz w zyciu cos takiego widze Odpowiedz Link
bronislaw Re: restauracja i napiwek 05.02.06, 20:27 Dziadowanie. Poprosze dwa rachunki, albo po jednym dla kazdego oddzielnie i niech sobie licza. Odpowiedz Link
p-iotr Re: restauracja i napiwek 06.02.06, 08:48 Tja.. sa takie "restałuracje". Ja wtedy nie zostawiam grosza ponad to co mi przyniosą na rachunku (z doliczonym "serwisem"). No i nie wracam tam wiecej. pzdr Odpowiedz Link